Engelske bobler med Ingvild Tennfjord

/ Et nytt og annerledes vinreisekonsept

Champagne har fått en utfordrer! Det er musserende vin fra England det snakkes om nå.

Ingvild Tennfjord er Norges mest leste vinjournalist. På denne reisen vil hun lose deg rett inn i hjertet av engelsk vinproduksjon. Vi besøker produsenter i toppklasse. Koselige engelske landsbyer. Storby-shopping i London. Men viktigst av alt lover Ingvild å gjøre deg til en langt bedre vinsmaker. Hennes humoristiske og tilgjengelige stil har vunnet et stort publikum.

På denne turen avslører Ingvild sine beste smaketriks, lærer deg å forstå musserende vin, gjenkjenne kvalitet og kanskje aller viktigst: finne dine personlige favoritter.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 750,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 31.05.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 4 dager
Reiseleder
Herleiv Veland

Avreiser

 • Avreisedato 31.05.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 14 750,-
 • Champagne drikke vin
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - fredag 31. mai

Ankomst England - Kurs med Tennfjord - Omvisning Nyetimber

Tidlig utreise fra Oslo direkte til London. Vi er på vei til vingården Nyetimber, meget vakkert beliggende på den engelske landsbygden. Deres vinmarker egner seg utmerket for musserende vin og deler mange karakteristikker med noen av verdens beste vinmarker. Jordsmonnet og klimaet i Sør-England tillater en langsom modning av deres druer, noe som reflekteres i vinenes kompleksitet og finesse som Nyetimbers viner er kjent for. For å gå «fra bra til fantastisk» må du ha et øye på enhver liten detalj, sier Cherie Spriggs, en av Nyetimbers ønologer, som søker perfeksjon hva gjelder vin. Ta en titt på Nyetimbers video og gled deg til en skikkelig smaksopplevelse når du blir med oss på reisen.

Vi gjør et stopp underveis til vårt første produsentbesøk. Er du klar for din første smak av bobler, klar for «første skoledag»? Ingvild lærer deg grunnleggende duft- og smaksteknikk og viser deg snarveien inn i denne verden av bobler. For hvordan finner du ledetrådene i vinen? Hvordan gjenkjenner du kvalitet? Etter denne smakingen står du langt bedre rustet for å virkelig forstå omvisningen hos kvalitetsprodusentene som venter oss. I dag får vi riktig kjenne på engelske atmosfære når vi inntar lunsjen på et hyggelig engelsk spisested.

Nyetimber inviterer oss på omvisning og smaking av sine sprudlende dråper. Vi får smake flere av deres utmerkede viner før vi takker for oss og setter kurs mot vårt sentralt beliggende hotell i Winchester. Hotellet ligger i hjertet av byen, med både Winchesterkatedralen fra 1100-tallet og shoppinggatene rett ved. Winchester er en by i grevskapet Hampshire beliggende i den vestre enden av nasjonalparken South Downs. Byen var i sin tid Englands hovedstad og har mange historiske og vel bevarte bygninger som er verdt å se nærmere på.

Vi har en lang og opplevelsesrik dag bak oss når vi ankommer hotellet. Nyt kvelden i Winchester, innta middagen i hotellets hyggelige restaurant eller på en av de mange nærliggende puber eller restauranter. Reiseleder kan gi gode tips. (F/L/-)

Dag 2 - lørdag 1. juni

Foredrag med Tennfjord - Omvisning Hattingley Valley og Exton Park

Etter frokost er det på tide med litt historie. Hvordan startet dette sprudlende eventyret? Hvordan kunne England, der man knapt trodde det gikk an å dyrke vindruer, seile opp som en konkurrent til Champagne? Du får også konkrete oppgaver til dagens vingårdbesøk slik at du øker kunnskapen din enda noen hakk.

Vi er ventet på Hattingley Valley hvor det blir omvisning i deres vinmarker (om været tillater). Vi skal se deres produksjonslokaler og selvsagt smake deres edle musserende dråper. Hattingley Valley ble etablert i 2008 av ekteparet Emma og Simon Robinson som etter å ha studert området nøye, plantet de første 28 acres med vinranker samme år. De planla og bygget en moderne vingård som stod ferdig to år senere, med det nyeste innen teknologi med tanke på å eksperimentere innenfor druesorter, modenhet og druenes fruktighet. I dag har de mer enn 60 acres med vinmark. Siden de lanserte sin første musserende vin august 2013, har de utviklet seg til å bli en av de mest respekterte og ledende produsentene. Dagens lunsj inntas på en hyggelig pub anbefalt av Hattingley og beliggende i kort avstand fra gården.

Exton Park ligger en halvtimes kjøretur unna. De første druerankene ble plantet i 2003 i en del av Hampshire National Park. Vingården fikk senere ny eier som satte seg det ambisiøse mål å bli landets ledende produsent av musserende vin. Vinmarkene ligger mellom 65 og 122 meter over havet. Druene høstes for hånd for å unngå skade på skallet før de presses. Deres presse er valgt med omhu, den behandler druene veldig forsiktig. For å si det med Corrine Seely, Exton Parks ønolog: «Jeg har en passion for jordsmonnet og hvordan få dets fulle potensiale til uttrykk. Og her på Exton Park har vi noe helt spesielt». Så her er det bare å glede seg til en omvisning i deres installasjoner, høre deres historie og ikke minst, smake deres musserende viner.

Kvelden til egen disposisjon. Winchester er en hyggelig by med koselige steder å spise, men du behøver ikke gå langt da hotellet også har en hyggelig og god restaurant  (F/L/-)

Dag 3 - søndag 2. juni

Kursavslutning og blindsmakingtest med Tennfjord - til London

I dag er det tid for å prøve ut kunnskapen du har tilegnet deg disse dagene i nærkontakt med de engelske boblene. Ingvild Tennfjord inviterer oss til en blindsmaking hvor vi får testet det vi har lært om musserende viner disse dagene. Hvordan har vi klart å analysere og sette smakingen i system?

Deretter venter London. Her har du hele ettermiddagen fri til akkurat hva du vil, om det så er shopping, sightseeing eller avslapning. London er selve kraftsentrumet for vin i Europa. Mangfoldet speiles i et stort utvalg spennende vinbarer, med smaker som ikke er tilgjengelige i Norge. Vi håper du vil møte oss for et glass og mingling før vi avslutter vårt opphold med felles avslutningsmiddag hvor vi får tid til å oppsummere vårt nye bekjentskap: engelske bobler. (F/-/M)

Shoppingglede!
Dag 4 - mandag 3. juni

London - hjemreise Norge

Litt tid i storbyen på morgenen får du i dag før vi har felles transport til Gatwick flyplass for retur til Norge. Nå blir det interessant å praktisere våre nye kunnskaper om engelske bobler på hjemmebane og praktisere duft- og smaksteknikken som også kan overføres til andre vinregioner og -druer. (F)

Covent Gardens kjente blomstermarked.

Ingvild Tennfjord

Vår vinekspert

Ingvild Tennfjord

Tennfjord er prisbelønnet journalist, Norges mest leste vinjournalist, og bestselgende forfatter. Hennes populære magasinspalte Vinskolen når ukentlig over en million lesere igjennom Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad. Hennes humoristiske, tilgjengelige og forfriskende blikk på vin begeistrer mange. Hun har i tillegg gitt ut seks bøker, blant annet ble hennes første utgivelse Skål! (2013)nominert til Brageprisen og hennes siste bok Snarveien til vin (2018) havnet raskt på Bokhandlerforeningens bestselger-liste. Ingvild Tennfjord besitter bred faglig kunnskap om vin. Den unike formidlingsevnen og pedagogiske tilnærmingen til vinfaget går hånd i hånd med hennes sprudlende vesen. Ingvilds vinkurs er etterspurt over hele landet.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–London (Gatwick) t/r med Norwegian
 • Busstransport flyplass og i følge program
 • Tre netter på 4* hotell inkludert frokost (hvorav to netter i Winchester og en natt i London)
 • To lunsjer (dag 1 og 2)
 • En middag inkludert vin (dag 3)
 • Ingvild Tennfjords deltakelse og kurskonsept i følge program
 • Reiseleder fra Escape Travel

Ta kontakt om du flyr fra andre flyplasser i Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er spesifisert
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Om overnattingsstedene:

Hotel Mercure Winchester Wessex Hotellet har 94 rom, fire stjerner og ligger ideelt til i hjertet av Winchester med den flotte katedralen og små butikker omtrent på dørstokken. Moderne og lokalt inspirert britisk kjøkken og en hyggelig lounge hvor du kan nyte en Afternoon Tea i hyggelige omgivelser. Her bor vi to netter.

Hotel Thistle The Kingley 4 stjerners boutique hotell sentralt beliggende og i gangavstand til blant annet Covent Garden, Oxford Street og British Museum. Hotellet har 129 rom og to restauranter. Her bor vi en natt.