Rhônedalen

Rhôndalen og Provence

/ ELVECRUISE PÅ RHÔNE FRA MIDDELHAVET TIL BURGUND

Bli med på et innholdsrikt elvecruise på Rhône om bord på det 4*  delikate skipet MS Van Gogh. Vi seiler igjennom et landskap som har inspirert flere av Frankrikes mest kjente malere. Elvecruiset starter i Martigues i Sør-Frankrike og tar oss med nordover mot Lyon.  Underveis kan du blant annet oppleve vingårder i Beaujolais, romerske byer i Provence, samt sjarmerende små landsbyer.

Dette kan du oppleve:

 • Opplev Rhôndalen, fra Martigues ved Middelhavskysten til Chalon-sur-Saône i Burgund
 • Bli med til det enorme elvedeltaet Camargue, bestående av røde saltlaguner, våtmarker og sanddyner
 • Besøk sjarmerende Arles i Provence – med sitt imponerende romerske amfiteater
 • Et «must» er selvsagt en spasertur i pavebyen Avignon
 • Den imponerende Ardèche-kløften, en av Frankrikes største naturseverdigheter
 • Gourmetbyen Lyon – Frankrikes tredje største by, og dens historiske sentrum som er oppført på UNESCOs verdensarvliste
 • Sjarmerende vinlandskap og «vinlandsbyer»

Og dessuten…

 • Elegante skip med franske balkonger
 • Smakfull, franskinspirert mat om bord
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel
Last ned reiseprogram
 • drikkevarer ombord inkludert
 • norsk reiseleder fra oslo

Avreiser

 • Avreisedato 23.06.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 7 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fly til Marseille/Montpellier

Vår reise starter med fly fra Oslo ned til det sørlige Frankrike. Det blir mellomlanding med flybytte underveis. Transport fra flyplassen til Martigues, der skipet vårt venter. Vi finner oss til rette på lugaren før vi møtes til en velkomstcocktail, og presentasjon av mannskapet, før det er tid for middag. Skipet ligger ved kai i Martigues over natten.

MS Van Gogh
Dag 2

Port Saint Louis - Arles - Avignon

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og eventyret begynner. Vi seiler gjennom Fos-kanalen til Port Saint-Louis.

Om formiddagen tilbys en utflukt til Camargue (utfluktspakke), det enorme elvedeltaet bestående av røde saltlaguner, våtmarker og sanddyner. Camargue er kjent for sitt rike fugle- og dyreliv, med blant annet flamingoer og flokker av ville, hvite Camargue-hester. Her finner du også Europas eneste cowboyer, les Gardiens, som driver oppdrett av de store, svarte oksene som ofte ender sine dager på tyrefektingsarenaene i Languedoc og Spania. Vi besøker en manade hvor vi får en innføring i okseoppdrett før vi avslutter med en cocktail på terrassen.

I mellomtiden har skipet seilt til Arles, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her før lunsj. De vakre fargene og lyset i Arles har gjennom tidene inspirert mange kunstnere, blant annet Vincent van Gogh. I tillegg kan Arles vise til imponerende romerske ruiner.

Etter lunsj er det byvandring med guide (utfluktspakke) hvor du blant annet får se det godt bevarte romerske amfiteateret, Les Arènes, med plass til 20 000 tilskuere. Sent om ettermiddagen fortsetter cruiset med kurs mot Avignon. Ankomst noen timer senere. Skipet ligger ved kai i Avignon over natten.

Arles
Dag 3

Avignon - Viviers

Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og blir derfor kalt pavebyen. Gamlebyen i Avignon ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 2005. Den historiske bykjernen inneholder pavepalasset, den gotiske katedralen Notre-Dame des Doms d’Avignon og den gamle broen Pont d’Avignon fra 1100-tallet, kjent fra sangen Sur le pont d’Avignon.

Etter frokost er det tid for byvandring inkludert besøk i Palais des Papes (utfluktspakke). Pavepalasset er en av de største bygningene fra europeisk middelalder. I sin største utstrekning omfattet det 11 000 m². Det ble bygget i to faser, fra 1335–1364, har vegger som er mer enn 5 meter tykke, og ligger på en naturlig klippe som gjør den vanskelig å angripe. Murene som ble bygget av pavene i årene før 1348 er godt bevart. De utgjør ikke spesielt sterke festningsverker, da pavene i stedet satte sin lit til å befeste selve pavepalasset. Etter revolusjonen ble palasset i mange år brukt som militærforlegning, og er nå et museum. Retur til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen fortsetter cruiset. Vi seiler gjennom slusene i Bollène og ankommer Viviers mens vi spiser middag. Om kvelden kan du være med på en byvandring med guide (utfluktspakke) i denne vakre middelalderbyen. Skipet ligger ved kai i Viviers over natten.

Avignon
Dag 4

Viviers - Tain l’Hermitage

Vi ønsker en ny dag velkommen, og etter en bedre frokost er det klart for utflukt til Ardèche-kløften (utfluktspakke), en av Frankrikes største naturseverdigheter. Kløften er imponerende med bratte klipper der Ardèche-elven har gravd seg inn i terrenget og formet den 54 meter høye kalksteinsbroen, Pont d’Arc. Utflukten fortsetter langs den smale turistveien, Route des Gorges, som følger elvens buktninger langs kløften og gjennom små tunneler. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til La Voulte. Vi spiser lunsj om bord.

Om ettermiddagen tilbys en utflukt til Vercors (utfluktspakke). Første stopp er i Die, hvor du kan smake på den musserende vinen Clairette de Die. Videre langs fjellpasset Rousset, med panoramautsikt over Vercors-platået, til Pont en Royans – med sine spesielle hus som klamrer seg til fjellveggen, og den lille byen Tain l’Hermitage, hvor skipet venter.

Tain l’Hermitage er kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og gourmetsjokolade. Vi anbefaler en rusletur i land på egen hånd eller sammen med reiselederen. Skipet ligger ved kai i Tain l’Hermitage over natten.

 

Ardechekløften
Dag 5

Tain l’Hermitage - Vienne - Lyon

Vi fortsetter seilasen tidlig om morgenen. Dagens første stopp er Vienne, tidligere hovedstad i den romerske provinsen Vienna Senatoria, som frem til 1400-tallet var en viktig religiøs by. Her kan du bli med på en guidet byvandring (utfluktspakke) etter frokost.

Etter en deilig lunsj om bord ankommer vi gourmetbyen Lyon, som ligger der elvene Rhône og Saône møtes. Byens arkitektur er tydelig preget av de forskjellige tids- og stilepokene byen har vært gjennom i sin mer enn to tusen år gamle historie. Med smale smug, brolagte gangveier og renessansehus, er det ikke til å undres over at byens historiske sentrum har fått en fortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. På denne byrundturen (utfluktspakke) får du blant annet oppleve den gamle renessansebydelen, Vieux Lyon, med Saint Jean-kvartalet og de spesielle Traboules-passasjene. Retur til skipet for middag.

Når mørket faller over byen fortsetter cruiset på Saône. Pass på å ta en tur opp på dekk i det vi forlater Lyon, der vi seiler gjennom den vakkert opplyste gamle bydelen. Skipet ligger ved kai i Trevoux over natten, like utenfor Lyon.

Lyon
Dag 6

Trevoux - Chalon-sur-Saône

Tidlig om morgenen seiler vi videre nordover, gjennom de kjente vindistriktene Beaujolais og Mâconnais. Det blir et kort stopp i Tournus, som er utgangspunkt for dagens utflukt til Beaune (utfluktspakke) – vinhovedstaden i Burgund, etter lunsj. Her blir det blant annet besøk i Hospices de Beaune, tidligere sykehus for de fattige, men nå museum. Bygget er et av de flotteste eksemplene på fransk 1500-talls arkitektur. Utflukten fortsetter langs vinruten Côte de Beaune, gjennom små landsbyer som bærer navnene til verdenskjente viner. Det blir stopp underveis for vinsmaking på en lokal vinkjeller. Retur til skipet, som i mellomtiden har kommet til reisens siste stopp; Chalon-sur-Saône. Om kvelden er det kapteinens festmiddag om bord! Skipet ligger ved kai i Chalon-sur-Saône over natten.

Burgundvin
Dag 7

Lyon - Norge

Etter en god frokost sier vi farvel til skipets besetning, og kjører med buss til flyplassen i Lyon. Len deg tilbake i bussetet, og følg med på landskapet som suser forbi på denne kjøreturen som normalt tar cirka 2 timer. Vi har fly tilbake til Oslo, med mellomlanding og flybytte underveis.

Vel fremme på OSL Lufthavn, sier vi på gjensyn.

Burgund

Reisebetingelser

REISEBETINGELSER

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo–Marseille eller Montpellier/Lyon–Oslo (kontakt oss for flyreise fra andre byer)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke (ni utflukter) NOK 3 300
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag 2 Arles Camargue med Manade €72
Dag 2 Arles Byvandring Arles €22
Dag 3 Avignon Avignon m/pavepalasset €32
Dag 3 Viviers Byvandring Viviers €24
Dag 4 Viviers Kløftene i Ardeche €54
Dag 4 Viviers Vercors €71
Dag 5 Vienna Byvandring Vienne €20
Dag 5 Lyon Byrundtur €91
Dag 6 Tournos Beaune (Burgund) €67

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 45 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Escape Travel tar forbehold om endringer i programmet.

Skipet
MS Van Gogh 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999, totalrenovert 2017
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 105

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

 • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
 • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
 • Ms Van Gogh Croisi