Durnstein, Wachau valley. Austria.

Elvecruise langs Donau med tre hovedsteder (5*)

/ Ukescruise med start og slutt i Passau

For deg som liker å reise i litt ekstra luksuriøse omgivelser og vil oppleve en uke i hjertet av Europa, er dette riktig cruise. Ikke bare får du oppleve de tre hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest – du kan fordøye inntrykkene mens du slapper av i den behagelige loungen eller på en lekker lugar.

Gled deg til:

 • Et klassisk Donaucruise – fra Passau 
 • Seil gjennom den vakre Wachaudalen
 • Utforsk det berømte benediktinerklosteret i Melk
 • Elegante Wien med sine historiske kafeer og Hundertwasserhuset
 • Kveldsseiling i Budapest med praktfullt opplyste bygninger
 • Bratislava – en av Europas yngste hovedsteder, men med eldgammel historie
 • «Schlögener Schlinge» et eksempel på lekne naturformasjoner

Det blir en uke med sjarmerende småbyer og levende hovedsteder langs elven, og seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik. Den øvre Donaudalen beskrives ofte som den vakreste og mest uberørte delen av Donau. Vi håper å se deg om bord!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 09.07.2021 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Lekkert førsteklasses skip
 • Vin til middag er inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 09.07.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 18 980,-
 • Avreisedato 13.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 19 980,-

Om skipet

MS AMADEUS SILVER II (5*)
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2015
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Ombord på disse lekre elvecruiseskipene er det restaurant, salong med bar, trimrom, terrasse med glassvegger, svømmebasseng, soldekk og wi-fi i fellesområdene (mot betaling). Alle lugarene er utvendige. Suitene på øvre dekk har balkong.

Lugarkategorier

 • Suite

  Ca. 26 kvadratmeter.
  Komfortabel hjørnesofa, balkong, minibar, walk-in garderobe, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuell klimaanlegg, romslig bad med dusj / WC , badekåpe, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på øvre eller midtdekk

  Ca. 17,5 kvadratmeter.
  Panoramavindu som kan åpnes, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk

  Ca. 16 kvadratmeter
  Mindre vindu som ikke kan åpnes, romslig garderobeskap, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–München–Passau

Fly fra Oslo til München om formiddagen. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til Passau( ca. 2 timers kjøring) hvor vi får et par timer til rådighet på egen hånd (bagasjen oppbevares i bussen)  før vi blir kjørt til skipet for ombordstigning. Grensebyen Passau kalles gjerne De tre elvers by, her møter Donau elvene Inn og Ilz. Etter de store brannene på 1600-tallet, bygde italienske arkitekter Passau opp igjen, og byen er fremdeles preget av italiensk arkitektur. I den gamle bydelen ligger den vakre St. Stephan-kirken, som huser Europas største kirkeorgel. Før middag kaster skipet loss og snart krysses grensen til Østerrike. Første etappe går gjennom den vakre regionen Engelhartszell og Schlögener Schlinge, et av lande­merkene ved Donau hvor elven gjør en krapp 180 graders sving.

Schlögener Schlinge - hvor elven gjør en imponerende sving.
Dag 2

Emmersdorf–Wien

Om morgenen blir det et kort stopp i Emmersdorf, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til benediktinerkloster i Melk, som ligger på den andre siden av elven. Klosteret troner på en høyde over byen med storslått utsikt over Donau, og regnes for å være en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er klosterkirken med sine fresker og biblioteket med sin store samling middelaldermanuskripter. Det blir en omvisning i klosteret, og får du mulighet anbefaler vi en spasertur i klosterhagen før bussen kjører tilbake til skipet.

Midt på dagen fortsetter cruiset gjennom den vakre Wachaudalen som strekker seg fra Melk til Krems. Siden 2000 har dalen vært på UNESCOs liste over kulturlandskap. En rekke slott, klostre og ruiner bærer vitnesbyrd om gamle tider, og de bratte vinmarkene minner oss om at vi nå er i hjertet av et av Østerrikes beste vindistrikter.

Sent om ettermiddagen legger vi til kai i Nussdorf, en hyggelig, liten forstad til Wien, cirka tjue minutters kjøring fra sentrum. I Wien tilbys en valgfri klassisk konsert med musikk av Strauss og Mozart. Skipet ligger ved kai i Nussdorf over natten.

Benediktinerklosteret i Melk
Dag 3

Wien

Dagen starter med en valgfri byrundtur hvor du blir bedre kjent med Wien. Se flere av byens berømte bygninger, blant annet Musik­verein hvor Wienerfilharmonikerne holder sine årlige nyttårskonserter, Operaen, Hofburg-slottet og Hundertwasserhuset – bygningen uten en eneste vannrett linje som er tegnet av den moderne, men eksentriske kunstneren Hundertwasser. Det blir et stopp på Stefansplassen hvor du kan beundre den vakre Stefansdomen. Litt tid på egen hånd, før vi returnerer til skipet for lunsj.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, Utforsk Wien videre på egen hånd, eller bli med på en valgfri utflukt til det praktfulle Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Cruiset fortsetter om kvelden.

Når du er i Wien, bør du drikke kaffe og spise kake i en av de berømte wienerkafeene.
Dag 4

Budapest

Etter en avslappende formiddag om bord kommer vi til Budapest midt på dagen. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som strekker seg utover på hver sin side av Donau. Bydelene bindes sammen av flere vakre broer over elven. Brede bulevarder, art nouveau-bygninger og tradisjonsrike kafeer preger denne historiske byen. Store deler av denne praktfulle byen er på UNESCOs verdensarvliste, blant annet Donaus banker, Andrassy avenyen og Budas slottskvartal. Byen som har hele 80 varme kilder, verdens tredje største parlamentsbygning og nest største synagoge er virkelig en unik by.

Etter lunsj kan du bli med på en valgfri byrundtur som starter på Buda-siden med stopp i slottsdistriktet og en spasertur gjennom den gamle bydelen. Se Matthiaskirken og Fiskebastionen som har en imponerende utsikt over elven og den nygotiske parlamentsbygningen. Videre over Kettenbroen til Pest-siden, forbi St. Stefan-katedralen og til Helteplassen med minnesmerket over Ungarns falne helter. Tradisjonell ungarsk musikk skaper god stemning, og i kveld får vi besøk av musikere som vil underholde oss om bord. I løpet av kvelden skal vi også på en kvelds seiling slik at vi får se de vakre opplyste bygningene.

Vi lærer mye om Budapests historie på Fiskerbastionen.
Dag 5

Budapest-Esztergom

Morgenen er til fri disposisjon i Budapest. Ta en tur på egen hånd i byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag på soldekket om bord. Ønsker du å oppleve litt av den ungarske landsbygda kan du i stedet bli med på en valgfri utflukt til Pusztaen – det enorme slettelandskapet sør for Budapest. Her blir vi ønsket velkommen med ungarske spesialiteter før vi får se det  hvordan samspillet mellom hest og rytter et imponerende ungarsk hesteshow.  For de som har lyst til å prøve å ri uten sal er dette mulig etter showet. Retur til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen tilbys en valgfri halvdagsutflukt til Szentendre, en pittoresk liten by fra 1600-tallet, cirka 25 kilometer fra Budapest. Utflukten inkluderer en byrundtur, men det blir også tid til å rusle litt rundt på egen hånd. Retur til skipet som i mellomtiden har seilt til den ungarske byen Esztergom. Cruiset fortsetter gjennom natten.

Dag 6

Bratislava

I dag besøker vi Bratislava, en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur og se flere av byens severdigheter, blant annet Bratislava slott, som ligger på et platå 85 meter over Donau. Nyt den flotte utsikten over elven og byen. Rundturen avsluttes med en spasertur gjennom den gamle bydelen med brosteinstorg og trange gater. Her ligger St. Martins­katedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongelige, det vakre rådhuset og St. Michaelstårnet. Skipet seiler videre ved lunsjtid og vi tilbringer en rolig ettermiddag om bord. I kveld er det kapteinens middag om bord.

Bratislava
Dag 7

Linz

Nyt en avslappende formiddag om bord før vi ved lunsjtider legger til  kai i Linz, Østerrikes tredje største by. Linz var europeisk kulturby i 2009 og har en godt bevart gammel bydel som ligger ved foten av Linz slott. Den nye katedralen er Østerrikes største kirke, mens Lentos museum for moderne kunst er symbolet på moderne Linz med sin storslåtte glassfasade som opplyses om natten med lys i vekslende farger. Bli med på en valgfri byvandring i byen som var et viktig handelssentrum i det romerske riket, eller ta en rusletur i byen på egen hånd. Kanskje det frister å smake på den berømte linzertorten? Sent om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

Linzertorte med syltetøyfyll er nydelig og bør absolutt prøves i Linz.
Dag 8

Passau–München–Oslo

Vi ankommer Passau tidlig om morgenen og med mange gode minner om hyggelige opplevelser sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen i München. Fly fra München tilbake til Oslo om ettermiddagen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–München t/r  (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Vin til middag ombord
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Utflukter 
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Fem av utfluktene nevnt i programmet kan senest 35 dager før avreise forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 2300,- pr. person. For å være sikret plass på disse utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet. De andre utfluktene nevnt i programmet, kan kun bestilles og betales om bord.

Utfluktspakke (kan forhåndskjøpes)

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord (EUR)
2 Emmersdorf Utflukt til klosteret i Melk med vinsmaking € 61
3 Wien Byrundtur € 38
4 Budapest Byrundtur € 37
5 Budapest Utflukt til Puszta med hesteoppvisning € 67
6 Bratislava Byrundtur € 37

Tilleggsutflukter (kjøpes om bord)

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord (EUR)
2 Wien Klassisk konsert € 61
3 Wien Omvisning på Schönbrunn Palace € 52
5 Budapest Utflukt til Esztergom og Szentendre € 46
7 Linz Byvandring € 22

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 70 euro pr. person til besetningen om bord i tillegg en euro til lokale guider/sjåfører.

HELSE
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede, rederiet tillater ikke rullatorer eller rullestoler om bord av sikkerhetsmessige årsaker. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må det opplyses om ved påmelding.