Paris og Normandie

/ Elvecruise på Seinen fra Paris til Honfleur

Seinen er ikke bare en vakker elv å seile på, strekningen fra Paris til Normandiekysten er spekket med historiske severdigheter vi gjerne vil vise deg. Kulturmetropolen Paris trenger kanskje ingen nærmere introduksjon, og cruiset starter og slutter her. Vi skal også få med oss middelalderbyen Rouen og de store malernes favoritt, havnebyen Honfleur.

Dette kan du oppleve:

 • Det storslagne slottet Martainville, hvor du kan se hvordan dagliglivet i Normandie var fra 15- 1800-tallet.
 • Rouen, byen hvor Jeanne d’Arc ble henrettet og hvor vikinghøvdingen Gange-Rolv – hertugen av Normandie – er begravet.
 • Honfleur, kunstnerbyen som har inspirert malere som Claude Monet
 • Rundtur i lysets by – Paris!

Dessuten får du:

 • Smakfull, franskinspirert mat om bord
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel

Kunne du tenke deg flere dager om bord?

Klikk her for 6 dagers cruise

Klikk her for 7 dagers cruise

Last ned reiseprogram
 • Drikke om bord inkludert
 • Norske reiseleder fra Norge

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.05.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Paris

Vi starter vår reise med å fly fra Norge til Paris. Transport til skipet som ligger ved kai i 15. arrondissement, nær Eiffeltårnet. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av besetningen. Hvis vannstanden tillater det, seiler skipet på et lite kveldscruise gjennom den vakkert opplyste byen etter middag. Skipet ligger ved kai i Paris over natten.

Kveldsstemning over Notre Dame i Paris.
Dag 2

Paris - Les Andelys - Rouen

I morgentimene kaster vi loss og cruiset på Seinen begynner. Mens frokost serveres seiler vi forbi den futuristiske forstaden La Défense med sin særegne betong- og glassarkitektur.

Etter lunsj blir det et kort stopp i Les Andelys, som er utgangspunkt for en utflukten til Martainville-slottet (utfluktspakke). Slottet ble bygget på 1500-tallet av den rike forretningsmannen Jacques Pelletier, og benyttet som familiens feriested. Og hvis du vil se hvordan folk levde i Normandie for noen hundre år siden, er dette riktig sted. I dag er slottet nemlig et museum, og byr på en vandring gjennom franske tradisjoner fra et stort utvalg av klesantrekk til møbler, inventar og kunsthåndverk.

Vi går om bord på skipet igjen i Rouen og starter seilingen mot Honfleur.

Les Andelys ligger nydelig til ved Seinen.
Dag 3

Rouen - Honfleur

Vi ankommer Honfleur i løpet av natten og vi har da seilt under Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens lengste bro da den ble åpnet i 1995.

Honfleur var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet og er kjent for den pittoreske, gamle havnen med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonistmalerne Claude Monet og Gustave Courbet er to av mange kunstnere som har sittet i havneområdet og malt husfasadene.

Etter frokost skal vi på en guidet byvandring gjennom de smale gatene i den gamle bydelen (utfluktspakke). Honfleur er en utrolig hyggelig og vakker by, og høydepunktene er den lille havnen og den gotiske trekirken Saint Catherine fra 1400-tallet.

Etter en deilig lunsj ombord er det tid for en ny utflukt, denne gangen til Alabasterkysten (utfluktspakke). De slående kalkklippene som strekker seg fra Le Tréport til Le Havre kan være høyere enn 100 meter langs kysten, området som kalles Pays de Caux. Vi tar en nærmere titt på noen av de sjarmerende feriebyene langs kysten. Byen Etretat kan vise frem en kirke fra 1000-tallet og koselige torghaller, begge deler foreviget av blant annet Monét. Fécamp var en av de første havnene vikingene beleiret og har et maritimt museum. Her ligger også Normandies mest betydningsfulle benediktinerklostre, som fortsatt fremstiller den kjente likøren D.O.M. Bénédictine.

Havne i Honfleur har inspirert mange store malere.
Dag 4

Honfleur - Rouen

I dag kan du oppleve Rouen, Normandies historiske hovedstad. Rouen ble grunnlagt av vikingene i år 825, men er best kjent som byen der Jeanne d’Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Den vakre bykjernen består av gotiske bygninger, bindingsverkshus og flere vakre kirker. Etter ankomst tilbys en guidet byvandring gjennom Rouens historiske bydel (utfluktspakke), hvor du blant annet får se den gotiske katedralen Notre-Dame-de-Rouen og Place du Vieux Marché, der Jeanne d’Arc led martyrdøden som 19-åring.

Ettermiddagen tilbringes ombord mens vi cruiser gjennom et fantastisk landskap med bratte kalksteinsklipper.

Dette er også kvelden for vår festmiddag.

 

 

Dag 5

Paris - Oslo

Vi sjekker ut fra lugarene etter frokost.

Før vi drar hjem skal vi oppleve Paris – en av verdens vakreste byer. Paris kalles både La Ville Lumière (lysets by) og verdens motehovedstad. Her finner du ikoniske landemerker, sjarmerende fortausrestauranter, brede bulevarder og mange fascinerende museer – ikke minst kunstmuseene Louvre og Musée d’Orsay som ligger midt i byen, på hver sin side av Seinen. Vi skal på byrundtur med buss hvor du blant annet får se Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen, Triumfbuen og Champs Elysées.

Utflukten avsluttes på flyplassen i Paris. Fly tilbake til Norge om kvelden.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Norge–Paris t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (pakke med fire utflukter kan kjøpes på forhånd til kr 1300 pr. person)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

ANNEN VIKTIG INFORMASJON

Utfluktspakke

Pris om bord
Dag 2 Les Andelys Martainville slott € 52,00
Dag 3 Honfleur Byrundtur € 24,00
Alabasterkysten € 67,00
Dag 4 Rouen Byvandring € 24,00

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet (se priser over).

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

Helse
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Escape Travel tar forbehold om endringer i programmet.

 

OM SKIPET

MS Botticelli 4*

Rederi  CroisiEurope
Byggeår  2004
Lengde  110 m
Antall dekk  2
Passasjerer 151

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på nedre dekk har mindre, firkantede vinduer, mens lugarene på øvre dekk har store vinduer fra gulv til tak, såkalte franske balkonger.