Eventyrlige Sør-England

/ Med Oxford, Salisbury, Stonehenge, Bath – og Jane Austens univers

Er du glad i britiske tv-serier, filmer og bøker? Da bør du bli med oss til Sør-England og se den utrolige landsbyidyllen, de historiske byene og den frodige naturen som har vært inspirasjon og kulisse for mange kjente romaner, filmer og serier. Vi skal også besøke flere historiske steder, så gjør klar for en skikkelig erkebritisk uke!

Gled deg til:

 • Wallingford, den pittoreske byen som kalles Causton i Mord og mysterier– i dette området bodde også Agatha Christie i årtier
 • Bampton i Cotswolds, bedre kjent som landsbyen Downton fra serien Downton Abbey
 • Oxford – med kanskje verdens mest berømte universitet
 • To timers elvecruise på Themsen med afternoon tea mens vi seiler samme ruten som inspirerte Lewis Carroll til å skrive Alice i Eventyrland
 • Blenheim Palace, et av Englands største (og sikkert staseligste) hus, hvor Sir Winston Churhill ble født
 • Stonehenge, de mystiske gamle steinformasjonene
 • Tre netter i idylliske Salisbury
 • Bath – verdensarvby, universitetsby og definitivt en av Englands vakreste byer!
 • Jane Austen-museet – huset hvor forfatterinnen bodde og Montacute House, hvor flere Austen-filmscener er laget

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 600,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 04.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Nyhet!

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 04.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 18 600,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Wallingford - Bampton - Oxford

Vi reiser med SAS på et morgenfly til London. På Heathrow flyplass ønskes vi velkommen av vår skandinavisktalende guide som blir med gruppen på hele turen. Med buss går ferden nordvestover mot Oxfordshire, og Wallingford blir vårt første stopp. Hvis du har sett Mord og mysterier på TV, er Wallingford den pittoreske byen som figurerer som Causton i serien.  Rådhuset fra det 16.århundre, de smale brosteinbelagte gatene og elvebredden kan du kjenne igjen fra flere episoder. Det mest kjente medlemmet i byens Amateur Dramatic Society, var selveste Agathe Christie. Hun bodde i området i flere tiår, og er begravet i nærliggende Cholsey.

Vi besøker også landsbyen Bampton i Cotswolds, ellers kjent som landsbyen Downton i tv-serien Downton Abbey. Her får du se et par av innspillingsstedene (ikke Highclere Castle, som er selve godset) og vi spiser lunsj på puben, den hvor lady Sibyl og Branson møttes før de rømte sammen. Vi ankommer vårt hotell i Oxford ut på ettermiddagen, hvor vi tilbringer de tre første nettene.

Inkluderte måltider: publunsj og middag

Hertford Bridge, ofte kalt "Sukkenes bro", er en skyway som forbinder to deler av Hertford College over New College Lane i Oxford, England
Dag 2

Vi utforsker Oxford og drikker Afternoon Tea på Themsen

Vi tilbringer dagen i Oxford, kanskje den mest berømte av alle universitetsbyer, og den eldste i den engelsktalende delen av verden. Oxford har noen av Englands mest fantastiske arkitektoniske mesterverk fra middelalderen, og byen er en herlig blanding av det moderne kombinert med sjarmen og atmosfæren av en engelsk landsby. Reiselederen tar oss med og viser severdigheter som Bodleian-biblioteket, Sheldon- teatret og innendørsmarkedet. Vi besøker også det berømte Christ Church college, det største på universitetet.

Senere nyter vi vår afternoon tea på elven, på et to timers cruise med inspirasjon fra Alice i Eventyrland. Mens vi inntar våre sandwicher og søtsaker, tar båten oss på den samme ruten som inspirerte Lewis Carroll til å skrive historien som underholdt hans små venner, Alice Liddel og hennes søstre, en gyllen ettermiddag i 1862. Middag i kveld er på egen hånd.

Inkluderte måltider: frokost og afternoon tea (lunsj)

 

Afternoon tea
Dag 3

Blenheim Palace og kodeknekkerne i Bletchley Park

Vi besøker Blenheim Palace, fødested for en av de største statsmennene i moderne historie – Sir Winston Churchill. Blenheim er den viktigste residensen til hertugene i Marlborough, et av Englands største hus og står på UNESCOs verdensarvliste. Det er et perfekt eksempel på en kongelig bolig fra 1700-tallet og er omgitt av mer enn 2000 dekar med anlagt park og formelle hager. Ta en spasertur opp til Grand Cascades eller rundt innsjøen for å beundre noen av de fineste utsiktene i England.

Vi stopper for lunsj på egen regning i Bicester Village, en landsby med en rekke butikker, kafeer og restauranter. Deretter fortsetter vi til et ettermiddagsbesøk i Bletchley Park som under andre verdenskrig ble base for den britiske etterretningstjenestens kodebryteroperasjoner. Bletchley Park viste seg å bli en viktig brikke i den allierte planleggingen under krigen. Opplysningene som ble samlet gikk under kodenavnet ‘Ultra’, og det ble holdt strengt hemmelig hvordan man hadde samlet dem. Noe av det viktigste arbeidet som foregikk var analyser av koder fra de tyske kodemaskinene Enigma og Lorenz. Hemmeligholdet var så vellykket at den tyske kontraspionasjen, Abwehr, aldri forsto at man hadde brutt kodene. Arbeidet her var hemmelig selv i mange år etter krigen.
Vi er tilbake i Oxford i tide til middag.

Inkluderte måltider: frokost og middag


            
Parken ved Blenheim Palace
Dag 4

Lyme Regis og Montecute House

Det er på tide å forlate Oxford og dra sørover. Vi reiser ned til den flotte kystbyen Lyme Regis i Dorset. Byen og området rundt er kjent for sin naturlige skjønnhet, og den har en fascinerende historie som strekker seg tilbake til 800-tallet. Her finner du en rekke herlige butikker, puber, kafeer og restauranter, og du kan ta en dukkert i sjøen hvis det frister. Lyme Regis er kjent for sine fossiler som er funnet i klipper og strender, i området som er en del av det som kalles for  Jurassic Coast (Jurakysten). Du tilbringer morgenen som du ønsker, og lunsjen er på egen hånd.

På ettermiddagen reiser vi videre til Sør-Somerset og besøker et elizabethansk herskapshus, Montacute House. Galleriet, det lengste i England, viser en nøye utvalgt samling av gamle oljemalerier og akvareller. Flere scener av filmversjonen fra 1995 av Jane Austens roman, Sense and Sensibility (Fornuft og følelser), ble filmet på Montacute.

Vi ankommer Salisbury om kvelden og koser oss med en middag sammen. I Salisbury bor vi de tre siste nettene.

Inkluderte måltider: frokost og middag

 

Lyme Regis, Dorset
Dag 5

Nyt dagen i Bath

I dag tilbringer vi hele dagen i det som har blitt kalt en av de vakreste byene i England – Bath. Byen ble etablert av romerne og i tillegg til å være et verdensarvsted, er det en livlig universitetsby og en av de mest besøkte byene i England. De fleste bygninger i Bath er laget av den lokale, gullfargede Bath Stone, og mange er fra 1700- og 1800-tallet. Dette gir byen et unikt utseende. Den er også kjent for de romerske badene, Royal Cresent og klosterkirken. I tillegg var Bath hjemmet til forfatteren Jane Austen, maleren Thomas Gainsborough og nå hjem til den verdensberømte skodesigneren Manolo Bhlanik!

Vi tar en hyggelig sightseeingtur i byen, så får du tid til å utforske byen på egen hånd før vi vender tilbake til Salisbury i femtiden.  Middag inntar vi på hotellet.

Inkluderte måltider: frokost og middag

De flotte romerske badene i Bath
Dag 6

Stonehenge og imponerende Wilton House

Vårt første stopp i dag er Stonehenge, et forhistorisk monument i Amesbury. Det består av en sirkelformet megalittisk steinsetting, omgitt av en ringgrav og en sirkelformet jordvoll. Steinsettingen ble sannsynligvis reist mellom 2500 f.Kr. og 2000-tallet f.Kr., det vil si i bronsealderen, mens vollen og graven er fra rundt 3100 f.Kr., altså yngre steinalder. Stonehenge regnes som et av verdens mest kjente byggverk.

Herfra tar vi turen til det fantastiske Wilton House, hjem til den 18. jarlen av Pembroke, bygget på grunnen til et nonnekloster fra 900-tallet.  Det vakre landstedet er omgitt av en stor anlagt park. Inne i huset finner du flotte rom inkludert det berømte Double Cube Room – det fineste overlevende 1600-talls statlige rommet i England – som ble designet for å vise familieportrettene av maleren Van Dyck. Dette er den største samlingen av malerier av kunstneren som fremdeles kan sees i sin opprinnelige setting. Andre kunstnere som er utstilt inkluderer Pieter Brueghel, Rembrandt van Rijn og Richard Wilson. Wilton House har blitt brukt jevnlig som filmsted og er med i filmversjonen av Pride and Prejudice (Stolthet og fordom), The Young Victoria, The Madness of King George, The Crown og Tomb Raider.

Inkluderte måltider: frokost og middag

Mystiske Stonehenge
Dag 7

Jane Austins husmuseum - hjemreise

Den siste morgenen vår besøker vi  Jane Austen-museet, et lite museum beliggende i landsbyen Chawton. Museet er et hus fra 1600-tallet, og huset hvor Jane Austen bodde de siste årene av sitt liv. Hun tilbrakte mesteparten av sitt liv i det historiske og vakre fylket Hampshire, som ikke bare var hennes fødested, men dens mennesker og samfunnet, ga inspirasjon til mange av hennes romaner, klassikere som Pride og Prejudice (Stolthet og fordom), Emma, ​​Mansfield Park og Sense and Sensibility (Fornuft og følelser). Det var her Janes talent blomstret og hvor hun skrev, reviderte og ga ut alle romanene sine.

Vi spiser en lett lunsj i tesalongen i landsbyen før vi reiser til London Heathrow for å fly hjem på ettermiddagen. Vi lander på Oslo Lufthavn i kveldingen.

Inkluderte måltider: frokost og lunsj

Forfatteren Jane Austen, her på en engelsk 10-pund seddel

Reisebetingelser

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-London Heathrow t/r med SAS
 • 3 overnattinger på hotell inkludert frokost i Oxford
 • 3 overnattinger på hotell inkludert frokost i Salisbury
 • Cruise på Themsen i Oxford med Afternoon tea
 • Øvrige måltider: 2 lunsjer og 5 middager som beskrevet i programmet
 • Inngangsbilletter iht. program
 • Busstransport iht. program
 • Skandinavisktalende lokalguide under hele oppholdet i England

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene (utover isvann samt kaffe/te til lunsjene)
 • Frivillig tips til f.eks bussjåfør

Hoteller

Linton Lodge Hotel, Oxford 3 *** Et hyggelig Best Western-hotell i et rolig boligområde i gangavstand til Oxford sentrum. Hotellet er fra den edvardianske epoken, og har rom med eget bad. Dette er faktisk flere rekkehus som ble omgjort til et hotell for mange år siden, og det er en stor hage på baksiden. Hotellet har 70 soverom og de har alle plasma-TV, telefon, gratis internett, te- og kaffefasiliteter,  og hårføner.   Det er en liten lobby med komfortable sitteplasser og et frokostrom / restaurant som har en bar med ekstra sitteplasser i hagen. Du kan lese mer her.

Red Lion, Salisbury 4 **** Hotellet har beliggenhet i Salisburys historiske sentrum, bare 400 meter fra katedralen. 150 meter fra hotellet ligger butikker, barer og restauranter. The Red Lion ligger i en vakker bygning fra 1200-tallet, og de har  en prisbelønnet restaurant dekorert med antikviteter. I  de individuelt innredete rommene er det håndlagde møbler som er laget på stedet. Victoria Lounge med sine eikebjelker og 2 peiser, har utsikt over den pittoreske gårdsplassen. Kaffe, te, kaker og et utvalg av lette retter serveres i salongen. Du kan få real ale baren 1220 og i restauranten Vine serverer de mat laget av lokale, ferske ingredienser. Alle rommene har eget bad med badeprodukter og hårføner. Gratis Wi-Fi, TV og te- og kaffefasiliteter er også tilgjengelig. Du kan lese mer her.