Elvecruise på Donau fra Beograd til Wien

/ Fem land og fire hovedsteder – med eller uten strikketøy

❗ TILBUD: Singellugar uten tillegg, eller kr 1000 i rabatt per person i delt lugar. Bruk rabattkode 2020 ved bestilling innen 31. januar, og rabatten blir trukket fra. Begrenset antall lugarer.

På dette elvecruiset har vi med oss kreative Gunn Birgirsdottir – som er et oppkomme av inspirasjon og ideer. Gunn har ikke bare strikkedilla, hun har også spikkedilla og naturdilla, og er opptatt av å formidle skaperglede og gi oss tips om alt fra strikking til hva som kan lages av naturmaterialer og brukte småting.

Men du må slett ikke ha dilla på verken strikking eller noe annet for å bli med – dette elvecruiset er for alle!

 Vi skal oppleve mye forskjellig bare se her:

 • Seil gjennom 5 land mens du bor på samme «hotell» i 8 dager!
 • Underveis besøkes 4 hovedsteder og mange landsbyer – ny dag nye opplevelser!
 • Du bor komfortabelt i utvendige lugarer på vårt 4* elvecruiseskip MS River Discovery II
 • Hver dag serveres smakfulle måltider, samt «afternoon tea» og lett kveldsmat
 • Lokal underholdning om bord
 • Vi har inkludert 5 utflukter som lærer deg mer om historiske hovedsteder og kulturelle småbyer
 • Landsby-lunsj hos en lokal familie. Gled deg!
 • Kreative foredrag med Gunn Birgirsdottir
 • Erfaren og trivelig reiseleder er med på hele turen


Gunn Birgirsdottir
har hatt strikkedilla siden hun var 9 år og strikket sin første genser. Etter dette har hun strikket over tusen gensere, og utallige mengder småstrikk – fra luer og votter til pinnsvin og fugler. Hun har alltid likt å teste ut noe nytt – nye modeller og fargekombinasjoner. Med inspirasjon fra skog og norsk natur er Gunn opptatt av å lage enkle grunnoppskrifter som alle kan mestre, men du kan selv velge å gjøre de så avanserte du vil. Med sin islandske bakgrunn er hun spesielt opptatt av islandsk ull og hun vil ha med seg litt garn på turen slik at de som ønsker kan bli kjent med dette produktet, men andre garntyper kan også benyttes i de forskjellige oppskriftene. Gunn har utgitt flere bøker og klekker stadig ut nye ideer – med garn og knapper, glass, skjell, stein, tre, kongler, mose, bark og nøtter. Ikke rart at tittelen på en av bøkene hennes er Kreativ strikk + Skaperglede = Sant

Gunn, også kjent som StrikkeGunn, bor i Tønsberg, men reiser Norge på kryss og tvers hvor hun besøker husflidslag, strikkekafeer, strikkefestivaler og markeder. Hun er en morsom og fargerik dame som liker å inspirere andre til å finne frem skapergleden og sine kreative evner. På denne turen vil hun holde tre foredrag og for øvrig være tilgjengelig for de av gjestene våre som ønsker å få mer inspirasjon og flere ideer.
Bli gjerne bedre kjent med Gunn på hennes facebook side https://www.facebook.com/StrikkeGunn/

 

Les mer om skipet og utfluktene her


Avganger fra Wien til Bucuresti finner du her

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Kari Waag Wold

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 26.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Beograd

Vår reise starter med fly fra Norge til Serbias livlige hovedstad, Beograd. Fra flyplassen kjører vi til en liten landsby hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Vi får smake på hjemmelaget, serbisk mat og drikke og lokale spesialiteter, og underholdes av landsbyens musikanter. Her er det god stemning og mange godbiter.
Etter en hyggelig og morsom ettermiddag på den serbiske landsbygda kjører vi til skipet.

Om kvelden er det serbisk aften om bord og ved inngangen til restauranten ønskes vi velkommen på tradisjonelt vis med brød og salt. Etter middag inviteres du til folkloreshow i salongen. Det blir også fremvisning av de håndstrikkede Sirogojno-genserne som er viden kjent for sine vakre landskapsmotiver.

Sent på kvelden legger skipet fra kai og seiler mot Novi Sad. 

Landsbylunsj med lokale spesialiteter
Dag 2

Novi Sad

Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Vår lokale guide tar oss med på en inkludert byrundtur. Vi spaserer gjennom sentrum til markedet og den historiske bydelen før det blir litt tid på egen hånd.
Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, slappe av om bord, eller bli med på en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret ved Fruska Gora-fjellet (36 euro). Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet kong Milan I av Serbia og prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad stopper vi i den lille vinbyen Sremski Karlovci, som er sentrum for vinproduksjonen i dette området. Vi besøker en privat vin­produsent, kjent for sin Bermet vin, og får smake på ulike typer vin og deilig lokalprodusert honning.

Retur til skipet, som om kvelden setter kurs for Kroatia.

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder.
Dag 3

Osijek

I løpet av natten har vi krysset grensen til Kroatia og på morgenkvisten ankommer vi den kroatiske byen Osijek. Byen ligger ved elven Drava, en av sideelvene til Donau. Osijek er det kulturelle og økonomiske sentrum i Slavonia, Kroatias region i øst.

Her skal vi på en inkludert byrundtur og blir kjørt med buss til den tidligere befestede gamlebyen Tvrdja, kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Etter en hyggelig spasertur gjennom festningsbyen fortsetter vi med buss forbi Universitetets bygninger, St. Peters kirken, St. Pauls kirken og stadium til Osijek sentrum.  Her blir det tid til å rusle litt på egenhånd før vi returnerer til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen fortsetter cruiset langs Kroatia og Serbias bredder på vei mot Ungarn.

Mens vi seiler vil Gunn Birgirsdottir fortelle om kreativitet og skaperglede, og sin islandske bakgrunn.  

Osijek gotiske katedral.
Dag 4

Budapest

Etter frokost vil Gunn fortelle om gjenbruk og naturmaterialer. Med utgangspunkt i sin bok Pingla tar hun deg med ut i naturen og gir deg ideer til mange morsomme ting man kan lage med enkle midler og litt fantasi. Her vekkes mange av barndommens gode minner til live, fine opplevelser som det er en glede å dele med barn, barnebarn og venner i alle aldre.

I dag seiler vi gjennom det ungarske slettelandskapet, og ankommer Budapest midt på dagen. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau.

Etter lunsj er det inkludert byrundtur, hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan katedralen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.
Det blir tid til å rusle litt rundt i byen på egenhånd frem til middagen serveres om bord.

Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling (63 euro) i land. Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai i Budapest over natten.

Budapest - Donaus perle
Dag 5

Budapest

Hele dagen er til fri disposisjon. Utforsk Budapest på egen hånd, ta en tur i byens handlegater, eller nyt en avslappende formiddag eller ettermiddag om bord.
For de som er interessert vil Gunn være tilgjengelig med informasjon, tips og ideer. Tidspunkt avtales om bord.

Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (40 euro), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grotte­hospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Om kvelden seiler vi gjennom den vakkert opplyste byen på vei mot Slovakias hovedstad, Bratislava. Utseilingen fra Budapest er et av høydepunktene på turen, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

Den majestetiske parlamentsbygningen i Budapest
Dag 6

Bratislava

Om morgenen seiler vi gjennom Gabcikovo-­slusen, den største slusen i øvre delen av Donau.

Etter frokost vil Gunn fortelle om islandsk garn og kjærlighet i hver maske! Foredraget tilpasses cruisets seilingsrute og øvrige program.

Etter lunsj ankommer vi Bratislava, en av Europas yngste hovedsteder. Byen har en rik historie, som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Skipet ankrer opp i gåavstand fra den hyggelige gamlebyen.

På den inkluderte byturen spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteinstorg, sjarmerende trange gater og vakre bygninger. Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd.

Om kvelden inviteres det til kapteinens festmiddag om bord, og cruiset fortsetter mot Wien.

Skipet ligger til kai en kort spasertur fra gamlebyen i Bratislava.
Dag 7

Wien

I løpet av natten legger skipet til kai i cruisets siste havn – den gamle keiserbyen Wien. Etter frokost kan du bli med på en inkludert byrundtur der vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet hvor vi får servert lunsj.

Om kvelden tilbys det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (70 euro). Konserten er en hyggelig opplevelse og arrangeres i en av byens historiske bygninger. Orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.

Billetter til konserten kan bestilles og betales inntil 30 dager uker før avreise. Ved forhåndsbestilling er prisen kr 680 pr person. Billettene er ikke refunderbare.

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 8

Wien–Norge

Vår innholdsrike reise er over.  Etter frokost sier vi farvel til mannskapet og forlater skipet for å kjøre til flyplassen. Fly tilbake til Norge på formiddagen.

 

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!

Om skipet

MS River Discovery II (4*+)
Byggeår 2012
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 170
Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk, samt restaurant, lounge/bar, resepsjon, bibliotek, Captains Club og gratis wifi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, samt TV, minisafe, hårføner, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 16 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Alle lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong. 

 • River Discovery II til kai
 • River Discovery II
 • River Discovery II
 • River Discovery II - standard lugar
 • Bad på River Discovery II
 • Compass Rose Restaurant på River Discovery

Reisebetingelser

 

Dag Sted Inkludert  Valgfri utflukt Pris i euro
1 Beograd Landsbylunsj og serbisk aften
2 Novi Sad Byrundtur til fots og med buss Utflukt til Krushedol-klosteret, vin- og honningsmaking € 35
3 Osijek Byrundtur
4 Budapest Byrundtur Folkloreshow og Budapest by night € 63
5 Budapest Krigshospitalet € 40
6 Bratislava Byvandring
7 Wien Byrundtur Klassisk konsert (ved bestilling/betaling senest 30 dager før avreise kr 680) € 70

 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Beograd/Wien–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider om bord, fra middag første dag til frokost siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag, velg mellom tre hovedretter
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og winerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Serbisk aften med musikk og folkloreshow
 • Fem utflukter iht. program
 • Velsmakende landsbylunsj ankomstdagen
 • Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Kreative foredrag med Gunn Birgirsdottir
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis.
Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, våre reiseledere kan ikke bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang.
I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre.
For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.
Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden.
Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.
Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.

River Discovery 4*+
Byggeår 2012
Lengde 135 m
Antall dekk 4
Passasjerer 170
MS River Discovery II er et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk, samt restaurant, lounge/bar, resepsjon, bibliotek, Captains Club, treningsrom og gratis wifi.
I resepsjonsområdet er det også en kaffemaskin (åpen 24/7), isbit-maskin og en liten suvenir-butikk.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, samt TV, minisafe, hårføner, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.
Standard lugarene er 16 m². De Luxe-suitene (på øvre dekk) er 23 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Alle lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong. Enkeltlugar på nedre dekk, ca 12 m² med to mindre vinduer.