En matreise gjennom Thailand, Kambodsja og Vietnam

/Mat, kultur og historie – den perfekte kombinasjon?

Sørøst-Asia inneholder så utrolig mye, og det kan kanskje være vanskelig å velge hvor man skal starte. Vi har prøvd å gjøre valget enklere, ved å sette sammen noen av høydepunktene i Thailand, Kambodsja og Vietnam. Her får du oppleve imponerende Angkor Wat, pulserende Bangkok og Mekong-deltaet utenfor Ho Chi Minh, blant annet. Men aller mest er dette en kulinarisk reise – gjennom tre land med enestående kjøkken. For noen smaker! Vi skal besøke både fancy restauranter og enkle matboder og markeder, og vi skal lære å lage mat underveis. Uten mat og drikke, duger helten ikke – og dette har vi tatt på alvor. Bli med på en reise gjennom mat, kultur og historie!

Turens høydepunkter:

 • Mye god og spennende mat – fra gourmet til «street food»
 • Imponerende templer – blant annet verdenskjente Angkor Wat
 • Pulserende storbyer – Bangkok, Phnom Penh og Ho Chi Minh
 • Et innblikk i Kambodsjas dystre historie – under Røde Khmer
 • Flytende markeder – blant annet på Mekong
 • Matreise i Ho Chi Minh på Vespaer
 • Flere matkurs underveis og besøk på markeder
 • Gode hoteller og mye inkludert på turen
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 33 550,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 14.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 16 dager
 • Nyhet!

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 14.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 16 dager
 • Priser fra 33 550,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise fra Oslo

Avreise fra Oslo lufthavn på ettermiddagen med Qatar Airways, og mellomlanding i Doha samme kveld. Litt etter midnatt går flyet videre til Bangkok.

Måltider inkludert. Enklere måltider på flyene

Dag 2

Ankomst Bangkok - hei Sørøst-Asia!

Ankomst ved Bangkok internasjonale flyplass tidlig på ettermiddagen, der vår lokale guide venter på oss og gir oss transport til hotellet vårt. Ettermiddagen i dag er fri til egen disposisjon, for å hente oss inn etter en lang reise. Et flott bassengområde kan kanskje friste etter mange timer på fly?

Overnatting på Anantara Riverside i deluxerom.

Måltider inkludert: Enklere måltider på flyet

Velkommen til Bangkok!
Dag 3

Fantastisk mat, markeder og Chinatown

Dagen starter med en av grunnene til at vi kom hit – den fantastiske maten! Gjør deg klar for smaker av autentisk mat, markeder og thailandsk kultur når vi i dag drar ut for å utforske Bangkok. I dag skal vi prøve de beste – og mest eksotiske – herlighetene i byen.

Først skal vi besøke Samyan Market. Samyan ligger i nærheten av et av Bangkoks universiteter, og er en kombinasjon av et flytende marked og en mathall med dusinvis av boder som selger godbiter til sultne studenter. Her kaster vi oss inn sammen med de lokale, og titter på boder stablet høyt med friske grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk. Her ser vi hvordan de eksotiske urtene og krydderne brukes i tradisjonell thailandsk matlaging og småretter.

Turen fortsetter til Nanglerng Food Market. Nanglerng var en gang Bangkoks viktigste markeder da det fungerte som et sentralt handelssenter for de forskjellige samfunnene i og rundt byen. I disse dager beholder markedet fortsatt mye av sin gamle sjarm, og her skal vi vandre rundt og få smake tradisjonelle delikatesser laget etter gamle familieoppskrifter.

Anse smakebitene så langt i dag som små appetittvekkere, for først nå er det på tide med en ordentlig lunsj. Vi drar til en av Bangkoks berømte restauranter i nærheten av byens rådhus, og slår oss ned med et utvalg autentiske thailandske retter sammen med lokalbefolkningen. Etter måltidet kan du prøve sarim, en populær thailandsk dessert laget av fargerik tynn vermicelli (en type pasta) servert i smakfull kokosmelk. Herfra drar vi tilbake til hotellet hvor du får ettermiddagen fri til egen disposisjon.

Kl 17 er vi klare for nye opplevelser. Vi blir hentet på hotellet og drar til Chinatown – området kjent for å ha byens beste «street food». Vi starter ved Hua Lamphong jernbanestasjon og trasker inn i små gater for å utforske området, samt oppleve energien i Chinatowns elektriske Yaowarat Street. Her får vi høre litt om historien til området og noen av områdets beste «street food»-kokker. Vi skal spise middag og få smake litt forskjellig mat, fra de berømte kinesiske melbollene til svinenudler med pepper, kinesiske smultringer og mye mer. Nyt også søte kinesiske desserter og et besøk i et tehus.

Overnatting på Anantara Riverside i deluxerom.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Chinatown i Bangkok - her myldrer det av liv og spennende smaker
Dag 4

Ut på landsbygda og til et flytende marked

Dagen starter tidlig, og vi setter kursen bort fra Bangkoks sentrum for et besøk til lokale markeder og nabolag. Høyhusene legges bak oss og vi kjører inn i et frodig landskap med tradisjonelle trehus. Første stopp gjør vi ved en lokal jernbanestasjon der et yrende landsmarked har grodd opp langs sporene. Når et tog nærmer seg stasjonen kan vi se hvordan selgerne raskt rydder bodene sine sammen og flytter de utenfor jernbanen. Så, etter at toget har passert, spretter bodene fort opp igjen. Et fascinerende skue!

Herfra fortsetter vi til det berømte flytende markedet Damnoen Saduak. Selv om bodene i disse dager hovedsakelig selger ting for turister, er Damnoen Saduak fortsatt det beste eksemplet på et tradisjonelt flytende marked. Vi tar en spasertur rundt i området for å titte på de flytende butikkene, hvorav mange selger fersk frukt og typisk thailandsk snacks. Vi fortsetter ut av hovedmarkedet og ta en avslappende båttur ut forbi det flytende markedet og inn i en labyrint av stille kanaler. Se husene som er bygget langs vannveiene og få glimt av det lokale livet i denne landlige thailandske provinsen.

På ettermiddagen er vi tilbake i Bangkok, og resten av dagen er fri til egen disposisjon.

Overnatting på Anantara Riverside i deluxerom.

Måltider inkludert: Frokost

Et av Bangkoks flytende markeder - en fascinerende verden
Dag 5

Fra Bangkok til Phnom Penh

Et nytt land venter, og etter en formiddag med fritid i Bangkok, tar vi flyet til Phnom Penh i Kambodsja. Vel framme på flyplassen blir vi møtt av vår lokale guide og tatt med til hotellet vårt for innsjekking.

Phnom Penh ble en gang ansett som en av de vakreste byene i Orienten, og til tross for sin nyere turbulente historie, har den beholdt en kolonial sjarm. Kambodsjas hovedstad er en travel by, majestetisk plassert ved utløpet av de mektige elvene Mekong og Tonlé Sap. Brede boulevarder og bygninger fra kolonitiden viser oss glimt av den strålende fortiden og tilføyer en viss sjarm til byen, der asiatiske og vestlige tradisjoner møtes på en fascinerende måte.

Til middag skal vi i dag nyte et godt kambodsjansk måltid på Romdeng restaurant. Restauranten er drevet av Mith Samlanh, som har jobbet for å bygge en bedre fremtid for gatebarn og marginalisert ungdom siden 1994. I restauranten får ungdommene mulighet til å jobbe og få opplæring, og alt overskudd går til både studentene og andre programmer som sørger for å gi ungdom en bedre framtid.

Overnatting på Penh House and Jungle Addition i deluxerom.

Måltider inkludert: Frokost og middag

Dag 6

Sightseeing i Phnom Penh og et innblikk i Kambodsjas dystre historie under Røde Khmer

Vi starter morgenen med en tur til Wat Phnom-tempelet, grunnlagt av byen på en liten bakketopp. Derfra fortsetter vi langs elvebredden til det kongelige palasset. Dette palasset stammer fra 1866 og huser The Silver Pagoda, oppkalt etter de over 5000 sølvflisene som dekker gulvene rundt. Det opprinnelige navnet er Wat Prakeo, som betyr «Temple of the Emerald Buddha». I dette tempelet vil du se en stor samling Buddhaer i gull, sølv, krystall og bronse.

Neste stopp er Nasjonalmuseet, bygget i tradisjonell Khmer-stil. Den huser verdens fremste samling av gamle kunstneriske, arkeologiske og religiøse Khmer-gjenstander fra det 4. til det 13. århundre. Over 5000 gjenstander er utstilt, og utgjør depotet for landets kulturelle rikdom. I tillegg er taket hjem til en stor flaggermuskoloni!

Lunsj spiser vi på Friend’s restaurant, drevet av samme person og organisasjon som Romdeng vi besøkte dagen i forveien, før vi drar tilbake til hotellet.

Gjør deg klar for en litt tyngre ettermiddag – i dag skal vi få et innblikk i Kambodsjas nyere og dystre historie, og det blir sterke inntrykk. Vi drar først til folkemordmuseet Tuol Sleng, en tidligere skole som ble overtatt av Røde Khmer og brukt som et viktig internerings- og tortursenter ved navn ‘S-21’. Her kan man gå rundt og se hvordan rommene så ut, lese om hva som skjedde her og se de utallige bildene som ble tatt av fangene som ble bragt hit. Herfra drar vi ut til de såkalte Killing Fields ved Choeung Ek. Navnet taler for seg, og dette blir et rørende, men viktig besøk som gjør at vi bedre forstår også dagens Kambodsja.

Tilbake i byen skal vi i dag på Malis restaurant for en bedre middag på en av byens aller beste restauranter.

Overnatting på Penh House and Jungle Addition i deluxerom.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Vær forberedt på sterke inntrykk ute ved Choeung Ek, de såkalte Killing Fields like utenfor Phnom Penh
Dag 7

Fra Phnom Penh til Siem Reap - byen ved templene

Phnom Penh legges bak oss og vi setter kursen mot Siem Reap. Store deler av dagen går med til transporten dit, vi tar oss god tid og stopper underveis. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant på veien.

Vel framme i Siem Reap sjekker vi inn på hotellet vårt, og senere på kvelden spiser vi middag  på restauranten Por Cuisine – hvor vi også får se et tradisjonelt danseshow.

Overnatting på Somadevi Angkor Boutique i Executive rom.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Et rikt utvalg av frukt på veien til Siem Reap
Dag 8

Templer (blant annet Angkor Wat) og et kambodsjansk sirkus-show

Gjør deg klar for de utrolige templene! Etter frokost setter vi kursen mot den gamle byen Angkor Thom, den siste hovedstaden i det Khmerske riket under Jayavarman VII. Byen er omgitt av en 8 meter høy mur med et torg i midten. Vi drar inn i byen gjennom den gamle South Gate, en imponerende steinport med elefanter og fire gigantiske ansikter. Herfra fortsetter vi til Bayon Temple i det eksakte sentrum av byen. Dette mesterverket fra 1100-tallet er et rent studie i storhet, og er kjent for sine 54 tårn med gåtefulle ansikter som representerer de 54 provinsene i det Khmerske riket. Vi besøker også The Elephants Terrace og The Leper King.

Lunsj spiser vi på Viroths restaurant før vi drar til selveste Angkor Wat-tempelet. Angkor Wat ble bygget under kong Suryavarman II på begynnelsen av 1100-tallet, og ble konstruert etter modellen av tempelfjellet som symboliserer Mount Meru, gudenes hjem. Inne i tempelet er veggene dekket med helleristninger og relieffer som skildrer hindu-mytologi og krigene Suryavarman II kjempet under hans regjeringstid. Angkor Wat er kjent for de mer enn 2000 Apsara-danserne som pynter tempelet, og det antas å ha tatt rundt tretti år med intensiv arbeidskraft å bygge tempelet. Angkor Wat pryder i dag Kambodsjas flagg – et tegn på hvor viktig byggverket er for landet.

Tilbake i byen skal vi i kveld delta på en forestilling av ‘Phare, the Cambodian Circus’. Profesjonelle artister fra Phare Ponleu Selpak (PPS) fremfører enten forestillingen «Putho!» eller «Eclipse». PPS ble opprettet i Battambang i 1994 av unge, tilbakevendte kambodsjanere fra flyktningleire, som brukte kunst som et middel for å takle traumer. Det timelange showet blander tradisjonelt og moderne teater, musikk, dans, akrobatikk og sjonglering fremført som en historie om kambodsjanske liv og samfunn. Showet kan fremdeles sees i Battambang der det opprinnelig startet, men nå har sirkuset kommet til Siem Reap, heldigvis for oss!

Videre drar vi til restauranten Square for middag.

Overnatting på Somadevi Angkor Boutique i Executive rom.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Utrolige Angkor Wat!
Dag 9

Matkurs på landsbygda og en hel kveld med "street food"

På tide å bedre utforske kambodsjansk mat og kultur – vi skal på et morsomt og velsmakende matlagingskurs i Siem Reap.

Vi møter en lokal kokk og planlegger først dagens plan og lunsjmeny. Deretter drar vi til et marked og leter etter urter, frukt, grønnsaker og kjøtt. Kokken vil forklare noen av de mer uvanlige ingrediensene som tilbys og hvordan de brukes i tradisjonelle retter. Vi kjører deretter ut på landsbygda og ønskes velkommen inn i et typisk Khmer-hjem, hvor vi skal få låne kjøkkenet. Under veiledning av kokken skal vi kutte ingredienser og lære hvordan tradisjonelle verktøy som mørtel og pestle brukes. Her lærer vi oppskrifter som har gått fra generasjon til generasjon. Lær om mat og dens rolle i kambodsjansk kultur når kokken forteller historier om sine personlige erfaringer og liv.

Når måltidet er ferdig skal vi selvfølgelig slå oss ned og nyte det sammen, før vi returnerer til Siem Reap. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon.

På kvelden møter vi vår matelskende lokale guide på hotellet, og drar sammen til den berømte Bugs Café. Her skal vi få servert typiske kambodsjanske delikatesser i form av tapas, en blanding av fransk og khmersk mat. For de eventyrlystne blir flere av måltidene servert med insekter, men dette kan man selvfølgelig velge å bytte ut.

Herfra tar vi turen ut i gatene rundt Psar Chas (Old Market), som er fulle av forskjellige boder som selger pannekaker, fruktshakes, stekte bananer, vafler, kokosnøtter, riskaker og forskjellige stekte ris- og nuddelretter. Sett deg ned hvor som helst og nyt det du måtte ønske. Sørg for å stoppe ved en av de mange bodene med frisk frukt for å prøve de lokale fruktene, for eksempel dragefrukt, longans, mango, mangosteen, slangefrukt og den populære durianen.

Vi tar en liten pause fra maten, og drar videre for en vinsmaking – av Sombai risvin. Her får vi smake et utvalg brennevin laget av gjæret ris – uvanlige blandinger tilsatt lokale frukter og urter, akkompagnert av lokal snacks.

Neste stopp på denne kulinariske reisen er Wat Damnak, der en rekke røykfylte bølgeblikk-matboder og mer avslappende spisesteder serverer en av Siem Reaps mest populære «street foods» – sach ko ang jakak (biffspyd marinert i sukker, soya og kroeung (en pasta med sitrongress, galangal, gurkemeie, kaffir lime og hvitløk) og grillet over kull på en tradisjonell leirgrill). Det er også andre retter tilgjengelig, som for eksempel BBQ frosk, ål, kylling og fisk.

Vi avslutter kvelden på en av det familiedrevne dessertbodene i nærheten av Wat Polanka. Khmer-desserter er en fest for ganen, og består av en rekke strukturer – fra knasende is til myke geleer og kremet kokosmelk – samt smaker som kanskje er annerledes for våre ganer, spesielt i en dessert – gule bønner og durian.

Overnatting på Somadevi Angkor Boutique i Executive rom.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag (all mat i løpet av kvelden på de forskjellige markedene er inkludert, sammen med et utvalg av drikkevarer (lokal øl eller brus))

Det blir flere matkurs i løpet av turen, blant annet i Siem Reap
Dag 10

Fra Siem Reap til Vietnam - og mattur på Vespaer i Ho Chi Minh

Gjør deg klar for ytterligere et land – vi drar ut til flyplassen etter frokost og tar flyet til Ho Chi Minh i Vietnam. Her blir vi møtt av vår nye lokale guide, og får transport til hotellet vårt. Etter innsjekk får vi litt tid til egen disposisjon, før vi kan gjøre oss klare for en spennende kveld.

Vi skal få et innblikk i Vietnams natteliv og kulinariske kultur på en litt annerledes måte – med en Vespa-tur! Hopp bakpå denne klassiske motorsykkelen og bli med gjennom byens summende gater – se byen komme til live når solen går ned og kontorene stenger for dagen. (For de som ikke ønsker å sitte på med en Vespa er det mulig å heller ta turen med bil. Dette kommer vi tilbake til når turen nærmer seg.)

Kveldens første stopp er en takbar hvor vi kan la oss imponere av utsikten over gatene nedenfor mens vi nyter litt snacks og forfriskninger. Herfra kjører vi videre for å besøke en rekke lokale restauranter og gateboder. Den matelskende guiden vil fortelle om og forklare all maten som tilbys underveis, og kjøper et utvalg av retter du kan smake på. Vi får smake på et stort utvalg av retter underveis på turen, alt fra mer kjente satay-spyd til mer eksotiske, men svært populære, godbiter.

Kvelden avsluttes på en rolig kafé, hvor vi kan glede oss over en musikalsk forestilling som tar oss tilbake i tid. Nyt forestillingen med en drink og en iskrem før vi drar tilbake til hotellet.

Overnatting på Liberty Central Riverside i deluxerom.

Måltider inkludert: Frokost og middag

Ut på mattur i Ho Chi Minh - med Vespaer!
Dag 11

Vietnams sørlige metropol - Ho Chi Minh

De mange underverkene i Vietnams sørlige metropol må utforskes – vi starter dagen med en tur til Jade Emperor Pagoda, en av byens viktigste pagoder. Herfra fortsetter vi med et besøk til Tan Dinh Market, som sies å være det eldste markedet i hele Ho Chi Minh. Dette typiske vietnamesiske markedet, som har eksistert siden 1800-tallet, selger alle slags varer, men er spesielt kjent for sine lokale matvarer og stoffer. Nyt et sted hvor turister sjelden besøker – dette blir en autentisk markedsopplevelse.

Herfra drar vi videre til War Remnants Museum for en innsiktsfull, men mørk, titt på Vietnams militærhistorie. Se utstillinger som viser bilder fra krigene mot franskmennene og amerikanerne, lær mer om landets kamp for uavhengighet og hør historier om det vietnamesiske folks motstandskraft.

Etter museumsbesøket senker vi skuldrene og spiser lunsj på en lokal restaurant i nærheten.

Videre går turen til byens kanskje mest ikoniske bygning: Reunification Hall (Gjenforeningshallen), tidligere kalt presidentpalasset. Bilder av bygningen ble sett rundt om i hele verden 30. april 1975, da stridsvogner stormet portene i det Ho Chi Minh falt mot nordvietnameserne. Vi tar en spasertur til Ho Chi Minhs kolonialkvarter og beundrer den vakre arkitekturen til operaen og rådhuset. Vi skal selvfølgelig også innom det ikoniske Saigon Central Post Office, som nå regnes som et symbol på Ho Chi Minh og er et av byens mest kjente landemerker.

I ‘Le Loi Street’, en gate hvor det bugner av butikker og suvenirmuligheter, skal vi møte en lokal håndverker som spesialiserer seg på tradisjonelle graveringer – og se hvordan han jobber.

Overnatting på Liberty Central Riverside i deluxerom.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Ho Chi Minh - en spennende storby
Dag 12

Matkurs på landsbygda og tunnelene ved Cu Chi

Kursen settes i dag vekk fra sentrum og vi forlater de ruvende skyskraperne. Nyt utsikten over det landlige Vietnam gjennom landskapet rundt Ho Chi Minh-byen. Vel framme i en mindre landsby møter vi en vennlig lokal kokk, som skal lære oss litt om hvordan folk dyrker sopp, en av de lokale inntektskildene. Vi blir med ut i hagen hans for å høste litt grønnsaker, og lærer hvordan vi velger ferske produkter og ingredienser som er essensielle for vietnamesisk matlaging.

Etter å ha høstet de nødvendige grønnsakene går vi i gang med et praktisk matlagingskurs. Under ledelse og guiding fra kokken, lær vi hvordan tradisjonelle vietnamesiske spesialiteter blir laget. Deretter skal vi selvfølgelig sette oss ned og nyte maten vi har laget. Nam!

Vi sier farvel til kokken og setter kursen mot Cu Chi med en lokal guide. Her får vi høre hvordan man bygget et komplisert, underjordisk nettverk av tunneler under den første indokinakrigen mot franskmennene og senere Vietnamkrigen mot amerikanerne. Bli med under jorden og ta en titt på de bittesmå kamrene og forestill deg hvordan livet var for de som bodde her. Hør utrolige historier om utholdenhet – fra den uvanlige maten beboerne spiste for å overleve til historien om en baby som ble født i tunnelene. Over bakken kan du se smarte gjenstander som ble brukt av innbyggerne for å forsvare seg, for eksempel bambusfeller og kamuflerte groper. Gjennom hele turen vil guiden forklare virkningen av krigene på lokalsamfunnet og landet som helhet.

Overnatting på Liberty Central Riverside i deluxerom.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

I dag skal vi både høste lokale grønnsaker og lære oss å lage vietnamesisk mat
Dag 13

Mekong og flytende markeder

Vi forlater hotellet vårt tidlig på morgenen og kjører til Cai Be, midt i hjertet av Mekong-deltaet. Her legger vi ut på vår private båttur til det flytende markedet i Cai Be. Her kan vi kjøpe mat og frukt fra båtene som flyter forbi, og se hvordan et veldig annerledes marked fungerer. Turen fortsetter med et besøk til den lokale fabrikken som produserer ris paste, ris-popcorn og kokosgodteri. Videre går båtturen ut til de eviggrønne øyene som ligger i Mekong-elven, gjennom store nettverk av elver som krysses av utallige kanaler. Underveis nyter vi en avslappende lunsj på en lokal restaurant, før vi setter kursen mot Vinh Long med båten. Ta inn det vakre landskapet underveis og observerer det hverdagslige landlige livet på Mekong-deltaet. Fra Vinh Long kjører vi med buss til Can Tho for kvelden.

Overnatting på Victoria Hotel i deluxerom.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Mye spennende frukt på det flytende markedet i Cai Be
Dag 14

Can Tho og vannveier fulle av folk - se markedet våkne til liv

Can Tho er en universitetsby ved utløpet av tre elver i hjertet av deltaet. Mekong-deltaet var en gang en del av Khmer-riket, og i dag bor fortsatt mange etniske khmerer her. Vi starter dagen tidlig på morgenen for å besøke de flytende markedene i Cai Rang som er i full gang fra klokken 7. Bli med og så markedet våkne til liv!

Deretter tar vi en liten båt og utforsker vannveiene, som er fulle av folk som har kommet fra de omkringliggende områdene og landsbyene for å selge alle slags frukter og grønnsaker. Dette er et livlig og fargerikt skue. Ved ankomst til Can Tho tar vi en rolig sykkeltur ut på landsbygda, for å oppleve området og komme nærmere de som bor der. Etter lunsj er det på tide å dra tilbake til storbyen, vi legger Can Tho bak oss og drar tilbake inn til Ho Chi Minh.

Overnatting på Liberty Central Riverside i deluxerom.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Bli med når det flytende markedet i Cai Rang våkner til liv
Dag 15

Ho Chi Minh og hjemreise

Dagen fram til avreise har du til egen disposisjon. Byen har mye å by på, og reiseleder er selvfølgelig til hjelp når det gjelder å finne på ting å gjøre. Mulighetene er mange!

På ettermiddagen får vi transport ut til flyplassen, og på kvelden forlater vi Ho Chi Minh og setter kursen mot Doha med Qatar Airways.

Takk for oss, Sørøst-Asia!

Måltider inkludert: Frokost og enklere måltider på flyet

Dag 16

Ankomst Oslo

Vi mellomlander i Doha like før midnatt, og et par timer senere fortsetter vi mot Norge. Ankomst i Oslo tidlig på morgenen.

Takk for turen!

Måltider inkludert: Enklere måltider på flyet

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Bangkok og Ho Chi Minh – Oslo med Qatar Airways
 • Flyreiser Bangkok – Phnom Penh og Siem Reap – Ho Chi Minh med Bangkok Airways og Vietnam Airlines
 • 13 hotellovernattinger
 • Måltider som indikert i dag til dag-program
 • Turer, aktiviteter, inngangsbilletter, ekskursjoner og nasjonalparkavgifter iflg. program
 • All transport iflg. program
 • Norsk reiseleder
 • Lokale guider
 • Alle skatter og avgifter

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Visumkostnader
 • Drikke til inkluderte måltider (med mindre det er spesifisert i program)
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Der måltider ikke er inkludert vil gode restauranter bli anbefalt av reiseleder eller lokal guide.

HOTELLER

Bangkok: Anantara Riverside Bangkok i deluxerom (Du kan lese mer om hotellet her)

Phnom Penh: Penh House and Jungle Addition i deluxerom (Du kan lese mer om hotellet her)

Siem Reap: Somadevi Angkor Boutique i Executive rom (Du kan lese mer om hotellet her)

Ho Chi Minh: Liberty Central Riverside i deluxerom (Du kan lese mer om hotellet her)

Can Tho: Victoria i deluxerom (Du kan lese mer om hotellet her)

Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

 

ANNEN NYTTIG INFORMASJON:

Visum
Norske borgere trenger ikke visum for kortere turistopphold i Thailand og Vietnam, men til Kambodsja er visum nødvendig. Dette søkes om på nettet her før avreise (vær oppmerksom på at det har tre måneders gyldighet, søk derfor ikke for tidlig). Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt lokal valuta i kontanter, men de fleste bankkort kan benyttes og det er god tilgang på minibanker på store deler av turen. Valutaen i Thailand er thailandske baht, i Kambodsja kambodsjanske riel og i Vietnam er valutaen vietnamesiske dong.

Vaksiner
Kontakt din reiseklinikk eller lege for råd og anbefalinger ift. vaksiner.

Strøm
En strømadapter vil være nødvendig for å få ladet for eksempel mobiltelefon og kamera underveis. Det anbefales å ta med dette.