Eventyrlige Rhinen

/ Elvecruise gjennom Rhindalen

Dette kan du oppleve underveis:

 • Behagelige dager om bord på MS Gerhard Schmitter (4*), oppkalt etter rederiets gründer
 • Flere innholdsrike utflukter som bl.a. kanalbåt gjennom den gamle bydelen i Strasbourg
 • Besøk av historiske byer som bl.a. Heidelberg
 • Vinsmaking i lokal vinkjeller i Rüdesheim
 • Et smakfullt, fransk kjøkken om bord med gode viner
 • Vår hyggelige og erfarne reiseleder Escape Travel

Har du ikke opplevd den sjarmerende Rhindalen kan nettopp dette være turen for deg! Cruiset starter og slutter i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Alsace. Vi seiler gjennom vakker natur og store vinområder, med utsikt til idylliske småbyer, middelalderborger og den sagnomsuste Lorelei-klippen. Underveis besøker vi vinbyen Rüdesheim, Koblenz – som ligger der Rhinen og Mosel møtes, og Mainz – utgangspunkt for en valgfri utflukt til universitetsbyen Heidelberg.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.05.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Helpensjon og drikke inkludert
 • Et trivelig førsteklasseskip
Reiseleder
Inger-Torill Kirkeby

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.05.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 15 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Strasbourg

Fly fra Oslo om formiddagen, med Lufthansa direkte til Frankfurt. Fra Frankfurt kjører vi buss til Strasbourg hvor skipet venter. Kjøretiden er cirka to timer. Strasbourg ligger ved Ill-elven, en bielv til Rhinen som i dette området danner grensen mellom Frankrike og Tyskland. Byen er blant annet kjent for sin pittoreske gamle bydel og vakre gotiske katedral i sandstein som huser en berømt astronomisk klokke. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Etter middag kan du bli med på en utflukt (utfluktspakke) med kanalbåt gjennom den gamle bydelen, Petite France, med bindingsverkshus, overbyggede broer og utsiktstårn fra middelalderen. I løpet av natten kaster skipet loss og legger ut på første etappe på Rhinen.

Petit France - gamlebyen i Strasbourg
Dag 2

Rüdesheim

Vi nyter frokosten og en rolig dag om bord, mens skipet seiler gjennom det vakre landskapet. Vi passerer blant annet Speyer med sin katedral, de store havnebyene Ludwigshafen og Mannheim, den gamle bispebyen Worms og Mainz, hovedstaden i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. Om ettermiddagen legger skipet til kai i Rüdesheim. Her kan du bli med på en byrundtur (utfluktspakke) med det lille turisttoget. Det blir vinsmaking i en lokal vinkjeller, før rundturen avsluttes med et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling av mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en spasertur langs byens berømte brosteinsbelagte gågate, Drosselgasse, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin i en hyggelig weinstube. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

Rüdesheim
Dag 3

Koblenz

Etter frokost fortsetter cruiset gjennom det vakre området som ofte kalles «Romantiske Rhinen». I løpet av morgenen passerer vi den gamle vinlandsbyen Bacharach, Kaub, Oberwesel og sjarmerende Boppard. Vi seiler også forbi den berømte Lorelei-klippen. I følge sagnet var Lorelei en vakker kvinne som av kjærlighetssorg kastet seg utfor klippen og ble forvandlet til en sirene. Siden den gang sies det at hun lokker alle forbipasserende med sin fagre sang. Vi spiser lunsj om bord før vi ankommer Koblenz ved 13-tiden. Her tar vi en spasertur med reiselederen og opplever gamlebyen som ligger der elvene Rhinen og Mosel møtes. Middag om bord og resten av kvelden er til fri disposisjon. Skipet ligger ved kai i Koblenz til neste morgen.

Koblenz
Dag 4

Koblenz - Mainz

Mens vi spiser frokost kaster skipet loss og seiler tilbake oppover Rhinen mot Mainz. Underveis passerer vi mange flotte borger som ligger høyt hevet over de endeløse vinmarkene langs elven. Vi spiser en deilig lunsj om bord og tidlig ettermiddag ankommer vi byen Mainz som ble grunnlagt av romerne for mer enn 2000 år siden. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker. Utforsk byen på egenhånd – eller bli med på en byrundtur (utfluktspakke) gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz. Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, ble født nettopp her. Vi besøker også det kjente museet som har to kopier av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden, før vi returnerer til skipet.

Mainz
Dag 5

Heidelberg

Om morgenen forlater vi Mainz og seiler mot Mannheim, hvor vi legger til kai rundt lunsjtider. Byen er utgangspunkt for en halvdagsutflukt (utfluktspakke) til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Vi ser Tysklands eldste universitet fra 1386 og ruinene av det tidligere så vakre Heidelberg slott, bygget av sandstein. Videre går vi til fots gjennom den gamle bydelen med sine mange vakre bygninger i barokkstil. Vi er tilbake om bord ved 18-tiden og gjør oss klare til festmiddag, etterfulgt av dans i salongen. Skipet seiler om natten siste strekning tilbake mot Strasbourg.

Heidelberg
Dag 6

Strasbourg - Norge

Ankomst Strasbourg om formiddagen. Vi sier farvel til mannskapet og sjekker ut av skipet. På kaien venter bussen som skal kjører oss til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar rundt to timer. Fly fra Frankfurt med Lufthansa direkte til Oslo. Ankomst Norge i 18-tiden.

Strasbourg

Reisebetingelser

UTFLUKTSPAKKE

Dag 1 Strasbourg Kanalbåttur € 26
Dag 2 Rüdesheim Byrundtur med turisttog inkl vinsmaking € 32
Dag 3 Koblenz Byvandring med reiseleder Inkludert
Dag 4 Mainz Byvandring € 27
Dag 5 Mannheim Utflukt til Heidelberg € 61

 

PRISEN INKLUDERER

 • Direktefly Oslo–Frankfurt t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Underholdning og foredrag i salongen om bord
 • Byvandring med reiseleder i Koblenz
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Utflukter (alle utfluktene kan forhåndsbestilles i en pakke til kr 1090 pr. person)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 40 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Escape Travel tar forbehold om endringer i programmet.

SKIPET
MS Gerhard Schmitter (4*)
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2012
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 174

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, lugarene på midtdekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har vinduer som kan åpnes (såkalt fransk balkong).