Desembertokt med Christian Radich

Las Palmas – La Gomera – El Hierro – Las Palmas

Ship O’hoi! Nå kan du bli med som medseiler på selveste Christian Radich og oppleve noen av de mindre kjente Kanariøyene i et deilig desemberklima! Å være medseiler om bord på Radich’en er en positiv utfordring for kropp og sjel, en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute.

Gled deg til: 

 • Vandretur på La Gomera – øya Colombus seilte fra for å finne Amerika
 • Utforsk El Hierro, den minste av Kanariøyene
 • Byliv i Las Palmas – gode muligheter for både strandliv, tapas og noe godt i glasset
 • Den fantastiske atmosfæren om bord i skuta

Du går dine vakter om bord, deltar i det daglige arbeidet med å seile den flotte skuta. Mannskapet lærer deg det du trenger, seilerfaring er ikke nødvendig, kun eventyrlyst! Det å være på vakt når stjernene står høyt på himmelen over deg, er uforglemmelig. Det er når ingenting bryter horisonten at du forstår at jorda er rund… Det føles som å være under en osteklokke av stjerner! På dine frivakter kan du nyte følelsen av frihet i det å være under seil. Da kan du vel fortjent slappe av med en god bok, fotografere, lære deg mer om skuta og livet til havs og ikke minst; nyte soloppganger og solnedganger – vakrere blir det nemlig ikke!

Påmeldingsfrist snarest grunnet frist på flybillettene.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 13 590,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 03.12.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Aktiv ferie
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 600,-

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 03.12.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 13 590,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 (3/12)

Ankomst Las Palmas / Vi kaster loss!

Vi flyr direkte fra Oslo Lufthavn til Las Palmas på Gran Canaria. Her blir gruppen møtt på flyplassen og transportert til havnen hvor Christian Radich ligger til kai. Nå blir det hyggelig å møte besetningen på Christian Radich, våre medseilere og få introduksjon om seiltoktet samt litt riggtrening. Det er imponerende å tenke på at skuta har 9000 meter tau, hele 27 seil og at stormasten er over 37 meter!

Christian Radich letter anker 20:00 og det kribler nok litt i kroppen når toktet er i gang! Fra Las Palmas styrer skuta mot La Gomera. Ingen måltider inkludert i dag.

Livet om bord. På seilasene vil du erfare at det tar kort tid før verden rundt oss føles litt fjern, vi etablerer nemlig raskt vårt eget lille samfunn om bord der samvær og hygge betyr mer enn noe annet. På havet knyttes vennskapsbånd på tvers av alder og nasjonalitet. Skuta kan ha 65 til 80 medseilere, og det har vært opptil 13 nasjonaliteter om bord på én etappe!

Sjøvaktene er på to ganger fire timer i døgnet, dag som natt. Som medseiler holder du enten utkikk, går sikkerhetsrunder, setter seil og står til rors, alltid under kyndig veiledning og instruksjon. Seilmanøvrene krever innsats, men så gøy å delta på! Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Det trengs også folk på dekk til å dra i tau. På stille vakter brukes ofte tiden til å lære om knuter, seil og sjømannskap.

Du sover i hengekøye eller fast køye i to komfortable, luftkondisjonerte banjere (sovesaler). Fordelingen av disse bestemmes av besetningen om bord. Det finnes ingen dobbelt- eller enkeltrom. Skuta har gode dusjrom/bad. Du nyter tre gode måltider daglig når vi seiler. Det er en liten suvenirbutikk som selger toalettartikler og snacks. Her kan du betale med kort.

 

Livet som medseiler om bord, men riggen er valgfri!
Dag 2 (4/12)

Ankomst La Gomera

Etter  å ha seilt hele natten ankommer vi San Sebastian, øst på La Gomera, onsdag morgen. San Sebastian er både inngangsporten så vel som La Gomeras hovedstad. Med sine rundt 7000 innbyggere er den øyas økonomiske og kulturelle motor, mest kjent for sin historie. Christopher Columbus tilbragte mye tid her og satte sitt preg på øya, det er funnet bevis for at det var herfra han seilte for å finne Amerika.

Her er flere interessante monumenter: Torre del Conde, et middelalderborg og den eldste bygningen som er bevart på øya og Casa de la Aguada, populært kalt brønnen sies at det var herfra Columbus tok vann fra brønnen for å døpe det nye kontinentet han fant. En annen veldig kjent bygning er Parador de la Gomera, en interessant bygning artitektonisk sett. Den er derfor erklært den beste Paradoren på Kanariøyene med en restaurant som er anbefalt i flere matguider. Denne er kanskje verdt et besøk under oppholdet?

Nå har vi to hele dager til å oppleve denne flotte øya. La Gomera er den nest minste av de bebodde Kanariøyene og er lite preget av turismen. Midt på øya ligger nasjonalparken Garajonay med en helt spesiell unik regnskog. Parken står på Unescos verdensarvliste. Vi anbefaler en tur innom turistkontoret for kart og nærmere informasjon om La Gomera og San Sebastian. Det godt merkede sykkelveier om man vil leie sykkel. (F/L/M)

San Sebastian, La Gomera
Dag 3 (5/12)

La Gomera - Dagsutflukt med buss på La Gomera, vandretur og lunsj

Etter en god frokost blir vi hentet av buss for å oppleve øya La Gomera. Visste du at La Gomera har et eget plystrespråk, el Silbo, som man bruker for å kommunisere på distanse? Vi har med guide, for er det noe vi bør gjøre akkurat på La Gomera, så er det å vandre. Det venter oss også en deilig lunsj på lokal restaurant. Her blir det god hjemmelaget og typisk mat fra La Gomera. Vi fortsetter runden vår med buss tilbake til San Sebastian. Vi beregner hele dagen på turen. Mer informasjon om vandreturen følger. (F/Restaurantlunsj/M)

Etappe vandretur: moderat vanskelighetsgrad

Nasjonalparken Garajonay, La Gomera
Dag 4-5-6 (6-7-8/12)

Til El Hierro - Valgfri sightseeing med buss

Kl 09:00 (fredag) letter vi anker og seiler fra La Gomera til El Hierro, den minste av Kanariøyene. Dette er den sørligste av Kanariøyene og mest vestlig beliggende. Her ankommer vi samme kveld 18:00 og tilbringer hele neste dag (lørdag 7/12) på øya. Christian Radich arrangerer busstur for de som ønsker å være med (mot ekstra betaling, se nederst i programmet). Turen går til utsiktspunktet La Peña som ligger nord på øya. Herfra kan du se utover havet, vingårder og frukttrær. Turen tar ca 2 timer. Husk gode sko! Vel tilbake på skuta har du resten av lørdagen til egne gjøremål og opplevelser på denne vakre øya.

I de tre kommunene på El Hierro, Valverde, Frontera og El Pinar finner vi landsbyer hvor husene er bygget av rå materialer – den tradisjonelle måten å bygge på. Dette gir en spesiell sjarm, og her finner du mange håndverkstradisjoner. Og så er det innbyggerne, da. De lever et liv basert på en annen rytme mye grunnet øyas ro og klima, og landsbyene her vil ta deg imot med åpne armer og stor gjestfrihet. De er spredt rundt på øya, helst langs kysten. Dette gjelder ikke Valverde, et av hovedstedene som ligger inne på øya.

(F/L/M)

Fantastisk utsikt fra El Hierro.
Dag 6-7 (8-9/12)

El Hierro til Las Palmas

Vi letter anker kl 08:00 (søndag) og seiler til Las Palmas med ankomst mandag kveld. Vel framme er seiltoktet over, og det er siste fellesmiddag med «gjengen» i kveld. Betjeningen dekker middagsbordet på dekk, og sammen nyter vi en deilig avslutningsmiddag om bord. (F/L/M)

Las Palmas de Gran Canaria, hovedstaden på øya, ligger på den nordøstlige delen av øya i et flott scenario bestående av to bukter og de flotte strendene deres – Playa de las Canteras og Playa de las Alcaravaneras. Las Palmas er for øvrig en travel by med spansk atmosfære, historie og kultur. Her finner du det beste av to verdener – flotte strender og bylivets travelhet. Her finner du mange fine butikker, sidegater fulle av kafeer og supre steder for tapas og drinker.

Grunnlagt i 1478, kan Las Palmas de Gran Canaria vise til en viktig historisk og kulturell arv, mye av den finnes i distriktet Vegueta, det eldste kvarteret i byen, som ble utnevnt til et verdensarvsted av UNESCO i 1990. Las Palmas har en imponerende infrastruktur av hoteller og leiligheter, og havnen Puerto de La Luz er en av de viktigste i hele Europa, noe som gir byen et kosmopolittisk uttrykk. Med tilstrømmingen av turisme og økonomiske aktiviteter på 60-tallet er innbyggertallet fordoblet de siste 30 årene, til rundt 400.000 innbyggere.

Litt byliv Las Palmas.
Dag 8 (10/12)

Las Palmas - Hjemreise

Etter frokost er det tid å ta farvel med besetning og medseilere. Litt vemodig det der, så sammensveiset som man blir etter å ha vært om bord og delt vakter og måltider i flere dager. Du har nå formiddagen fri til å utforske Las Palmas og innta en god lunsj. Bagasjen står om bord mens du er i byen. Nyt stranden Las Canteras, se det flotte akvariet eller bare kos deg i de hyggelige gatene! 

Vi møtes på Christian Radich til avtalt tid, mønstrer av, og gruppen blir transportert til flyplassen i Las Palmas. Nå har du garantert mange minner å mimre over – seilturen, seilminner og vennskapsbånd som er knyttet. Og hvem vet, kanskje mønstrer du på en ny seilas med Christian Radich ved en anledning? Vi ankommer en julepyntet Oslo Lufthavn, og nå er vi vel klare for litt norsk julefeiring? GOD JUL! (F/-)

”Å seile med Christian Radich er en uforglemmelig opplevelse som gjør at man vil være med på seilas gang på gang. Og ikke nok med det, det er en vinn-vinn situasjon: Du får din livs ferie samtidig som du bidrar til å holde vår kulturarv i live”. Dette uttaler en tidligere medseiler.

Tapas til lunsj i dag?

Reisebetingelser

PRIS  gjelder pr person i banjer (sovesal) i hengekøye eller fast køye om bord. Det finnes ingen andre alternativ enn banjer om bord.

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Flybilletter Oslo Lufthavn -Las Palmas, økonomiklasse
 • Felles busstransport t/r flyplass/kai i Las Palmas
 • 7 netter om bord på Christian Radich
 • Alle måltider inkludert på Christian Radich iflg program
 • Dagsutflukt på La Gomera med vandring og lunsj
 • Lokale skatter og avgifter.

Om du flyr fra andre flyplasser enn Oslo Lufthavn, kontakt oss for tilbud om tilslutningsbilletter!

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Ingen måltider inkludert dag 1, kun frokost hjemreisedagen
 • Guidet busstur/sightseeing(engelsk) i El Hierro, tillegg kr 350
 • Vegan eller vegetarmat (må forhåndsbestilles), tillegg kr 200.
 • Drikkevarer

Det følger ingen reiseleder med på reisen fra Norge da det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler. I Las Palmas blir gruppen møtt på flyplassen for transport til båten, og på returen transport fra havnen til flyplassen.

På La Gomera er det arrangert med bussutflukt, vandring og lunsj for vår gruppe. Inkludert.

Christian Radich organiserer sightseeing på El Hierro for de som ønsker. Dette betales direkte til Chr Radich om bord. Det samme gjelder om du har bestilt vegan eller vegetarmat.

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik: F= frokost, L= lunsj, M= middag.

SJØVAKTENE. Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i  seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

FØR AVREISE. Nærmere informasjon om bagasje og nødvendig utstyr blir tilsendt sammen med deltakerhåndbok etter påmelding. Dette sendes ut av Christian Radich. Håndboka Christian Radich forteller om livet om bord. Vi anbefaler at du leser denne som en forberedelse til turen, men det forventes selvfølgelig ikke at du skal kunne alle detaljer.

Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer.

Aldersgrensen om bord er 18 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 15 år. Mange godt voksne er med.

HELSE Alle med normalt god helse kan seile med Christian Radich. Vi forventer at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær. Dersom du benytter rullestol eller krykker, kan du ikke delta på tokt.

Det er viktig at det opplyses om allergier og all medisinbruk må registreres. Vær oppmerksom på at medisiner mister sin effekt ved sjøsyke. Husk å gi beskjed til sersjant og vaktleder om bord dersom du bruker sjøsyketabletter eller sjøsykeplaster (vi anbefaler plaster som fås på resept). Ved bruk av sjøsykemedikamenter kan du ikke delta i riggklatring en viss tid etter inntak, 6 timer etter inntak av siste tablett og 12 timer etter at sjøsykeplaster er tatt av.

Christian Radich er ikke egnet for handikappede, epileptikere kan normalt ikke delta på tokt. Allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem.

FORSIKRINGER  På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring og at forsikringen gjelder i de områder reisen går. Merk at det også kan gjelde egne regler ved forsikringen etter fylte 70 år. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen

PASS må medbringes på reisen, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. ESCAPE er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER. Vi anbefaler at du tar kontakt med din fastlege eller et vaksinekontor for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.