Elvecruise på romantiske Rhinen og Mosel – Amsterdam til Mainz

Høydepunkter under turen:

 • Reisen starter i den blomstrende og frodige kanalbyen Amsterdam
 • Besøk den imponerende katedralen i Köln
 • Skipet gjør også en hyggelig avstikker til Cochem i Moseldalen
 • Smak på utsøkte dråper i vinbyen Rüdesheim
 • Kjenn på historiens sus i Speyer og  Strasbourg
 • Besøk den gamle tyske universitetsbyen Heidelberg
 • Reisen avsluttes i Mainz, hjembyen til Johannes von Gutenberg

Dette cruiset er et «must» for de som ønsker å oppleve frodige Rhindalen med sine bratte vinmarker og flotte middelalderborger.
Hver dag møter vi nye spennende byer og interessante steder. Underveis ser vi langstrakte åkrer, grønne vinmarker og rundt en sving og ut av skylaget stiger en gammel ridderborg plutselig frem!
Opplev den blomstrende og frodige kanalbyen Amsterdam, besøk den imponerende katedralen i Köln, bli med på en hyggelig avstikker til Cochem i Moseldalen, smak på utsøkte dråper i vinbyen Rüdesheim, kjenn på historiens sus i Speyer og  Strasbourg og besøk den gamle tyske universitetsbyen Heidelberg. Elvecruiset ender opp i  Mainz.
Fly fra Frankfurt direkte hjem til Norge.

Cruiset går også motsatt vei; fra Mainz til Amsterdam.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 06.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 06.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 16 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE - AMSTERDAM

Vi flyr med KLM direkte fra Oslo til Amsterdam.
Herfra kjører vi til vårt hyggelig skip MS Aurora, som skal være vårt hjem den neste uken.

Vi går om bord, sjekker inn og møtes i skipets salong, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag.
Skipet ligger til kai i Amsterdam om natten.

Velkommen på tur!

Dag 2

AMSTERDAM

Denne sjarmerende hovedstaden har noe for enhver smak; blomstermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her møtes hav og land, og bohemene vandrer side om side med høykonservative besteborgere. Nederlands hovedstad er også landets største by og dens historie kan spores tilbake til 1200-tallet. Da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder, som også ga navnet til byen.

Etter frokost kan du være med på en valgfri byrundtur (utfluktspakken) i Amsterdam som inkluderer et kanalcruise som tar deg «bak kulissene» av denne vakre byen.

Vel tilbake om bord, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Tyskland, nyter vi en god lunsj om bord.

Kanalbyen Amsterdam
Dag 3

KÖLN

Köln er parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne. Cologne er det engelske og franske navnet til Köln. Vi ankommer den meget historiske byen om formiddagen og spiser lunsj om bord.

For å bli bedre kjent inviteres dere med på en valgfri guidet vandring (utfluktspakken) rundt om i byen. Köln har mer enn to tusen år gammel historie og er sentrert rundt den vakre elven Rhinen, som deler byen i to. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Vi fortsetter mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen med de to 157 meter høye tårnene som du kan se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen! Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880.

Skipet kaster loss før midnatt og fortsetter mot Cochem.

Köln med den berømte Kölnerdomen
Dag 4

COCHEM OG MOSELDALEN

Om formiddagen seiler vi nedover Moseldalen, som er en sæpreget dal i den vestlige delen av Tyskland. Vanligvis regnes Moseldalen mellom byene Trier og Koblenz, der elven Mosel renner nede i dalen under det flate slettelandet rundt dalen. Her har elven en rekke svinger og sløyfer. Dalsidene er bratte, og her blir temperaturen høy. Derfor er området godt egnet for dyrking av vindruer, og området er kjent for sine hvitviner. Moseldalen har blitt fremmet for dens kvalitetsproduksjon av hvitvin siden 1800-tallet.

Vi ankommer Cochem, en av Moseldalens mest kjente byer med cirka 5 000 innbyggere. Vi blir med på en valgfri guidet byvandring (utfluktspakken) i denne hyggelig byen med koselig smågater og hyggelige spisesteder. Vi besøker også en av byens lokale vinprodusenter og får lære mer om vindyrking og får smake på husets egne viner.

Ettermiddagen er fri til å utforske Cochem på egen hånd. I denne hyggelige elvelandsbyen finner du også mange kirker og koselige bindingsverkshus som oser av historie.  For ekstra god utsikt, gå over broen og ta en kaffe på den andre siden av elven!
Vi anbefaler absolutt et besøk til slottet Reichsburg Cochem. Besøk det på egenhånd – eller bli med på en tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes om bord) til Reichsburg-slottet , som er bygd på 1100-tallet og troner på en høyde over byen, og vinmarkene ligger tett i tett. Borgen ble ødelagt av franske tropper under Ludvig 14. i 1689. Den ble bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Du får se hvordan det var å bo på slottet i middelalderen, og det er også utstilt rustninger, våpenskjold og sverd.

Idylliske Cochem i Moseldalen
Dag 5

KOBLENZ OG RÜDESHEIM

Etter kanskje en liten morgentrim på dekk, kan du nyte en deilig frokost før du kan bli med på en valgfri byvandring (utfluktspakken) med lokal guide i den hyggelige byen Koblenz som er over to tusen år gammel.  Vi spiser lunsj om bord, og nyter ettermiddagen på soldekk mens skipet seiler langs Rhinen.

Etter Koblenz kalles strekningen «den romantiske Rhinen». Her renner den gjennom Rhinkløften med Lorelei-klippen 120 meter over elven. Kløften er ganske dyp, og området er kjent for slottene og vingårdene som ligger her. Området er på UNESCOs verdensarvliste med mer enn 40 slott og festninger fra middelalderen og mange vakre vinlandsbyer. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene…!

Om ettermiddagen ankommer vi den kjente vinbyen Rüdesheim. Byen er en del av Øvre Mellomrhindalen som i 2002 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi skal være i Rüdesheim om ettermiddagen og anbefaler våre gjester å få med seg de velkjente bindingsverkshusene, vinbarene og ikke minst verdenskjente gaten «Drosselgasse». Gaten ligger i hjerte av gamlebyen og er en turistmagnet blant annet grunnet sin sjarm, vinhus og restauranter.
Dette er absolutt en by du fint kan oppleve på egenhånd, men du kan også få et godt innblikk av byen ved å delta på en valgfri utflukt hvor du blir med byens turisttog inkludert vinsmaking. Utflukten kjøpes om bord.

Skipet seiler videre før midnatt.

Rüdesheim er selve vinbyen i området.
Dag 6

SPEYER

Vi ankommer Speyer etter frokost og vi skal tilbringe hele dagen i denne hyggelige byen – en av de virkelig gamle tyske byene, med en viktig plass i landets historie. Om du ikke ønsker å delta på utflukten til Heidelberg, er det mye du kan oppleve på egenhånd i denne sjarmerende byen;
Speyer har en vakker gamleby, og det er ganske spektakulært å entre byens historiske sentrum. Du går gjennom en byport med et 55 meter høyt vakttårn; Altpörtel, fra 1300-tallet og byens enorme Kaiserdom St. Maria und St. Stephan i romansk stil, som allerede i år 1981 ble oppført på Unescos liste over Verdensarven.
Altpörtel er åpent for publikum og verd å få med seg. På grunnplanet står fortsatt den vesle døren fra middelalderen, som var mulig å åpne etter at byporten ble stengt på kveldstid – en person av beskjeden størrelse måtte bøye seg ned for å henvende seg, og sto dermed laglig til for hogg, hvis han hadde ondt i sinne.

Fra Speyer tilbys også en interessant tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes ombord) til den gamle, sjarmerende universitetsbyen Heidelberg.

Tilbake i god tid før middag om bord.

 

Heidelberg
Dag 7

STRASBOURG

Nyt en deilig frokost om bord. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Bli gjerne med på en valgfri guidet rundtur (utfluktspakken) i denne sjarmerende og hyggelige byen.
Se byens største historiske og moderne severdigheter, blant annet Europaparlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, ikke minst Notre-Dame katedralen og Eglise Saint Thomas. Turen avsluttes med en spasertur gjennom sjarmerende Petit France.

Etter byrundturen tilbys en tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes ombord), en båttur på kanalene i sjarmerende Strasbourg.

Lunsj om bord.

Om ettermiddagen kan du bli med på en tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes ombord) til Riquewihr – en av de vakreste landsbyene i Frankrike. Vi befinner oss nå i Alsace, i en romantisk middelalderby mellom fjell og vingårder. Alsace grenser mot Tyskland, og er utvilsomt et flott område med en kombinasjon av historie, kultur og vakker natur. Opplevelsene av god mat og vin, krydrer besøket til et uforglemmelig eventyr. Riquewihr er kjent for sine gode Rieslingviner.

Om kvelden, mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Mainz og Tyskland, nyter vi en god middag om bord.

Katedralen i Strasbourg
Dag 8

MAINZ

I løpet av natten har skipet seilt fra Rüdesheim til Mainz. Etter en bedre frokost kan vi invitere på en valgfri bytur til fots  (utfluktspakken). Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz, som også er hjembyen til Johannes von Gutenberg, mannen som utviklet boktrykkerkunsten.

Resten av formiddagen er på egen hånd og til egne opplevelser. Kanskje litt shopping, eller et glass med noe godt i fra en av byens fortausrestauranter…?

Om ettermiddagen kan du bli med på en smakfull tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes om bord) – Mainz Culinary Delight.

Gatebilde fra Mainz
Dag 9

MAINZ - NORGE

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og har felles transport til flyplassen i Frankfurt.

Fly tilbake til Norge!

SKIPET

MS Aurora (4*)

Byggeår: 2000 (lugarer og noen fellesarealer renovert 2019)
Lengde: 110 m
Antall dekk: 4
Passasjerer: 140
MS Aurora kom i drift i 2000. Skipet har fire dekk og 70 lugarer, som alle er utvendige og flere med balkonger. Lugarene har bad med dusj og toalett, hårføner, safe, air condition, telefon og TV. Les mer om lugarkategoriene under.

Delikat og lys restaurant hvor alle måltider serveres.

Tjenester og fasiliteter
• Trådløs internettilgang
• Audio guide for alle landutflukter
• Treningsrom med tredemølle, stasjonær sykkel, vekter, samt «turløype» på ute-dekket
• Bibliotek / leserom, med bøker på flere språk (for det meste engelsk, men også dansk, norsk)
• Suvenirer etc. for salg
• Utvalg av kort og spill tilgjengelig
• Jacuzzi
• Cocktailsalong er åpen fra middag til siste gjest går i seng
• Underholdning av eget «husorkester»

 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway

Lugarene på MS Aurora

 • Balkonglugar øvre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vindu fra gulv til tak med privat balkong
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Superiorlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer som kan åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer (samme størrelse vindu som superiorlugar, men de kan ikke åpnes)
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar nedre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • To mindre vinduer, kan ikke åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere

Reisebetingelser

DETTE ER INKLUDERT

 • Fly Norge-Amsterdam/Frankfurt-Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til lunsj siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag (valg mellom tre hovedretter)
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag/underholdning om bord
 • Såpe/shampoo fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

DETTE ER IKKE INKLUDERT

 • Utflukter (se mer info under)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE (6 utflukter) kr 1450 pr. person:

Dag 2 Amsterdam Kanalbåttur
Dag 3 Köln Byvandring
Dag 4 Cochem Byvandring m/vinsmaking
Dag 5 Koblenz Byvandring
Dag 7 Strasbourg Byrundtur
Dag 8 Mainz Byvandring m/Gutenberg-museet


TIILLEGGSUTFLUKTER
(kan kun kjøpes om bord):

Dag 4 Cochem Besøk til Reichsburg-slottet (2019)
Dag 6 Speyer Utflukt til Heidelberg
Dag 7 Strasbourg Båttur i Strasbourg (2019)
Dag 7 Strasbourg Utflukt til Riquewihr (2020)
Dag 8 Mainz Mainz Culinary Delight


TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. reisende pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.