Rundreise med Kairo, Aswan og cruise på Nilen - Alt på første klasse!

Eventyrlige Egypt

Nomad på kamel nær pyramider i egyptisk ørken

Egypt er eldgamle mysterier, duvende kameler, spennende historier og en herlig blanding av øst og vest. Reisen starter i Egypts hovedstad Kairo, hvor du opplever «øvre» Egypts høydepunkter. Cruise på Nilen fra Luxor til Aswan, via Kongenes dal, med et av elvens aller beste skip. Før vi avslutter med deilige dager på historiske Old Cataract Hotel i Aswan, hvor du kan bli med på ekstrautflukt til Abu Simbel. Her byr vi på opplevelser og minner for livet!

Om du trenger enda mer inspirasjon, kan du lese denne artikkelen fra Conde Nast Traveler. Nydelige bilder også!

5* skip

Bo på historiske Old Cataract Hotel 5*

Høydepunkter

Avreiser

21.10.2022
10 dager

Ledige plasser

Fra kr 30.980,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Torild Karlsen

Program

9 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

• Flyreise Oslo-Kairo t/r med Austrian Airlines

• Flyreise Kairo-Luxor/Aswan-Kairo

• Flyskatter

• Tre netter på førsteklassehotell i Kairo (Le Meridien Pyramids eller lign.)

• Fire netters cruise på Nilen med MS Esplanade eller tilsvarende (lugar på hoved eller øvre dekk)

• To netter på Old Cataract (historisk luksushotell) i Aswan

• Buffetfrokost alle dagene

• Seks lunsjer og fem middager

• Transport, utflukter og aktiviteter iht. program

• Tips til bagasjebærere, lokalguider og sjåfører

• Tips til besetningen på skipet

• Engelsktalende lokalguider

• Dyktig og lokalkjent norsk reiseleder fra Escape

Dette er ikke inkludert

• Drikkevarer

• Måltider utover de som er nevnt over

• Visum til Egypt (pt. USD 25)

• Valgfritt lyd- og lysshow ved pyramidene (kr 450, må forhåndsbestilles)

• Valgfri utflukt til Abu Simbel (kr 3100, må forhåndsbestilles)

• Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM

Alle må ha visum til Egypt. Dette koster pt. USD 25 pr. person og ordnes ved innreise. Visum kan også ordnes elektronisk før avreise (til samme pris), men er enklere å kjøpe ved ankomst med hjelp av vår lokale agent.
Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikaplugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se forøvrig «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.

SKIP OG HOTELLER PÅ DENNE REISEN

Le Meridien Hotel (4*+)
Førsteklassehotell med en enestående utsikt over de majestetiske Giza-pyramidene, som ligger kun 1 km unna. Det er 13 km til Kairo sentrum. Hotellet har et stort utendørs svømmebasseng, hvor du kan slappe av på solsengene eller ta en forfriskende dukkert. Explore Spa by Le Méridien tilbyr treningsstudio, boblebad, badstue og et utvalg av massasjer. Blant spisestedene finner du Latest Recipe, som tilbyr buffé- eller à la carte-retter 24 timer i døgnet. Citrus Bar serverer snacks og drikke ved bassenget, mens Gardenia byr på Tex-Mex-retter i en uformell atmosfære. Harris Café serverer bakverk, og det finnes en shisha-kafé her. Alle rommene har privat bad og TV. Det er gratis WiFi på hele hotellet.

MS Esplanade (5*)
Et av de mest elegante skipene som seiler på Nilen, med lekre lugarer og fellesområder. Og en restaurant som skjemmer deg bort med kulinariske retter! Skipet har restaurant, bar, salong, SPA-avdeling, suvenirbutikk – og ikke minst et herlig soldekk med svømmebasseng og solsenger. Totalt 57 lugarer – alle delikat innredet med store panoramavinduer, bad med kombinert dusj/badekar, aircondition, TV, safe, kaffe-/tekoker og hårtørker. Det er WIFI i fellesområdene.
Cruiset (4 netter) vil være med MS Esplanade/MS Steigenberger Legacy/MS Acamar eller tilsvarende skip (5*).

Old Cataract Hotel (5*)
Historisk luksushotell, som åpnet sine dører i 1899. Beliggenheten helt ned mot Nilen, her hvor den er som blåest, er helt fantastisk. Hotellet ble nylig utvidet og renovert og kan by på fire restauranter, fire barer, bibliotek, innendørs og utendørs svømmebasseng, trimrom og en fantastisk spa-avdeling. Totalt 220 rom, med alle fasiliteter.