Førjulscruise – Budapest, Bratislava og Wien

/ Julestemning og elvecruise på Donau

 • Vi besøker tre land og tre flotte hovedsteder pyntet i sin fineste julestas
 • Budapest og ærverdige Gerbeaud Café med sin berømte adventskalender
 • Bratislava med sin sjarmerende gamleby
 • Wien med sine magiske julemarkeder
 • Klassisk konsert i Kursalon, en av Wiens berømte storstuer (pristillegg)
 • Europas tradisjonsrike julemarkeder med duft av glühwein, peppernøtter og lokale delikatesser
 • Du bor i utvendig lugar og kommer til ferdig dekket bord hver dag
 • La deg skjemme bort av et serviceinnstilt mannskap og skipets gode kjøkken
 • Om bord kan også boblebad, badstue og trimrom nytes og benyttes
 • Erfaren og trivelig norsk reiseleder fra Escape Travel

🎉 Tilbud! Reiser du alene? Da får du våre flotte dobbel-lugarer uten singeltillegg!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 9 450,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.12.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Dobbel lugar til bruk alene uten singeltillegg
 • Helpensjon, byrundturer og konserter om bord er inkludert
Reiseleder
Sylvia Roland

Avreiser

 • Avreisedato 02.12.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 9 450,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Budapest

Vi flyr fra Norge tidlig om morgen til Amsterdam og videre til Budapest, hvor vi lander ved lunsjtider. Fra flyplassen drar vi direkte til det berømte julemarkedet på Vörösmarty-plassen. Dette er kjent som et av de fineste julemarkedene i Europa, her er det et yrende folkeliv og stor stemning. Mer enn 100 treboder og to utendørsscener tar i ukene frem mot jul over et av Budapests mest populære torg.

Kjenn duften av nybakte, tradisjonelle honningkaker og varm, krydret vin, ungarske pølser og andre kulinariske spesialiteter. Her kan du også få kjøpt de populære pipekakene (Chimney Cake). Ved Vörösmarty-plassen ligger også det kjente konditoriet Gerbeaud hvor vinduene på fasaden i adventstiden er omgjort til en gigantisk adventskalender som teller ned dagene til julaften. Benytt gjerne muligheten til en kaffe og en godbit på den ærverdige kaféen.

Etter et par timer med hyggelig førjulsstemning kjører vi til skipet for innsjekking. MS Bolero skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag møtes vi til velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Vi får servert en god middag i skipets restaurant og nyter resten av kvelden i skipets salong.

Skipet ligger ved kai sentralt i Budapest over natten, og det er fullt mulig å ta en spasertur i byen når du ønsker.

Koselige boder på julemarkedet i Budapest.
Dag 2

Budapest

Etter frokost blir det byrundtur med lokal guide i en av de vakreste byene i Europa. Vi kjører gjennom bydelene Buda og Pest, som strekker seg utover på hver sin side av Donau, og får se mange av Budapests største severdigheter. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen.

Om du ikke ønsker å bruke hele ettermiddagen i byen, har du mulighet til å bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (40 euro). Dette er en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grotte­hospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Før middag får vi oppleve en flott konsert med fiolin og piano i skipets salong. Duoen Zsigmond Brothers spiller alt fra sigøynermusikk og czardas til variert klassisk musikk. De muntre brødrene lager god stemning og bruker å ha publikum i sin hule hånd. Gled deg!

Etter middag anbefaler vi en tur på dekk for å oppleve den flotte utseilingen gjennom den vakkert belyste byen.

En varm kopp Glühwein skal det også bli en råd med på Europas julemarkeder.
Dag 3

Bratislava

Vi nyter en rolig formiddag om bord, mens skipet seiler mot Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Etter lunsj går vi sammen med reiselederen til den sjarmerende gamle bydelen i gotisk-barokk stil. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gågatene med brosteinstorg og får blant annet se St. Martins katedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongene, det vakre rådhuset og St. Michaelstårnet.

Her i gamlebyen ligger også byens koselige julemarked. På markedet er det mulig å gjøre gode kjøp av slovakiske spesialiteter som håndblåste glass, håndmalt keramikk, og andre produkter man ikke får tak i når man besøker vanlige butikker, så det er bare å glede seg. Det tilbys også et utvalg av mat og drikke – ikke vær redd for å smake på noe du ikke har smakt før. Vær heller redd for å gå glipp av noe som du kanskje syns hadde vært kjempegodt.

Spaser gjerne en tur til Bratislava slott, som er byens landemerke og som ligger majestetisk til på en høyde 85 meter over Donau. Herfra kan du beundre den flotte utsikten over elven og byen.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, så du kan oppleve julemarkedet og byens butikker i ditt eget tempo. Kanskje finner du små julegaver å ta med hjem. Ta deg også gjerne en tur innom det lille konditoriet Kormuth hvor kaffe og et stort utvalg nydelige kaker serveres i historiske omgivelser. Du forplikter deg til å betale minimum 10 euro for å oppleve stedet og smake på fristelsene, men det er det vel verdt!
Eller besøk en av byens koselige spisesteder og puber. Regionen har rike vintradisjoner og hvitvinen her er kjent for å være god.

I kveld inviteres vi til festmiddag i skipets restaurant. Etter middag blir det underholdning om bord med The Saloon Orchestra Afrodite. Orkesteret Afrodite ble etablert i Bratislava i 1994. Gruppen startet som en septett, men ble i 1999 redusert til en kvintett med to fioliner, fløyte, chello og piano. De dyktige kvinnene tolker hovedsakelig popmusikk fra det 20. århundre i originale arrangement, laget spesielt for instrumentene i gruppen. Afrodite har i de siste 12 årene jevnlig spilt på elvecruiset på Donau for et skandinavisk og internasjonalt publikum, og høster stor berømmelse blant våre gjester. Len deg tilbake og nyt!

Sent på kvelden legger skipet fra kai med kurs for Wien.

Det blir vakker musikk om bord i båten også. Orkesteret Afrodite spiller hovedsakelig moderne popmusikk i klassisk arrangement.
Dag 4

Wien

Skipet ankommer Østerrikes flotte hovedstad tidlig om morgenen.
Etter en god frokostbuffet er det transport til sentrum av Wien hvor vi skal på en inkludert bussrundtur med lokal guide. Vi får se flere av byens historiske steder og imponerende severdigheter. Wien er en by med en rik kulturarv som inkluderer mer enn 27 slott, 150 palasser, og over 100 museer. Vi får se det eksentriske Hundertwasserhuset, bygningen uten en eneste vannrett linje, laget av den moderne kunstneren Hundertwasser. Vi får også se Hofburg-palasset og den vakre operabygningen. Hofburg-palasset tjente som residens for det østerrikske Habsburgdynastiet i 600 år, og prakten, storheten og luksusen som de keiserlige omga seg med har satt sitt preg på byen.

Forhåpentligvis blir det tid til en avslappende pause i en av byens kafeer. Wien er jo kjent for sin flere hundre år gamle kafékultur, så sett deg ned og se på folkelivet, ta en kopp kaffe og et deilig kakestykke (Sachertorte anbefales!) og bare la atmosfæren synke inn.

Retur til skipet for lunsj, eller du kan velge å bli igjen i sentrum for å utforske den flotte byen på egenhånd.

Etter lunsj om bord er ettermiddagen fri til egne opplevelser. Du kan bli om bord og ta livet med ro, eller du kan ta turen til Rådhusplassen for å besøke byens eventyrlige julemarkeder, som av mange er ansett som noen av de beste i Europa. Her kan du se stemningsfulle torg med dekorerte boder, koselig julepynt og lokale spesialiteter. Wiens gater er også vakkert pyntet, og du får tid til å oppleve den hyggelige byen på egenhånd. Det er en kort tur med T-banen til sentrum av Wien fra der skipet ligger til kai. Reiselederen er behjelpelig med informasjon.

Retur til skipet for et lite pusterom og en tidlig middag.

Wien er også musikkens by, valser og operetter har sitt hjem her, og mange kjente komponister har bodd i byen. Etter middag kan du oppleve en valgfri klassisk konsert med vakker musikk av Mozart og Strauss. Konserten tar en og en halv time og arrangeres i Kursalon Wien. I pausen serveres det et glass musserende vin.
Konserten, inkludert transport fra skipet og tilbake, koster kr 650,- per person og må forhåndsbestilles senest to uker før avreise.

Skipet ligger til kai i Wien til neste dag.

Velkommen til det strålende julemarkedet i Wien.
Dag 5

Wien - Norge

Etter en god frokost om bord sjekker vi ut av lugarene og forlater skipet for denne gang.

Sammen med reiselederen drar vi til det stemningsfulle julemarkedet foran Schönbrunn-palasset. Her kan vi nyte duften av pepperkaker, brente mandler og glühwein, og la oss friste til å smake på noen av godsakene. Det er også en hyggelig kafé her hvor du kan la deg friste til å smake på den lokale baksten mens du nyter utsikten til salgsbodene og livet på markedet.

Sammen med reiselederen drar vi til en lokal restaurant for å spise lunsj før vi kjører til flyplassen.
Fly tilbake til Norge på ettermiddagen. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam. Sen ankomst til Norge.

Garantert julestemning!

MS Bolero (4*)

Byggeår: 2004 (renovert i 2012)
Lenge: 127,7 m
Antall dekk: 3
Passasjerer: 180

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, suvenirshop, trimrom, velværeavdeling med sauna og stort soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, minisafe, TV og aircondition. Lugarene er 16 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Flyreise Norge – Budapest/Wien – Norge med KLM
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Fire netters cruise i utvendig lugar
• Smakfulle måltider om bord fra middag første dag til frokost siste dag
• Frokostbuffet
• 3-retters lunsj
• 4-retters middag
• En oppgradert festmiddag med aperitif
• Kaffe/te stasjon i salongen hele dagen
• Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
• Ettermiddagskaffe/te med kake i salongen
• Kveldssnacks servert i baren om kvelden – avhengig av dagens program
• Lunsj på en lokal restaurant avreisedagen
• Utflukter i henhold til program
• Levende musikk i salongen hver kveld
• WiFi (hastigheten og tilgangen kan variere)
• Lokale guider
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Valgfri klassisk konsert i Wien (må forhåndsbestilles senest 14 dager før avreise)
• Evt. avreise fra andre byer i Norge (pris på forespørsel)
• Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 1, Budapest   Julemarked.
Dag 2, Budapest   Byrundtur. Tur til Mathallen og tid til shopping. Konsert om bord. Valgfri utflukt til Krigshospitalet (ikke inkludert).
Dag 3, Bratislava  Tur i gamlebyen og julemarked. Konsert om bord.
Dag 4, Wien   Byrundtur. Julemarked. Valgfri klassisk konsert i Kursalon om kvelden (ikke inkludert).
Dag 5, Wien   Julemarked. Lunsj.

DRIKKEPAKKE
Drikkepakke til måltidene om bord (vin, fatøl og alkoholfritt til lunsj og middag) må forhåndsbestilles senest 14 dager før avreise. Pris kr 700,- pr person. Når to personer deler en lugar må begge bestille drikkepakken.

TIPS
Tips er frivillig, men også vanlig praksis i store deler av verden. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I mange havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil flere skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.