Keukenhof blomsterpark, Nederland

Påskecruise på Rhinen

/ ELVECRUISE FRA STRASBOURG TIL AMSTERDAM

Reisen starter i Strasbourg i Frankrike, så seiler vi på Rhinen gjennom Tyskland og Nederland, før vi ankommer Amsterdam. Dette blir garantert både vakkert og velsmakende!

Du kan oppleve:

 • Amsterdam med sine kanaler, broer, sykler og sjarm
 • Den storslagne katedralen i Köln med sine tårn og spir
 • Den vakre og verdenskjente blomsterparken Keukenhof 
 •  Vinsmaking i en lokal vinkjeller i Rüdesheim
 • Middelalderbyen Strasbourg

Og dessuten…

 • Elegant skip med franske balkonger.
 • Smakfull, franskinspirert mat om bord.
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert.
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel.
Last ned reiseprogram
Reiseleder
Morten Harg

Avreiser

 • Avreisedato 04.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 6 dager
 • MS Symphonie
 • MS Symphonie
 • MS Symphonie
 • MS Symphonie
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Strasbourg

Fly fra Oslo om formiddagen, med KLM via Amsterdam til Frankfurt. Fra Frankfurt kjører vi buss til Strasbourg hvor skipet venter. Kjøretiden er cirka to timer. Vel fremme spiser vi en hyggelig lunsj sammen før vi skal på byrundtur for å se oss litt rundt i denne vakre byen. Strasbourg ligger ved Ill-elven, en bielv til Rhinen som i dette området danner grensen mellom Frankrike og Tyskland. Byen er blant annet kjent for sin pittoreske gamle bydel og vakre gotiske katedral i sandstein som huser en berømt astronomisk klokke. 

Etter byrundturen setter vi kursen mot skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Etter middag kan du bli med på en utflukt (utfluktspakke) med kanalbåt gjennom den gamle bydelen, Petite France, med bindingsverkshus, overbyggede broer og utsiktstårn fra middelalderen. I løpet av natten kaster skipet loss og legger ut på første etappe på Rhinen.

Gamlebyen i Strasbourg. Som tatt ut av et eventyr.
Dag 2

Strasbourg - Rüdesheim

Vi nyter frokosten og en rolig dag om bord, mens skipet seiler gjennom det vakre landskapet. Vi passerer blant annet Speyer med sin katedral, de store havnebyene Ludwigshafen og Mannheim, den gamle bispebyen Worms og Mainz, hovedstaden i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. Om ettermiddagen legger skipet til kai i Rüdesheim. Her kan du bli med på en byrundtur (utfluktspakke) med det lille turisttoget. Det blir vinsmaking i en lokal vinkjeller, før rundturen avsluttes med et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling av mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en spasertur langs byens berømte brosteinsbelagte gågate, Drosselgasse, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin i en hyggelig weinstube. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

Rüdesheim
Dag 3

Rüdesheim - Köln - Düsseldorf

Tidlig om morgenen forlater vi Rüdesheim og ferden fortsetter mot Köln, den mest folkerike byen langs Rhinen og både et livlig handels- og kulturelt sentrum. Köln har mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt den vakre elven Rhinen, som deler byen i to. Etter lunsj skal vi på byvandring med reiseleder. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Vi fortsetter mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen med de to 157 m høye tårnene som du kan se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen! Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880. Katedralen er Tysklands største og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Etter at vi har beundret fasaden til den fantastiske katedralen går vi om bord igjen og skipet seiler til Düsseldorf.

I kveld er det tid for vår festmiddag mens skipet ligger ved kai i Düsseldorf over natten.

Köln
Dag 4

Düsseldorf - Amsterdam

Dagen i dag tilbringes ombord mens vi seiler fra Düsseldorf til Amsterdam. Nyt en rolig dag på dekk, en lang lunsj og bli med på en eller flere av aktivitetene som arrangeres om bord. Etter middag er det tid for sightseeingtur med kanalbåt gjennom Amsterdams historiske hjerte (utfluktspakke). Her kan du se hvordan de lokale bor i husbåtene sine midt i byen mens vi flyter forbi på de opplyste kanalene. De første husbåtene var bebodd av pensjonerte sjøfolk fra den tiden Nederland var en stor sjøfartsnasjon. Senere begynte kunstnere og ungdom å skaffe seg en billig bolig på denne måten. I dag er husbåtene svært populære og dyre, og de fleste som bor på denne måten tjener godt over gjennomsnittet.

Amsterdams idylliske kanaler
Dag 5

Amsterdam

Med sine hundre kilometer med kanaler, cirka nitti øyer og 1500 broer er det ikke å undres over at Amsterdam kalles Nord-Europas Venezia. Amsterdam har en rik og fascinerende historie, og har noe å tilby for enhver smak. Etter frokost er det tid for en byrundtur i denne vakre byen (utfluktspakke). Vår første stopp er De Gooyer vindmøllen, den høyeste vindmøllen i tre i Nederland på 26,6 meter. Vi fortsetter deretter til diamantdistriktet for å se hvordan diamantene blir kuttet fra rådiamanter til de smykkene vi kjøper. Vi lærer også litt om hvordan diamantene blir taksert og får mulighet til å kjøpe med en sten eller to hvis man ønsker det. Vi rusler deretter videre til Bloemenmarkts, det berømte, flytende blomstermarkedet.  Dette er et av de mest velduftende stedene i Amsterdam takket være tusenvis av blomster og et enormt mangfold av arter.

Etter lunsj om bord tilbys det en utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof utenfor Amsterdam (utfluktspakke). Det vakre hageanlegget er åpent kun to måneder i året og er kunstferdig utformet med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger, i tillegg til bekker, dammer, tematiserte hageanlegg, busker og trær. Hvert år plantes det syv millioner løk her og resultatet i april – mai er en uforglemmelig opplevelse med fargesprakende tepper av tulipaner, liljer, hyasinter og andre løkblomster. Det er ingen omvisning i parken, men derimot får du god tid til å rusle rundt i ditt eget tempo og se på det som interesserer deg. Gå ikke glipp av utsikten fra vindmøllen fra 1892, som du finner bakerst i hagen.

Etter en dag spekket med opplevelser er det godt å komme tilbake til skipet og nyte en god middag og en rolig kveld. Skipet ligger til kai over natten, så hvis du vil se mer av Amsterdam kan du ta en liten kveldstur i land.

 

Den frodige blomsterparken Keukenhof
Dag 6

Amsterdam - Norge

Om morgenen sier vi farvel til skipet og går i land. Vi setter kurs for flyplassen i Amsterdam – rike på mange nye opplevelser og minner. Kjøretiden er cirka en time. Vi flyr direkte tilbake til Oslo.

Takk for turen og på gjensyn!

Kanalbyen Amsterdam er sjarmerende med sine broer – og mange sykler!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Frankfurt og Amsterdam–Oslo med KLM (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (5 utflukter) kr 1300,-
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE

Dag Sted Utflukt Pris
1 Strasbourg Kanalbåttur om kvelden € 27
2 Rüdesheim Byrundtur med vinsmaking og mekanisk museum € 32
3 Köln Byvandring med reiseleder inkludert
4 Amsterdam Kanalbåttur om kvelden € 21
5 Amsterdam Diamantdistriktet og blomstermarkedet € 42
5 Amsterdam Keukenhof blomsterpark € 53

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke (kr 1300,- ). For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

TIPS

Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka 35euro pr. reisende til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.

OM SKIPET

MS SYMPHONIE 4*+

Rederi CroisiEurope
Byggeår 1997, totalrenovert 2017
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 106

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.