De eksotiske Emiratene med MSC Virtuosa

Et eksotisk cruise til Dubai, Qatar, Bahrain og Abu Dhabi

Cruise med MSC Cruises nyeste flaggskip, MSC Virtuosa og opplev de eksotiske araberlandene med moderne byer, ørkenlandskap og kultur som hensetter deg til fortellinger fra «Tusen og én natt» og «Lawrence of Arabia». I dag lever de gamle tradisjonene side om side med det moderne livet skapt av oljerikdommen og det er mange interessante ting å se og oppleve. Beduiner og karavaner krysser fremdeles ørkenen slik de har gjort det i tusenvis av år, og det jaktes fremdeles med falker.

De Forente Arabiske Emirater (UAE) består av syv små og relativt selvstendige emirater på den arabiske halvøya mot den Persiske gulf. Hovedstaden er Abu Dhabi, mens Dubai er største by. Folketallet i emiratene er i sterk vekst, fra 2,86 millioner i 1999 til 10 millioner i 2020. Klimaet i Emiratene er behagelig året rundt med temperaturer opp mot 27 grader fra oktober til mars. Og det er nesten alltid sol!

Ettersom skipet ikke er ferdigstilt før i november kan du her ta en titt på søsterskipet MSC Grandiosa, som mange av oss på Escape og Cruise.no var så heldige å få reise med i fjor. Vi ble imponert!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 20 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 26.11.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 26.11.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 20 900,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og Ankomst Dubai

Oppmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen før avreise med Emirates til Dubai kl. 13.40, ankomst Dubai kl. 23.55 lokal tid.

Fra flyplassen i Dubai blir vi kjørt til hotellet Grand Hyatt, hvor vi skal få litt søvn.

 

Vi flyr Emirates Til Dubai
Dag 2

Innsjekk på MSC Virtuosa

Etter frokost har vi litt tid til å slappe av, ta en dukkert eller bare kose oss på hotellets flotte område før vi blir  kjørt til MSC Virtuosa og sjekker inn. Skipet skal være vårt hjem de neste syv dagene. Virtuosa seiler ikke før kl 23, så om man vil i land etter innsjekk er det god tid til dette.

Dubai kommer garantert til å ta deg med storm. Her bestreber man seg på at man alltid skal være størst og best i alt man foretar seg – derfor har man de høyeste skyskraperne (i hvert fall i perioder) og de mest luksuriøse yachtene i marinaene. Kunstige øyer og elegante restauranter er slett ingen sjeldenhet.

En by i verdensklasse
Shoppingen overgår det meste – merkeklær og vesker, klokker og elektronikk, i tillegg  til at byen er et senter for gullhandelen. Liker du å spille golf, har du kommet til rett sted – 18-hullsbanene er av ypperste kvalitet og byr dessuten på en luksuriøs atmosfære. Frister ikke golf, kan du heller ta en innendørs skitur – Ski Dubai har utrolig nok snødekte bakker for både utfor, snowboard og aking.

De ulike bydelene
I Dubai finnes det ikke mindre enn fire sentrum i seks bydeler. Downtown er en moderne bydel hvor det man gjerne forbinder med Dubai ligger. Midt i byen, med kort vei til alle severdigheter, ligger den nybygde bydelen Al Barsha. I Bur Dubai, som er en eldre bydel, er det roligere med mer fokus på kultur.

Jumeirah Beach er bydelen for den som primært skal på sol- og badeferie; det ligger det store badelandet Wild Wadi Waterpark. Jebel Ali ligger et lite stykke utenfor Downtown og er et rolig strandparadis med en fin golfbane. På den palmeformede, kunstige øya Palm Jumeirah ligger noen av områdets, for ikke å si verdens, mest luksuriøse hoteller.

Dag 3

Abu Dhabi

For bare litt over førti år siden var Abu Dhabi en liten landsby som livnærte seg av fiske og perleproduksjon. Funnet av de store oljerikdommene sent på 1950-tallet, har endret situasjonen radikalt og det tradisjonelle livet forsvinner i raskt tempo. I dag er dette en luksuriøs, elegant og moderne metropol, i ett av verdens rikeste land. Abu Dhabi er også den største, og politisk viktigste, av De forente arabiske emirater.
Skipet tilbyr flere interessante utflukter i Abu Dhabi, blant annet byrundtur, ørkentur med firehjulsdrevne bilder, en innføring i jakt med falk, ettermiddagste på kjente Emirates Palace Hotel, golf på Abu Dhabi Golf Club eller utflukt til Al Ain – en oase med mange naturlige kilder hvor man kan se det gamle arabiske vanningssystemet Falaj. Men kanskje en shoppingrunde frister mer? Abu Dhabi er en taxfree-havn, så her er kan du gjøre gode kjøp.

Fantastisk vakre Abu Dhabi
Dag 4

Sir Bani Yas

Flere og flere ser seg om etter alternativer til alle de gigantiske bygningene og de kunstige øyene i Abu Dhabi og Dubai. Så, hvis du også liker naturnære opplevelser og eventyr, bør Sir Yas Bani Island et perfekt tilskudd til reisen i Emiratene!

Denne øya er langt ifra kunstig, og den ligger ca. 17 mil sørvest for hovedstaden i De forente arabiske emirater, Abu Dhabi, og 9 km utenfor kysten.

Her har utviklingen av turismen vært forsiktig på grunn av øyas sårbare økosystem, men nå finnes det førsteklasses overnattingsmuligheter, god mat og et stort utvalg av eventyrlige aktiviteter. Siden 1971 har man jobbet hardt for å ta vare på økologien, noe som har resultert i at tusener av dyr vandrer fritt blant millioner av planter og trær.

Nå ønsker man stolt å vise frem den ville naturen ved å tilby aktiviteter som safari, padling, terrengsykling og falkoneri.

Sjeik Zayed opprettet i 1971 naturreservatet på Sir Bani Yas. Formålet var å ta vare på og berike dyrelivet, spesielt for utrydningstruede arter i Emiratene og på Den arabiske halvøya. Initiativet gjør at over 13 000 arter i dag lever fritt i denne frisonen – på en øy i Persiabukta.

Fuglelivet er omfattende på Sir Bani Yas. Blant de større artene finnes bl.a. strutser, emuer og flamingoer. Her lever rovdyr slik som gepard, stripete hyene og de mer uvanlige artene gullsjakal og ørkengaupe. Antallet planteetere er stort, og her finnes det mange gaseller, antiloper, hjortedyr og også sjiraffer. Selvsagt finnes det også mange marine dyrearter og insekter, edderkopper og krypdyr.

Det store tilbudet av aktiviteter på Sir Bani Yas lar deg oppleve dyrelivet på nært hold. Her lister vi opp det brede tilbudet for deg som gjerne ønsker å oppleve noe nytt:

 • Møt flamingoer og flyvefisker på paddleboard eller i kajakk
 • Kom nær det ville dyrelivet på bilsafari eller på hesteryggen
 • Opplev de kuperte omgivelsene på terrengsykkel eller langs turløyper
 • Prøv deg på falkoneri – temming og jakt med falker

Uansett hvilke aktiviteter som passer for akkurat deg, så kommer besøket på denne øya til å bli minneverdig – det tør vi love!

Spankuler midt inn i dyrelivet
Dag 5

Til sjøs

Etter en god natts søvn starter vi dagen med deilig frokost om bord.

Eneste dagen til sjøs og vi benytter anledningen til å bli bedre kjent med skipet og alle fasilitetene om bord. Delta på noen av de mange aktivitetene som tilbys, skjem deg bort i skipets spa eller legg deg ned i en dekkstol ved bassenget og nyt solen.

Navnet MSC Virtuosa kommer av ordet virtuoso, som betyr en dyktig musiker. Hvert dekk er oppkalt etter forskjellige musikkinstrumenter. Sammen med søsterskipet MSC Grandiosa blir det nye cruiseskipet et av de to største i MSC Cruises sin flåte. Et av høydepunktene i underholdningen om bord blir to splitter nye forestillinger med Cirque du Soleil at Sea, laget eksklusivt for MSC Cruises sine passasjerer og har fått tildelt et helt eget teater.

Nyt dagen til sjøs med å utforske skipet
Dag 6

Bahrain

Bahrain ligger i Den persiske gulf mellom Saudi-Arabia og Qatar, og hovedstaden heter Manama. Kongeriket består av over hele 30 øyer. Det er mye å finne på under et opphold i Bahrain, og du kan oppleve alt fra moderne jetsetterliv, glimrende handlemuligheter både på dag- og kveldstid og Formel 1 til antikke landsbyer, vakker natur og spennende dykkeeventyr.

Bahrain er rangert som et av de mest økonomisk konkurransedyktige landene i den arabiske verdensdelen, og er samtidig også et av de mest utviklede i denne regionen. Mange saudiere reiser til Bahrain i helgene og ferier for å utnytte landets liberale omstendigheter – en stor bonus for kvinner. Bahrain er et sted der du kan nyte livet uten restriksjoner fra strenge religiøse lover. Du kan gå på konserter eller på kino så mye du vil, hvem du vil og akkurat når du vil. Du kan kose deg med en drink på bar, danse natten igjennom eller bare rusle langs gaten mens du holder kjæresten din i hånda.

Et av de kulturelle høydepunktene som du vil oppleve i Bahrain er Nasjonalmuseet. Her får du en fantastisk innsikt i landets historie og en forståelse for den forhistoriske sivilisasjonen Dilmun, i tillegg til interessante kulturskatter. Et annet museum som er verdt å ta turen innom er Oljemuseet der du får muligheten til å gjøre deg opp dine egne tanker om oljeproduksjon, historien bak oljeindustrien i Midtøsten og hvor mye innflytelse oljen har på resten av verden i dag. Naturreservatet Al-Areen er et annet stoppested du bør få med deg. Her blir du møtt av en fascinerende natur og spennende dyrearter som f. eks oryx og addax (antilopelignende dyr).

Bahrain er tilhenger av motorsport, og i 2004 arrangerte landet sitt første Formula 1 mesterskapsløp på racerbanen Sakhir. Vi anbefaler på det varmeste at du får med deg et race mens du er i Bahrain, selv om det ikke er Formula 1 – hvilken som helst annen racerbil vil definitivt gi deg et skikkelig kick!

Qala’at al-Bahrain er et forhistorisk sted som i sin tid fungerte som sentrum for Dilmun sivilisasjonen, Dette er rangert som en av regionens viktigste steder med ruiner av hellige bygninger så vel som massevis av spor etter en sivilisasjon som eksisterte så langt tilbake som 2300 år f. Kr..

Du trenger ikke bekymre deg for å gå sulten i Bahrain – her kan du spise godt og masse! Området Adlya byr på et bredt utvalg gode spisesteder. Benytt sjansen til å prøve lokale spesialiteter som for eksempel baba ghanoush, en krydret og mør lam- eller kyllingrett med ferske dadler, nøtter og yoghurtdressing. Vi garanterer en fantastisk matopplevelse!

Dag 7

Doha, Qatar

Qatar er emiratet som ligger på Den arabiske halvøyas nordøstre kyst, ved Persiabukta. Som vertsland for fotball – VM 2022 er Qatar et spennende reisemål.

Qatar er bare 160 kilometer langt og har sju kommuner. Størrelsen til tross er det ett av verdens aller rikeste land, med en mangslungen kulturarv og stor personlighet.

Med sitt ørkenklima og korte tidsforskjell tilbyr Qatar en herlig og annerledes destinasjon i vinterhalvåret. Med sin 70 mil lange kystlinje i Persiabukta er det mange langgrunne, gylne sandstrender å slappe av på.

Strandliv, muséer og shopping i Qatar
I hovedstaden Doha kan du blande strand og bad med besøk på museum. Doha er nemlig full av muséer av ulike slag, der Museum of Islamic Art er Qatars mest kjente. Gå ikke glipp av den tilhørende parken som er en rolig og grønn oase i Doha. I kjøpesenteret Villagio venter shopping, som faktisk er momsfri, mens du i Souq Waqif kan handle varer fra Midtøsten.

Strender er det mange av i Qatar. I Dohas bykjerne tilhører strendene hotellene. Har du tilgang til bil er det flere flotte strender utenfor Doha. Sealine Beach i Mesaieed, Fuwairit Beach og Dukhan Beach er tre eksempler. Zekreet Beach i Qatars tredje største by, Al-Rayyan, er spesiell med sine steinformasjoner.

Hva kand du gjøre i Qatar?
The Pearl er en kunstig øy i Doha som strekker seg over 4 millioner kvadratmeter. Her bor og arbeider mange av landets innflyttere. Sjekk ut luksusbåtene i havna og ta en tur langs shoppinggaten med 650 butikker og en rekke spennende restauranter.

Katara Cultural Village er en by i byen. Her har de forsøkt å samle all islamsk kultur i ett og samme kvartal. Du kan derfor nyte av teater i det marmordekte amfiteateret, glede deg over opera og se på de vakre moskéene, hvorav en i gull. Til dette området hører også en 1,5 kilometer lang sandstrand der du kan bade mot avgift, trampe i vei på en pedalbåt og padle kajakk. Her ligger det også flere restauranter av høy kvalitet.

Khor al Adaid er en innsjø midt i ørken, omtrent 6 mil fra Doha. Denne utrolige plassen er ikke bare et naturreservat som står på UNESCOs liste, den har også sitt eget økosystem. Det er et av de få stedene i hele verden der havet strekker seg så langt inn i ørkenen.

Fantastisk arkitektur bryter opp Doahs skyline
Dag 8

Dubai

Tidlig om morgenen kommer skipet tilbake til Dubai. I motsetning til de andre emiratene, som henter sine store rikdommer fra oljen, kommer kun ti prosent av Dubais bruttonasjonalprodukt fra olje. Her står i stedet turismen og taxfree-sonen Jebel Ali for det meste av inntektene.

Vi har hele dagen til å oppleve Dubai. La deg friste av de vakre strendene eller de store shoppingsentrene. Velger du en av utfluktene fra skipet kan du bli med på byrundtur, golf, helikoptersightseeing, båttur med dhow, Dubai kulturrundtur eller en svømmetur med delfiner på Hotel Atlantis. Skipet ligger ved kai i Dubai over natten og vi nyter siste kveld om bord.

Dag 9

Avreise Dubai og ankomst Oslo

Vi forlater MSC Virtuosa grytidlig om morgenen og har avreise med Emirates direkte hjem til Oslo kl. 07.15. Vi ankommer Oslo kl. 11.30.

Dubai Marina - ultramoderne og fascinerende.

Lugarkategorier (singel-lugarer på forespørsel)

 • Balkonglugar Aurea

  • Balkong
  • Sittegruppe med sofa
  • Dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger (på forespørsel)
  • Interaktiv TV, telefon, safe, minibar og internettilkobling (mot avgift)
  • Baderom med badekar eller dusj, sminkebord og hårføner
  • ZOE – virtuelle personlige cruiseassistent
  • Areal ca. 19 kvm

  **Velger du AUREA BALKONG får inkluderes det Easy all-inclusive drikkepakke, beste beliggenhet tilgjengelig  og 60 minutters massasje**

 • Balkonglugar

  • Balkong
  • Sittegruppe med sofa
  • Dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger (på forespørsel)
  • Interaktiv TV, telefon, safe, minibar og internettilkobling (mot avgift)
  • Baderom med badekar eller dusj, sminkebord og hårføner
  • ZOE – virtuelle personlige cruiseassistent
  • Areal ca. 19 kvm

   

   

 • Vinduslugar

  • Vindu med havsutsikt
  • Dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger
  • Lenestol
  • Interaktiv TV, telefon, safe, minibar og internettilkobling (mot avgift)
  • Baderom med dusj, sminkebord og hårføner
  • ZOE – virtuelle personlige cruiseassistent
  • Areal fra ca. 16 kvm.
 • Innvendig

  • Dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger
  • Lenestol
  • Interaktiv TV, telefon, safe, minibar og internettilkobling (mot avgift)
  • Baderom med dusj, sminkebord og hårføner
  • ZOE – Virtual Personal Cruise Assistant
  • Areal fra ca. 16 – 22 kvm*
 • Drikkepakker:

  EASY Pakke: All drikke opp til 6 EUR per enhet!
  Inkluderer:

  • Øl på tapp (Heineken*)
  • Utvalgte viner på glass
  • Utvalgte spirits og cocktails
  • Aperitifs
  • Alkoholfrie cocktails
  • Brus og juice på glass
  • Energi drikke
  • Vann på flasker (1L/50 cl)
  • Varme drikker (espresso, cappuccino, caffe latte, hot tea)

   

  PREMIUM Pakke: All drikke opp til 10 EUR per enhet

  Inkluderer:

  • Øl på tapp og flaske
  • Større utvalg av viner (Prosecco, hvit-rød-rosè)
  • Større utvalg av cocktails
  • Alle Aperitifs (bitters og likør)
  • All Standard og Premium spirits
  • Premium mineralvann (75cl)

   

  PREMIUM PLUS pakke: All drikke på glass.
  Inkluderer alle premuimvarer plus:

  • All vin og champagne per glass
  • Connoisseurs’ utvalg av spirits
  • Alle cocktails og Champagne cocktails
  • Inkludert minibar på lugaren
  • Drikke og mat fra room service menyen
  • Drinker fra temabarer
  • 30% rabatt på vin og champagne fra vinlisten

   

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Dubai / Dubai-Oslo
 • 30 kilo innsjekket bagasje per person
 • Transport mellom flyplass og hotell/skip
 • 1 natt på lekre Grand Hyatt i Dubai med frokost
 • 7-netters cruise i valgt lugar ombord i MSC Virtuosa
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Samtlige måltider ombord
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer. Drikkepakke er tilvalg
 • Utflukter i regi av rederiet under cruiset
 • Oppgradering til businessklasse på fly og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • 20 Dirham pr rom per natt i turistskatt i Dubai

Pass må være gyldig minimum 6 mnd etter hjemkomst.

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at på denne ruten kan forekomme ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

AVVIKENDE REISEVILKÅR

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser. Med forbehold om endringer og skrivefeil.

MSC Virtuosa

Tonnasje: 181 000
Antall passasjerer: 6 334
Mannskap: 1 413
Antall lugarer: 2 017

MSC Virtuosa er et helt nytt skip som lanseres 2020. Dette er blant de to største skipene i MSC-stallen sammen med søsterskipet MSC Grandiosa. Om bord er den en promenade kalt Galeria hvor det er mulighet for shopping, kafeer og sosialisering. Ønsker du å slappe av å nyte solen er det flere bassengområder, boblebad og et eksklusivt spa-anlegg.

Tenk deg at du får overvære en spektakulær forestilling med Cirque du Soleil, verdens fremste underholdningsensemble. Og at du ser forestillingen på en rund scene i en spesialbygd lounge mens du nyter en bedre middag. Akkurat den opplevelsen kan MSC Virtuosa tilby deg!

 

Et av de mest miljøvennlige skipene i sin klasse

MSC Virtuosa, som hittil er MSC Cruises’ nyeste og mest innovative skip, blir sjøsatt november 2020. Det er et av verdens mest miljøvennlige fartøyer og et energieffektivt foregangsskip for moderne cruisefart.

 • 97 % mindre svoveloksid og 80 % mindre nitrogenoksid takket være et hybrid rensesystem for eksos (EGCS) og et toppmoderne selektivt katalytisk reduksjonssystem (SCR)
 • Kraftforsyning fra land gir null utslipp i havnen
 • System for reduksjon av støyutstråling under vann reduserer støypåvirkningen på store sjødyr
 • Toppmoderne rensesystem for renest mulig avløpsvann
 • De nyeste teknologiene for å redusere CO2-utslipp
 • 28 % mindre drivstofforbruk*

* Drivstofforbruk per passasjer per cruise sammenliknet med MSC sin skipsklasse Fantasia