Elvecruise i Russland 4*

/ Russiske vannveier fra Moskva til St. Petersburg

Dette kan du oppleve:

 • Moskva med Den røde plass, Kreml og de berømte metrostasjonene
 • Praktfulle kunstskatter i Vinterpalasset
 • De kolossale betongslusene fra Stalintiden
 • Øya Kishi og de historiske byene Jaroslavl og Uglitsj
 • Europas to største innsjøer: Ladoga og Onega
 • Bo i vårt renoverte skip (2017/18), MS «Nikolay Chernishevsky» 4*
 • Erfaren norsk reiseleder fra Escape Travel

Winston Churchill sa en gang: «Russland er som en gåte, pakket inn i et mysterium inne i en enigma». Seilasen mellom metropolene Moskva og St. Petersburg er en reise i tid og sted. Fra millionbyer til bondelandet og russisk hverdagsliv der tiden har stått stille over lang tid. Fra storslåtte palasser og kunstverk til unike trehus, vindmøller og kirker. Svaret på gåten skjuler seg i Russlands utrolige mangfold og rike kultur.

Avganger St. Petersburg – Moskva 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 24 100,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.07.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
 • Renovert 4*-skip
 • Mange intressante utflukter inkludert
 • Helpensjon

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.07.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 24 100,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Moskva

Dere flyr direkte fra Gardermoen til Moskva hvor dere blir møtt av Escapes norsktalende og erfarne reiseleder (flyreisen Norge-Moskva t/r er uten reiseleder).  Ved ankomst går vi gjennom passkontrollen, møter vår reiseleder og kjører deretter buss til skipet.
Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og blir kjent om bord i skipet som skal være vårt hjem de neste dagene. Det legges opp til et
informasjonsmøte med reiselederen før middag.
Skipet blir liggende 2 netter ved kai.

Dag 2

Moskva

Moskva har vært Russlands hovedstad siden 1918 (og før 1712). I dag har byen mer enn tolv millioner innbyggere, og er landets største by der den ligger mellom elvene Oka og Volga.
Moskva var hovedstad i Storfyrstedømmet Moskva og Tsar-Russland, før hovedstaden ble flyttet til St. Petersburg. Ved etableringen av Den russiske sovjetiske føderative sosialistrepublikk i 1917 ble hovedstaden flyttet tilbake til Moskva, og byen var også hovedstad i Sovjetunionen. Gjennom sentrum av byen renner Moskvaelven.

Etter frokost skal vi på en byrundtur med buss, der vi blant annet ser Den røde plass med den vakre Vasilijkatedralen, universitetet, KGB-bygningen og det berømte varehuset GUM. På avstand ser vi også Kristus Frelserens katedral, verdens høyeste ortodokse katedral.   Etter lunsj fortsetter vi vår byrundtur og besøker Kreml, maktens sentrum i verdens største land. Byens historiske festningsverk inkluderer flere katedraler og palasser omringet av Kremlmuren. En vandring i dette området er obligatorisk for alle Moskva-besøkende. Retur til skipet for de som ikke skal delta på omvisningen i Rustningskammeret. Etter Kreml tilbys det et besøk i Rustningskammeret – tsarens fantastiske skattekammer (tilleggsutflukt, må forhåndsbestilles). Her finner du den overdådige samlingen av  rikdommer gitt av Europas konger og statsoverhoder til tsarene og deres familier. Edelstener, sølv- og gullgjenstander, diamantbesatte bibler, de vakreste porselensserviser, sjeldne stoffer, originale håndsydde hverdags- og festdrakter (brudekjoler, ballkjoler, uniformer etc.) med de fineste broderier og stoffer. Her ser man også tsarkroner, glitrende edelstener og juveler brukt ved keiserlige kroninger, rikt dekorerte våpen, praktfulle tronstoler og kongelige kareter. Særlig berømt er museet for sin samling av Fabergé-egg.

Om kvelden tilbys det tre tilleggsutflukter: «Moskva by night og metroen», en storslått opplevelse. Stasjonene er prydet med dekorative veggmalerier, vakker belysning og praktfulle skulpturer. Fra midten av juni til midten av september kan man også oppleve det forrykende folkloreshowet «Kostroma». Tar du turen på Sirkus (tilleggsutflukt, må forhåndsbestilles) kan du glede deg til en kveld med akrobatiske øvelser, latter og spenning fra manesjen.

Visste du at:
Moskva har hele 12 millioner innbyggere, like mye som Norge og Sveits tilsammen.  Av disse reiser 9 millioner daglig med metroen.

Dag 3

Moskva

Etter frokost kan de som ønsker nyte dagen om bord eller rusle litt omkring på egen hånd. I dag har dere sjansen til å bli med på en av de mange tilleggsutfluktene som arrangeres. Det er flere å velge mellom, hva med en tur i det statlige Tretjakov-galleriet eller et besøk i det vakre Novodevichyklosteret . Retur til skipet ved lunsjtid. For de som ønsker å tilbringe litt tid på egenhånd i byen, arrangeres en felles transport til sentrum (mot tillegg). På ettermiddagen forlater skipet Moskva, og fortsetter mot Uglitsj. Etter avgang vil det bli gjennomgang av sikkerhetsrutinene ombord. Før middag inviteres vi på velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Kvelden fortsetter med  musikk, underholdning og dans i baren.

Visste du at:
I 1961 ble Juri Gagarin den første kosmonauten i rommet. I tillegg til å sende den første personen ut i verdensrommet, lanserte Sovjetunionen verdens første satelitt i 1957, kjent som Sputnik.

Dag 4

Uglitsj

På ettermiddagen anløper vi byen Uglitsj, en av de tradisjonsrike byene ved Volga som tilhører Den gyldne ring. Denne betegnelsen ble brukt om den ringen av festningsbyer som i middelalderen ble oppført rundt Moskva som en ekstra beskyttelse av hovedstaden. På grunn av de kunstneriske og arkitektoniske rikdommene som pryder byene, ble ordet «gylden» lagt til senere.

Den maleriske provinsbyen Uglitsj fikk sin plass i historien med det uoppklarte drapet i 1591 på tsarevitsj Dimitrij, Ivan den grusommes yngste sønn. Drapet var foranledningen for Boris Godunov maktovertakelse av landet. 1100 år etter Dmitrijs død bestemte tsarene i Romanovdynastiet seg for å gjøre Dmitrij til helgen, og Uglitsj til et pilgrimsmål.

I Uglitsj blir vi med på en guidet byvandring (cirka 90 minutters gange) og får se byens Kreml (byborg) og den vakre Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, som er bygget på stedet der Dimitrij ble drept.

På vei tilbake mot skipet står utsalgsbodene på rekke og rad, og det er gode muligheter for å handle lokalproduserte husflidsvarer her.  Kjøp gjerne med et stykke av den lokalproduserte Uglitsjosten. Det er også muligheter for å ta ut kontanter i minibank på vei tilbake fra byvandringen. Om kvelden seiler skipet videre mot Jaroslavl. 

MS Nikolay Chernyshevsky
Dag 5

Jaroslavl

Vi seiler videre på Volga og idag legger skipet til kai i Jaroslavl, en viktig havneby med cirka seks hundre tusen innbyggere. Byen strekker seg cirka 30 km langs Volga og ligger 280 km nord for Moskva.
Jaroslavl ble grunnlagt av prins Jaroslavl den vise i 1010, som senere ble storfyrste av Kievriket. Under hans styre blomstret kirken, kulturen og den militære makten. Jaroslavls datter Elisabeth ble gift med den norske kongen Harald III (Hardråde) som var halvbror til Olav den hellige. Det gamle sentrumsområdet i Jaroslavl ble i 2005 tatt med på UNESCOs verdensarvliste. Vi starter på vår byrundtur etter frokost. Vi passerer Frelserklosteret grunnlagt i 12. århundre, den vakre Profeten Elias-kirken som har noen av de mest imponerende freskene og det lokale markedet. Det blir også et interessant stopp ved den tidligere guvernørboligen, som idag er kunstmuseum.
Det blir også litt tid til å spasere litt rundt på egenhånd på det lokale markedet.  Vel tilbake om bord er det tid for lunsj og skipet setter kursen mot neste stopp, Goritsy.

Om bord byr de på mange aktiviteter for den interesserte; russisk teseremoni, russisk historie, språk og sang.

Dag 6

Goritsy

Cruiset fortsetter på Volga-Østersjøkanalen, et system av elver, kanaler og sluser som gjør det mulig å seile mellom Svir og Volga.

På formiddagen legger vi til kai i Goritsy, en landsby i Vologda fylke. Her besøker vi et av Europas største kloster, Kirillo-Belozerskij-klosteret ved Kvitsjøen. Klosteret ble grunnlagt av munken Cyril i 1397, og har spilt en viktig rolle i Russlands historie og var under spesiell beskyttelse av tsar Ivan den Grusomme.
Selve klosteret dekker 12 hektar og er omkranset av en ca. 2 km lang klostermur. Bak de tykke klostermurene står det hele elleve kirkebygninger. Det bor fortsatt seks munker i en del av klosteret som er avsperret fra offentligheten, og de er selvforsynte med grønnsaker fra egen kjøkkenhage og fisk fra sjøen.
Gjennom donasjoner fra bl.a. tsaren, ble klosteret svært velstående og eide store jordarealer omkring det. Den gang jobbet hele 20.000 bønder i og omkring klosteret. I dag arbeider ca. 200 personer her med vedlikehold av klosterhagen og bygningene, som utover kirker og munkeboliger også omfatter et museum med et skattekammer av uvurderlige ikoner.

Etter besøket i klosteret blir vi kjørt tilbake til kaia. På kaiområdet står salgsbodene tett i tett, og her er det gode muligheter for å kjøpe souvenirer og andre ting. Strikkevotter og strikkesjal, syltetøy og honning, broderier, pelsluer, de fargerike matryoshkadukkene og til og med tørket fisk!

Vel ombord igjen kan du selv lære hvordan man dekorerer en matryoshkadukker (mot tillegg). Det vil også bli prøvesmaking av de berømte russiske blinis og vodka. I kveld serveres russiske retter til middagen, og senere på kvelden blir det underholdning med russisk folkemusikk i baren.

Visste du at:
Det laveste punkt i Russland er Det Kaspiske hav, 28 meter under havnivå.

Russisk folkemusikk
Dag 7

Kishi

I dag seiler vi hele formiddagen, og skipet byr på mange aktiviteter for den interesserte. Vi kan nevne morgentrim,  leksjoner i russiske eventyr, russisk språk og russiske dans, før vi om ettermiddagen ankommer den lille øya Kishi, nord i Onega innsjøen. Øya er kjent for sin samling av unike trehus, vindmøller og kirker. Her rusler vi bort til den  imponerende Kristi Forklarelseskirke fra 1714, bygget av tre uten en eneste spiker eller skrue. Kirken står på UNESCOs verdensarvliste. Det sies at byggmesteren Nestor kastet alle verktøyene sine da kirken var ferdig mens han utbrøt: «Denne kirken ble bygget av Nestor. Det finnes ingen kirke lik denne i hele verden og det vil det heller aldri finnes!» Videre går vi rundt på friluftsmuseet og blir fortalt om bygningene og hvordan menneskene levde. Om kvelden seiler skipet videre mot Mandrogi.

Kristi Forklarelseskirke
Dag 8

Mandrogi

Før lunsjtid ankommer vi Mandrogi, en liten landsby med tradisjonelle russiske trehus bygget langs bredden av Svir elven på 1800- tallet. Her går vi i land og får servert tradisjonell shashlyk (grill-lunsj) utendørs.

Det blir også tid til å spasere rundt på egen hånd blant de mange utsalgsstedene som tilbyr lokale håndverksprodukter. Kanskje rekker du et besøk på stedets vodkamuseum (inngangspenger), her kan du velge mellom 3 000 ulike typer vodka.

Cruiset fortsetter mot Ladoga, Europas største ferskvannsinnsjø, og videre mot St. Petersburg.

I kveld pynter vi oss litt ekstra, det er nemlig kapteinens avskjedsmiddag!

Dag 9

St. Petersburg

Om morgenen ankommer vi praktfulle St. Petersburg, grunnlagt av Peter den store i 1703. Byen var hovedstad i det russiske keiserdømmet i over to hundre år (1712-1918). Nå er St. Petersburg den tredje største byen i Europa (etter Moskva og London) med over 5,3 mill. innbyggere, og er en av Russlands viktigste havnebyer.  Byen ligger på 42 øyer ved utløpet til Neva-elven i Finskebukta. St. Petersburg sjarmerer sine besøkende med et nettverk av brede kanaler og avenyer, vakre parker og imponerende bygninger. Den blir også kalt for Russlands Venezia og Amsterdam grunnet de mange kanalene. Peter den store var selv i Holland for å studere båtbygging og satte senere byplanleggingen ut i livet med inspirasjon fra Amsterdam.

St. Petersburg er av mange regnet som en av verdens flotteste byer, der barokk og nyklassisime bruser med fjærene. Historien er magisk, men også brutal: Den huset to store revolusjoner, nazistenes beleiring under 2. verdenskrig samt Dostojevskjij (født i Moskva, men flyttet hit som ung mann) og den mystiske Rasputin som skal ha blitt tatt av dage her. Fortiden har mange mørke minner, men summen av fortid og nåtid gir oss byens sjel.

Dagens byrundtur med buss gir oss mange av byens godbiter. Vi ser blant annet St. Isak-katedralen med den store gullkuppelen, Nevskij Prospekt – byens handlegate, Vinterpalasset og Blodskirken (Oppstandelseskirken) med de fargerike løkformede kuplene. Vi spaserer ved Peter-Paul-festningen, hvor tsarene ligger begravet. Den ligger på en liten øy og var tidligere et beryktet statsfengsel. Det var etter byggingen av denne festningen at planleggingen av St. Petersburg begynte. Et besøk i St. Peter & Paulus katedralen blir det også tid til.

Etter lunsj tar vi turen ut til det fantastiske Peterhof, hvor dere får oppleve parkanleggets nedre del.  Palasset ble bygd av Peter den Store som et kongelig palass, og blir med rette kalt for «Det russiske Versailles»! Den nedre parken omfatter storparten av Peterhofs landområde. Her ligger de fleste av Peterhofs fontener, samt flere mindre palasser og andre bygninger. Det er 3 store kaskader og over 140 fontener i parken. Den mest imponerende er Grand Cascade, som ligger rett under Grand Palace, og har en imponerende gylden statue av Samson som tar tak i løvenes mektige kjever. Parkens andre kaskader har svart og hvitt sjakkbrett-design, kinesiske drager og mange andre elementer som definitivt er verdt å se! Flere fontener er konstruert i den hensikt å dynke de besøkende, de er f.eks formet som spinkle trær utstyrt med dyser som aktiveres når noen nærmer seg..!

I kveld har du sjansen til å oppleve vakre St. Petersburg by night (tilleggsutflukt).

Visste du at:
I Eremitasjon har de siden langt tilbake holdt katter for å beskytte skattene fra gnagerangrep.

Dag 10

St. Petersburg

Idag lar vi oss overvelde av det som sies å være et av verdens flotteste museer, Eremitasjen.  Museet består av 6 enestående bygninger langs elven Neva, der den mest kjente er Vinterpalasset. Museet ble grunnlagt av Katarina den Store på 17oo-taller, da hun kjøpte en kolleksjon av malerier fra Berlin. Nyt verker av da Vinci, Michelangelo, Rafael og Tizan, sammen med Rubens, Rembrandt, Rodin, Renoir, Picasso, Matisse og van Gogh. De russiske kronjuvelene har også sin plass i samlingen, sammen med Fabergés juvelkunst. Det sies at om man betrakter hver gjenstand i ett minutt, trenger man 11 år for å se alle objektene på museet. Vi returnerer til skipet for lunsj.

Etter lunsj kan du velge mellom flere tilleggsutflukter: Et besøk i Det russiske museet, som har den største samlingen av russisk kunst. Fabergé museet, ballett eller se St. Petersburg fra elven og bli med på utflukten Elver og kanaler.

Visste du at:
Det er 15 byer i verden som heter St. Petersburg.

Dag 11

St. Petersburg

Etter frokost kan du bli med på utflukt (tilleggsutflukt) til Tsarskoje Selo (26 km sør for St. Petersburg) som nå er en del av byen Pushkin og oppleve *Katarinapalasset og parkanlegget .Palasset er en barokkens juvel, kun fasaden er hele 300 m lang. Det berømte ravrommet er ekstra severdig, glitrende som det er av rav, bladgull og med mange speil. Rav blir nesten som gull i fargen, og det glitrer og spiller sprelsk i lyset. Selve inventaret i rommet ble stjålet av nazistene under 2. verdenskrig, men det er nå rekonstruert og fremstår slik det må ha vært, praktfullt! Det blir også et besøk i Pavlovskpalasset (Pauls slott) som ble bygd i 1781 i et område som tsarfamilien benyttet som jaktområde når de var i Tsarskoje Selo. Retur til skipet for lunsj.

Blir du ikke med på utflukten er dagen til fri disposisjon og du kan utforske St. Petersburg på egen hånd. Kanskje en shoppingtur på Nevskij Prospekt frister eller en vandring i byens gater eller langs kanalene? 

*Iblant hender det at Katarinapalasset ikke er tilgjengelig, da byttes det mot et annet palass.

På ettermiddagen er det flere valgfrie utflukter å velge i. Den ene utflukten byr på omvisning i de vakre kirkene St. Isaacskatedralen og Blodskirken.  En annen utflukt går til Jusupov palasset også kalt Mojka-slottet. Dette var familien Jusupovs residens i St. Petersburg. Det var her Gregorij Rasputin ble myrdet i desember i 1916. Det tredje alternativet er å melde seg på et tradisjonelt, forrykende russisk folkloreshow.

Dag 12

St. Petersburg – Norge

Etter frokost sjekker vi ut fra skipet. Med gode minner og fantastiske opplevelser fra storbyer og landsbygda, tar vi oss tid til et lite stopp i byen, før vi kjører ut til flyplassen. Mellomlanding med flybytte i Moskva før vi er tilbake på Gardermoen. Takk for at dere reiste med oss, og velkommen tilbake!

Reisebetingelser

MS Nikolay Chernishevsky 4*

Rederi: Vodohod
Byggeår: 1981, renovert 2017/2018
Lengde: 125 meter
Antall dekk: 5
Passasjerer: 254

Våre lugarer er fordelt på tre dekk og er alle utvendige med vindu som kan åpnes. Lugarene har flislagte bad med dusj og hårføner, aircondition, kjøleskap, safe og TV med internasjonale kanaler.  Gratis wi-fi er tilgjengelig i fellesområdene, noe ustabilt, i enkelte områder ingen dekning. Fellesområdene består av 2 restauranter, konferanserom m/bar, soldekk og 2 barer. Om bord finnes også strykerom, sauna, et lite trimrom og souvenirbutikk. Twin-lugarene på midtdekk og øvre dekk har to enkeltsenger, det har også deluxe lugarene på hoveddekk. Deluxe lugarene på midtdekk har enten 2 separate senger eller 2 senger som kan settes sammen. Deluxe lugarene på øvre dekk har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.
PS. Enelugarene har ikke nyrenovert bad. 2-roms suitene på midtdekk er heller ikke renovert. 220 volt om bord og samme stikkontakter som i Norge.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Moskva/St. Petersburg-Moskva-Oslo (pris fra andre byer i Norge på forespørsel ved bestilling)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Elleve netters cruise på valgt dekk
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • 1 flaske vann (0,5 l) pr. person i lugaren daglig
 • Vann, te og kaffe til alle måltidene
 • Velkomstcocktail – et glass musserende vin eller juice
 • Kapteinens middag inkl. et glass musserende vin
 • Kaffestasjon
 • Utflukter iht. program
 • Trådløs audioguide på alle utfluktene
 • Informasjonsmøte, underholdning og foredrag om bord
 • Norsktalende reiseleder som møter gruppen på flyplassen i Moskva (reisen Norge-Moskva t/r er uten reiseleder)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer ut over det som er nevnt over
 • Tips til besetningen
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Valgfrie utflukter (se under)
Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt
1 Moskva
2 Moskva Byrundtur med Den røde plass & Kreml *Rustningskammeret, folkloreshow «Kostroma» og Moskva by night med metroen
3 Moskva Sergiev Possad, Tretyakovgalleriet, New maiden’s convent, city transfer, Kosmonautmuseet
4 Uglitsj Byvandring
5 Jaroslavl Byrundtur
6 Goritsy Buss til Kirillo-Belozerskyklosteret Lær hvordan matryoshkadukker dekoreres
7 Kishi Vandring på friluftsmuseet cirka 90 min.
8 Mandrogi Vandring på egen hånd, shashlyk – grilllunsj ved elvebredden
9 St. Petersburg Byrundtur i St. Petersburg, tur til Peterhof med vandring i nedre park St. Petersburg by night
10 St. Petersburg Omvisning i Vinterpalasset Det russiske museet, Fabergémuseet, Elver og kanaler, Ballett
11 St. Petersburg *Katarinapalasset med hagen og Pavlovsk Paul I palass og park, St. Isaacskatedralen og Blodskirken, Jusupovpalasset, folkloreshow
12 St. Petersburg Transfer fra skip til flyplassen

Rustningskammeret (kr 770,-) og Pushkin/Katarinapalasset (kr 1260,-) må bestilles minst 55 dager før avreise. De andre valgfrie utfluktene nevnt i programmet kjøpes om bord. Vi gjør oppmerksom på at utflukten til Pushkin/Katarinapalasset kan bli byttet til et annet palass på kort varsel.

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen og skaffer deg invitasjon. For mer informasjon, gå inn på nettsiden: https://visumservice.no Ønsker du å ordne med visum selv via den russiske ambassade, må Escape Travel sørge for invitasjonsbrev.  Det er noe arbeid rundt dette, og vil medføre et gebyr på kr 200,- pr. person. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomst. Vi forholder oss til reisende som er norske statsborgere. Hvis du ikke er norsk statsborger og har et utenlandsk pass, er du selv ansvarlig for å sjekke gjeldende visumregler og om du må ha andre tillatelser/bevis med på turen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. passasjer pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MEDISINER
Husk å pakke all livsnødvendig medisin i håndbagasjen i tilfelle innsjekket bagasje blir forsinket eller blir borte underveis. Har du med flytende medisin bør du ha med resepten eller brev på engelsk fra din lege. Vi anbefaler at medisinen du tar med ligger i originalemballasjen, der står ofte innholdsdeklarasjon på latin og kan forstås internasjonalt.

FORSIKRING
Som deltaker på våre reiser, er det en forutsetning at man har avbestillings- og reiseforsikring. En reiseforsikring som omfatter kostnader ved behandling av sykdom og medisinsk hjemtransport om det skulle bli behov. Sjekk også at forsikringen dekker skadet eller bortkommet bagasje. En reiseforsikring kan ha en rekke begrensninger, for eksempel begrensninger på grunn av kroniske sykdommer, alder, reiser til risikoområder osv. Er man i tvil om hva forsikringen omfatter, les nøye gjennom eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap.I tilfelle noe skulle skje, er det viktig at du tar med ditt forsikringsbevis/kort på reisen.

MOBILTELEFON/INTERNETT
Ombord er det mulig å koble seg til gratis wifi i baren, men det kan være svært ustabile forhold, enkelte ganger helt uten forbindelse. Mobildata er dyrt å bruke i Russland. Ta gjerne kontakt med din mobilnettleverandør i Norge for å høre om de har en god pakkepris på mobildata som du kan benytte underveis. Det er også dyrt å ringe/motta samtaler på mobiltelefonen.

BEKLEDNING
Ombord kler man seg praktisk og uformelt. Ta med gode sko til utfluktene. På kapteinens middag anbefaler vi skjorte/jakke til herrene og til damene kjole eller bukse/skjørt med pen overdel. På utflukter hvor vi besøker russiskortodokse kirker, er skikken at kvinner dekker til håret og bare skuldre.

VAKSINASJONER
Kontakt gjerne din lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for informasjon om eventuelle nødvendige vaksinasjoner, da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

 • Kishi
 • Kishi

LUGARKATEGORIER

 • Dobbellugar deluxe øvre dekk

  Dobbellugarene er cirka 15 m2, og har stort vindu som kan åpnes. Varme- og luftkondisjonering, garderobeskap, kjøleskap, tv med russiske og internasjonale kanaler, safe, hårføner og dusj/WC. To senger (1,9 x 0,8 m) som kan flyttes sammen. 220 volt uttak.

 • Dobbellugar deluxe midtdekk

  Dobbellugarene varierer mellom 13-15 m2, og har stort vindu som kan åpnes. Varme- og luftkondisjonering, garderobeskap, kjøleskap, tv med russiske og internasjonale kanaler, safe, hårføner og dusj/WC. Lugarene har separate senger (1,9 x 0,8 m), på noen av lugarene kan sengene flyttes sammen. 220 volt uttak.

 • Dobbellugar deluxe hoveddekk

  Dobbellugarene er cirka 13 m2, og har stort vindu som kan åpnes. Varme- og luftkondisjonering, garderobeskap, kjøleskap, tv med russiske og utenlandske kanaler, safe, hårføner og dusj/WC. Lugarene har separate senger (1,9 x 0,8 m) plassert i L-fasong. 220 volt uttak.

 • Twinlugar øvre-/midtdekk

  Twinlugarene er cirka 10 m2, og har stort vindu som kan åpnes. Varme- og luftkondisjonering, garderobeskap, kjøleskap, tv med russiske og internasjonale kanaler, hårføner og dusj/WC. To separate senger (1,9 x 0,8 m). 220 volt uttak.

 • Singellugar øvre-/midtdekk

  Singellugarene er cirka 6-7 m2, og har stort vindu som kan åpnes. Varme- og luftkondisjonering, garderobeskap, kjøleskap, tv med russiske og internasjonale kanaler, hårføner og dusj/WC. Sengen er 1,9 x 0,8 meter. 220 volt uttak. Baderommet på disse lugarene er ikke renovert.