Rhônedalen

Elvecruise på Rhône og Saône

/ Elvecruise på Rhône fra Middelhavet til Burgund

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi spiser nydelig mat og nyter de lokale vinene området er så kjent for. Lyder ikke det fristende?

Vi seiler fra Martigues i sør til Chalon-sur-Saône nord for Lyon . Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett Stjernenatt over Rhône av Van Gogh? La oss satse på at vi også får en stjerneklar kveld på dekket av vårt 4*+ skip MS Van Gogh. Vi kan trenge litt avslapping under stjernene, for det er et innholdsrikt cruise!

Dette kan du oppleve:

 • Opplev den frodige Rhônedalen, med utgangspunkt i Lyon
 • Det enorme elvedeltaet Camargue, kanskje vi får se både flamingoer og de hvite hestene?
 • Besøk på en manade (ranch) hvor vi får møte en av Europas ekte cowboyer og oksene hans
 • Arles i Provence – byen til Van Gogh. Se kafeen som var inspirasjon for det kjente maleriet Terrasse du cafe le soir
 • Det eventyraktige pavepalasset i Avignon
 • Ardèche-kløften hvor naturen har laget en imponerende bro – en av Frankrikes største naturseverdigheter
 • Gourmetbyen Lyon
 • Sjarmerende vinlandsbyer og vinmarker så langt øyet kan se

Og dessuten…

 • Hyggelig skip med lun, fin atmosfære
 • Smakfull, franskinspirert mat om bord
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 31.03.2021 (3 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • drikkevarer ombord inkludert
 • norsk reiseleder fra oslo
Reiseleder
Elbjørg Haugsdal

Avreiser

 • Avreisedato 31.03.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 18 980,-
 • Avreisedato 30.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 21 980,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.08.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 20 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fly til Marseille/Montpellier

Vår reise starter med fly fra Oslo ned til det sørlige Frankrike. Det blir mellomlanding med flybytte underveis. Transport fra flyplassen til Martigues, der skipet vårt venter. Vi finner oss til rette på lugaren før vi møtes til en velkomstcocktail, og presentasjon av mannskapet, før det er tid for middag. Skipet ligger ved kai i Martigues over natten.

MS Van Gogh
Dag 2

Port Saint Louis - Arles - Avignon

Cowboyliv og Van Goghs by

Om formiddagen kan du slappe av på dekk mens skipet seiler gjennom den vakre, franske landsbygda. Vi passerer Valence med sin flotte katedral, og Montélimar – kjent for sin berømte nougat.

Ved ankomst Arles kan du bli med på en utflukt til Camargue (utfluktspakke). Dette enorme elvedeltaet er et fascinerende sted. Her utvinner de salt, så du kan se hauger med salt – nærmest saltfjell! Vi kjører gjennom dette flate landskapet hvor de karakteristiske hvite hestene gresser fredelig sammen med de spisshornede oksene de aler opp her.

Oksene blir brukt til en lokal sport som går ut på å feste sløyfer på hornene til oksen, så skal modige menn klare få dem av en litt ilter okse. Mer humant enn tyrefekting!

Vi skal besøke en typisk manade (ranch) hvor de aler opp okser. Vi kan ikke tilby dere en prins på en hvit hest, men en cowboy på sin hvite hest skal vi klare! I Camargue finner du nemlig Europas eneste cowboyer, og vi får både hilse på cowboyen, hesten og oksene. Og så får vi en drink på terrassen etterpå.

Flamingoer finnes det også massevis av her, så hold øynene åpne mens vi kjører. Før du aner det, dukker det opp en rosa flokk med vadende flamingoer!

Etter lunsj er det byvandring med guide (utfluktspakke) hvor du blant annet får se det godt bevarte romerske amfiteateret, Les Arènes, med plass til 20 000 tilskuere. Sent om ettermiddagen fortsetter cruiset med kurs mot Avignon. Ankomst noen timer senere. Skipet ligger ved kai i Avignon over natten.

Arles
Dag 3

Avignon - Viviers

Eventyrslottet til pavene og tidsreise til middelalderen

Tidlig om morgenen seiler vi mot pavebyen Avignon. Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og har derav fått navnet pavebyen. Her skal vi på byvandring inkludert besøk i Palais des Papes (utfluktspakke).

Pavepalasset er en av de største bygningene fra europeisk middelalder. Gjør deg klar for en overveldende opplevelse! Når du kommer ut på den åpne plassen og pavepalasset åpenbarer seg, kommer det mest sannsynlig til å gå et gisp gjennom forsamlingen. Med sine to spisse tårn ligner det mest et enormt eventyrslott!

I sin største utstrekning omfattet det 11 000 m². Det ble bygget i to faser, fra 1335–1364, har vegger som er mer enn 5 meter tykke, og ligger på en naturlig klippe som gjør den vanskelig å angripe. Etter revolusjonen ble palasset i mange år brukt som militærforlegning og er nå et museum. Vi skal selvsagt se innsiden også, og her har de levendegjort historien ved hjelp av tekniske hjelpemidler, så dette er et besøk verdt å få med seg.

Retur til skipet for lunsj og videre seiling mot Viviers, og du kan glede deg til kveldsutflukten som venter – Viviers er nemlig et veldig spesielt sted …

Om kvelden skal vi på en byvandring med guide (utfluktspakke) i denne spesielle lille middelalderbyen. Viviers er som et museum i seg selv, hvor historien er skrevet i stein. Vi vandrer opp en nydelig allé med løvtrær og kommer inn i byen med sine brosteinsbelagte gater og stille smug. Dette er som en tidsreise! Her er fasadene nærmest uforandret, og bortsett fra elektrisk belysning er det nesten som å vandre rundt på 1300-tallet. Her kan ordet magisk brukes med rette.

Etter et besøk i Frankrikes minste katedral med sin fascinerende historie, vandrer vi nedover de eldgamle gatene og smugene, og fyller opp kvoten av stemningsfull, historisk atmosfære. Skipet ligger ved kai i Viviers over natten.

Avignon
Dag 4

Viviers - Tain l’Hermitage

Vi ønsker en ny dag velkommen, og etter en bedre frokost er det klart for utflukt til Ardèche-kløften (utfluktspakke), en av Frankrikes største naturseverdigheter. Kløften er imponerende med bratte klipper der Ardèche-elven har gravd seg inn i terrenget og formet den 54 meter høye kalksteinsbroen, Pont d’Arc. Flottere bro kunne ikke bli laget av oss mennesker, så her har vi noe å lære!

Utflukten fortsetter langs den smale turistveien Route des Gorges, som følger elvens buktninger langs kløften og gjennom små tunneler. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til La Voulte. Vi spiser lunsj om bord.

Om ettermiddagen tilbys en utflukt til Vercors (utfluktspakke). Første stopp er i Die, hvor du kan smake på den musserende vinen Clairette de Die. Videre langs fjellpasset Rousset, med panoramautsikt over Vercors-platået, til Pont en Royans – med sine spesielle hus som klamrer seg til fjellveggen, og den lille byen Tain l’Hermitage, hvor skipet venter.

Tain l’Hermitage er kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og gourmetsjokolade. Vi anbefaler en rusletur i land på egen hånd eller sammen med reiselederen. Skipet ligger ved kai i Tain l’Hermitage over natten.

 

Pont d'Arc i Ardéchekløften er en bro naturen har laget selv.
Dag 5

Tain l’Hermitage - Vienne - Lyon

Vi fortsetter seilasen tidlig om morgenen. Dagens første stopp er Vienne, tidligere hovedstad i den romerske provinsen Vienna Senatoria, som frem til 1400-tallet var en viktig religiøs by. Her kan du bli med på en guidet byvandring (utfluktspakke) etter frokost.

Etter en deilig lunsj om bord ankommer vi gourmetbyen Lyon, som ligger der elvene Rhône og Saône møtes. Byens arkitektur er tydelig preget av de forskjellige tids- og stilepokene byen har vært gjennom i sin mer enn to tusen år gamle historie. Med smale smug, brolagte gangveier og renessansehus, er det ikke til å undres over at byens historiske sentrum har fått en fortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. På denne byrundturen (utfluktspakke) får du blant annet oppleve den gamle renessansebydelen, Vieux Lyon, med Saint Jean-kvartalet og de spesielle Traboules-passasjene. Retur til skipet for middag.

Når mørket faller over byen fortsetter cruiset på Saône. Pass på å ta en tur opp på dekk i det vi forlater Lyon, der vi seiler gjennom den vakkert opplyste gamle bydelen. Skipet ligger ved kai i Trevoux over natten, like utenfor Lyon.

Lyon er både fargerik, sjarmerende og laid-back..
Dag 6

Trevoux - Chalon-sur-Saône

Tidlig om morgenen seiler vi videre nordover, gjennom de kjente vindistriktene Beaujolais og Mâconnais. Det blir et kort stopp i Tournus, som er utgangspunkt for dagens utflukt til Beaune (utfluktspakke) – vinhovedstaden i Burgund, etter lunsj. Her blir det blant annet besøk i Hospices de Beaune, tidligere sykehus for de fattige, men nå museum. Bygget er et av de flotteste eksemplene på fransk 1500-talls arkitektur. Utflukten fortsetter langs vinruten Côte de Beaune, gjennom små landsbyer som bærer navnene til verdenskjente viner. Det blir stopp underveis for vinsmaking på en lokal vinkjeller. Retur til skipet, som i mellomtiden har kommet til reisens siste stopp; Chalon-sur-Saône. Om kvelden er det kapteinens festmiddag om bord! Skipet ligger ved kai i Chalon-sur-Saône over natten.

Burgundvin
Dag 7

Lyon - Norge

Etter en god frokost sier vi farvel til skipets besetning, og kjører med buss til flyplassen i Lyon. Len deg tilbake i bussetet, og følg med på landskapet som suser forbi på denne kjøreturen som normalt tar cirka 2 timer. Vi har fly tilbake til Oslo, med mellomlanding og flybytte underveis.

Vel fremme på OSL Lufthavn, sier vi på gjensyn.

Burgund

Reisebetingelser

REISEBETINGELSER

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo–Marseille eller Montpellier/Lyon–Oslo (kontakt oss for flyreise fra andre byer)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke (ni utflukter) NOK 3 600
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord
2 Arles Utflukt til Camargue € 72,00
2 Arles Byvandring i Arles € 22,00
3 Avignon Utflukt i Avignon m/pavepalasset € 33,00
3 Viviers Kveldsvandring i Viviers € 24,00
4 Viviers Utflukt til Ardèche-kløften € 54,00
4 La Voulte Utflukt til Vercors platået € 73,00
5 Vienne Byvandring i Vienne € 20,00
5 Lyon Byrundtur i Lyon € 41,00
6 Tournus Utflukt til Burgund og Beaune € 67,00

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 45 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.

Alle priser er basert på valutakurser pr. 26. februar 2020.

Skipet
MS Van Gogh 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999, totalrenovert 2017
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 105

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

 • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
 • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
 • Ms Van Gogh Croisi