Karnaktempelet i kveldssol

Eventyrlige Egypt

/ Rundreise med Kairo, Aswan og cruise på Nilen – alt på første klasse!

Egypt er eldgamle mysterier, duvende kameler, spennende historier og en herlig blanding av øst og vest. Reisen starter i Egypts hovedstad Kairo, hvor du opplever «øvre» Egypts høydepunkter. Cruise på Nilen fra Luxor til Aswan, via Kongenes dal, med et av elvens aller beste skip. Før vi avslutter med deilige dager på historiske Old Cataract Hotel i Aswan, hvor du kan bli med på ekstrautflukt til Abu Simbel. Her byr vi på opplevelser og minner for livet!

Du kan oppleve: 

 • Verdens eldste pyramide med Faraos gravkammer
 • Giza-platået med de tre mest kjente pyramidene og Sfinksen – vi bor på flott hotell rett ved pyramidene
 • Det egyptiske museet i Kairo med Tutankhamons dødsmaske
 • Fire netters elvecruise på Nilen med lekkert førsteklasses skip
 • Karnak-tempelet i Luxor, et av verdens største tempelkompleks
 • Kongenes dal og Hatshepshuts tempel – den første kvinnelige farao
 • Tur med felukka (tradisjonell seilbåt) på Nilen
 • Luksushotellet Old Cataract Hotel i Aswan, som inspirerte Agatha Christie
 • De massive steintemplene Abu Simbel i Nubia (mot tillegg)

Om du trenger enda mer inspirasjon, kan du lese denne artikkelen fra Conde Nast Traveler. Nydelige bilder også!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 29 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.10.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
 • Flott skip (5*)
 • Bo på historiske Old Cataract Hotel (5*)
 • Dyktig og lokalkjent norsk reiseleder
Reiseleder
Torild Karlsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.10.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 29 980,-

Skip og hoteller på denne reisen

Le Meridien Hotel (4*+)
Førsteklassehotell med en enestående utsikt over de majestetiske Giza-pyramidene, som ligger kun 1 km unna. Det er 13 km til Kairo sentrum. Hotellet har et stort utendørs svømmebasseng, hvor du kan slappe av på solsengene eller ta en forfriskende dukkert. Explore Spa by Le Méridien tilbyr treningsstudio, boblebad, badstue og et utvalg av massasjer. Blant spisestedene finner du Latest Recipe, som tilbyr buffé- eller à la carte-retter 24 timer i døgnet. Citrus Bar serverer snacks og drikke ved bassenget, mens Gardenia byr på Tex-Mex-retter i en uformell atmosfære. Harris Café serverer bakverk, og det finnes en shisha-kafé her. Alle rommene har privat bad og TV. Det er gratis WiFi på hele hotellet.

MS Esplanade (5*)
Et av de mest elegante skipene som seiler på Nilen, med lekre lugarer og fellesområder. Og en restaurant som skjemmer deg bort med kulinariske retter! Skipet har restaurant, bar, salong, SPA-avdeling, suvenirbutikk – og ikke minst et herlig soldekk med svømmebasseng og solsenger. Totalt 57 lugarer – alle delikat innredet med store panoramavinduer, bad med kombinert dusj/badekar, aircondition, TV, safe, kaffe-/tekoker og hårtørker. Det er WIFI i fellesområdene.
Cruiset (4 netter) vil være med MS Esplanade/MS Steigenberger Legacy/MS Acamar eller tilsvarende skip (5*).

Old Cataract Hotel (5*)
Historisk luksushotell, som åpnet sine dører i 1899. Beliggenheten helt ned mot Nilen, her hvor den er som blåest, er helt fantastisk. Hotellet ble nylig utvidet og renovert og kan by på fire restauranter, fire barer, bibliotek, innendørs og utendørs svømmebasseng, trimrom og en fantastisk spa-avdeling. Totalt 220 rom, med alle fasiliteter.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Kairo

Du møter vår reiseleder på flyplassen for avreise fra Oslo med Austrian Airlines til Kairo. Ved ankomst Kairo møter vi vår lokale representant før passkontrollen med skilt merket Escape Travel. Etter visum- og tollformaliteter kjører vi til vårt gode hotell, beliggende ved pyramidene utenfor Kairo.

Dag 2

Kairo

Verdens første pyramide og Faraos gravkammer

Etter frokost setter vi kursen langs Pan African Highway, riktignok bare 25 km sør for Kairo. Vi stopper i Saqqara, den tidligere hovedstaden Memphis nekropol. Her ser vi verdens første monumentale byggverk av sten; Farao Djosers trappetrinnpyramide. Her finner vi også de første gravtekster.

Ferden forsetter til Dashur. Det var her far til Kheops, Farao Snofru, startet å bygge sitt gravmonument, men mislykkes. Det er den bøyde pyramiden. Han ga seg ikke, og satte i gang prosjekt nummer to som er den første fullendte pyramide med glatte yttervegger og forløperen til pyramidene på Giza-platået. Vi kan ta oss inn i pyramiden og følge gangene som fører oss helt inn i det aller helligste; Faraos gravkammer!

Salah al-Din moskeen i Kairo
Dag 3

Kairo

Pyramidene og Tutankhamons dødsmaske

Formiddagen tilbringes på Giza-platået og de tre mest kjente pyramidene i Egypt; Kheops, Khefren og Mykerinos. Vi starter ved et utsiktspunkt hvor vi har en praktfull utsikt til antikkens best bevarte underverk. Man føler seg liten når man står ved foten av disse majestetiske byggverk…

Vi fortsetter til Faraos solbåt som ligger mellom pyramidene, en godt bevart trebåt som skulle frakte faraoen sammen med solguden Ra gjennom dødsriket. Videre til den sagnomsuste og gåtefulle Sphinxen og Khefrens daltempel.

Vi spiser lunsj på en hyggelig lokal restaurant før vi forsetter til down town og Det egyptiske museet, et av verdens fineste museer. Vi går igjennom dynastihistorien og legger grunnlaget for hva vi skal se på Nilcruiset. Selvfølgelig skal vi også se Tutankhamons dødsmaske og gravskatter.

Giza pyramidene
Dag 4

Kairo - Luxor

Karnak-tempelet i Luxor og historien om et eldgammelt slag

Grytidlig sjekker vi ut av hotellet for å rekke morgenflyet til Luxor. Transfer til skipet som ligger ved elvebredden. Vi får våre lugarer, tid til å gjøre seg kjent på båten og vi møtes i restauranten for lunsj.

Luxor, som i antikken var kjent som Theben, var under faraoenes tid hovedstad, det religiøse og administrative sentrum. Byen er som et stort utendørs museum.
Ettermiddagen tilbringer vi i Karnak-tempelet. Dette er et av verdens største tempelkompleks, hvor vi får anledning til å studere utviklingen av byggeteknikker gjennom 1200 år. Her ser vi både høyrelieffer og lavrelieffer.

Kanskje det mest kjente er relieffene om slaget i Kadesj. Slaget skjedde mellom styrkene til oldtidens Egypt under farao Ramses II og det hettittiske rike under kong Muwatalli II ved byen Kadesj, langs elven Orontes i hva som i dag er Syria.

Slaget er datert til 1274 f.Kr. og er det tidligste slag i nedtegnet historie hvor detaljer om taktikk og formasjoner er kjent. Det var antagelig det største slag med hestestridsvogner som til da hadde blitt utkjempet, kanskje med rundt 5000-6000 stridsvogner! Utfallet av slaget ble at begge sider hevdet å ha gått av med seieren. Hele historien ser vi gjengitt i relieffer på tempelveggen. Middag ombord.

Karnak-tempelet i Luxor
Dag 5

Cruise

Kongenes dal og dronningens tempel

Om morgenen tar vi oss over til Vestbredden og besøker Kongenes dal, Hatshepsut, den første kvinnelige farao sitt tempel, samt Memnon-statuene.

Tilbake til skipet for lunsj, skipet kaster loss og seilingen begynner med kurs for Esna og slusene. Vel igjennom slusen fortsetter vi til Edfu hvor vi fortøyer og ligger over natten. Middag ombord.

MS Esplanade
Dag 6

Cruise

Templer og livet langs Nilen

Etter frokost besøker vi Horus-tempelet i Edfu, et av antikkens best bevarte bygninger. Her får vi blant annet se relieffene som viser Horus og kampen mot det onde som er så viktig for hele den faraoniske mytologien.

Vel tilbake til skipet og vi seiler videre til neste høydepunkt; Kom Ombo-tempelet. Kom Ombo er unikt ved at det er det eneste tempel i Egypt som er et dobbeltempel, bygget til krokodilleguden Sobek, og falkeguden Haroeiris. Det er også her vi finner den kjente relieff av diverse legeutstyr og kirurgiske instrumenter.

Lunsj ombord. Resten av dagen tar vi det med ro, og fra soldekk kan vi nyte det fascinerende landskapet. På åkrene går livet sin vante gang og lite har forandret seg siden faraoenes tid. Vi ankommer Aswan på kvelden. Middag ombord.

Dobbel-tempelet på Kom Ombo
Dag 7

Cruise

Isis’ tempel og obelisken som aldri ble ferdig

Dagen i deg er tilegnet Aswans høydepunkter. Blant annet Aswan-dammen som har så stor betydning på godt og vondt for det moderne Egypt. Moderne ingeniørkunst på sitt beste!

Det praktfulle Phile-tempelet som er bygget for gudinnen Isis. Templet lå under vann etter byggingen av den gamle Aswan-dammen, som ble bygget på slutten av 1800-tallet. Vi ser hvordan hele tempelet ble hevet og flyttet opp på tørt land. Videre besøker vi granittbruddet med den ufullendte obelisk.

Tilbake til skipet til lunsj og ettermiddagen til egne eventyr i Aswan. Middag ombord.

Aswan
Dag 8

Aswan

På Nilen med felukka og Agatha Christie-hotellet

Etter frokost sjekker vi ut fra skipet – og skal avslutte vår reise i Egypt på historisk vis. Vår bagasje fraktes til hotellet. Vi skal imidlertid ankomme hotellet på den «rette» måten. Vi skal på faraonisk vis seile fellukka (tradisjonelle seilbåter) i den praktfulle skjærgården. Underveis går vi i land på Kitchener Island og spaserer gjennom den botaniske hagen, før vi fortsetter til hotellet.

Her sjekker vi inn for to netter på historiske Old Cataract Hotel, et flott luksushotell som ligger fantastisk til ved Nilens bredder. Det var nettopp her, på dette historiske hotellet ved den blå Nilens bredder, Agatha Christie fikk inspirasjon til kriminalromanen «Mord på Nilen» som ble utgitt i 1937. Det finnes vel neppe noe bedre sted å oppsummere alle inntrykkene etter reisen – med noe godt i glasset mens du nyter den praktfulle utsikten over Nilen og ørkenen.

Felukka på Nilen ved Aswan
Dag 9

Aswan (mulig utflukt til Abu Simbel)

Abu Simbel-templene eller nytelsesdag i Aswan

I dag kan du utforske Aswan videre på egenhånd eller rett og slett slappe av ved bassenget og nyte dagen i historiske og luksuriøse omgivelser.

Eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Abu Simbel-templene (ikke inkludert, må evt. forhåndsbestilles). Etter frokost setter vi da kurs for flyplassen – og flyr til Abu Simbel. Ramses II praktfulle tempel som stod i fare for å bli liggende under vannmassene ved byggingen av «The Highdam».

Arbeidet med å redde Abu Simbel begynte i 1964 til en pris på 80 millioner amerikanske dollar. Mellom 1964 og 1968 ble hele templet saget opp i biter på 30-50 tonn, transportert til et nytt område og satt sammen 65 meter høyere opp og 200 meter lengre tilbake fra elvebredden for å bevare det fra de stigende vannmassene i forbindelse med byggingen av Aswandammen.

Da templet ble bygget opp, ble det tatt hensyn til den tidligere beliggenheten i forhold til solen. Det store templet var anlagt slik at solen to ganger i året lyser inn i tempelet og belyser det innerste rommets bakre vegg der statuene av de fire guder står. Når tempelet var ferdig bygget opp igjen, ble det dekket av et kunstig berg og eksteriørmessig er det identisk med det opprinnelig. Fly tilbake til Aswan, og retur til hotellet i tide for en sen lunsj.

Tempelet til Ramses II ved Abu Simbel.
Dag 10

Aswan - Kairo - Oslo

Etter frokost transfer til flyplassen og fly til Kairo. I påvente av flyet videre hjem, besøker vi et nærliggende kjøpesenter. Kanskje noen suvenirer slår følge med hjem? Avreise fra Kairo i 16-tiden med Austrian Airlines. Ankomst Oslo sent om kvelden.

Reisebetingelser

DETTE ER INKLUDERT
• Flyreise Oslo-Kairo t/r med Austrian Airlines
• Flyreise Kairo-Luxor/Aswan-Kairo
• Flyskatter
• Tre netter på Le Meridien Pyramids, førsteklassehotell i Kairo
• Fire netters cruise med MS Esplanade eller tilsvarende på Nilen (lugar på hoved eller øvre dekk)
• To netter på Old Cataract, historisk luksushotell i Aswan
• Buffetfrokost alle dagene
• Seks lunsjer og fem middager
• Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
• Tips til bagasjebærere, lokalguider og sjåfører
• Tips til besetningen på skipet
• Engelsktalende lokalguider
• Visum til Egypt (pt. USD 25)
• Dyktig og lokalkjent norsk reiseleder fra Escape

DETTE ER IKKE INKLUDERT
• Drikkevarer
• Måltider utover de som er nevnt over
• Valgfritt lyd- og lysshow ved pyramidene (kr 390, må forhåndsbestilles)
• Valgfri utflukt til Abu Simbel (kr 2980, må forhåndsbestilles)
• Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Alle må ha visum til Egypt. Dette koster pt. USD 25 pr. person og ordnes ved innreise. I løpet av 2019 skal dette bli elektronisk, men vi avventer mer informasjon om når dette skjer.  Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikaplugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.
Se forøvrig «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.