Engelske bobler med Ingvild Tennfjord

/ Et nytt og annerledes vinreisekonsept

Champagne har fått en utfordrer! Det er musserende vin fra England det snakkes om nå.

Ingvild Tennfjord er Norges mest leste vinjournalist. På denne reisen vil hun lose deg rett inn i hjertet av engelsk vinproduksjon. Vi besøker produsenter i toppklasse. Koselige engelske landsbyer. Storby-shopping i London. Men viktigst av alt lover Ingvild å gjøre deg til en langt bedre vinsmaker. Hennes humoristiske og tilgjengelige stil har vunnet et stort publikum.

På denne turen avslører Ingvild sine beste smaketriks, lærer deg å forstå musserende vin, gjenkjenne kvalitet og kanskje aller viktigst: finne dine personlige favoritter.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 850,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 22.05.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 4 dager
Reiseleder
Herleiv Veland

Avreiser

 • Avreisedato 22.05.2020
 • Avreisested Bergen Flesland, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 15 850,-
 • Champagne drikke vin
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - fredag 22. mai

Ankomst England - Omvisning og lunsj hos Nyetimber - Kurs med Tennfjord

Tidlig utreise fra Oslo direkte til London. Vi er på vei til vingården Nyetimber, meget vakkert beliggende på den engelske landsbygden. Deres vinmarker egner seg utmerket for musserende vin og deler mange karakteristikker med noen av verdens beste vinmarker. Jordsmonnet og klimaet i Sør-England tillater en langsom modning av deres druer, noe som reflekteres i vinenes kompleksitet og finesse som Nyetimbers viner er kjent for. For å gå «fra bra til fantastisk» må du ha et øye på enhver liten detalj, sier Cherie Spriggs, en av Nyetimbers ønologer, som søker perfeksjon hva gjelder vin. Ta en titt på Nyetimbers video og gled deg til en skikkelig smaksopplevelse når du blir med oss på reisen.

Nyetimber er et nydelig sted, og vi blir tatt godt i mot når de inviterer oss med på omvisning og smaking av sine sprudlende dråper. Vi får smake flere av deres utmerkede viner, og det å spise lunsj i disse omgivelser blir en opplevelse i seg selv. Vi takker for oss og setter kurs mot vårt sentralt beliggende hotell i Winchester. Hotellet ligger i hjertet av byen, med både Winchesterkatedralen fra 1100-tallet og shoppinggatene rett ved. Winchester er en by i grevskapet Hampshire beliggende i den vestre enden av nasjonalparken South Downs. Byen var i sin tid Englands hovedstad og har mange historiske og vel bevarte bygninger som er verdt å se nærmere på.

I kveld er du klar for «første skoledag» når Ingvild lærer deg grunnleggende duft- og smaksteknikk og viser deg snarveien inn i denne verden av bobler. For hvordan finner du ledetrådene i vinen? Hvordan gjenkjenner du kvalitet? Vi smaker Prosecco, Cava, Champagne – og engelsk musserende og lærer oss forskjellen. Etter denne smakingen står du langt bedre rustet for å virkelig forstå omvisningen hos kvalitetsprodusentene – den vi har hatt i dag og de som venter oss i morgen.

Nyt resten av kvelden i Winchester etter en lang og opplevelsesrik dag. Vi bor midt i smørøyet av byen og i kort gåavstand til hyggelige og gode restauranter og puber. Reiseleder kan gi gode tips. (-/L/-)

Dag 2 - lørdag 23. mai

Foredrag med Tennfjord - Omvisning Hattingley Valley og Exton Park - Publunsj

Etter frokost er det på tide med litt historie. Hvordan startet dette sprudlende eventyret? Hvordan kunne England, der man knapt trodde det gikk an å dyrke vindruer, seile opp som en konkurrent til Champagne? Du får også konkrete oppgaver til dagens vingårdbesøk slik at du øker kunnskapen din enda noen hakk.

Vi er ventet på Hattingley Valley hvor det blir omvisning i deres vinmarker (om været tillater). Vi skal se deres produksjonslokaler og selvsagt smake deres edle musserende dråper. Hattingley Valley ble etablert i 2008 av ekteparet Emma og Simon Robinson som etter å ha studert området nøye, plantet de første 28 acres med vinranker samme år. De planla og bygget en moderne vingård som stod ferdig to år senere, med det nyeste innen teknologi med tanke på å eksperimentere innenfor druesorter, modenhet og druenes fruktighet. I dag har de mer enn 60 acres med vinmark. Siden de lanserte sin første musserende vin august 2013, har de utviklet seg til å bli en av de mest respekterte og ledende produsentene. Dagens lunsj inntas på en hyggelig pub anbefalt av Hattingley og beliggende i kort avstand fra gården. Her får vi virkelig kjenne på den engelske atmosfæren.

Exton Park ligger en halvtimes kjøretur unna. De første druerankene ble plantet i 2003 i en del av Hampshire National Park. Vingården fikk senere ny eier som satte seg det ambisiøse mål å bli landets ledende produsent av musserende vin. Vinmarkene ligger mellom 65 og 122 meter over havet. Druene høstes for hånd for å unngå skade på skallet før de presses. Deres presse er valgt med omhu, den behandler druene veldig forsiktig. For å si det med Corrine Seely, Exton Parks ønolog: «Jeg har en passion for jordsmonnet og hvordan få dets fulle potensiale til uttrykk. Og her på Exton Park har vi noe helt spesielt». Så her er det bare å glede seg til å høre deres historie og ikke minst, smake deres musserende viner.

Kvelden til egen disposisjon. Winchester er en hyggelig by med koselige steder å spise, men du behøver ikke gå langt for å finne en hyggelig og god restaurant  (F/L/-)

Dag 3 - søndag 24. mai

Kursavslutning og blindsmakingtest med Tennfjord - til London - Felles søndagsmiddag

I dag er det tid for å prøve ut kunnskapen du har tilegnet deg disse dagene i nærkontakt med de engelske boblene. Ingvild Tennfjord inviterer oss til en blindsmaking hvor vi får testet det vi har lært om musserende viner disse dagene. Klarer vi nå å skille mellom de forskjellige musserende typene? Hvordan har vi klart å analysere og sette smakingen i system?

Deretter venter London. Her har du hele ettermiddagen fri til akkurat hva du vil, om det så er shopping, sightseeing eller bare rusle rundt i det hyggelige strøket rundt hotellet. London er selve kraftsentrumet for vin i Europa. Mangfoldet speiles i et stort utvalg spennende vinbarer, med smaker som ikke nødvendigvis er tilgjengelige i Norge. Vi avslutter vårt opphold med felles engelsk søndagsmiddag på en koselig taverna. Kanskje vil du møte oss for et glass og mingling i tavernaens bar (ikke inkl) før middag? Dette er i gåavstand fra hotellet. Her får vi tid til å oppsummere de siste dagene og vårt nye bekjentskap: engelske bobler. (F/-/M)

Shoppingglede!
Dag 4 - mandag 25. mai

London - hjemreise Norge

Litt tid i storbyen på morgenen får du i dag før vi har felles transport til Gatwick flyplass for retur til Norge. Nå blir det interessant å praktisere våre nye kunnskaper om engelske bobler på hjemmebane og praktisere duft- og smaksteknikken som også kan overføres til andre vinregioner og -druer. (F)

Covent Gardens kjente blomstermarked.

Ingvild Tennfjord

Vår vinekspert

Ingvild Tennfjord

Tennfjord er prisbelønnet journalist, Norges mest leste vinjournalist, og bestselgende forfatter. Hennes populære magasinspalte Vinskolen når ukentlig over en million lesere igjennom Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad. Hennes humoristiske, tilgjengelige og forfriskende blikk på vin begeistrer mange. Hun har i tillegg gitt ut seks bøker, blant annet ble hennes første utgivelse Skål! (2013)nominert til Brageprisen og hennes siste bok Snarveien til vin (2018) havnet raskt på Bokhandlerforeningens bestselger-liste. Ingvild Tennfjord besitter bred faglig kunnskap om vin. Den unike formidlingsevnen og pedagogiske tilnærmingen til vinfaget går hånd i hånd med hennes sprudlende vesen. Ingvilds vinkurs er etterspurt over hele landet.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–London (Gatwick) t/r med Norwegian
 • Busstransport flyplass og i følge program
 • Tre netter på 4* hotell inkludert frokost (hvorav to netter i Winchester og en natt i London)
 • To lunsjer (2 retter / dag 1 og 2)
 • En middag inkludert vin (2 retter / dag 3)
 • Ingvild Tennfjords deltakelse og kurskonsept i følge program
 • Reiseleder fra Escape Travel

Ta kontakt om du flyr fra andre flyplasser i Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er spesifisert
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Om overnattingsstedene:

Hotel Mercure Winchester Wessex Hotellet har 94 rom, fire stjerner og ligger ideelt til i hjertet av Winchester med den flotte katedralen og små butikker omtrent på dørstokken. Moderne og lokalt inspirert britisk kjøkken og en hyggelig lounge hvor du kan nyte en Afternoon Tea i hyggelige omgivelser. Her bor vi to netter.

Thistle Holborn The Kingsley 4 stjerners boutique hotell sentralt beliggende og i gangavstand til blant annet Covent Garden, Oxford Street og British Museum. Hotellet har 129 rom og to restauranter. Her bor vi en natt.