Elvecruise på Rhinen, Main og Donau

/ Seil på tre elver fra Amsterdam til Wien

 • En seilas gjennom tre land, mange byer og landsbyer
 • Main-Donau kanalen med sine 14 sluser
 • Den berømte Kölnerdomen
 • Rhindalen med Lorelei klippen, middelalderslott og vakkert vinlandskap
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den idylliske Wachaudalen
 • Byene Bamberg, Regensburg og Dürnstein – som alle står på UNESCOs verdensarvliste
 • Byrundtur i vakre Wien
 • Utvendig lugar på vårt hyggelige elvecruiseskip
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Bli med oss på denne spennende seilasen, der vi besøker tre forskjellige land; Nederland, Tyskland og Østerrike. Cruiset er innom to hovedsteder; Amsterdam og Wien – og mange sjarmerende byer. Mens vi seiler bor du komfortabelt og slapper av om bord. Ved turens ende i Wien skal du ikke se bort ifra at du har fått både nye venner og minner for livet!

Turen starter i Amsterdam, og vi seiler først på elvene Rhinen og Main, en sann opplevelse i seg selv. Et av seilasens mange høydepunkter er turen på Main-Donau kanalen. Den menneskeskapte kanalen, med 14 sluser er grunnen til at det er mulig å letter anker i Amsterdam og ende opp i Wien. I tillegg til å koble Rhinen og Donau sammen, får den 171 km lange kanalen oss opp i 406 meters høyde over elver og veier.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 22 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.05.2021 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager

Avreiser

 • Avreisedato 08.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 22 980,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.08.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 23 980,-
 • Frankfurt, Tyskland
 • Et stykke Sachertorte og en god kopp kaffe på en utekafé - da har man det godt!
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Amsterdam

Avreise fra Oslo Lufthavn på formiddagen, direkte til Amsterdam. På flyplassen venter bussen som skal kjøre oss til vårt hyggelige elvecruiseskip, som skal være vårt hjem på denne turen. Vi går om bord, finner oss til rette i lugarene og gjør oss kjent med skipet. Om kvelden møtes vi i skipets salong, der mannskapet blir presentert og vi kan nyte en velkomstdrink før middag. Skipet ligger til kai i Amsterdam over natten.

Amsterdams idylliske kanaler
Dag 2

Amsterdam

Denne sjarmerende hovedstaden har noe for enhver smak; blomstermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her møtes hav og land, og bohemene vandrer side om side med høykonservative besteborgere. Amsterdam er Nederlands største by, og historien kan spores helt tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fisker-samfunn ved elven Amstels bredder, som også ga navnet til byen.

Etter frokost kan du velge å utforske Amsterdam på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri kanalbåttur (inngår i utfluktspakken) på noen av byens mange kanaler. Dette er kanskje den morsomste måten å oppleve denne spennende byen på. Kanalene i gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og snor seg mellom byens bebyggelse og forbi de mange husbåtene som er ankret opp langs bredden. Kanalbåten tar oss under broene og gjennom Amsterdams bykjerne hvor vi kommer tett på de mange husbåtene og hverdagslivet langs kanalene.

Vel tilbake på skipet, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Tyskland, nyter vi en god lunsj om bord.

Kanalbyen Amsterdam
Dag 3

Köln

Köln er parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne, og Cologne er det engelske og franske navnet på byen Köln. Vi ankommer den historiske byen utpå formiddagen og spiser lunsj om bord.

Etter lunsj kan du bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken). Köln har mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt elven Rhinen, som deler byen i to. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Videre mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen, med de to 157 m høye tårnene som kan ses fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen! Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som stod ferdig i 1880.

Om du ønsker å oppleve Köln på egenhånd, anbefaler vi å ta turen til Kölnerdomen, en av de mest kjente byggverkene i byen.

Skipet legger fra kai før midnatt, og fortsetter mot Rüdesheim.

Köln
Dag 4

Rüdesheim

Nyt en deilig frokost og formiddag om bord, mens skipet seiler langs Rhinen. Etter Koblenz kalles strekningen «den romantiske Rhinen». Her renner elven gjennom Rhinkløften med Lorelei-klippen 120 meter over elven. Kløften er ganske dyp, og området er kjent for slottene og vingårdene som ligger her. Området med sine mer enn 40 slott og festninger fra middelalderen og mange vakre vinlandsbyer står på UNESCOs Verdensarvliste. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang, og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene…!

Tidlig på ettermiddagen ankommer vi den kjente vinbyen Rüdesheim. Her skal vi være utover ettermiddagen og kvelden, så det er god tid til å oppleve denne sjarmerende byen på egenhånd. Vi tror du vil like de velkjente bindingsverkshusene, vinbarene og ikke minst den verdenskjente gaten «Drosselgasse». Gaten ligger i hjertet av gamlebyen og er en turistmagnet grunnet sin sjarm, samt sine mange vinhus og restauranter.
Retur til skipet for middag, men det er tid til en liten kveldstur i Rüdesheim etter middagen om du ønsker det.

Valgfri utflukt: Turisttog og Mekanisk Musikkmuseum i Rüdesheim (bestilles og betales om bord).
Bli med på det lille turisttoget Winzerexpressen, på en kjøretur i de trange gatene i denne sjarmerende byen. Det blir også besøk i det interessante Siegfrieds Mekaniske Musikk Museum.

Vi forlater Rüdesheim før midnatt og seiler mot Mainz.

Rüdesheim
Dag 5

Mainz og Frankfurt

I løpet av natten har skipet seilt fra Rüdesheim til Mainz. Etter en bedre frokost passer det fint med en spasertur. Du kan velge å rusle en tur på egenhånd, eller bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken). Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz, hjembyen til Johann Gutenberg – mannen som utviklet boktrykkerkunsten. Det er også mulighet for besøk på Gutenberg Museet.

Det blir også litt tid til å oppleve byen på egenhånd før vi samles til en deilig lunsj om bord.

Etter lunsj har du mulighet til å bli med på en valgfri byrundtur i Frankfurt (bestilles og betales om bord). Vi kjører buss fra Mainz til Frankfurt, mens skipet fortsetter til Frankfurt der vi går om bord igjen om kvelden. Frankfurt er den største finansmetropolen i kontinental-Europa, og en av Europas viktigste kulturbyer. Dette er også den største byen langs den 527 km lange Main, som er en av de viktigste sideelvene til Rhinen.

Valgfri utflukt: Byrundtur i Frankfurt (bestilles og betales om bord)
Turen vil gi deg et levende innblikk i utviklingen av Frankfurt fra en middelaldersk handelsby til den økonomiske hovedstaden byen er i dag. Oppdag det historiske sentrum, hvor handelsmenn møttes i middelalderen. Lær mer om det kommersielle distritiktet, inkludert den berømte shoppinggaten «Zeil». I løpet av turen vil vi også kjøre forbi bl.a. Deutsche Bundesbank og Frankfurt Stock Exchange.  Vi passerer den nye imponerende bygningen til den europeiske sentralbanken som ble ferdig i mars 2015 og kjører videre forbi Bahnhofsviertel, som i dag er et meget populært område. Skyskrapere i Bankenviertel gir Frankfurt et utseende som minner om amerikanske byer, derav tilnavnet Mainhattan. Andre foretrekker navnet Bankfurt. Vår lokal-guide viser Frankfurts beste sider, med sin spesielle atmosfære og mange severdigheter. Det blir også en spasertur gjennom det berømte «Römerberg» og forbi katedralen, samt litt tid på egenhånd, før vi går om bord på skipet igjen.

 

Kirschgarten, Mainz, Tyskland
Dag 6

Wertheim

I løpet av natten og formiddagen har skipet forflyttet seg til Wertheim, den romantiske middelalderbyen som ligger i et vakkert naturområde langs Main.

Etter lunsj kan du bli med på en valgfri byvandring i denne pittoreske gamlebyen (inngår i utfluktspakken), med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Denne historiske byen er også kjent for sine imponerende slottsruiner, som er noen av de største i Sør-Tyskland. Etter spaserturen blir det tid til å utforske byen på egenhånd.

Sent på ettermiddagen legger skipet fra kai og seiler videre mot Würzburg.
Vi nyter en god middag og hygger oss om bord.

Sjarmerende Wertheim
Dag 7

Würzburg

Tidlig om morgenen ankommer vi Würzburg, som ligger vakkert til langs elven Main, i den tyske delstaten Bayern. Byen har en forholdsvis ny bykjerne som er bygget opp igjen etter at 90% av byens sentrum ble bombet av britene under andre verdenskrig. Over 5000 mennesker omkom i luftangrepet.

Etter en god frokost om bord kan du bli med på en valgfri utflukt (inngår i utfluktspakken). Vi kjører buss til Würzburg Residence, et flott barokk-palass fra det 18. århundre. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. Det blir også en byvandring der vi blant annet får se den imponerende katedralen.

Ved lunsjtider kaster skipet loss og forlater byen. Vi får servert lunsj og nyter en avslappende ettermiddag om bord mens vakker natur glir forbi.

Wurzburg med sine vakre fasader
Dag 8

Bamberg

Om morgenen ankommer vi Bamberg som ligger i den nordlige delen av regionen Bayern, cirka 25 mil nord for München. Den vakre og godt bevarte historiske byen, ligger idyllisk til blant elver og store skoger. Byen er bygget på syv høyder, og blir ofte sammenlignet med Roma. På hver topp står det en liten kirke. Bamberg står på UNESCOs Verdensarvliste og er kjent for sin livlige gamleby fra middelalderen og sine særegne øltradisjoner.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken). Vi kjører buss til sentrum av byen. Herfra går vi til fots over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende hus og det unike Rathaus, byens rådhus, som står midt i elven – mellom to broer. Et annet kjent landemerke er den store katedralen med sine fire tårn. Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fisker-hus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz. Det blir også mulighet til å smake på det lokale ølet, før vi drar tilbake til skipet.

Vel tilbake om bord nyter vi en god lunsj. Tidlig på ettermiddagen kaster skipet loss og setter kursen mot Nürnberg.

Bamberg Old Town Hall in summer
Dag 9

Nürnberg

Velkommen til Nürnberg, den nest største byen i Bayern.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur (inngår i utfluktspakken), hvor vi blant annet besøker det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvorfra det er en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Videre over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken som ble bygget i 1355 – 1362, og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Det blir også litt tid til å oppleve denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære på egenhånd.

Retur til skipet for lunsj og videre seilas mot Regensburg.

Gamlebyen i Nürnberg
Dag 10

Regensburg

Skipet ankrer opp i Regensburg om morgenen. Vi har nå seilt ut av Main og inn på elven Donau. Byen er en av Tysklands eldste, og var tidligere hovedstad i Bayern. Regensburg var en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrig.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken), der vi går gjennom sentrum og den sjarmerende gamle bydelen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2006. Vi får se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Videre til St. Peters-katedralen, som vi ser fra utsiden.
Etter byvandringen er det tid til å utforske denne hyggelige byen på egenhånd. Hva med å besøke det historiske Würstkuche hvor du har mulighet til å smake de berømte tyske pølsene?

Retur til skipet for en god lunsj. Om ettermiddagen fortsetter vi videre mot Østerrike, og byen Linz.

Regensburg
Dag 11

Linz

I løpet av natten har vi seilt inn i Østerrike, og ankommer Linz på morgenen. Etter frokost har du mulighet til å bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken) i den fantastiske gamlebyen i Linz, med flott arkitektur, spennende attraksjoner og historiske steder. Bak Landhaus, er Mozarthaus, hvor den østerrikske komponisten Wolfgang Amadeus Mozart levde i 1783. Denne vakre bygningen med barokk-fasade fra 16.århundre, er stedet hvor han komponerte Linz Symphony. Vi går forbi det historiske hotellet «Kremsmünstererhof», det gamle markedet og opp til det imponerende hovedtorget med den store statuen «Trinity Column», fullført i 1723. Vi besøker også Konditori Jindrak, hvor det blir anledning til å smake på den berømte Linzer-kaken.

Retur til skipet for lunsj. Ettermiddagen er fri til å slappe av om bord, utforske byen på egenhånd, eller bli med på en ekstra utflukt.

Valgfri utflukt: Konsentrasjonsleiren Mauthausen (bestilles og betales om bord).
Mauthausen-Gusen var et kompleks av konsentrasjonsleirer plassert rundt landsbyene Mauthausen og Gusen i Oberösterreich, en halvtimes kjøring øst for byen Linz. Leiren var i bruk fra 1938 til Tysklands kapitulasjon i mai 1945.

Vi inviteres til festmiddag om bord, og utpå kvelden legger skipet fra kai med kurs for Melk.

 

Linzertorte med syltetøyfyll er nydelig og bør absolutt prøves i Linz.
Dag 12

Melk og Dürnstein

Donau bukter seg idyllisk gjennom postkort-landskapet i Wachaudalen og vi ankommer Melk om morgenen.

Dagens valgfrie utflukt (inngår i utfluktspakken) starter etter frokost. Det blir en kort busstur til det gamle, praktfulle Benediktinerklosteret i Melk. Stift Melk ble grunnlagt i 1089 da markgreve Leopold II ga et av slottene sine til benediktinermunkene i det 12.århundre. Klosteret regnes for å ha en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er biblioteket med sin store samling middelalder-manuskripter. Vi ender opp på klosterets store terrasse, hvor vi har en storslagen utsikt over Donau. Deretter avslutter vi besøket i den vakre og imponerende klosterkirken, med sine fresker og enestående interiør med flotte malerier fra 18.århundre. Praktbygget, som også er kjent for sine tvillingtårn, regnes som den fineste barokke kirken nord for Alpene.

Lunsjen nytes om bord, før vi tilbringer ettermiddagen i salongen eller på soldekket og beundrer utsikten til det vakre landskapet vi nå seiler gjennom.

Ved 16-tiden ankommer vi Dürnstein, som ligger i hjertet av Wachaudalen og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. De som har bestilt utfluktspakken kan bli med på en spasertur (inngår i utfluktspakken) i den sjarmerende middelalderbyen. Over byen rager den gamle middelalderborgen hvor Richard Løvehjerte ble holdt fanget under det tredje korstoget. Vi tar en tur langs den gamle bymuren og gjennom byporten. Her finnes det vinranker, aprikostrær, og små butikker hvor du kan få kjøpt lokale produkter. Turen avsluttes med en vakker liten orgelkonsert i kirken.

Det er vår siste kveld om bord for denne gang. Vi spiser en god middag og hygger oss i salongen, mens skipet legger ut på siste etappe mot Wien.

Benediktinerklosteret i Melk
Dag 13

Wien - Norge

Vi ankommer praktfulle Wien, Østerrikes hovedstad, på morgenen. Etter en god frokost må vi si farvel til skipet og mannskapet om bord.

Utforsk Wien på egenhånd – eller bli med på en valgfri byrundtur (inngår i utfluktspakken) med buss for å oppleve denne vakre keiserbyen. Vi kjører forbi flere av byens historiske steder og severdigheter, som Hundertwassers besynderlige “fritenkte” og fargerike arkitektur, der den rette linje ikke er behandlet med særlig respekt…! Vi kommer forbi det storslåtte Belvedere-slottet og fortsetter langs Ringstrasse, som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn og var Habsburgernes høyborg. Neste stopp blir i det gamle sentrum av Wien for å se den imponerende Stefansdomen. Den katedralen vi ser i dag er bygget i tre faser. Den ble først bygget som en romansk kirke, påbegynt i år 1137, ferdigstilt og innviet i år 1147.

Deretter tar vi en spasertur gjennom gågaten fra Graben og Kohlmarkt til Michaela Square som slutter ved inngangen til Hofburg (keiserpalasset). Wiens gamleby består i stor grad bare av historisk bebyggelse og byens historiske bykjerne har gjennom århundrer gjennomgått stadige ombygginger og endringer i takt med vekst og trusler. Wien var eksempelvis to ganger i middelalderen beleiret av tyrkere. Den eldste delen av Wien ligger ved Donaus søndre løp, i dag regulert til en kanal for å beskytte mot flom.

En interessant reise med besøk i mange flotte byer er ved veis ende, og det er på tide å dra til flyplassen for å reise tilbake til Norge med mange fine minner i bagasjen. Hjemreise fra Wien på ettermiddagen.

Takk for turen og vel hjem!

Hundertwasserhaus i Wien

Om skipet MS Vivienne

MS Vivienne (4*+)
Byggeår 2000 (totalrenovert 2020)
Lengde 110 m
Antall dekk 4
Antall lugarer 73
Passasjerer
146

Et lekkert førsteklasseskip med fire lugardekk og et innbydende soldekk, som er totalrenovert i 2020. Alle lugarene er utvendige med fransk balkong eller vindu. Om bord finnes restaurant, lounge/bar, resepsjon og bibliotek/leserom. I salongen serveres «afternoon tea» med kaffe/te og kaker hver ettermiddag, samt litt snacks hver kveld. Det er gratis wifi om bord, men signalene kan variere en del etter hvor skipet befinner seg.
Det er levende musikk og dans i salongen hver kveld!

Skipet har ikke enkeltlugarer, men et begrenset antall dobbeltlugarer selges til bruk alene.
Bildene av skipet er illustrasjonsbilder, da skipet ikke er ferdig renovert.

MS Vivienne seiler på avgangen 29. august 2021.

 

 • Elvecruiseskip på elv
 • Resepsjon
 • Lounge på elvecruiseskip
 • Bar med utsikt
 • Restaurant med utsikt
 • MS Vivienne på vannet

Lugarene

 • Lugar på elvecruiseskip

  Owners Suite

  Øvre dekk (30 m2)

  Skipets største suite, en romslig lugar med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med fransk balkong

  Øvre dekk og midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’occitane.  

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med stort vindu

  Midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med store vinduer (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane. 

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med små vinduer

  Nedre dekk (15 m2)

  Delikate lugarer med små vinduer (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

   

Om skipet MS Aurora

MS Aurora (4*)
Byggeår 1999 (lugarer og noen fellesarealer renovert 2019)
Lengde 110 m
Antall dekk 4
Antall lugarer 70
Passasjerer 140

MS Aurora kom i drift i 2000. Alle lugarene er utvendige, øvre dekk har balkonger. Skipet har en delikat og lys restaurant, lounge/bar, resepsjon  og bibliotek/leserom. I salongen serveres «afternoon tea» med kaffe/te og kaker hver ettermiddag, samt litt snacks hver kveld. Det er gratis wifi om bord, men signalene kan variere en del etter hvor skipet befinner seg. Det er levende musikk og dans i salongen hver kveld!

Skipet har ikke enkeltlugarer, men et begrenset antall dobbeltlugarer selges til bruk alene.

MS Aurora seiler på avgangen 8. mai 2021.

 

 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway

Lugarene på MS Aurora

 • Balkonglugar øvre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vindu fra gulv til tak med privat balkong
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Superiorlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer som kan åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer (samme størrelse vindu som superiorlugar, men de kan ikke åpnes)
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar nedre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • To mindre vinduer, kan ikke åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Amsterdam/Wien – Oslo (pris fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 12 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Gratis Wi-Fi om bord (begrenset dekning)
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer
 • Utfluktspakken kr 2800 (12 utflukter)
 • Valgfrie utflukter (må kjøpes om bord)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE  kr 2800 (12 utflukter):

 • Dag 2. Amsterdam, kanalbåttur
 • Dag 3. Köln, byvandring
 • Dag 5. Mainz, byvandring og Gutenberg Museum
 • Dag 6. Wertheim, byvandring
 • Dag 7. Würzburg, byvandring og Residence Palace
 • Dag 8. Bamberg, byvandring
 • Dag 9. Nürnberg, byrundtur
 • Dag 10. Regensburg, byvandring
 • Dag 11. Linz, byvandring
 • Dag 12. Melk, besøk i benediktinerklosteret
 • Dag 12. Dürnstein, byvandring og orgelkonsert
 • Dag 13. Wien, byrundtur

VALGFRIE UTFLUKTER (bestilles og betales om bord)

 • Dag 4. Rüdesheim, byrundtur med turisttog og det mekaniske musikkmuseet
 • Dag 5. Frankfurt, byrundtur
 • Dag 11. Linz, utflukt til Mauthausen

 

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka 8 euro pr. reisende pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikap lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene som du får tilsendt cirka to uker før avreise.

FORBEHOLD
Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet og Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Se også våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.