Elvecruise fra Wertheim til Wien

/ Et perlekjede av vakre byer langs Main og Donau

Noen av de fineste middelalderbyene i Tyskland og Østerrike ligger langs elvebredden på dette cruiset, og det blir nye høydepunkter hver dag:

 • Sjarmerende Bamberg, med ølsmaking i pittoreske «Lille Venezia»
 • Historiske Nürnberg med keiserslott og nydelig gamleby
 • Regensburg med steinbroen fra 1100-tallet og spesielt gode pølser …
 • Konditori Jindrak i Linz der vi får smake den kjente Linzer-kaken
 • Mozarts fødeby Salzburg
 • Benediktinerklosteret i Melk med sine fantastiske fresker
 • Vinbyen Dürnstein med sin vakre beliggenhet
 • Byvandring i valsens hovedstad Wien

Og dessuten:

 • Hyggelig 4* elvecruiseskip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Elvecruiset starter i Wertheim og vi seiler først på elven Main, før vi fortsetter på Main-Donau-kanalen og videre på Donau. Den menneskeskapte kanalen, som kobler elvene Rhinen og Donau sammen, er 171 kilometer lang. Med sine 14 sluser er denne kanalen grunnen til at det er mulig å lette anker i Amsterdam og ender opp ved Svartehavet.

Med så mange historiske og særegne byer, er vi spente på om du klarer å velge deg ut en favoritt etter cruiset …

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 830,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 15.08.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Ulf Brynildsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 15.08.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 17 830,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1, torsdag 15. august

Norge - Frankfurt - Wertheim

Du møter Escape Travels reiseleder på Gardermoen og sammen flyr vi med Lufthansa til Frankfurt. Her venter bussen som skal kjøre oss til Wertheim, der vi går om bord på vårt hyggelig skip MS River Navigator. Kjøreturen tar en god time. Vi får tildelt lugarer, gjør oss kjent med skipet, og møtes til en velkomstdrink i skipets lounge. Mens vi nyter en velsmakende middag i skipets restaurant legger skipet fra kai og cruiset kan begynne.

Sjarmerende Wertheim
Dag 2

Würzburg

Om morgenen ankommer vi Würzburg, som ligger vakkert til langs Main i den tyske delstaten Bayern. Würzburg har en forholdsvis ny bykjerne, da 90% av byens sentrum ble bombet av britene under 2. verdenskrig og måtte gjenoppbygges. Over 5000 mennesker omkom i luftangrepet.

Etter frokost om bord kan du bli med på en valgfri utflukt der vi blant annet besøker Würzburg Residence, et flott barokkpalass fra 18. århundre. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. Vi får en omvisning på slottet. På ferden videre passerer vi den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», den imponerende katedralen, samt den fjerde største romanske katedralen i Tyskland.

Vi nyter lunsjen om bord mens vi fortsetter seilasen og vakker natur glir forbi.

Wurzburg med sine vakre fasader
Dag 3

Bamberg

Bamberg i Bayern er kjent for sin praktfulle, levende gamleby fra middelalderen, for sine særegne øltradisjoner og fine museer. Byen er første gang nevnt i skriftlige kilder i år 902 og var i middelalderen omtalt som Frankens Roma, fordi den ble anlagt på syv høyder rundt en øy i elven Regnitz. Bamberg er spesielt kjent for sin flotte katedral Kaiserdom i sen-romansk og gotisk stil. Bamberg ble i år 1986 oppført på UNESCOs liste over Verdensarven.

I Bamberg kan du bli med på en valgfri utflukt. Fra skipet kjører vi med buss til sentrum. Herfra starter vår to timers vandretur over brostein, gjennom trange gater og forbi sjarmerende hus. Bambergs byprofil er dominert av den enorme katedralen Kaiserdom med fire tårn, mens et annet kjent landemerke i byen er det gamle rådhuset midt i elven, mellom to broer – den eldste av disse, Obere Brücke, er fra 1400-tallet.

Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fiskerhus fra 1900-tallet, som ligger langs elven Regnitz. Her inviteres vi til ølsmaking av ulike lokale ølsorter.

Vi returnerer til skipet og får servert en god lunsj. Skipet seiler vi videre mot Nürnberg om ettermiddagen.

Rådhuset i Bamberg
Dag 4

Nürnberg

I løpet av natten har skipet ankret opp i middelalderbyen Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Byen er en av Tysklands og Bayerns viktigste historiske og kulturelle skattekister. Nürnberg er omtrent 1000 år gammel, og gamlebyen er omgitt av de samme bymurene som på 1500-tallet, kanskje før det også.

Nürnberg har vært en viktig samlende Reichstagsstadt (Riksdagsby) for keiserne i Det tysk-romerske riket siden middelalderen, og var stedet for rettsoppgjøret etter Nazi-Tysklands sammenbrudd i 1945. Men først og fremst er Nürnberg en hyggelig, gammel, velbevart og levende by med flotte museer og historiske severdigheter.

Etter frokost har du mulighet til å bli med på en valgfri utflukt, en byrundtur hvor vi blant annet besøker det keiserlige slott som er et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvor vi har en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Vi fortsetter over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken som ble bygget i 1355-1362 og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Det blir også litt tid på egenhånd i denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære.

Tilbake til skipet for lunsj og avreise mot Regensburg.

 

Gamlebyen i Nürnberg
Dag 5

Regensburg

Vi ankommer Regensburg om morgenen og har nå seilt ut av elven Main og inn på Donau. Regensburg er en av Tysklands eldste byer
og var tidligere hovedstad i Bayern. Regensburg var også en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrig.

I Regensburg kan du bli med på en valgfri utflukt, en to-timers byvandring. Vi rusler gjennom sentrum og den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg har siden 2006 vært oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi ser den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene, inkludert Porta Praetoria. Videre til St. Peter-katedralen, som vi ser fra utsiden. Etter byvandringen er det tid til å utforske denne hyggelige byen på egen hånd.

Dagens tips: Hva med å besøke det historiske Wurstküche hvor du kan smake de berømte tyske pølsene!

Vi returnerer til skipet for dagens lunsj. Om ettermiddagen fortsetter cruiset videre mot Østerrike og byen Linz.

Regensburg
Dag 6

Linz og Salzburg

Linz er en internasjonal, moderne kreativ by – omgitt av fantastiske naturlandskaper. Byens betegnelse som en UNESCO City of Media Arts viser at Linz, sammen med Lyon, Sapporo, Tel Aviv og Dakar, er en av verdens mest fremtidsrettede steder.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri spasertur gjennom den fantastiske gamlebyen i Linz, med flott arkitektur, spennende attraksjoner og historiske steder. Bak Landhaus, er Mozarthaus hvor den østerrikske komponisten Wolfang Amadeus Mozart levde i 1783. Denne vakre bygningen med barokk-fasade fra 16. århundre, er stedet hvor han komponerte Linz Symphony. Vi går forbi det historiske hotellet «Kremsmünstererhof», det gamle markedet og opp til det imponerende hovedtorget med den store statuen «Trinity Column» fullført i 1723. Vi besøker også Konditori Jindrak, hvor det vil bli anledning til å smake den kjente Linzer-kaken!

For de som ønsker legges det opp til en valgfri utflukt til Salzburg etter byrundturen (bestilles om bord):
Byen ligger flott til langs elven Salzach i Østerrike. Salzburg, som er viden kjent fra filmen The Sound of Music og for å være Mozarts fødeby, kan med sin vakre gamleby og den imponerende borgen Hohensalzburg ta pusten fra mang en turist. Salzburg har en rekke attraksjoner som du blant annet finner i den godt bevarte gamlebyen. Her besøker vi Salzburgs domkirke, Mozarts fødested, Salzburg museum med mer. I gamlebyen ligger også Getreidegasse, en spennende og kanskje den mest berømte shoppinggaten i Salzburg. Gamlebyen med sin berømte og godt bevarte barokke arkitektur står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. På denne utflukten har vi inkludert en 3-retters tradisjonell østerriksk lunsj som blir servert på en av byens trivelige, lokale restauranter. Benytt muligheten til å oppdage mer av denne unike byen på egen hånd før vi returnerer til skipet.

Linz
Dag 7

Melk og Dürnstein

Vi ankommer Melk om morgenen og etter frokost har du mulighet til å være med på en valgfri utflukt som starter med en kort busstur til det gamle, praktfulle Benediktinerklosteret. Stift Melk ble grunnlagt i 1089 da markgreve Leopold II ga et av slottene sine til benediktiner-munkene i det 12. århundre. Klosteret regnes for å ha en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er biblioteket med sin store samling middelalder-manuskripter. Vi ender opp på klosterets store terrasse, hvor vi har en fantastisk utsikt over Donau.

Deretter avslutter vi besøket i den vakre og imponerende klosterkirken med sine fresker og enestående interiør med flotte malerier fra 18. århundre. Praktbygget, som også er kjent for sine tvillingtårn, regnes som den fineste barokke kirken nord for Alpene.

Lunsjen nytes om bord. Om ettermiddagen setter skipet kurs for Dürnstein, og Donau bukter seg idyllisk gjennom postkort-landskapet i Wachaudalen. Vi ankommer Dürnstein, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste, om ettermiddagen. Her blir det mulighet til å bli med på en valgfri byvandring i denne sjarmerende middelalderbyen. Over byen rager den gamle middelalderborgen hvor Richard Løvehjerte ble holdt fanget under det tredje korstoget.

Vi tar en tur langs den gamle bymuren og gjennom byporten, langs vinranker, aprikostrær, og små butikker der du kan få kjøpt lokale produkter.

I kveld er det festmiddag om bord.

Dürnstein
Dag 8, torsdag 22. august

Wien - Norge

Vi ankommer praktfulle Wien ved frokosttider. Østerrikes hovedstad har alt det en by skal ha for å gjøre et besøk trivelig, og dette skal vi også få erfare i dag. Vi skal på en inkludert byrundtur for å se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Hundertwassers besynderlige “fritenkte” og fargerike arkitektur, der den rette linje ikke er behandlet med særlig respekt…!

Vi kommer forbi det storslåtte Belvedere-slottet og fortsetter langs Ringstrasse, som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn og var Habsburgernes høyborg. Neste stopp blir i det gamle sentrum av Wien for å se den imponerende Stefansdomen. Den katedralen vi ser i dag er bygget i tre faser. Den ble først bygget som en romansk kirke, påbegynt i år 1137, ferdigstilt og innviet i år 1147.

Deretter tar vi en spasertur gjennom gågaten fra Graben og Kohlmarkt til Michaela Square som slutter ved inngangen til Hofburg (keiserpalasset). Wiens gamleby består i stor grad bare av historisk bebyggelse og byens historiske bykjerne har gjennom århundrer gjennomgått stadige ombygginger og endringer i takt med vekst og trusler. Wien var eksempelvis to ganger i middelalderen beleiret av tyrkere. Den eldste delen av Wien ligger ved Donaus søndre løp, i dag regulert til en kanal for å beskytte mot flom.

En interessant reise med besøk i mange flotte byer er ved veis ende, og det er på tide å dra til flyplassen for å reise tilbake til Norge med mange fine minner i bagasjen.

 

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!

MS RIVER NAVIGATOR (4*)

Vi bor komfortabelt om bord på vårt 4* elvecruiseskip, MS River Navigator. Dette trivelige og populære skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013. Skipet er 110 meter langt, har 3 dekk og plass til 134 reisende. Det er romslige fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wifi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

For nostalgisk moro er den nye Rat Pack Lounge et perfekt sted å slappe av og nyte ett glass med gode venner. Her serveres klassiske cocktailer, originale kunstverk og en jukeboks fylt med hits fra Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin, og andre ikoner på 50 og 60-tallet, jazz og pop.
Skipet ligger på Facebook så du har mulighet til å holde deg oppdatert med de siste nyhetene og bilder fra livet ombord.

 

 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise

Reisebetingelser

UTFLUKTSPAKKE  (syv utflukter) kr 1500 pr person
Dag 2. Würzburg, Byvandring og besøk i Würzburg Residence
Dag 3. Bamberg, Byvandring og ølsmaking
Dag 4. Nürnberg, Byrundtur
Dag 5. Regensburg, Byvandring
Dag 6. Linz, Byvandring
Dag 7. Melk, Besøk i Benediktinerklosteret
Dürnstein, Byvandring og orgelkonsert

VALGFRI UTFLUKT (bestilles og betales om bord)
Dag 6. Linz, Utflukt til Salzburg (EUR 95 pr. person)

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Frankfurt/Wien – Oslo (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med varmretter, salatbar og betjent varmmat-disk
 • 4-retters middag (valg mellom tre hovedretter)
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • En vinsmaking om bord
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Såpe/shampoo fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Fri Wifi (begrenset dekning)
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (7 utflukter) kr 1500 pr person
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (bestilles og betales om bord)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden, så også om bord, da dette er en viktig inntektskilde for de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person/ pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, våre reiseledere kan dessverre ikke pålegges å bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.