Rundreise med Kairo, Aswan og cruise på Nilen - Alt på første klasse!

Eventyrlige Egypt

Nomad på kamel nær pyramider i egyptisk ørken

Egypt er eldgamle mysterier, duvende kameler, spennende historier og en herlig blanding av øst og vest. Reisen starter i Egypts hovedstad Kairo, hvor du opplever «øvre» Egypts høydepunkter.

Opplev et elvecruise på Nilen fra Luxor til Aswan, via Kongenes dal, med et av elvens aller beste skip. Vi avslutter med deilige dager på historiske Old Cataract Hotel i Aswan, hvor du kan bli med på ekstrautflukt til Abu Simbel. Her byr vi på opplevelser og minner for livet!

Om du trenger enda mer inspirasjon, kan du lese denne artikkelen fra Conde Nast Traveler. Nydelige bilder også.

5* skip og hoteller

Bo på historiske Marriott Cairo og Old Cataract Hotel

Høydepunkter

Program

10 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager inkludert

Solnedgang i Kairo med moskeens minareter

Solnedgang over Kairos minareter

Store pyramider i Giza, Egypt, ved solnedgang

De store pyramidene i Giza

Egypt. Kairo - Giza. Sfinxen; Pyramid of Khafre (Chephren) og Menkaure (Mykerinos) i bakgrunnen. Pyramidefeltene fra Giza til Dahshur er på UNESCOs verdensarvliste

Sphinxen i Giza

Karnak-tempelet i Luxor.

Karnak-tempelet i Luxor

Luftballong som løfter av i luxor Egypt med templet til hatshepsut i bakgrunnen

Luftballong over Luxor

Templet til Hatshepsut nær Luxor i Egypt

Tempelet i Hatshepsut nær Luxor

Utsikt over det opplyste Kom Ombo-tempelet om natten. Øvre Egypt.

Utsikt over det opplyste Kom Ombo-tempelet

Beautiful Muslim girl in Nubian Village near Aswan, Southern Egypt, Africa

Vakker, ung kvinne fra lokalbefolkningen i Aswan

Luxor på Themsen er et populært sted for turistbåter å fortøye før de knuser elven Nilen, Egypt, 2008

På seilas med fellukka

Egypt. Abu Simbel Temple of Rameses II (The Great Temple) ligger på den vestlige bredden av Nasser-sjøen. Abu Simbel-templene er en del av UNESCOs verdensarvliste siden 1979

Abu Simbel-templene har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1979

Hotel old cataract

Skipet

Rangert 5 stjerner

MS Legacy

Rederi Steigenberger
Antall dekk 4
Antall lugarer
76

Delikat, nyrenovert skip med restaurant, lounge med bar, souvernirbutikk, trimrom, skjønnhetssalong - og ikke minst et innbydende soldekk med svømmebasseng, sittegrupper, solsenger og bar.

Romslige lugarer med bad med dusj og hårtørker, aircondition, minibar, safe, TV og internettilgang. Lugarene på midt- og øvre dekk har store vinduer som kan åpnes, såkalt fransk balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Hotellene

Rangert 5 stjerner

Cairo Marriott Hotel

Lekkert førsteklassehotell i Zamalek, et område for deg som er opptatt av opplevelser og historiske landemerker. Omar Khayyam Casino ligger i tilknytning til hotellet. Og Gabalaya Park & Aquarium i Kairo ligger kun to minutters spasertur unna.
Deler av hotellet ligger i et av de gamle palassene Kediven Ismail bygget for å innlosjere gjester til åpningen av Suez-kanalen i 1869. Vår egen Dronning Sonja bodde også her under oppsetningen av Ibsens Per Gynt ved pyramidene i 2006.

Hotellet har tre restauranter, som serverer italiensk, japansk og mat fra Midt-Østen. I tillegg er det ikke mindre enn seks kafèer og barer på hotellet, inkludert en nydelig park med uteservering. Hotellet har et stort utendørs svømmebasseng, hvor du kan slappe av på solsengene eller ta en forfriskende dukkert.
Alle rommene har elegante baderom, te/kaffe-fasiliteter, minbar og TV. Flere av rommene har utsikt mot Nilen. Det er gratis WiFi på hele hotellet.

Hotellets hjemmeside

Rangert 5 stjerner

Sofitel Legend Old Cataract Hotel

Historisk luksushotell, som åpnet sine dører i 1899. Beliggenheten helt ned mot Nilen, her hvor den er som blåest, er helt fantastisk. Å sitte her på terrassen og nyte utsikten med noe godt i glasset, er en opplevelse i seg selv! Og det var nettopp her, på dette historiske hotellet, Agatha Christie fikk inspirasjon til kriminalromanen «Mord på Nilen» som ble utgitt i 1937.

Hotellet ble nylig utvidet og renovert og kan by på fire restauranter, fire barer, bibliotek, innendørs og utendørs svømmebasseng, trimrom og en fantastisk spa-avdeling. Totalt 220 rom, med alle fasiliteter.

Hotellets hjemmeside

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Kairo t/r med Lufthansa
 • Flyreise Kairo-Luxor/Aswan-Kairo
 • Flyskatter
 • Fire netter på førsteklassehotellet Marriott Cairo
 • Fire netters cruise på Nilen med MS MS Steigenberger Legacy (lugar på øvre eller hoveddekk)
 • To netter på Old Cataract (historisk luksushotell) i Aswan
 • Buffetfrokost alle dagene
 • Seks lunsjer og fem middager
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til bagasjebærere, lokalguider og sjåfører
 • Tips til besetningen på skipet
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dyktig og lokalkjent norsk reiseleder fra Escape

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Visum til Egypt (pt. USD 25)
 • Valgfritt lyd- og lysshow ved pyramidene (kr 450, må forhåndsbestilles)
 • Valgfri utflukt til Abu Simbel (kr 3600, må forhåndsbestilles)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Alle må ha visum til Egypt. Dette koster pt. USD 25 pr. person og ordnes ved innreise. Visum kan også ordnes elektronisk før avreise (til samme pris), men er enklere å kjøpe ved ankomst med hjelp av vår lokale agent.
Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikaplugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer