Elvecruise på Volga fra Astrakhan

/  Seil på «Russlands moder» fra Astrakhan til Moskva

Dette elvecruiset tar deg med til en del av verden hvor slett ikke «alle» har vært. To av byene vi besøker var forbudt for utlendinger fram til 1991, og vi kommer tett på russisk dagligliv – samtidig som vi får oppleve Moskvas store attraksjoner.

Noen høydepunkter: 

 • Astrakhan – kaviarens hovedstad
 • Besøk Volgograd – kjent for «Slaget ved Stalingrad»
 • Opplev Saratov, en «lukket» by fram til 1991
 • Spaser på Den røde plass eller reis med den verdensberømte metroen i Moskva
 • Erfaren og trivelig norsktalende reiseleder fra Escape Travel møter gruppen i Moskva

Vi seiler med førsteklasseskipet MS «Nikolay Chernyshevsky» på en denne opplevelsesreiser på Volga, Europas lengste elv.  Underveis blir du kjent med russisk historie og kultur, besøker byer med hvert sitt særpregede Kreml og ser historiske minnesmerker som står på UNESCOs verdensarvliste. Elvecruiset starter i Astrakhan ved Volgadeltaet, og ender i verdensmetropolen Moskva. Om bord kan du lytte til foredrag om russisk kultur og historie, språkopplæring, russisk te-seremoni, musikalsk underholdning og mye annet.

Reiseleder 2020: Aleksey Kyrylenko
Reiseleder 2021: Ikke bekreftet

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 28 450,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.09.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager
 • KUN EN AVGANG PR. ÅR
 • MANGE UTFLUKTER INKLUDERT
 • BESØK I TIDLIGERE "LUKKEDE" BYER
Reiseleder
Aleksey Kyrylenko

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 28 450,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Astrakhan

Flyreisen fra Gardermoen til Moskva går uten reiseleder. På flyplassen i Moskva blir dere møtt av vår norsktalende reiseleder bosatt i Moskva, og dere flyr sammen til Astrakhan. Dere lander i Astrakhan etter midnatt, og blir kjørt til skipet.

Astrakhan har både fargerike katedraler og bygninger i typisk sovjetisk stil.
Dag 2

ASTRAKHAN

Astrakhan ligger i det fruktbare Volgadeltaet, omlag 100 kilometer rett nord for Kaspihavet. På 1600-tallet var byen en viktig russisk innfallsport mot Orienten. Handelsmenn fra Armenia, Persia og India bosatte seg her og ga byen en multinasjonal atmosfære. I dag er de særlig kjent for kaviarproduksjon, samt sine astrakhanskinn (lammeskinn). Byens Kreml ble oppført mellom 1580 og 1620, og to store katedraler ble bygd på 1700-tallet. Sentrum av Astrakhan er ellers preget av sovjettidens byggestil, med høyhus av betong.

Om morgenen skal vi på byrundtur og besøker blant annet byens Kreml som i 1558 ble oppført av Ivan den Grusomme. Etter sightseeingen er det anledning til å besøke byens kunstgalleri (tilleggsutflukt). Etter lunsj kan du utforske Astrakhan videre på egen hånd eller sammen med reiselederen. Byen byr på mange museer, samt en flott elvepromenade som innbyr til en spasertur i solnedgangen. På grunn av byens mangfoldige etnisitet, finner du hele 20 ortodokse kirker og 15 moskeer her.

Denne ettermiddagen inviteres det til en velkomstcocktail. Det vil også bli presentasjon av skipets kaptein og besetning. Vi anbefaler at herrene tar på skjorte/jakke og damene kjole eller skjørt/bukse. Det vil også bli gjennomgang av sikkerhetsrutinene i kveld.

Visste du at:
Russland er verdens største land og har 11 tidssoner!

Dag 3

OM BORD

I dag tilbringer vi hele dagen om bord. Vi seiler fortsatt på Volga mot vår neste havn som er Volgograd. Når vi seiler på dagtid mellom to havner, tilbys det mange ulike aktiviteter om bord, blant annet russisk språk- og sangkurs, danseleksjoner, russisk te-seremoni og visning av dokumentarfilmer. Det vil også være mulig å lære litt mer om ulike russiske håndverksprodukter. Underveis blir det også informasjon om neste anløp: Volgograd. Delta på det du ønsker eller finn deg en god stol og slapp av ute på dekk eller i salongen. I dag er kanskje den eneste dagen du har tid og mulighet til å lese boken du tok med hjemmefra!

Dag 4

VOLGOGRAD

Millionbyen Volgograd het opprinnelig Tsaritsyn, men ble omdøpt til Stalingrad i 1925. Etter annen verdenskrig ble byen kjent for slaget ved Stalingrad, regnet som et av krigens blodigste. Slaget ved Stalingrad var et viktig vendepunkt, og fikk stor militær og politisk betydning. Byen ble totalt ødelagt under krigen. Etter at det sovjetiske regimet fordømte Stalins forbrytelser, endret byen navn til Volgograd (Volga by) i 1964.

Etter frokost skal vi på en byrundtur hvor vi blant annet får se den store Moderland-statuen på Mamayev-åsen, Russlands seierssymbol. Statuen er 52 meter høy og støpt i betong. De 200 trinnene opp til statuen symboliserer de 200 dagene slaget varte. Etter byrundturen kjører vi ombord, og seiler videre mot Saratov.

Moderland-statuen i Volgograd er 52 meter høy og et minnesmerke over slaget i Stalingrad, som byen het tidligere.
Dag 5

SARATOV

Etter frokost ankommer vi Saratov, hvor vi skal på en byrundtur. Saratov ble en viktig havneby på 1800-tallet, og utviklet seg til en industriby etter at jernbanen, som knyttet byen til Moskva, var ferdigstilt i 1870. Under sovjettiden og frem til 1991 var Saratov en «lukket by» – forbudt for utlendinger på grunn av produksjonen av militærfly som foregikk her. Saratov-regionen er rik, ikke bare på naturressurser og industrielle ressurser, regionen er også kjent som et av de største kulturelle og vitenskapelige sentrene i Russland. Vi forlater Saratov før lunsj, og fortsetter mot Samara. Nyt en rolig ettermiddag om bord, delta på noen av aktivitetene som tilbys eller finn en stol på soldekket og nyt utsikten til elven og landskapet vi passerer.

 

Saratov var forbudt for utlendinger fram til 1991.
Dag 6

SAMARA

Etter frokost legger vi til kai i Samara, en stor industriby som er Russlands 6. største med over 1,1 million innbyggere. Samara er en betydelig industriby med rike oljekilder i nærheten. Den kalles gjerne «det andre Baku», og fra Samara går en viktig oljeledning til Øst-Europa. I tillegg til oljeraffinerier og petrokjemiske anlegg, produseres det fly, lokomotiver, jernbanevogner og landbruksmaskiner her.

Den store Samaradammen, som ligger nær byen, er en av verdens største kunstige innsjøer. Samara ble grunnlagt i 1586, og het i perioden 1935- 1991 Kujbysjev etter Stalins nære medarbeider Valerian Kujbysjev. Byen ble tidlig et viktig handelssenter og gikk sterke fram etter byggingen av jernbane til Sibir i 1896 og til Tasjkent i 1906. Under andre verdenskrig var byen midlertidig regjeringssete da Moskva var truet av tyskernes fremstøt. Etter lunsj legger vi til i Samara. Her blir det byrundtur inkludert et besøk i et kunstgalleri. Om ettermiddag setter vi kursen mot Kazan.

Samara har en flott strand ved Volgas bredder.
Dag 7

KAZAN

Kazan ble grunnlagt på 1200-tallet og er i dag hovedstad i delprovinsen Tatarstan ved Kazankas utløp i Volga. Byen er et gammelt handelssenter, der folk fra alle fire verdenshjørner kom for å gjøre forretninger. I byen finner man ortodokse kirker, moskeer, synagoger og en katolsk kirke. Byen har cirka 1,2 millioner innbyggere, og er en viktig handels- og industriby med oljeraffineri, kjemisk industri, produksjon av maskiner, tekstiler og sko. Byen har også et universitet grunnlagt i 1804, en gren av Det russiske vitenskapsakademi og flere høyskoler.

Vi anløper Kazan på ettermiddagen og tar en bysightseeing hvor vi blant annet får se byens Kreml, opprinnelig en tatarfestning som ble delvis ødelagt av Ivan den grusomme. Her ligger domkirken fra 1552, regjeringsbygningen og det 77 meter høye Sjumbekatårnet.  Etter byrunden kjører vi tilbake til skipet og forlater Kazan med kurs for Tsjeboksary.

 

 

 

I Kazan fins det både en fargerik moské og en fryktinngytende drage.
Dag 8

TSJEBOKSARY

Rundt frokosttid legger skipet til kai i Tsjeboksary, som ligger ved Tsjeboksary-reservoaret. Tsjeboksary er hovedstaden i den russiske republikken Tsjuvasjia og er en vakker by med nesten en halv million innbyggere. Byen ble grunnlagt i 1469, og har idag nesten en halv million innbyggere. Etter frokost blir det byrundtur i buss. Skipet fortsetter mot Nizhnij Novgorod ved lunsjtider.

Tsjeboksary har flotte byggverk! Her er Pokrovskoe-Tatianinsky-katedralen.
Dag 9

NIZJNIJ NOVGOROD

Idag får vi et tidlig anløp i byen Nizhnij Novgorod. Byen er en av Russlands eldste, og ble grunnlagt i 1221. Byen er et knutepunkt for Russlands vannveier, hvor elvene Volga og Oka møtes og forener vannveien fra Kaspihavet, Ural, Sentral-Russland, Kvitsjøen og Østersjøen. Den ble i 1392 annektert av Moskva, og var en strategisk viktig by for den russiske erobringen av Volga på midten av det 16. århundre. I 1932 ble byen omdøpt til Gorkij, etter forfatteren Maxim Gorkij som ble født her i 1868.

Under Sovjetregimet ble byen brukt til militær forskning og utvikling, og var forbudt område for utlendinger. Fredsprisvinneren Andrej Sakharov ble forvist til eksil her fordi myndighetene ville begrense hans kontakt med omverdenen. Nizhnij Novgorod fikk tilbake sitt opprinnelige navn i 1991. I byen har de en gondolbane som går over elven og til byen Bor på den andre siden. Banen er populær både blant turister og fastboende. Tidlig om morgenen og før frokost blir vi med på en byrundtur og ser blant annet byens Kreml, med sine røde mursteinstårn. Fra elvepromenaden og opp til byborgen er det nesten 600 trappetrinn. Skipet seiler videre om morgenen mens vi spiser frokost om bord.

Nyt seilingen fra dekk eller delta på noen av de mange aktivitetene som tilbys. Om ettermiddagen blir det vodkasmaking med blinis – de små, russiske pannekakene.

 

Blinis med kaviar - typisk russisk!
Dag 10

KOSTROMA & JAROSLAVL

Om morgenen legger skipet til i Kostroma, en historisk by og et av Russlands største kommersielle senter. Vi skal på bussrundtur hvor vi får se både Ipatiev-klosteret fra 1500-tallet og Trinity-katedralen.

Skipet seiler videre ved lunsj-tider til Jaroslavl, en viktig havneby med cirka 600 000 innbyggere. Jaroslavl ble grunnlagt av prins Jaroslavl den vise i 1010, og er en av de eldste og flotteste byene i Den gyldne ring. Den gyldne ring er en samling historiske byer som ligger nord og nordvest for Moskva, og de har arkitektoniske skatter i form av kirker, klostre og festninger fra 1100- til 1700-tallet. Det gamle sentrumsområdet ble i 2005 tatt med på UNESCOs verdensarvliste. På byrundturen kjører vi forbi den vakre Eliaskirken, besøker St. Nicholaskirken og tar en tur inn i den gamle guvernørboligen som i dag er kunstgalleri. Kanskje rekker du en tur innom det lokale markedet før skipet seiler videre om kvelden.

Jaroslavl har mange arkitektoniske skatter og står på Unescos verdensarvliste.
Dag 11

UGLITSJ

Vi ankommer Uglitsj om morgenen, en av de tradisjonsrike byene ved Volga som også tilhører Den gylne ring. Uglitsj fikk sin plass i historien med det uoppklarte drapet på tsarevitsj Dimitrij, Ivan den grusommes yngste sønn. Drapet var foranledningen for Boris Godunovs maktovertakelse av landet. Etter frokost blir vi med på en guidet byvandring og får se byens Kreml (byborg) og den vakre Dimitrij-kirken, også kalt Blodskirken, som er bygget på stedet der Dimitrij ble drept. Skipet seiler videre før lunsj, med kurs for Moskva.

 

Kanskje får vi litt folkemusikk også?
Dag 12

MOSKVA

Etter lunsj ankommer vi Moskva, og nå står Moskva sentrum på programmet. Vi starter med en opplevelsesrik buss-rundtur i denne enorme byen med sine 15 millioner innbyggere, Europas største hovedstad – også kalt «Russlands hjerte».  Siden Sovjetunionens fall har byen gjennomgått en enorm forvandling, og er en blanding av gammelt og ultramoderne. Vi kjører gjennom de berømte avenyene, ser noen av høydepunktene som bl.a. KGB-bygningen, store skyskrapere, kjente museer og gamle russiske kirker. Etter bysightseeingen tar vi en tur til Tretyakov-galleriet, museet som ved siden av Eremitasjen i St. Petersburg har verdens største samling av russisk kunst. Vi returnerer til skipet og spiser middag om bord. Om kvelden arrangeres en tilleggsutflukt: Moskva by night og metroen. Det blir busstur gjennom den opplyste byen, samt en tur under jorda for å reise med den berømte metroen.

Vi skal på rundtur i Moskva og se de største severdighetene.
Dag 13

MOSKVA

Etter frokost skal vi besøke Kreml, byens historiske festningsverk som siden 1147 har spilt en sentral rolle i det gamle Russlands og Sovjetunionens historie, og som idag er den offisielle residensen til Russlands president, men som sjelden er brukt til dette formål. Innenfor Kremlmuren er det flere katedraler og palasser, vi går inn og besøker en av de rikt dekorerte katedralene.

Etter omvisingen fortsetter vi vår bysightseeing med buss. Før vi returnerer til skipet for lunsj, blir det tid til å vandre litt på egen hånd på Den røde plass, beundre den fargesprakende Vasilij-katedralen, eller kanskje ta turen inn på det eksklusive varehuset GUM. Noen foretrekker kanskje å bli igjen i sentrum, da kan de mot tillegg bli med på en senere retur til skipet. Andre vil gjerne ta en tur til Moskvas, kanskje mest berømte kloster: Novodevichy (tilleggsutflukt). Et fredelig sted i metropolen, grunnlagt av tsar Vasilij III i 1524. Her kan man betrakte religiøs kunst fra 1500-1600-tallet og de praktfulle freskene av kunstneren Dmitry Grigorey.

I kveld har dere sjansen til å oppleve en fantastisk forestilling med Zlatoust-ensemblet (tilleggsutflukt). Det består av 10 gode sangere i fargerike nasjonale kostymer, som byr på et bredt utvalg av musikk fra klassisk til folkesang. Sirkus har lange og dype tradisjoner i russisk kultur, og er fortsatt veldig populært. Nå har du sjansen til å oppleve russiske kunster i manesjen, tilleggsutflukt.

 

 

Den røde plass med Vasilij-katedralen er et must i Moskva.
Dag 14

MOSKVA – NORGE

Tidlig utsjekk fra skipet, da vårt fly har avgang om formiddagen. Felles transport til flyplassen sammen med reiselederen. Hjemreisen går uten reiseleder med direkte fly og ankomst Oslo ved lunsjtid. Vi håper dere har mange gode minner og opplevelser med hjem til Norge.

MS Nikolay Chernyshevsky 4*

Rederi: Vodohod
Byggeår: 1981, renovert 2017/2018
Lengde: 125 meter
Antall dekk: 5
Passasjerer: 254

Våre lugarer er fordelt på tre dekk (dekk 2, 3 og 4) og er alle utvendige med vindu som kan åpnes. Lugarene har flislagte bad med dusj og hårføner, aircondition, kjøleskap, safe og TV med internasjonale kanaler.  Gratis wi-fi er tilgjengelig i fellesområdene, noe ustabilt, i enkelte områder ingen dekning. Fellesområdene består av 2 restauranter, konferanserom m/bar, soldekk og 2 barer. Om bord finnes også strykerom, sauna, et lite trimrom og souvenirbutikk. Dobbeltlugarene på midtdekk og øvre dekk har to enkeltsenger, det har også deluxe lugarene på hoveddekk. Deluxe lugarene på midtdekk har enten 2 separate senger eller 2 senger som kan settes sammen. Deluxe lugarene på øvre dekk har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. PS. Enelugarene har ikke nyrenovert bad. 220 volt om bord og samme stikkontakter som i Norge. I alle lugarene er det shampoo, balsam, dusjsåpe og fuktighetskrem (hver enhet inneholder 30 ml og det er etterfylling ved behov).

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Moskva-Astrakhan/Moskva-Oslo (pris fra andre byer på forespørsel ved bestilling)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • 13 netters cruise i valgt lugarkategori
 • Helpensjon ombord fra frokost første dag til frokost siste dag
 • 1 flaske vann (0,5 l) pr. person i lugaren daglig
 • Vann, te og kaffe til alle måltider
 • Velkomstcocktail – et glass musserende vin eller juice
 • Kapteinens middag inkl. et glass musserende vin
 • Russisk te-seremoni
 • Vodka- og blinismaking
 • Kaffestasjon
 • Utflukter i henhold til program
 • Trådløs audioguide på alle utflukter
 • Informasjonsmøte, underholdning og foredrag ombord
 • Norsktalende reiseleder møter gruppen i Moskva. Flyreisen fra Moskva til Oslo går uten reiseleder.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til besetningen
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Valgfrie utflukter (se under)

 

Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt
1 Astrakhan Avreise fra Gardermoen
2 Astrakhan Byrundtur med buss Kunstgalleri
3 Underveis
4 Volgograd Byrundtur med buss
5 Saratov Byrundtur med buss Workshop: lær å lage tradisjonelle matryoshkadukker
6 Samara Byrundtur med buss
7 Kazan Byrundtur med buss
8 Tsjebosary Byrundtur med buss
9 Nizjnij Novgorod Byrundtur med buss
10 Kostroma & Jaroslavl Byrundtur med buss
11 Uglitsj Byvandring
12 Moskva Byrundtur med buss Moskva by night med metroen
13 Moskva Byrundtur med buss med besøk i Kreml Bussretur etter fritid, Novodevichyklosteret, Zlatoust-konsert
14 Moskva Transfer til flyplass og fly til Norge

 

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen og skaffer deg invitasjon. For mer informasjon, gå inn på nettsiden: https://visumservice.no
Ønsker du å ordne med visum selv via den russiske ambassade, må Escape Travel sørge for invitasjonsbrev.  Det er noe arbeid rundt dette, og vil medføre et gebyr på kr 200,- pr. person. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomst. Vi forholder oss til reisende som er norske statsborgere. Hvis du ikke er norsk statsborger og har et utenlandsk pass, er du selv ansvarlig for å sjekke gjeldende visumregler og om du må ha andre tillatelser/bevis med på turen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. passasjer pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikaplugarer og heis. Enkelte rederier tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.
Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.

MEDISINER
Husk å pakke all livsnødvendig medisin i håndbagasjen i tilfelle innsjekket bagasje blir forsinket eller blir borte underveis. Har du med flytende medisin bør du ha med resepten eller brev på engelsk fra din lege. Vi anbefaler at medisinen du tar med ligger i originalemballasjen, der står ofte innholdsdeklarasjon på latin og kan forstås internasjonalt.

FORSIKRING
Som deltaker på våre reiser, er det en forutsetning at man har avbestillings- og reiseforsikring. En reiseforsikring som omfatter kostnader ved behandling av sykdom og medisinsk hjemtransport om det skulle bli behov. Sjekk også at forsikringen dekker skadet eller bortkommet bagasje. En reiseforsikring kan ha en rekke begrensninger, for eksempel begrensninger på grunn av kroniske sykdommer, alder, reiser til risikoområder osv. Er man i tvil om hva forsikringen omfatter, les nøye gjennom eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap.I tilfelle noe skulle skje, er det viktig at du tar med ditt forsikringsbevis/kort på reisen.

MOBILTELEFON/INTERNETT
Ombord er det mulig å koble seg til gratis wifi i baren, men det kan være svært ustabile forhold, enkelte ganger helt uten forbindelse. Mobildata er dyrt å bruke i Russland. Ta gjerne kontakt med din mobilnettleverandør i Norge for å høre om de har en god pakkepris på mobildata som du kan benytte underveis. Det er også dyrt å ringe/motta samtaler på mobiltelefonen.

BEKLEDNING
Ombord kler man seg praktisk og uformelt. Ta med gode sko til utfluktene. På kapteinens middag anbefaler vi skjorte/jakke til herrene og til damene kjole eller bukse/skjørt med pen overdel. På utflukter hvor vi besøker russiskortodokse kirker, er skikken at kvinner dekker til håret og bare skuldre.

VAKSINASJONER
Kontakt gjerne din lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for informasjon om eventuelle nødvendige vaksinasjoner, da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.

 • Nizjnij Novgorod, Russia
 • Moskva Russland

LUGARKATEGORIER

 • DELUXE DOBBELLUGAR ØVRE DEKK

  Dobbellugarene er cirka 15 m2 og har stort vindu som kan åpnes. Varme- og luftkondisjonering, garderobeskap, kjøleskap, tv med russiske og utenlandske kanaler, safe, hårføner og dusj/WC.  To senger (1,9 m x 0,8 m som kan flyttes sammen). 220 volt uttak. Øvre dekk er dekk 4.

 • DELUXE DOBBELLUGAR HOVEDDEKK

  Dobbellugarene er ca 13 m2, og har stort vindu som kan åpnes. Varme- og luftkondisjonering, garderobeskap, kjøleskap, tv med russiske og utenlandske kanaler, safe, hårføner og dusj/WC. Lugarene har separate senger (1,9 x 0,8 m). 220 volt uttak. Hoveddekk er dekk 2.

 • DOBBELLUGAR MED SEPARATE SENGER, MIDT- OG ØVRE DEKK

  Twinlugarene er ca 10 m2, og har stort vindu som kan åpnes. Varme- og luftkondisjonering, garderobeskap, kjøleskap, safe, tv med russiske og utenlandske kanaler, hårføner og dusj/WC. Lugarene har separate senger (1,9 x 0,8 m). 220 volt uttak. Midtdekk er dekk 3, og øvre dekk er dekk 4.

 • ENKELTLUGAR MIDT- OG ØVRE DEKK

  Singellugarene er ca 6-7 m2, og har stort vindu som kan åpnes. Varme- og luftkondisjonering, garderobeskap, kjøleskap, safe, tv med russiske og utenlandske kanaler, hårføner og dusj/WC. Vi gjør oppmerksom på at baderommene i singellugarene ikke er renovert. 220 volt uttak. Midtdekk er dekk 3, og øvre dekk er dekk 4.