Passau

Elvecruise på Rhinen og Donau – fra Köln til Passau (5*)

/ Førsteklasses elvecruise

 • Lekkert førsteklasseskip Amadeus Imperial bygget i 2020
 • Opplev både Rhinen og Donau
 • Vi byr på slott og historie i naturskjønne Rhindalen
 • Besøk UNESCO-byene Würzburg, Bamberg og Regensburg
 • Bli med på utflukt til idylliske Rothenburg
 • Seil gjennom Main-Donau-kanalen

Dette ukescruiset kombinerer to av Europas lengste elver; Rhinen og Donau. Cruiset starter i Köln og ender i Passau. Underveis kan vi by på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 11.08.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Nytt lekkert førsteklasses skip
 • Vin til middag inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 11.08.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 19 980,-

MS Amadeus Imperial (5*)

MS AMADEUS Imperial
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2020
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Nytt og lekkert  førsteklasseskip. Om bord er det restaurant, to salonger, suvenirbutikk, treningsrom, frisør, soldekk, heis og Wi­-Fi i fellesområdene(mot betaling) . Det finnes også et begrenset antall sykler til utlån. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV og aircondition. Lugarene på hoved­ og øvredekk (17 ½ m²) har store panoramavinduer som kan åpnes, mens lugarene på nedre dekk (16 m²) har små vinduer. Suiten har balkong og ligger på øvre dekk (26 m²).

Lugarkategorier

 • Suite

  Ca 26 kvadratmeter.
  Komfortabel hjørne sofa, balkong, minibar, walk-in garderobe, to senger som kan settes sammen til en dobbelt, flatskjerm, individuell klimaanlegg, romslig bad med dusj / WC , badekåpe, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på midt eller øvre dekk

  Ca 17,5 kvadratmeter.
  Panoramavindu som kan åpnes, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbelt, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk

  Ca 16 kvadratmeter
  Mindre vindu som ikke kan åpnes, romslig garderobeskap, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbelt, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Köln

Vi flyr direkte fra Oslo til Düsseldorf. Derfra kjører vi med buss til sentrum av den historiske byen Köln, hvor skipet ligger.

Köln har en mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt den vakre elven Rhinen, som deler byen i to. Byens landemerke, den berømte Kölnerdomen med de to 157 meter høye tårnene, kan du se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen. Byggingen startet allerede i 1248, men det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880. I byens gamle sentrum, Altstadt, finner du vakre gamle hus og sjarmerende gater. Köln er parfymens opprinnelsessted, og deres kjente eau de cologne produseres og selges fortsatt. Cologne er det engelske og franske navnet til Köln. Utforsk byen på egenhånd – eller sammen med vår reiseleder. Plukk opp en flaske eau de cologne, spis en lokal lunsj på en hyggelig restaurant – og hvorfor ikke smake på byens lokale øl, Kölsh?!

Om ettermiddagen sjekker vi inn på skipet og finner oss til rette i lugarene, vårt hjem den neste uken. Skipet kaster loss før middag og setter kurs for Rüdesheim. Vi møtes i skipets lounge, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag.

Dag 2

Rüdesheim

Nyt en deilig frokost og formiddag om bord mens skipet seiler langs Rhinen, på strekningen som kalles «den romantiske Rhinen». Området her har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2002. Her renner den gjennom Rhinkløften, et område kjent for slott og festninger fra middelalderen – og ikke minst vingårdene som ligger her. Her ligger også Lorelei-klippen, som rager 120 meter over elven. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene.

Rundt lunsjtider ankommer vi den kjente vinbyen Rüdesheim, hvor det vært produsert vin siden romertiden. Her tilbys en utflukt (ikke inkludert) hvor vi besøker Siegfrieds Mekaniske Museum, et musikalsk eventyr med historiske, selvspillende instrumenter. Utflukten avsluttes med en vandring gjennom gatene i sjarmerende Rüdesheim, med velkjente bindingsverkshus. Selvsagt legges turen innom den livlige gaten Drosselgasse i hjerte av gamlebyen, hvor hyggelige vinhus og restauranter ligger som perler på en snor. La deg friste til å prøve et glass av den lokale vinen. Eller benytt muligheten til å ta en titt på Eagle Tower, en del av bymuren og festningsruinene fra 1400-tallet. Skipet seiler videre om ettermiddagen.

Rüdesheim er selve vinbyen i området.
Dag 3

Miltenberg og Wertheim

Om formiddagen gjør skipet et kort stopp i Miltenberg. Herfra tilbys en utflukt (ikke inkludert) med byvandring i Miltenberg og Wertheim, to unike byer kjent for middelalderarkitektur. Eller du kan bli om bord, slappe av på soldekk og nyte seilasen gjennom det vakre landskapet til Wertheim.

En spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene med velholdte bindingsverkshus i Miltenberg, er som en vandring mange hundre år tilbake i tid. Ved hovedgaten, Hauptstrasse, ligger Gasthaus Zum Riesen, Tysklands eldste taverna. Etter en kort busstur står den romantiske middelalderbyen Wertheim på programmet. Her blir det byvandring i den pittoreske gamlebyen med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Fontenen og kapellet her er absolutt verdt å se. Historiske Wertheim kan også vise frem imponerende slottsruiner, noen av de største i Sør-Tyskland. Utflukten avsluttes med besøk i det velkjente glassmuseet, hvor man også får se glassblåserne i arbeid.

Sent om ettermiddagen ankommer også skipet Wertheim, beliggende ved elven Main. De som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. Har du vært om bord og seilt mellom Miltenberg og Wertheim, rekker du en liten spasertur i byen før vi seiler videre.

Sjarmerende Wertheim
Dag 4

Würzburg

Tidlig om morgenen ankommer vi byen Würzburg, vakkert beliggende langs elven Main i den tyske delstaten Bayern. Byen spiller en sentral rolle i vinproduksjonen i denne delen av Tyskland, men er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokkpalass. Würzburg har en forholdsvis ny bykjerne, da mesteparten av byens sentrum ble bombet og ødelagt av britene på slutten av andre verdenskrig.

Etter frokost kan du bli med på en byvandring (ikke inkludert) i Würzburg. På ferden passerer du markedsplassen, Maria-kapellet og den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», hvor utsikten til festningen Marienberg og de omkringliggende vingårdene er fantastisk. Det blir omvisning i Würzburg Residence, det flotte barokkpalasset som i mange år har fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. Fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo pryder deler av taket. Palasset har da også stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1981. Utflukten avsluttes med omvisning i en eldgammel vinkjeller, hvor du får smake på den lokalproduserte vinen.

Etter lunsj på skipet kan du bruke ettermiddagen til å utforske Würzburg videre på egenhånd – eller bli med på en utflukt (ikke inkludert) til den vakre middelalderbyen Rothenburg. En nesten intakt byarkitektur, omkranset av de opprinnelige bymurene, har sikret Rothenburg en plass på UNESCOs verdensarvliste. Beliggende på en høyde med utsikt over elven, med sjarmerende trange gater og pittoreske hus. Ikke rart byen regnes for å være en av de vakreste byene langs Den romantiske veien, betegnelsen på en 366 kilometer lang turistvei i Sør-Tyskland, mellom Würzburg og Füssen. Retur til skipet i Würzburg.

Vi forlater vinbyen før middag og seiler videre mot Bamberg.

Wurzburg med sine vakre fasader
Dag 5

Bamberg

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler på elven Main gjennom vakker natur.

Etter lunsj ankommer vi Bamberg i den nordlige delen av regionen i Bayern, idyllisk beliggende blant elver og store skoger. Vi befinner oss nå cirka 25 mil nord for München. Den vakre og godt bevarte historiske byen står på UNESCOs verdensarvliste.  Byen, som ofte blir sammenlignet med Roma, er bygget på syv høyder – hvor det på hver topp står en vakker, liten kirke.

Utforsk den vakre middelalderbyen på egenhånd – og nyt en leskende øl fra et av de mange lokale bryggeriene. Eller bli med på utflukten (ikke inkludert) som tilbys, en byvandring som gir deg et lite innblikk i byens magi og historie. Buss til sentrum, hvor du fortsetter til fots over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende bindingsverkshus og kirker. Og ikke minst det unike Rathaus (rådhuset), hvor middelaldersk arkitektur fortsatt eksisterer der det står midt i elven mellom to broer. Videre til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fiskerhus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz. Etter byrundturen, reiser vi tilbake til skipet, hvor vi spiser lunsj mens vi seiler videre mot Nürnberg.

Bamberg ligger der elven Main møter Main-Donau-kanalen. Kanalen består av seksten sluser og er et ingeniørmessig mesterverk som gjør det mulig å seile mellom Main og Donau. Om kvelden blir det foredrag om byggingen og viktigheten av kanalen, i det vi begynner seilasen på Main-Donau-kanalen.

Rådhuset i Bamberg
Dag 6

Nürnberg

I tidlige morgentimer legger skipet til kai i middelalderbyen Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Nürnberg er først og fremst en hyggelig, gammel, god bevart og levende by med interessante museer, historiske severdigheter og veldig godt øl. Byen er også kjent for Nürnbergprosessen, rettssakene mot de tyske nasjonalsosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd.

Hvis du ikke vil utforske byen på egenhånd, kan du etter frokost bli med på en spennende byrundtur (ikke inkludert). Byens landemerke er Nürnberg slott, hvor riksdagen for det tysk-romerske riket holdt til i middelalderen. besøker det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvor du har en fantastisk utsikt over byen. Byens viktigste severdigheter og høydepunkter er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Du ser den romantiske gamle bydelen med markedsplassen, bindingsverkshus, elegante burgherhus og det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Den gamle katolske kirken bygget i 1355-1362, regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Gamlebyen fikk hard medfart i bomberegnet under andre verdenskrig, men er nydelig restaurert og fremstår på mange måter slik den gjorde under middelalderen. Siste topp er markedsplassen med sine vakre fontener, hvor du kan titte innom noen av butikkene – eller bare nyte en kopp kaffe i en hyggelig atmosfære. Buss tilbake til skipet.

Skipet seiler videre ved lunsjtider og du kan nyte en avslappende ettermiddag om bord.

Gamlebyen i Nürnberg
Dag 7

Regensburg

Om morgenen seiler vi inn på elven Donau og ankommer Regensburg, en av de eldste byene i Tyskland. Byens historie strekker seg helt tilbake til steinalderen, var en viktig handelsby under Karl den stores regjeringstid og tidligere hovedstad i Bayern. Regensburg kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrigen og har velfortjent vært oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2006.

Om formiddagen kan du bli med på en byvandring (ikke inkludert) i Regensburg. Vandringen tar deg gjennom sentrum og den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Du ser den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria og fortsetter til St. Peter-katedralen, som du ser fra utsiden. Etter byvandringen er det også tid til å utforske denne hyggelige byen på egenhånd. Hva med å besøke det historiske Wurstküche, hvor du kan smake de berømte tyske pølsene?!

Etter lunsj kan du utforske Regensburg videre på egenhånd. Eller bli med på en utflukt (ikke inkludert) til benediktinerklosteret Weltenburg. På veien gjør bussen et stopp ved Hall of Liberation, som ligger i en skråning ovenfor byen Kelheim. Et imponerende monument, med utsmykning av hvite marmorengler på innsiden og en fantastisk utsikt fra tårnet. Derfra går turen videre med båt til naturreservatet Weltenburgjuvet, hvor klosteret ligger idyllisk til, helt nede ved elvebredden. Klosteret ble etablert i år 620 og er det eldste i Bayern. Klosterbryggeriet Weltenburg antas også å være det eldste i verden (siden år 1050). Weltenburger Kloster Barock Dunkel ble i 2004 kåret til det beste mørke ølet i verden. I klosterhagen er det anlagt en stor uteservering, hvor det selvsagt er muligheter for å smake – før bussen returnerer til skipet i Regensburg.

Før middag legger vi ut på siste strekningen og seiler på elven Donau, med kurs for Passau. I kveld er det kapteinens middag og feststemning om bord!

Regensburg
Dag 8

Passau – Oslo

Mens vi spiser en siste frokost om bord, legger skipet til kai i Passau – som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Vi har mulighet til å ta en liten titt på Passau før hjemreise. Utforsk den to tusen år gamle byen her i nedre del av Bavaria på egenhånd – eller sammen med reiselederen. Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel?
I løpet av formiddagen setter vi kurs for flyplassen i München, rike på nye opplevelser og minner. Kjøretiden er cirka 2 ½ time. Direktefly tilbake til Oslo.

Reisebetingelser

UTFLUKTSPAKKE
Fire av utfluktene kan forhåndskjøpes i en utfluktspakke (kr 1250 pr. person i 2020/ kr 1400 pr. person i 2021).

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord (EUR)
2020 2021
2 Rüdesheim Byvandring inkl. turisttog og musikkmuseum € 26 € 27
4 Würsburg Byvandring inkl. vinsmaking € 55 € 57
6 Nürnberg Byrundtur € 41 € 42
7 Regensburg Byvandring € 18 € 19


TILLEGGSUTFLUKTER

De andre utfluktene kan kun kjøpes om bord.

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord (EUR)
2020 2021
3 Miltenberg Byvandring Miltenberg og Wertheim € 39 € 40
4 Würzburg Utflukt til Rothenburg € 35 € 37
5 Bamberg Byvandring € 27 € 28
7 Regensburg Utflukt til Weltenburg kloster € 61 € 64

Forbehold om endringer fra rederiets side.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Düsseldorf/Frankfurt og München–Oslo (avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise på valgt dekk
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Vin til middag om bord
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt
 • Utfluktspakke (1250,- bestilles senest 30 dager før avreise)
 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
 • Tips til besetning, guider og sjåfører
 • Avbestillings­ og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 70 euro pr. person til besetningen om bord i tillegg en euro til lokale guider/sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede, rederiet tillater ikke rullatorer eller rullestoler om bord av sikkerhetsmessige årsaker. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. På deler av strekningen kan soldekket være stengt på grunn av lave broer. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.