Fargefest gjennom Karibien på verdens største cruiseskip

Er du en av dem som alltid har drømt om å dra på cruise, men aldri har kommet deg helt i mål – eller ikke helt vet hva du skal velge?

Her er cruiset for deg!

Vi har fått spesialpriser på Allure of the Seas, et av verdens største cruiseskip. Dette er faktisk som en flytende by, så her får du virkelig smaken på det gode cruiselivet. Bli med andre reiseglade på en fargesfest gjennom det vestre Karibien – og selvfølgelig i balkonglugar!

Her kan du oppleve alt fra musikalen Mamma Mia, over 30 forskjellige spisesteder med utsøkt og variert mat, fantastiske utendørs vannshow i  verdens dypeste basseng til havs, isshow, minigolf, spa og treningssenter over flere etasjer, egne bydeler og voksenområder og mye mer … 7 dager er egentlig for kort til å oppleve alt dette skipet har å by på. I tillegg kommer alle opplevelsene i land på de spennende destinasjonene vi besøker.

På denne reisen får du:

 • Direktefly fra Oslo til Miami t/r med SAS
 • 2 dager på 4* hotell i Miami med gåavstand til alt
 • 7 netter på Allure of the Seas i balkonglugar
 • Muligheten til en guidet utflukt i Miami
 • Reise sammen med reiseglade mennesker

Og ikke nok med det!

 • Opplev den ultimate sol og bad-destinasjonen Cococay på Bahamas
 • Dykkerparadiset Cozumel i Mexico
 • Få nærkontakt med mayakulturen på Costa Maya
 • Nyt late dager ombord med de mest fantastiske fasiliteter
Last ned reiseprogram
Ivar Fernandez Jensen
Reiseleder
Ivar Fernandez Jensen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.11.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 11 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise oslo, ankomst Miami

Vi reiser fra Oslo om morgenen, og kommer til Miami om ettermiddagen. Her møter vi guiden vår som tar oss med til hotellet. Pakk ut, slapp av, sjekk ut nærområdet eller ta en forfriskende dukkert i bassenget.

Vi bor på Fariwind Hotel som ligger rett ved verdenskjente Ocean Drive med sine mange barer og restauranter. Like i nærheten av hotellet finner du et stort utvalg av butikker med internasjonale merker, så her er det nok å ta seg til!

De som ønsker kan bli med vår reiseleder for en felles middag.

Florida blir ikke kalt "The sunshine State" for ingenting!
Dag 2

Miami, shopping, sol og bad

I dag skal vi få oppleve Miami! Guiden tar oss med på en byrundtur hvor vi blant annet skal besøke Lille Havana med hovedgaten Calle Ocho, Art Deco-distriktet på South Beach, luksusområdet Coconut Grove og mye annet spennende. Program og tid avhenger av trafikken i Miami, som tidvis kan være en utfordring. (Utflukt kjøpes i tillegg om ønskelig)

Miami har i de siste årene utviklet seg til å bli en pulserende storby med høy kjendisfaktor og vakre strender.

Miami ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet og er i dag et av Floridas mest berømte badesteder. Miami Beach er en egen øy adskilt fra resten av Miami av en bukt, med flere broer over til fastlandet. De fleste kjendiser med litt selvrespekt frekventerer Miami minst én gang i løpet av året, hvor de slapper av på byens mange luksushoteller og sørger for å bli sett på byens hotte klubber. I butikkene på Lincoln Road Mall og langs Ocean Drive er det lett å la seg rive med – shoppingen her slår det meste.

Miami er også MYE mer enn glatte kjendiser og dyre hoteller. Byen i seg selv er ekstremt internasjonal og har en stor andel latinamerikanere og eksilcubanere. Det merkes i byens rike og varierte restaurantbilde og kulturliv.

Miami Beach med Ocean Drive. Hold øynene åpne for kjendiser.
Dag 3

Innsjekk på Allure of the Seas og cruiset starter

Etter en rolig morgen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Fort Lauderdales cruisehavn, Port Everglades, hvor Allure of the Seas venter. Vel om bord nyter vi en sen lunsj og finner oss til rette i lugaren som skal være vårt hjem de neste 7 dagene. Klokken 16.30 kaster skipet loss, og eventyret begynner!

Før middag inviterer reiselederen til velkomstmøte og en drink i en av skipets hyggelige barer.

Dag 4

Nassau, Bahamas

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 18.00.

De fleste som reiser til Bahamas, reiser enten for å bade og sole seg på et av de store hotellene, eller for å være i Nassus noen timer mens cruiseskipet de kommer med ligger i havn på dagsbesøk. Hovedstaden Nassau har mye å by på for historeinteresserte og matglade besøkende. Her er ti tips til ting du bør få med deg mens du er  byen.

Paradisøya utenfor Nassau ligger en halvtimes rask gange fra bysentrum, og er forbundet med «fastlandet», New Providence, med to store broer.Hvis du liker store luksuriøse hoteller, må du ta turen ut hit for å oppleve Atlantis Paradise, som er et av Karibias største hotellkompleks. Foruten Atlantis Paradise, er Paradise island hjemsted for flere gigantiske vannparker, et stort walk in-akvarium, delfinvannpark, shoppingater i pastellfarger og et kjempestort kasino i terrakottastil.

Du kommer ikke utenom konkylier når du besøker Bahamas. Ikke bare serveres skalldyret i alle tenkelige former på restauranter, barer og fastfood-sjapper. De tomme, fine konkylieskjellene selges overalt i Nassau for et par dollar eller det dobbelte, avhengig av tidspunkt på døgnet og hvor god du er til å prute.

Barmannen på hotell Towne lover gratis Bahama Mama til alle som klarer å lage godkjent lyd i konkylien som ligger på bardisken, og påstår at oddsen for at en person utenfra skal klare å knekke koden er dårlig.

Restaurantene i Nassau tar seg generelt godt betalt. Ønsker du å spise noe rimeligere, og samtidig  få en følelse av det lokale livet, ta turen til fiskemarkedet  Potterś Cay, under broen som går over til Paradise  Island. Her ligger småsjappene på rekke og rad langs vannkanten, der fiskebåtene kommer  inn og leverer ferske varer hver morgen.

Den nederste delen av Nassau er en fargesprakende rapsodi av gamle kolonihus og nyere liksom-kolonihus, fylt med butikker, barer og restauranter og cruisebåturister.

Men beveger du deg to-tre kvartaler innover og oppover, blir det mindre pastellfarger, og færre turister å se.

Det rosa regjeringsbygget ligger kun fem raske minutters gange oppover i åsen. Rett nedenfor, og parallelt med regjeringsbygget, går en gate med påfallende fargerike hus og skilt. Blant de mest iøyenfallende bygningene er Chillin’ Conch Shack, hvor du kan spise konkylieburger og diverse andre konkylieretter på verandaen.

Paradise Island i Nassau, Bahamas.
Dag 5

Perfect Day At Cococay, Bahamas

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 17.00.

NÅ snakker vi sol og bad!

CocoCay er et privat reisemål på Bahamas, eksklusivt for Royal Caribbean gjester. Denne ferieøya vil forandre synet ditt på hva som er mulig å oppleve i løpet av en dag! Her er det drømmestrender, den ultimate badeopplevelsen og den villeste fornøyelsesparken – på én og samme øy. Alt som er inkludert om bord er også inkludert på øya. Har du drikkepakke om bord, gjelder denne også i land.

Her finner du blant annet:

Coco Beach Club

Har du lyst på en perfekt avslappende dag på CocoCay? På Coco Beach Club kan du reservere din egen «overwater cabana», med hengekøye over vannet, vannsklie og egen privat butler slik at du har alt du trenger for noen timer med luksus. Her kan du finne roen, mens resten av familien prøver seg på mer actionfylte opplevelser. Hva mer kan du ønske deg?

(åpner desember 2019. Kostnad tilkommer)

Thrill Waterpark

I Thrill Waterpark finner du blant annet Nord-Amerikas høyeste vannsklie, en zipline på nesten en halv kilometer og utallige bassenger. Her er det bare å hoppe i det!

(kostnad tilkommer)

South Beach

South Beach er for deg som liker å holde deg i aktivitet: Volleyball, basketball, fotball, SUP (stand up paddle), kajakk med glassbunn og ikke minst «zorbing» i en oppblåsbar zorb-ball. Her kan du også delta på ulike fitness-timer.

(inngang inkludert)

Chill Island

Det er også mulig å ha en fredelig dag på CocoCay. Uberørt, krystallklart tropisk vann og hvit deilig sandstrand er alltid innen rekkevidde. Og midt på stranden finner du Chill Grill – hvor du kan nyte herlig BBQ-mat.

(inkludert)

Oasis Lagoon

Ved Karibiens største ferskvannsbasseng – Oasis Lagoon – kan du tilbringe tid med familien, nyte en cocktail med venner eller en kald Coco Loco i Swim-up baren, før du tar en svømmetur til en av de tre øyene.

(inngang inkludert)

Harbourside Dining

Her får du servert herlig taco med guacamole, kylling rett fra grillen, eller hva med en saftig burger? Avslutt måltidet med nybakte brownies og kaker eller frisk frukt.

(inkludert)

En perfekt dag på CocoCay
Dag 6

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa. Er du av den som liker aktiviteter er det nok å finne på! Her er det alt fra bingo og forelesninger til zip lines og klatrevegger.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Dette er dagen å gå på oppdagelsesferd på dette fantastiske skipet.

Dag 7

Cozumel, Mexico

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 17.00.

Cozumel ligger like utenfor kysten av Yucatan-halvøya. Øya var tidligere et hellig valfartssted for mayaindianerne, men da de spanske conquistadorene smittet de innfødte med kopper ble indianerne nesten utryddet.

Cozumel lå i en søvnig dvale fra sjørøvertiden på 1700-tallet og fram til 1960-tallet, da korallrevet utenfor øya ble kjent for å være et av verdens beste dykkeparadiser. Siden den gang har turismen vokst, men selv om Cozumel kan friste med vakre strender, den sjarmerende byen San Miguel og noen interessante mayaruiner, er undervannslivet og det eventyrlige korallrevet fremdeles øyas største attraksjon.

Cozumel har noe for alle, og vi har hele dagen på å oppleve dette karibiske paradiset. Ta en tur på stranden, drikk margaritas i en av de livlige barene i San Miguel, eller la deg friste av lokale suvenirer. Skipet tilbyr snorkle- og dykketurer, utflukt til mayaruinen ved San Gervasio, seiltur med katamaran, ridetur på stranden og dypvannsfiske, men også utflukter til fastlandet – blant annet til mayaruinene i Tulum og turistbyen Cancun. Fergeturen mellom Cozumel og Playa del Carmen på fastlandet tar bare cirka 45 minutter hver vei.

Kystlinjen inn til Cozumel by.
Dag 8

Costa Maya, Mexico

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 17.00.

Halvøya Costa Maya er et sjarmerende reisemål på grensen til Belize. Ettersom turismen fortsatt er i startfasen, har Costa Maya spesialisert seg på å ta imot cruisegjester. Allerede i havnen i byen Mahahual, hvor skipet legger til, ligger det en liten shoppingby og et basseng hvis du trenger å avkjøle deg litt. Vil du oppleve mer av det «ekte» Costa Maya, kan du dra til en av de mange maya-ruinene fra 350-tallet e.Kr.

Costa Maya har også gode muligheter for dykking og snorkling. Et utfluktstips er også Mayan Pavillion Park. Her er det blant mye annet et håndverkssentrum med mayakunst, gode tradisjonelle restauranter, saltvannsbasseng, amfiteater og fantastisk shopping.

I cruiseområdet er det tilrettelagt med utallige barer, restauranter og butikker. Her kan du også svømme med delfiner! En liten busstur unna kommer du til et lite bysentrum, hvor restaurantene og barene ligger i kø på stranden.

på stille dager er det fine snorklemuligheter på Costa Maya
Dag 9

Til sjøs

I dag er dagen til å oppleve alt du ikke har rukket til nå, og det kan vi love deg, det er faktisk en hel del. Besøk de fantastiske butikkene i skipets egen handlegate, ta en deilig lunsj på en av skipets mange spisesteder, les en god bok i skipets egen park, eller ta en dukkert – det er mange bassenger å velge imellom.

Dag 10

Amkomst Fort Lauderdale og hjemreise

Kl. 16.15 om morgenen legger skipet til kai i Fort Lauderdale, og vi tar farvel og går i land rundt kl. 09.00. På havnen venter bussen som skal ta oss med tilbake til flyplassen i Miami hvor vi begynner vår hjemreise direkte til Oslo. Forhåpentligvis med fantastiske minner i bagasjen!

Fort Lauderdale med sine mange kanaler og store kontraster
Dag 11

Ankomst Oslo

Vi ankommer Oslo på formiddagen og takker for en flott tur sammen.

Utfluktsbeskrivelse

I løpet av denne turen, vil vi få oppleve South Beach, Art Deco Distriktet og se noen av millionærenes herskapshus. Miamis berømte South Beach er en arkitektonisk skattkiste takket være de 800 eksemplene på art deco bygninger du finner her. De ble bygget i årene etter en voldsom orkan raserte byen i 1926. Art Deco Distriktet har en lengde på bare en kvadratmil, hvor noen av de mest luksuriøse bygningene har en utsikt over stranden Ocean Drive.

Byturen inkluderer også de berømte Wynwood Walls og Design distriktet. De er kjent for sine mange fargerike veggmalerier, Wynwood har på kun et par år blitt en av byens mest kjente distrikter. Dette er et utendørs museum som viser verk fra noen av verdens mest kjente gatekunstnere.

De omkringliggende gatene har blitt  konvertert til varehus, boliger, bryggerier og trendy kunstgallerier. Hit kommer de hippe og trendy for å finne skatter i nabolagets elegante klesbutikker. Her bugner det også av moderne bistroer og kveldsåpne barer. Design distriktet er kjent for sin elegante og moderne arkitektur, eksklusive interiørdesignbutikker og kunstgallerier.

Turen vil også gå til Little Havana og Calle Ocho. Little Havana er  Miamis kubanske hjerte, med latinamerikanske kunstgallerier og travle restauranter. Kafeer med flotte vinduer som selger cubansk kaffe og sigarer. På Calle OCho (SW 8th Street) diskuterer lokalbefolkningen politikk over et slag domino i Maximo Gomez park, også kalt Domino Park av lokalbefolkningen. Det historiske Tower Theatre viser cubanske filmer, mens områdets klubber spiller latinsk musikk.

Før vi reiser tilbake til hotellet, skal vi innom Brickell Avenue og Miami Downtown. I Miami Downtown ligger Miamis epicenter, fullpakket med skinnende skyskrapere, med storslagen utsikt over bukten.

Dete var stedet for en av Miamis tidligste internasjonale attraksjoner, Henry Flaglers Royal Palm Hotel, som åpnet i 1897 langs bredden av Miami River. Downtown Miami var hjemmet til Miamis første utviklingsbom i 1910 og 1920-tallet, med Flagler Street i kjernen. Frihetstårnet var inngangspunktet for kubanske flyktninger som ankom i Miami i 1959.

I dag har Downtown Miami’s befolkning doblet seg på mindre enn 10 år, og de nye innbyggerne har brakt med seg nye restauranter, barer, butikker, parker og museer i verdensklasse. Brickell er byens finanssenter, med glitrende forretnings og boligtårn.

Reiseplanen kan forandre seg i forhold til trafikken og er opp til reiseguiden.

Bo komfortabelt

 • Balkonglugar

  Dette er en standard lugar med balkong, som har havsutsikt. Lugaren har 2 senger som kan gjøres om til dobbeltseng. Lugaren inneholder også sitteområde, privat balkong, bad, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe.

  Størrelse på lugaren ca: 18 m2, balkong ca 5 m2.

Allure of the Seas

Allure of the Seas

 • Tonnasje: 220.000
 • Lengde: 362 meter
 • Passasjerkapasitet: 6296
 • Mannskap: 2.384
 • Byggår/Renovert: 2010
 • Registreringsland: Bahamas

Allure of the Seas er et av verdens største cruiseskip og tilhører Oasis-skipsklassen sammen med Oasis of the SeasHarmony of the Seas og Symphony of the SeasDe fire Oasis-skipene er banebrytende og nyskapende på mange områder.

Skipets 18 dekk tilbyr mange banebrytende fasiliteter og en rekke aktiviteter – mor deg med alt fra skøyteløping til klatring eller ta en behandling i skipets spa-avdeling. Allure of the Seas har mange ulike restauranter å velge mellom og det er aldri langt til nærmeste spisested. Om bord Allure of Det finnes også blant annet et stort utendørs vannteater med spektakulære show, utendørsområdene Boardwalk og Central Park med ekte trær og planter, promenadegaten Royal Promenade med butikker, puber og kafeer, baren Rising Tide Bar som beveger seg mellom tre dekk, Zip-Line i ni dekks høyde, H2O Zone vannpark, fire basseng og 10 boblebad, det første strandbassenget til havs, surfesimulatorer, verdens første karusell til sjøs, 24 ulike spisealternativer – for å nevne noe. Allure of the Seas er skipet som har ALT!

Fasiliteter om bord

Sol og bad

 • Hovedbasseng
 • Fritthengende boblebasseng
 • FlowRider
 • H2OZone (vannland)
 • Solarium (bassengområde for voksne)
 • Boblebad

Mat og drikke

 • Hovedrestaurant
 • Windjammer Café (bufférestaurant)
 • Ben & Jerry’s iskrembar
 • Café Latte-tudes
 • Café Promenade
 • Champagnebar
 • Chops Grille (steakhouse)
 • Jade Restaurant (asiatisk)
 • Johnny Rockets (hamburgerrestaurant)
 • Portofino Restaurant (italiensk)
 • Roomservice
 • Schooner Bar
 • Central park (park med kafé etc.)

Fornøyelser og underholdning

 • Casino Royale
 • Kino
 • Nattklubb
 • Teater
 • Spillarkade
 • Viking Crown Lounge
 • Boleros Lounge
 • Aquatheater (utendørs amfiteater)
 • Karusell Entertainment Place (barer og underholdning)
 • Rising tide bar

Aktiviteter

 • Basketballbane
 • Boksering
 • Spa
 • Fitnessenter
 • Golfsimulator
 • Skøytebane
 • Klatrevegg
 • Løpebane
 • Minigolfbane
 • Sportsdekk
 • Zip-Line

Øvrig

 • Kunstauksjoner
 • Kapell
 • Konferansesenter
 • Bibliotek
 • Royal Promenade (shoppinggate)

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Miami i økonomiklasse t/r direkte med SAS
 • Innsjekket bagasje
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass, skip og hotell
 • 2 netter på Fairwind Hotel på South beach
 • 7 netters cruise i balkonglugar
 • Samtlige måltider i skipets hoved- og buffetrestauranter
 • Samtlige show og det meste av undeholdning
 • Escapes egen Cruiseekspert Ivar Jensen med på hele reisen.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover vann, kaffe, Te og juice i skipets bufetrestauranter)
 • ESTA til USA USD 14 per person. Dette søkes om individuellt på nett minimum 72 timer før avreise
 • Utflukt i Miami
 • Måltider i Miami
 • Utflukter i regi av rederiet
 • Skipets spesialrestauranter
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tilslutning fra andre byer på forespørsel

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at Det kan bli ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst

Avvikende reisevilkår:

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.

Med forbehold om endringer og skrivefeil.