Fire land langs Rhinen fra Basel til Amsterdam (5*)

/ Elvecruise inkludert Moseldalen

 • Helt nytt (2020) og lekkert skip!
 • Opplev vakre Amsterdam med sine kanaler og karakteristiske arkitektur
 • Snus inn atmosfæren i Köln; parfymens fødested og Tysklands eldste by
 • Nyt utsikten til bratte klipper og imponerende borger fra soldekket
 • Bli med på en avstikker til Moseldalens perle, Cochem
 • Syng med på «Die Lorelei» mens vi seiler forbi den sagnomsuste klippen
 • Smak på lokale utsøkte dråper i vinbyen Rüdesheim
 • Kjenn på historiens sus i Speyer

Vi har også noen avganger motsatt vei Fire land langs Rhinen (Amsterdam – Basel)

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 19.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Nytt og lekkert førsteklasses skip
 • Vin til middag inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 19.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 19 980,-

Om skipene

MS AMADEUS IMPERIAL (5*)

Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2020
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Helt nytt (2020) og lekkert førsteklasseskip. Om bord er det restaurant, to salonger, suvenirbutikk, treningsrom, frisør, heis, soldekk og Wi­-Fi i fellesområdene (mot betaling). Det finnes et begrenset antall sykler til utlån. Alle lugarene er utvendige og suitene ligger på øvre dekk og har balkong.

Lugarkategorier

 • Suite

  Ca. 26 kvadratmeter.
  Komfortabel hjørne sofa, balkong, minibar, walk-in garderobe, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuell klimaanlegg, romslig bad med dusj / WC , badekåpe, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på øvre eller midtdekk

  Ca. 17,5 kvadratmeter.
  Panoramavindu som kan åpnes, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk

  Ca. 16 kvadratmeter.
  Mindre vindu som ikke kan åpnes, romslig garderobeskap, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

FLY FRA NORGE

Fly fra Norge til Basel eller Zürich. Transport til skipet som ligger i Basel, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Om ettermiddagen kaster vi loss og eventyret begynner.

Restauranten på MS Amadeus Imperial
Dag 2

STRASBOURG

Om morgenen legger vi til kai i Strasbourg i den franske regionen AlsaceStrasbourg er best kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petite France, med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur med buss og til fots. Dere får se byens største severdigheter, både de moderne og klassiske, blant annet Europaparlamentet, menneskerettighetsdomstolen og katedralen. Turen avsluttes med en spasertur gjennom bydelen Petite France, som står på UNESCOs verdensarvliste. Om ettermiddagen kan du utforske den sjarmerende gamlebyen videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til vinområdene i Alsace. Skipet seiler videre sent om kvelden.

Strasbourg
Dag 3

SPEYER OG MANNHEIM

Tidlig om morgenen kommer vi til Speyer, en av de eldste byene i Tyskland. Speyers største attraksjon er keiserkatedralen som ligger midt i byen. Katedralen ble påbegynt i år 1030 og under høyalteret ligger åtte romerske keisere og tyske konger begravet. Speyer har også en sjarmerende gammel bydel hvor du blant annet kan se den 55 meter høye byporten (Altpörtel) og Mikwe, byens jødiske bad fra år 1128. Ta en spasertur i Speyer sammen med reiselederen.

Ved lunsjtider fortsetter cruiset, og et par timer senere legger vi til kai i Mannheim. Mannheim er utgangspunkt for en valgfri halvdagsutflukt til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Med sitt historiske sentrum og rike historie, er Heidelberg en av Tysklands mest populære turistbyer. Utflukten inkluderer besøk i Heidelberg slott, regnet for å være den viktigste renessansebygningen nord for alpene. Videre til fots gjennom den gamle bydelen med sine mange vakre bygninger i barokkstil. De som ikke blir med på utflukten til Heidelberg, kan utforske Mannheim på egen hånd eller tilbringe en rolig ettermiddag om bord. Skipet ligger ved kai i Mannheim til over midnatt.

Mannheim
Dag 4

RÜDESHEIM OG KOBLENZ

Dagens første stopp er Rüdesheim – en romantisk, gammel vinby som vet å sjarmere sine besøkende. Ta en spasertur i land sammen med Escapes reiseleder, eller besøk Siegfrieds mekaniske musikkabinett som har en bemerkelsesverdig samling med selvspillende instrumenter. I byens smale hovedgate, Drosselgasse, ligger tavernaene som perler på en snor. Et stopp her for å smake på områdets utsøkte viner anbefales.

Skipet seiler videre ved tolvtiden. Cruiset går nå gjennom den vakreste delen av Rhindalen. Her er det mange eventyrslott og dalsidene består av bølgende vinmarker. Underveis passeres den legendariske Lorelei-klippen, som rager 120 meter over vannflaten. Klippen markerer den smaleste strekningen langs Rhinen. Sent om ettermiddagen legger vi til kai i Koblenz, den to tusen år gamle byen som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Opplev byen på egen hånd eller bli med reiselederen på en rusletur i byen, blant annet til Deutsches Eck – Det tyske hjørnet – landtungen der Mosel og Rhinen møtes. Her står det en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I som ble reist i 1897. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

 

Koblenz
Dag 5

COCHEM

I dag tar vi en liten avstikker fra Rhindalen og seiler oppover Mosel, den største sideelven til Rhinen. Tilbring morgenen på soldekket og nyt utsikten til det vakre landskapet vi passerer, eller finn et rolig hjørne i salongen og les en bok.

Midt på dagen kommer vi til Cochem, ofte omtalt som Moseldalens perle. Byen ligger vakkert til med den imponerende Reichsburg-borgen tronende på en høyde over byen. Landskapet rundt byen er formet av flere hundre år med vinproduksjon. Gamlebyen, med sine middelaldertorg og vakkert restaurerte bindingsverkshus, oser av historie. Cochem oppdages best til fots og det tilbys en valgfri byvandring gjennom gamlebyen. Etter rundturen er det tid til å ta en spasertur på egen hånd og kanskje smake på den verdensberømte vinen området er kjent for. Om kvelden seiler vi tilbake mot Rhinen.

På avgangen 15.mai 2020, får vi en hyggelig kjøretur til Cochem gjennom det maleriske landskapet langs Mosel med buss, da det er planlagt vedlikehold av slusen. 

Idylliske Cochem i Moseldalen
Dag 6

KÖLN

Skipet seiler hele natten før det legger til kai i sentrum av i Köln tidlig om morgenen. Köln er Tysklands fjerde største by og den mest folkerike byen langs Rhinen. I den gamle bydelen Altstadt, ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under den annen verdenskrig, men de viktigste bygningene er omhyggelig gjenoppbygd, deriblant tolv romanske kirker. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, fikk heldigvis ikke store skader og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur med buss og til fots. Se ruinene av den antikke bymuren og Kölnerdomen før dere spaserer gjennom den gamle bydelen tilbake til skipet.

Ved lunsjtider legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Nyt en rolig ettermiddag om bord og fordøy alle inntrykkene fra cruiset. Om kvelden er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av dans i salongen.

Köln med den berømte Kölnerdomen
Dag 7

VOLENDAM OG AMSTERDAM

I løpet av natten krysser vi grensen til Nederland og etter en avslappende morgen om bord ankommer vi havnebyen Hoorn midt på dagen. Hoorn er utgangspunkt for en valgfri utflukt som starter med en byvandring i Volendam med besøk på et lokalt ysteri, hvor dere lærer om hvordan man tradisjonelt lagde ost i Nederland. Deretter kjører dere med buss til Amsterdam. Her skal dere først på en rundtur forbi flere av Amsterdams største severdigheter, før utflukten avsluttes med en kanalbåttur gjennom det historiske hjertet av byen.

I mellomtiden har skipet forlatt Hoorn, og legger til kai i Amsterdam ved 18-tiden De som ønsker kan ta en rusletur i land etter middag. Skipet ligger ved kai over natten i Amsterdam. Med sine hundre kilometer med kanaler, cirka nitti øyer og 1500 broer er det ikke å undres over at Amsterdam kalles Nord-Europas Venezia.

Amsterdam
Dag 8

Amsterdam

Etter frokost sier vi farvel til skipet og blir kjørt med buss til flyplassen. Fly fra Amsterdam tilbake til Norge.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Fly Oslo-Basel eller Zurich // Amsterdam-Oslo (avreise fra andre byer på forespørsel)
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Syv netters cruise på valgt dekk
• Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
• Vin til middag om bord
• Kaffe og te til alle måltidene
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer utover det som er nevnt
• Utflukter (se under)
• Tips til besetning, guider og sjåfører
• Avbestillings­ og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Det er mulig å forhåndsbestille en utfluktspakke inntil 35 dager før avreise.
Utfluktspakken (5 utflukter) koster kr 2200,- pr. person.

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord (EUR)
2 Strasbourg Byrundtur i Strasbourg € 62
3 Mannheim Utflukt til Heidelberg € 53
4 Koblenz Byvandling i Koblenz € 19
6 Köln Byvandring i Köln € 25
7 Hoorn Nord-Holland, Amsterdam og kanalbåttur € 64

TILLEGGSUTFLUKTER
Det tilbys ytterligere tre utflukter, som kun kan kjøpes ombord.

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord (EUR)
2 Strasbourg Vinruten i Alsace € 64
3 Speyer Byvandring € 19
4 Rüdesheim Byvandring , inkludert «Sigfrieds mekaniske musikk museum» € 27
5 Cochem Byvandring med vinsmaking € 45

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 70 euro pr. person til besetningen om bord i tillegg en euro til lokale guider/sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede,rederiet tillater ikke rullatorer eller rullestoler om bord av sikkerhetsmessige årsaker. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.