Seinen og Eiffeltårnet

Langs Seinen mellom Honfleur og Paris

/ Elvecruise fra Normandie til Paris

Fra hovedstadsregionen Île-de-France til Normandiekysten, smyger Seinen seg gjennom et vakkert landskap før den munner ut i Den engelske kanal. Kulturmetropolen Paris med alle sine severdigheter, middelalderbyen Rouen og den pittoreske havnebyen Honfleur som har inspirert flere av de store impresjonistmalerne, er noen av høydepunktene på dette cruiset.

Dette kan du oppleve:

 • Fantastiske Paris med Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen, Triumfbuen og Champs Elysees.
 • Det storslagne slottet Malmaison
 • Rouen, vikingene hovedstad i Normandie
 • Pittoreske Honfleur
 • Smakfull, franskinspirert mat om bord
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel

Se avganger motsatt vei (Paris – Honfleur) i 2019 her.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 780,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.05.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Drikke ombord inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 02.05.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 16 780,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Paris - Honfleur

Vi starter vår reise med å fly fra Norge til Paris. Transport til skipet som ligger ved kai i sentrum av Honfleur, en kjøretur på to-tre timer. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av besetningen. Skipet ligger til kai i Honfleur over natten.

Hyggelig mannskap om bord på MS Renoir
Dag 2

Honfleur

Honfleur var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet og er kjent for den pittoreske gamle havnen med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonistmalerne Claude Monet og Gustav Coubert er to av mange kunstnere som har sittet i havneområdet og malt husfasadene.

Etter frokost er det en guidet byvandring gjennom de smale gatene i den sjarmerende gamle bydelen (utfluktspakke). Høydepunktene er den lille havnen og den gotiske trekirken Saint Catherine fra 1400-tallet.

Om ettermiddagen står en utflukt til Côte Fleurie, Blomsterkysten, og de fasjonable badebyene Trouville og Deauvillle på programmet (utfluktspakke). Underveis blir det stopp på et destilleri hvor det lokale eplebrennevinet, Calvados, produseres.

Vår avreise fra Honfleur er avhengig av tidevannet. Nær munningen til Seinen seiler vi under den imponerende Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens lengste bro da den ble åpnet i 1995.

Les Andelys
Dag 3

Duclair - Rouen

Ankomst Duclair etter frokost. Dette er utgangspunkt for en utflukten med buss langs turistveien Route des Abbeyes (utfluktspakke), som går gjennom et område med mange gamle klosterkirker. Tidligere lå det over hundre klosterkirker i Normandie. I Jumièges besøkes Saint Pierre-kirken fra 900-tallet, som med rette er regnet for å være et av de flotteste eksempler på normannisk arkitektur.

Ved lunsjtider seiler vi videre og nyter en avslappende ettermiddag om bord. Tidlig kveld ankommer vi Rouen, Normandies historiske hovedstad. Skipet ligger ved kai i Rouen over natten, så utforsk gjerne nattelivet på egenhånd.

Honfleur
Dag 4

Rouen - Vernon

Rouen var vikingenes hovedstad i Normandie på 800-tallet, men er best kjent som byen der Jeanne d’Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Bykjernen består av gotiske bygninger, bindingsverkshus og flere vakre kirker. Etter frokost er det en guidet byvandring (utfluktspakke) gjennom Rouens historiske bydel, hvor du blant annet får se den gotiske katedralen Notre-Dame-de-Rouen og Place du Vieux Marché, der Jeanne d’Arc led martyrdøden som 19-åring.

Ved lunsjtider seiler skipet videre på sin vei mot Frankrikes hovedstad, Paris. Langs elven er det vakkert landskap, bratte klipper og sjarmerende små landsbyer typisk for regionen, så len deg tilbake i en stol på soldekk og nyt utsikten!

I kveld varter kapteinen og resten av mannskapet opp med festmiddag og dans, så ikke glem å ta med danseskoene!

Rouen
Dag 5

Vernon - Paris

I morgentimene kaster vi loss og cruiset på Seinen fortsetter. Vi gjør et kort stopp i Mantes-la-Jolie, som er utgangspunkt for en utflukten til Malmaison-slottet (utfluktspakke). Malmaison er noe mindre enn Versailles (som er stengt på mandager), men ikke mindre elegant. Malmaison var hjemmet til Joséphine de Beauharnais, best kjent som Napoléon Bonapartes første hustru og keiserinne av Frankrike. Slottet er i dag et museum – vakkert renovert og den barokke innredningen fra Joséphines tid er gjenskapt. De som har vært på utflukt returnerer til skipet i Poissy.

Om ettermiddagen seiler vi inn til Paris, forbi den futuristiske forstaden La Défense med sin særegne betong- og glassarkitektur. Vi ankommer Paris i løpet av kvelden, og skipet legger til kai i 15. arrondissement, nær Eiffeltårnet.

Malmaison slott
Dag 6

Paris

I dag skal vi oppleve Paris – en av verdens vakreste byer. Paris kalles både La Ville Lumière (lysets by) og verdens motehovedstad. Her finner du ikoniske landemerker, sjarmerende fortausrestauranter, brede bulevarder og mange fascinerende museer – ikke minst kunstmuseene Louvre og Musée d’Orsay som ligger midt i byen, på hver sin side av Seinen.

Etter frokost er det byrundtur med buss (utfluktspakke) hvor du blant annet får se Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen, Triumfbuen og Champs Elysées. Vi spiser lunsj ombord.

Ettermiddagen kan du bruke til å utforske Paris videre på egenhånd eller slappe av på dekk. Hva med å ta en spasertur langs Seinens bredder? Eller kanskje en shoppingtur frister? De store varemagasinene ligger i Boulevard Haussmann – en kort tur med metroen fra skipet. Andre populære områder for shopping, eller bare å sitte på en kafé og se på menneskelivet, er det jødiske kvarteret Le Marais, Les Halles og Saint-Germain-des-Prés.

Skipet ligger ved kai i Paris over natten. Hvis vannstanden tillater det, seiler skipet på et lite kveldscruise gjennom den vakkert opplyste byen etter middag.

Notre Dame de Paris
Dag 7

Paris - Norge

Vi sjekker ut fra lugarene etter frokost og sier farvel til mannskapet. Busstransport fra skipet til flyplassen i Paris for hjemreise. Fly tilbake til Norge, med ankomst om ettermiddagen. 

Eiffeltårnet i Paris
 • Croisi RENOIR elvecruise
 • Croisi RENOIR elvecruise
 • Croisi RENOIR elvecruise
 • Croisi RENOIR elvecruise
 • Croisi RENOIR elvecruise
 • Croisi RENOIR elvecruise

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Norge–Paris t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (pakke med seks utflukter kan kjøpes på forhånd til kr 2300 pr. person)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag 2 Honfleur Byvandring (€ 24), Côte Fleurie (€ 69)
Dag 3 Duclair Route des Abbeyes (€ 60)
Dag 4 Rouen Byvandring (€ 24)
Dag 5 Paris Malmaison (€ 69)
Dag 6 Paris Byrundtur (€ 47)

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 42 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.
Escape Travel tar forbehold om endringer i programmet.

MS Renoir 4*+

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999
Renovert: 2018
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 151

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv samt soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk fransk balkong. MS Renoir er totalrenovert og delikat.