Seil på "Russlands moder" fra Astrakhan til Moskva

Elvecruise på Volga fra Astrakhan

Moskva Kremlin, Spasskaya Tower og St. Basil-katedralen. Rød firkant. Russland

Dette elvecruiset tar deg med til en del av verden hvor slett ikke «alle» har vært. To av byene vi besøker var forbudt for utlendinger fram til 1991, og vi kommer tett på russisk dagligliv – samtidig som vi får oppleve Moskvas store attraksjoner.

Vi seiler med førsteklasseskipet MS «Nikolay Chernyshevsky» på en denne opplevelsesreiser på Volga, Europas lengste elv. Underveis blir du kjent med russisk historie og kultur, besøker byer med hvert sitt særpregede Kreml og ser historiske minnesmerker som står på UNESCOs verdensarvliste. Elvecruiset starter i Astrakhan ved Volgadeltaet, og ender i verdensmetropolen Moskva. Om bord kan du lytte til foredrag om russisk kultur og historie, språkopplæring, russisk te-seremoni, musikalsk underholdning og mye annet.

Kun én avgang i 2021

11 utflukter inkludert

Besøk flere "lukkede" byer

Høydepunkter

Program

13 frokoster, 12 lunsjer og 12 middager inkludert

Stort elvecruiseskip liggende til kai. Foto.

Rangert 4minus stjerner

MS Nikolay Chernyshevsky

Rederi Vodohod
Byggeår
1981 (renovert 2017/2018)
Lengde
125 m
Antall dekk
5
Passasjerer
254

Fellesområdene består av to restauranter, to barer, konferanserom med bar, samt soldekk. Ombord finnes også strykerom, sauna, et lite trimrom og souvenirbutikk. Gratis WIFI er tilgjengelig i fellesområdene, noe ustabilt, i enkelte områder ingen dekning.

Våre lugarer er fordelt på tre dekk (dekk 2, 3 og 4) og er alle utvendige med vindu som kan åpnes. Lugarene har flislagte bad med dusj og hårføner, aircondition, kjøleskap, safe og TV med internasjonale kanaler. Dobbeltlugarene på midtdekk og øvre dekk har to enkeltsenger, det har også deluxe lugarene på hoveddekk. Deluxe lugarene på midtdekk har enten 2 separate senger eller 2 senger som kan settes sammen. Deluxe lugarene på øvre dekk har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Enkeltlugarene har ikke nyrenovert bad. 220 volt om bord og samme stikkontakter som i Norge. I alle lugarene er det shampoo, balsam, dusjsåpe og fuktighetskrem.

Utflukter

Dag 2 Byrundtur med buss

Inkludert

Astrakhan

Dag 2 Kunstgalleri

Ikke inkludert

Astrakhan

Dag 4 Byrundtur med buss

Inkludert

Volgograd

Dag 5 Byrundtur med buss

Inkludert

Saratov

Dag 5 Workshop: lær å lage tradisjonelle matryoshkadukker

Ikke inkludert

Saratov

Dag 6 Byrundtur med buss

Inkludert

Samara

Dag 7 Byrundtur med buss

Inkludert

Kazan

Dag 8 Byrundtur med buss

Inkludert

Tsjebosary

Dag 9 Byrundtur med buss

Inkludert

Nizjnij Novgorod

Dag 10 Byrundtur med buss

Inkludert

Kostroma & Jaroslavl

Dag 11 Byvandring

Inkludert

Uglitsj

Dag 12 Byrundtur med buss

Inkludert

Moskva

Dag 12 Moskva by night med metroen

Ikke inkludert

Moskva

Dag 13 Byrundtur med buss med besøk i Kreml

Inkludert

Moskva

Dag 13 Krteml med tid på egen hånd. Novodevichyklosteret. Zlatoust-konsert

Ikke inkludert

Moskva

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Moskva-Astrakhan/Moskva-Oslo (pris fra andre byer på forespørsel ved bestilling)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • 13 netters cruise i valgt lugarkategori
 • Helpensjon ombord fra frokost første dag til frokost siste dag
 • 1 flaske vann (0,5 l) pr. person i lugaren daglig
 • Vann, te og kaffe til alle måltider
 • Velkomstcocktail – et glass musserende vin eller juice
 • Kapteinens middag inkl. et glass musserende vin
 • Russisk te-seremoni
 • Vodka- og blinismaking
 • Kaffestasjon
 • Utflukter i henhold til program
 • Trådløs audioguide på alle utflukter
 • Informasjonsmøte, underholdning og foredrag ombord
 • Norsktalende reiseleder møter gruppen i Moskva. Flyreisen fra Moskva til Oslo går uten reiseleder.

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til besetningen
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Valgfrie utflukter (se under)

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen og skaffer deg invitasjon. For mer informasjon, gå inn på nettsiden: https://visumservice.no

Ønsker du å ordne med visum selv via den russiske ambassade, må Escape Travel sørge for invitasjonsbrev. Det er noe arbeid rundt dette, og vil medføre et gebyr på kr 200,- pr. person. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomst. Vi forholder oss til reisende som er norske statsborgere. Hvis du ikke er norsk statsborger og har et utenlandsk pass, er du selv ansvarlig for å sjekke gjeldende visumregler og om du må ha andre tillatelser/bevis med på turen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. passasjer pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

MEDISINER
Husk å pakke all livsnødvendig medisin i håndbagasjen i tilfelle innsjekket bagasje blir forsinket eller blir borte underveis. Har du med flytende medisin bør du ha med resepten eller brev på engelsk fra din lege. Vi anbefaler at medisinen du tar med ligger i originalemballasjen, der står ofte innholdsdeklarasjon på latin og kan forstås internasjonalt.

FORSIKRING
Som deltaker på våre reiser, er det en forutsetning at man har avbestillings- og reiseforsikring. En reiseforsikring som omfatter kostnader ved behandling av sykdom og medisinsk hjemtransport om det skulle bli behov. Sjekk også at forsikringen dekker skadet eller bortkommet bagasje. En reiseforsikring kan ha en rekke begrensninger, for eksempel begrensninger på grunn av kroniske sykdommer, alder, reiser til risikoområder osv. Er man i tvil om hva forsikringen omfatter, les nøye gjennom eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap. I tilfelle noe skulle skje, er det viktig at du tar med ditt forsikringsbevis/kort på reisen.

MOBILTELEFON/INTERNETT
Ombord er det mulig å koble seg til gratis WiFi i baren, men det kan være svært ustabile forhold, enkelte ganger helt uten forbindelse. Mobildata er dyrt å bruke i Russland. Ta gjerne kontakt med din mobilnettleverandør i Norge for å høre om de har en god pakkepris på mobildata som du kan benytte underveis. Det er også dyrt å ringe/motta samtaler på mobiltelefonen.

BEKLEDNING
Ombord kler man seg praktisk og uformelt. Ta med gode sko til utfluktene. På kapteinens middag anbefaler vi skjorte/jakke til herrene og til damene kjole eller bukse/skjørt med pen overdel. På utflukter hvor vi besøker russiskortodokse kirker, er skikken at kvinner dekker til håret og bare skuldre.

VAKSINASJONER
Kontakt gjerne din lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for informasjon om eventuelle nødvendige vaksinasjoner, da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.

Lignende turer