Schlögener Schlinge

Elvecruise på Donau – fra Regensburg til Budapest

Høydepunkter

 • Hyggelig 4* elvecruiseskip
 • Den naturskjønne Wachau dalen
 • Det imponerende klosteret i Melk
 • Konditori Jindrak i Linz der vi får smake den kjente Linzer-kaken
 • Vinbyen Dürnstein med sin vakre beliggenhet
 • Valsens hovedstad Wien
 • Budapest – Donaus perle
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Elvecruiset starter i Regensburg og vi besøker mange hyggelige byer før vi ender opp i Budapest, Ungarns flotte hovedstad. Underveis bor og spiser vi godt om bord på MS River Navigator, vårt hyggelige førsteklasses skip.
Det er både praktisk og bekvemt å ha «hotellet» med seg på reisen, mens vi opplever den ene spennende byen etter den andre. Vi seiler gjennom vakker natur, smaker på bakverk, viner og lokalt øl, og besøker blant annet det imponerende klosteret i Melk og den sjarmerende vinbyen Dürnstein.
Bli med på et hyggelig elvecruise, der vår dyktige norske reiseleder loser oss gjennom programmet dag for dag.

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Lene V Sørlie

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.09.2019
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 6 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - München - Regensburg

Du møter Escape Travels reiseleder på Gardermoen og sammen flyr vi med Lufthansa til München. Her venter bussen som skal kjøre oss til Regensburg. Kjøreturen tar cirka 1,5 time.

Regensburg er en av Tysklands eldste byer og var tidligere hovedstad i Bayern. Her går vi om bord på vårt hyggelig skip MS River Navigator, får tildelt lugarer og gjør oss kjent med skipet. På ettermiddagen legger skipet fra kai og cruiset kan begynne.

Om kvelden møtes vi til en velkomstdrink i skipets lounge og får servert en velsmakende middag i skipets restaurant.

Regensburg
Dag 2

Linz og Salzburg

Linz er en internasjonal, moderne kreativ by – omgitt av fantastiske naturlandskaper. Byens betegnelse som en UNESCO City of Media Arts viser at Linz, sammen med Lyon, Sapporo, Tel Aviv og Dakar, er en av verdens mest fremtidsrettede steder.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byvandring gjennom den fantastiske gamlebyen i Linz, med flott arkitektur, spennende attraksjoner og historiske steder. Bak Landhaus, er Mozarthaus hvor den østerrikske komponisten Wolfang Amadeus Mozart levde i 1783. Denne vakre bygningen med barokk-fasade fra 16. århundre er stedet hvor han komponerte Linz Symphony. Vi går forbi det historiske hotellet «Kremsmünstererhof», det gamle markedet og opp til det imponerende hovedtorget med den store statuen «Trinity Column» fullført i 1723. Vi besøker også Konditori Jindrak, hvor det vil bli anledning til å smake den kjente Linzer-kaken!

For de som ønsker legges det opp til en valgfri utflukt til Salzburg etter byrundturen (bestilles om bord):
Byen ligger flott til langs elven Salzach i Østerrike. Salzburg, som er viden kjent fra filmen The Sound of Music og for å være Mozarts fødeby, kan med sin vakre gamleby og den imponerende borgen Hohensalzburg ta pusten fra mang en turist. Salzburg har en rekke attraksjoner som du blant annet finner i den godt bevarte gamlebyen. Her besøker vi Salzburgs domkirke, Mozarts fødested, Salzburg museum med mer. I gamlebyen ligger også Getreidegasse, en spennende og kanskje den mest berømte shoppinggaten i Salzburg. Gamlebyen med sin berømte og godt bevarte barokke arkitektur står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
På denne utflukten har vi inkludert en 3-retters tradisjonell østerisk lunsj som blir servert på en av byens trivelige, lokale restauranter. Benytt også muligheten til å oppdage mer av denne unike byen på egen hånd før vi returnerer til skipet.

Linz
Dag 3

Melk og Dürnstein

Vi ankommer Melk om morgenen og etter frokost har du mulighet til å være med på en valgfri utflukt som starter med en kort busstur til det gamle, praktfulle Benediktinerklosteret. Stift Melk, eller klosteret i Melk, ble grunnlagt i 1089 da markgreve Leopold II ga et av slottene sine til benediktiner-munkene. Klosteret, som regnes for å ha en av Europas mest fullendte barokkbygninger, ligger på en høy klippe ved Donau og er et av verdens meste berømte klostre. Spesielt imponerende er biblioteket med sin store samling middelalder-manuskripter. Vi besøker klosteret, og ender opp på den store terrassen med fantastisk utsikt over Donau. Vi avslutter utflukten med besøk i den vakre og imponerende klosterkirken med sine fresker og enestående interiør med flotte malerier fra 18. århundre. Praktbygget, som også er kjent for sine tvillingtårn, regnes som den fineste barokke kirken nord for Alpene.

Lunsjen nytes om bord.
Om ettermiddagen setter skipet kurs for Dürnstein og Donau bukter seg idyllisk gjennom postkort-landskapet i Wachaudalen. Vi ankommer Dürnstein, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste, om ettermiddagen.
Det blir mulighet til å bli med på en valgfri byvandring i denne sjarmerende middelalderbyen. Over byen rager den gamle middelalderborgen hvor Richard Løvehjerte ble holdt fanget under det tredje korstoget. Vi tar en tur langs den gamle bymuren og gjennom byporten, langs vinranker, aprikostrær, og små butikker der du kan få kjøpt lokale produkter.

Retur til skipet hvor vi får servert en god middag mens skipet setter kurs mot Wien. Nyt en hyggelig kveld om bord.

Dürnstein
Dag 4

Wien

Vi ankommer praktfulle Wien ved frokosttider. Østerrikes hovedstad har alt det en by skal ha for å gjøre et besøk trivelig og dette skal vi også få erfare i dag. Etter frokost har du mulighet til å bli med på en valgfri byrundtur for å se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Hundertwassers besynderlige “fritenkte” og fargerike arkitektur, der den rette linje ikke er behandlet med særlig respekt…! Vi kommer forbi det storslåtte Belvedere-slottet og fortsetter langs Ringstrasse, som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn og var Habsburgernes høyborg. Neste stopp blir i det gamle sentrum av Wien for å se den imponerende Stefansdomen. Den katedralen vi ser i dag er bygget i tre faser. Den ble først bygget som en romansk kirke, påbegynt i år 1137, ferdigstilt og innviet i år 1147. Deretter tar vi en spasertur gjennom gågaten fra Graben og Kohlmarkt til Michaela Square som slutter ved inngangen til Hofburg (keiserpalasset). Wiens gamleby består i stor grad bare av historisk bebyggelse og byens historiske bykjerne har gjennom århundrer gjennomgått stadige ombygginger og endringer i takt med vekst og trusler. Wien var eksempelvis to ganger i middelalderen beleiret av tyrkere. Den eldste delen av Wien ligger ved Donaus søndre løp, i dag regulert til en kanal for å beskytte mot flom.

Vi returnerer til skipet for lunsj. Ettermiddagen er fri til å oppleve byen på egenhånd.

Etter en tidlig middag om bord har du mulighet til å oppleve en klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (pristillegg). Konserten byr på 1,5 time med noe av den fineste musikken de har komponert.

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!
Dag 5

Bratislava

Neste hovedstad på turen er sjarmerende Bratislava i Slovakia. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byen var kroningsby for ungarske keisere og har mange interessante bygninger fra den tiden. Byrundturen går med et lite turisttog gjennom sentrum og opp til slottet, som troner på høyden over byen og Donau. På tilbaketuren spaserer vi gjennom den maleriske gamle bydelen (Stare Mesto) med brosteinstorg og trange gater med pastellfargede bygninger fra 1800-tallet. Det blir også god tid til å utforske denne hyggelige byen på egenhånd.

Dagens tips: Skipet ligger rett nedenfor sentrum, og om du ikke ønsker å shoppe, besøk gjerne Bratislavsky Mestiansky Pivovar, et klassisk slovakisk mikrobryggeri i flotte lokaler med god lokal mat. Sentralt plassert, rett utenfor gamlebyen og populært blant lokal befolkningen. Et annet tips er å besøke Klokkemuseet som befinner seg i et av Bratislavas fineste rokokkohus, som rommer en unik samling av blant annet mobile solur fra 1600- og 1700-tallet.

Valgfri utflukt (pristillegg): De som ønsker kan bli med på en valgfri utflukt til Cerveny Kamen-slottet like utenfor byen. Slottet er i dag museum med en fin samling av historiske møbler og våpen. Utflukten inkluderer også besøk i en vinkjeller, hvor det blir smaksprøver på den lokale vinen.

Cruiset fortsetter om kvelden, mens vi spiser en god middag om bord. Vi seiler gjennom Gabcikovo-slusen, den største slusen i øvre delen av Donau, og videre mot Budapest.

Skipet ligger til kai en kort spasertur fra gamlebyen i Bratislava.
Dag 6

Budapest

Elven Donau deler Ungarns hovedstad i to deler, Buda og Pest. Tidligere var bydelene to byer, men på 1870-tallet ble de slått sammen og det naturlige navnet ble da Budapest. På Donaus vestre side ligger Buda som er den litt mer eksklusive siden. Pest ligger på den østre siden og er byens sentrum. Flere broer forbinder de to bydelene og gjør det enkelt å komme seg fra den ene til den andre til fots.

Vi ankommer Budapest om morgenen. Spiser en god frokost og sjekker ut av lugaren. Bagasjen blir tatt hånd om av personalet om bord og vi har hele dagen til å utforske denne flotte byen, før vi drar til flyplassen om kvelden.

Du kan velge om du vil benytte dagen til på oppleve byen på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri byrundtur på formiddagen og utforske byen på egenhånd om ettermiddagen.

På byrundturen ser vi blant annet Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, den ungarske statsoperaen og den nygotiske nasjonalforsamlingen, som er et arkitektonisk mesterverk fra 1904. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og ikke minst fra Gellerthøyden. Budapest blir regnet for å være en av Europas vakreste byer og blir ofte omtalt som «Donaus perle».

Dagens tips: Ta deg tid til et besøk på New York Café, som ligger på gaten Erzsébet körút. Når du går inn gjennom døren er det som å gå inn i en annen verden. Den overdådige innredningen går i gull, marmor og rød fløyel og det føles som om man er i et slott. Bestill gjerne en miks av ungarske bakverk – vi kan love deg at du kommer til å få et sukkerkick, men godt er det!
* Budapest har også en lang tradisjon med thermalbad på grunn av sine mange varme kilder. Det finnes mange fine SPA hoteller og avdelinger, i tillegg til flere offentlige bad og bassenger. Kanskje det frister å bruke litt tid i varmt mineralholdig kildevann. Det er en nytelse som bør oppleves. Skipets personale og reiselederen kan gi råd og anbefalinger.
* En annen helt spesiell opplevelse som kan anbefales er Margaretøya, som ligger midt i elven mellom Buda og Pest. Her ligger en av de vakreste parkene i Budapest, som byr på flotte turmuligheter. Det er også flere SPA hoteller her, så alt ligger til rette for en flott og avslappende dag.

En innholdsrik tur er kommet til veis ende. Om kvelden møtes vi ved skipet, som ligger sentralt til i byen. Vi kjører til flyplassen til avtalt tid og tar direktefly til Oslo, flyavgang kl.21.25.

Parlamentet i Budapest

MS RIVER NAVIGATOR (4*)

Vi bor komfortabelt om bord på vårt 4* elvecruiseskip, MS River Navigator. Dette trivelige og populære skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013. Skipet er 110 meter langt, har 3 dekk og plass til 134 reisende. Det er romslige fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wifi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

For nostalgisk moro er den nye Rat Pack Lounge et perfekt sted å slappe av og nyte ett glass med gode venner. Her serveres klassiske cocktailer, originale kunstverk og en jukeboks fylt med hits fra Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin, og andre ikoner på 50 og 60-tallet, jazz og pop.
Skipet ligger på Facebook så du har mulighet til å holde deg oppdatert med de siste nyhetene og bilder fra livet om bord.

 • MS River Navigator i Budapest
 • Budapest River Navigator

Reisebetingelser

VALGFRI UTFLUKTSPAKKE, kr 1500 pr person
Dag 2. Linz, Byvandring
Dag 3. Melk, Besøk i Benediktinerklosteret
Dürnstein, Byvandring og minikonsert orgel
Dag 4. Wien, Byrundtur
Dag 5. Bratislava, Byrundtur
Dag 6. Budapest, Byrundtur

VALGFRIE UTFLUKTER (bestilles og betales om bord)
Dag 2. Linz, Utflukt til Salzburg (EUR 95 pr. person)
Dag 5. Bratislava, Cerveny Kamen-slottet og vinsmaking (EUR 50 pr. person)

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – München/Budapest – Oslo (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med varmretter, salatbar og betjent varmmat-disk
 • 4-retters middag (valg mellom tre hovedretter)
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Levende musikk i salongen
 • Såpe/shampoo fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Fri Wifi (begrenset dekning)
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utflukter
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden, så også om bord, da dette er en viktig inntektskilde for de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person/ pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, våre reiseledere kan dessverre ikke pålegges å bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.