Seil på "Russlands moder" fra Astrakhan til Moskva

Elvecruise på Volga - fra Astrakhan til Moskva med Halvor Tjønn

Moskva Kremlin, Spasskaya Tower og St. Basil-katedralen. Rød firkant. Russland

Dette elvecruiset med Halvor Tjønn tar deg med til en del av verden hvor slett ikke «alle» har vært. To av byene vi besøker var forbudt for utlendinger fram til 1991, og vi kommer tett på russisk dagligliv – samtidig som vi får oppleve Moskvas store attraksjoner.

Vi seiler med det renoverte skipet MS «Nikolay Chernyshevsky» på en denne opplevelsesreiser på Volga, Europas lengste elv. Underveis blir du kjent med russisk historie og kultur, besøker byer med hvert sitt særpregede Kreml og ser historiske minnesmerker som står på UNESCOs verdensarvliste. Elvecruiset starter i Astrakhan ved Volgadeltaet, og ender i verdensmetropolen Moskva. Om bord kan du lytte til foredrag om russisk kultur og historie, språkopplæring, russisk te-seremoni, musikalsk underholdning og mye annet.

Kun én avgang i 2022

11 utflukter inkludert

Vin/øl til lunsj og middag inkludert

Høydepunkter

Halvor Tjønn er foredragsholder og reiseleder på denne turen

Portrett av mann

Halvor Tjønn

Forfatter og journalist Halvor Tjønn er utdannet historiker fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet som Aftenpostens korrespondent i Russland gjennom ti år og har skrevet en rekke bøker om norsk og russisk historie.

Program

13 frokoster, 12 lunsjer og 12 middager inkludert

Stort elvecruiseskip liggende til kai. Foto.

Rangert 4minus stjerner

MS Nikolay Chernyshevsky

Rederi Vodohod
Byggeår
1981 (renovert 2017/2018)
Lengde
125 m
Antall dekk
5
Passasjerer
254

Fellesområdene består av to restauranter, to barer, konferanserom med bar, samt soldekk. Om bord finnes også strykerom, sauna, et lite trimrom og suvenirbutikk. Gratis WIFI er tilgjengelig i fellesområdene (noe ustabilt, i enkelte områder ingen dekning).

Våre lugarer er fordelt på tre dekk (dekk 2, 3 og 4) og er alle utvendige med vindu som kan åpnes. Lugarene har flislagte bad med dusj og hårføner, aircondition, kjøleskap, safe og TV med internasjonale kanaler. 220 V om bord og samme stikkontakter som i Norge. I alle lugarene er det sjampo, balsam, dusjsåpe og fuktighetskrem.

Utflukter

Dag 2 Byrundtur med buss

Inkludert

Astrakhan

Dag 2 Kunstgalleri

Ikke inkludert

Astrakhan

Dag 4 Byrundtur med buss

Inkludert

Volgograd

Dag 5 Byrundtur med buss

Inkludert

Saratov

Dag 5 Workshop: lær å lage tradisjonelle matryoshkadukker

Ikke inkludert

Saratov

Dag 6 Byrundtur med buss

Inkludert

Samara

Dag 7 Byrundtur med buss

Inkludert

Kazan

Dag 8 Byrundtur med buss

Inkludert

Tsjebosary

Dag 9 Byrundtur med buss

Inkludert

Nizjnij Novgorod

Dag 10 Byrundtur med buss

Inkludert

Kostroma & Jaroslavl

Dag 11 Byvandring

Inkludert

Uglitsj

Dag 12 Byrundtur med buss

Inkludert

Moskva

Dag 12 Moskva by night med metroen

Ikke inkludert

Moskva

Dag 13 Byrundtur med buss med besøk i Kreml

Inkludert

Moskva

Dag 13 Krteml med tid på egen hånd. Novodevichyklosteret. Zlatoust-konsert

Ikke inkludert

Moskva

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Moskva-Astrakhan/Moskva-Oslo (avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • 13 netters cruise i valgt lugarkategori
 • Helpensjon om bord fra frokost første dag til frokost siste dag
 • Vann, te og kaffe til alle måltider
 • Ubegrenset av husets vin/øl/vann til alle lunsjer og middager om bord
 • 1 flaske vann (0,5 l) pr. person i lugaren daglig
 • Velkomstcocktail (et glass musserende vin eller juice)
 • Kapteinens middag inkl. et glass musserende vin
 • Russisk te-seremoni
 • Vodka- og blinismaking
 • Utflukter i henhold til program
 • Trådløs audioguide på alle utflukter
 • Informasjonsmøte, underholdning og foredrag om bord
 • Dyktig foredragsholder og reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til besetningen
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Valgfrie utflukter (se under)

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen og skaffer deg invitasjonsbrev/visum. For mer informasjon, gå inn på nettsiden: https://visumservice.no

Ønsker du å ordne med visum selv via den russiske ambassade, må Escape Travel sørge for invitasjonsbrev. Det er noe arbeid rundt dette, og vil medføre et gebyr på kr 200,- pr. person. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomst. Vi forholder oss til reisende som er norske statsborgere. Hvis du ikke er norsk statsborger og har et utenlandsk pass, er du selv ansvarlig for å sjekke gjeldende visumregler og om du må ha andre tillatelser/bevis med på turen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. passasjer pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

MEDISINER
Husk å pakke all livsnødvendig medisin i håndbagasjen i tilfelle innsjekket bagasje blir forsinket eller blir borte underveis. Har du med flytende medisin bør du ha med resepten eller brev på engelsk fra din lege. Vi anbefaler at medisinen du tar med ligger i originalemballasjen, der står ofte innholdsdeklarasjon på latin og kan forstås internasjonalt.

FORSIKRING
Som deltaker på våre reiser, er det en forutsetning at man har avbestillings- og reiseforsikring. En reiseforsikring som omfatter kostnader ved behandling av sykdom og medisinsk hjemtransport om det skulle bli behov. Sjekk også at forsikringen dekker skadet eller bortkommet bagasje. En reiseforsikring kan ha en rekke begrensninger, for eksempel begrensninger på grunn av kroniske sykdommer, alder, reiser til risikoområder osv. Er man i tvil om hva forsikringen omfatter, les nøye gjennom eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap. I tilfelle noe skulle skje, er det viktig at du tar med ditt forsikringsbevis/kort på reisen.

MOBILTELEFON/INTERNETT
Om bord er det mulig å koble seg til gratis WIFI i baren, men det kan være svært ustabile forhold, enkelte ganger helt uten forbindelse. Mobildata er dyrt å bruke i Russland. Ta gjerne kontakt med din mobilnettleverandør i Norge for å høre om de har en god pakkepris på mobildata som du kan benytte underveis. Det er også dyrt å ringe/motta samtaler på mobiltelefonen.

BEKLEDNING
Om bord kler man seg praktisk og uformelt. Ta med gode sko til utfluktene. På kapteinens middag anbefaler vi skjorte/jakke til herrene og til damene kjole eller bukse/skjørt med pen overdel. På utflukter hvor vi besøker russiskortodokse kirker, er skikken at kvinner dekker til håret og bare skuldre.

VAKSINASJONER
Kontakt gjerne din lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for informasjon om eventuelle nødvendige vaksinasjoner, da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.