Til fots i Høy-Atlasfjellene, Marokko

/Eventyrlig vandring på Marokkos tak

 • Vandring langs eldgamle muldyrtråkk gjennom Høy-Atlasfjellet
 • Kom tett på små berberlandsbyer, menneskene og tradisjonelt levesett
 • Svale oaser og valnøttlunder
 • Marokkansk mat og gjestfrihet
 • Marrakech: nyt et arabisk bad, opplev de spennende basarene

Forbered deg på en annerledes ferie – dette er ”back to basic”! Bli med Vera til fots gjennom områder i Høy-Atlasfjellene med blendende kontraster. Her tar de mange små landsbyene farge av jordsmonnets skiftende farger. Vi følger de mange stier og muldyrtråkk som sirkler seg gjennom landskapet og lager ruter der hver minste sving åpner opp for nye fjellformasjoner og svale oaser med mandel- og valnøttlunder.

Opplev våren i fjellet, den beste tiden her, med god temperatur og grønne oaser. Vi bor enkelt i fjellet, i telt og på herberge, hvor vi kommer tett på marokkansk gjestfrihet og tradisjonelt levesett. I tillegg til norsk reiseleder har vi lokalt team: fjellfører, kokk, hjelpere og deres muldyr som frakter bagasjen vår, mat og telt. Marokko byr på minnerike opplevelser, dette er luksus i det enkle og – et sant lite eventyr!

Vanskelighetsgrad 4 støvler

Påmeldingsfrist snarest.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.04.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Vera Sletto

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.04.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 14 990,-
 • lamper marokko
 • Marrakesh Marokko
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Marokko

Ankomst Marrakech. Marokko ligger mellom Middelhavet, Atlanterhavet og Saharas uendelighet – et land der naturen har latt fantasien utfolde seg fritt. Et land rikt på kontraster, et kongerike med en kultur og en atmosfære som omfatter Orientens største drømmer og vakreste tradisjoner. Snødekte fjelltopper i Atlas, berberlandsbyer og kashbaher…

Transport til sentrum og vår Riad (hotell) som ligger sentralt til i medinaen (gamlebyen) i Marrakech. Vi gjør oss litt kjent i gamlebyen og soukene (basarene) før vi inntar en deilig marokkansk middag på en terrasserestaurant. Vi møter vår guide, og det blir utdeling av kartskisser for ukens fottur.

Marrakech med Høye Atlas i bakgrunnen.
Dag 2

Marrakech – Telouate

Etter god frokost på hotellet starter vår ”ekspedisjon”. Over det kjente Tizen Tischka passet (2260 moh) til Telouate går turen gjennom marokkanske landsbyer og landskap, og etter hvert får vi vårt første inntrykk av Høy Atlasfjellene. Vi bruker dagen og gjør noen stopp underveis, også for lunsj og et besøk i den kjente borgen Kashbah Telouate. Vi får en kort gåtur til vårt overnattingssted på 1900 m hvor te og senere middag venter oss.

Vi følger muldyrtråkk gjennom fjellet.
Dag 3

Tambda Lake

Dagens vandring tar oss opp til 2600 m.o.h. og den lille innsjøen Tambda. Vi passerer gjennom berberlandsbyer med frodige dalfører med mandeltrær og tradisjonelt terrassejordbruk før vi kommer høyere opp via et pass. Vi serveres te av viltvoksende urter, og det blir lunsj underveis på 2300 m. I dag overnatter vi i telt omringet av fjell på over 3000 meter og med utsikt til innsjøen. For friskuser kan et bad i innsjøen anbefales før middag!

 

Her er vi høyere enn Galdhøpiggen - 2600 moh!
Dag 4

Tagourt

Vi fortsetter langs innsjøen og opp gjennom et elveleie før vi kommer opp i fjellpasset Tizi n’Tamda (2700 m.o.h) med storslått utsikt til Anti Atlas-fjellene og store deler av Sør-Marokko hvor Sahara-ørkenen begynner. Overveldende inntrykk når muldyrtråkkene fører oss ”midt inn” de vakre Høy-Atlasfjellene! Lunsj etter siste oppstigning. Siste del av etappen, på vei ned til teltplassen på 2018 meter, er det mer skogkledt terreng. En flott og variert dag som avsluttes med middag og overnatting i telt. På teltplassen blir vi ganske sikkert besøkt av barn og unge fra den nærliggende landsbyen.

Dag 5

Ait Ali n’ittou

Vi passerer landsbyen hvor vi besøker landsbyskolen. Deretter får vi en god oppstigning som tar oss gjennom setre hvor berberne flytter opp med buskapen for sommeren. Vi skal gjennom et fjellpass på 2400 m og spiser lunsj under skyggefulle valnøtt-trær ved elven. Turen går gjennom frodig jordbrukslandskap, og vi møter de lokale som jobber på jordene og transporterer i stor bør på ryggen eller på muldyret. Vi gjør et stopp i en vakker berberlandsby før vi følger veien og elveleiet til Ait Ali n’ittou hvor vi overnatter i herberge. Herlig med dusj og senere middag på herberget.

 

Og der plutselig - in the middle of nowhere - står lunsjbordet vårt dekket.
Dag 6

Tizi-n-Wawat

Dagens etappe følger innover elveleiet før vi tar opp gjennom små berberlandsbyer hvor dagliglivet går sin gang. Lunsj under skyggefulle trær før vi følger muldyrtråkkene videre gjennom landsbyer, deretter en god oppstigning gjennom et pass på 2500 m. Leirplassen ligger på et vakkert ”platå” på ca 2200 moh. Deilig middag, overnatting i telt.

 

Gode møter med berberfolket i fjellet. Blir vi invitert inn på te, mon tro?
Dag 7

Tizi-n-Wawat - Marrakech

Vi avslutter uken med kort morgentur før vi blir hentet og kjører tilbake til Marrakech. Vi gjør et stopp for lunsj underveis og er fremme i Marrakech på ettermiddagen. Innkvartering i vår sentralt beliggende Riad. Nå har vi litt tid i spennende Marrakech. Om du ønsker å gå i soukene, i de trange gatene i gamlebyen eller kanskje du etter disse dagene i fjellet drømmer om arabisk bad og massasje på et hammam, før vi alle møtes til avslutningsmiddag på den travle plassen Jemaa el Fnaa. Uansett valg, reiseleder vil gi deg gode tips. 

Kveldsstemning på Djemma El Fna i Marrakech
Dag 8

Marrakech

Etter god frokost på terrassen har vi noen formiddagstimer til å utforske de trange gatene for shopping, sightseeing og lunsj i spennende Marrakech. Reiseleder tar de som ønsker på en liten morgenvandring i byen og soukene (basarene). Tidlig ettermiddag reiser vi til flyplassen for retur til Norge.

Vi lover at shopping-genet får ben å gå på i Marrakech

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4. Vi vandrer i behagelig tempo hele dagen, i snitt 6-7 timer pr dag, tar inn opplevelser og inntrykk, blir servert lunsj underveis og senere middag av vår  kokk. Vi befinner oss mellom 1900 og 2700 moh gjennom uken. Man bør derfor vite at man tåler disse høydene, være vant til å ferdes i terreng og være i god form.

Gåtid/-etapper

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8
Timer 1 5 8 6 7 1

Timeangivelsen er cirkatid og beregnet ut fra aktiv gåtid. Pauser/stopp kommer i tillegg.

Alt dette er inkludert:

 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Marrakech inkl dagens skatter og avgifter
 • Transport t/r flyplassen i Marrakech
 • 2 overnattinger i delt dobbeltrom på riad i Marrakech
 • 5 overnattinger i Høy-Atlasfjellene, hhv telt og herberge iflg program
 • Lokal fjellfører, kokk, hjelpere og muldyr i fjellet
 • Transport t/r start og avslutning av fotturen (buss/jeeper)
 • Helpensjon iflg program (fra og med middag i Marrakech ankomst lørdag til og med frokost retur lørdag)
 • Citytax ved overnatting i Marrakesh
 • Norsk reiseleder under oppholdet

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Drikke
 • Varm dusj på herbergene
 • Tips til hjelperne og kokk (ca 500 Dirham/50 euro)
 • Evt Hammam (arabisk bad m/massasje)
 • Sovepose / hodepute for telt
 • Enkeltromstillegg på forespørsel kr 900,- (*).

*Enkeltromstillegget gjelder ved overnatting i Marrakech (begrenset antall). Gir første prioritet på enmannstelt – og enerom på herberget, hvis mulig. Se for øvrig ”Overnatting”

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette..

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen. 

HELSE Det kan være et stykke til legehjelp på turen, og eventuell syketransport til Marrakech kan måtte foregå med muldyr til nærmeste vei. Ved eventuell ulykke eller sykdom som krever transport tilbake til Marrakech, vil dette bli bestilt på deltakers bekostning. Du vil bli bedt om å oppgi forsikringsselskapet ditt ved påmelding. Husk også å medbringe bevis på reiseforsikringen din på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. For medlemmer av EØS, holder det med gyldig pass. Du fyller ut et enkelt skjema ved ankomst og avreise fra Marrakech som leveres i passkontrollen. Utenlandske deltakere utenfor EU/EØS må ta kontakt med den marokkanske ambassaden eller UD med forespørsel om eventuell visumplikt.

VAKSINER Ingen vaksinering kreves før innreise, men revaksinering mot polio, difteri/stivkrampe og gulsott (hepatitt) anbefales av norske helsemyndigheter. Drikkevaksinen er anbefalt – kontakt din lege i god tid før avreise for dette. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller en klinikk for reisevaksiner for nærmere informasjon og eventuelt andre spørsmål vedrørende helse på reise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Turen krever litt ”ekspedisjonsinnstilling”; et positivt og åpent sinn for eventuell uforutsigbarhet i en ny og spennende kultur. Vi lever med lyset; står opp med solen og starter å gå etter frokost. Tilfeldighetene råder noe mer her enn hjemme- det planlagte går ikke nødvendigvis alltid etter planen, men dette vil også være en del av sjarmen med denne turen! Vår fjellfører og hjelpere er svært erfarne og vil ta vare på oss på beste måte. Berbere generelt er svært gjestfrie mennesker. Infrastrukturen er begrenset og overnattingsstedene deretter. Gjennom uken vil vi bo i telt og herberger. De dagene vi går i fjellet blir det liten tilgang på varmt vann. Enkel standard på overnatting i telt og herberge. Toalettforholdene likedan. Se ”overnatting”.

Marokko har vanligvis et behagelig og mildt klima og turen er lagt til en tid på året som vanligvis er svært vakker i fjellet, grønt og fint og blomster som springer ut, behagelig temperatur. . Temperaturen når vi er i fjellene vil i gjennomsnitt være rundt 20 -25 grader på dagen, men vil kunne variere med når på året vi er der (noe lavere vår og høst, varmere på sommeren). Kveldstemperaturen er rundt 10 grader, men kan droppe noe mer på natten. Varmere i Marrakech. Denne turen går relativt høyt til fjells (1900-2700 moh) og vi må derfor være forberedt på at variert vær kan forekomme – fra varm sol, til vind og regnbyger. Snøen legger seg vanligvis høyere opp, men vår- og høstavgangene kan by på alt fra blomster til snødekte partier. Det tas forbehold om eventuell endring av ruten underveis.  Forslag til pakkeliste vil bli sendt ut nærmere avreise.

Norsk reiseleder følger med under hele turen tur/retur Oslo. Lokal guide følger med på fjellturene. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Maks antall deltakere på denne reisen er 14, minimum antall deltakere er 10.

Overnatting

Riad i Marrakech Dag 1
Herberge Dag 2
Telt Dag 3, 4
Herberge Dag 5
Telt Dag 6
Riad i Marrakech Dag 7

Riad er typiske marokkanske byggestil hvor huset er bygget rundt et åpent gårdsrom (patio). Mange av disse er i dag bygget om til små hoteller. Gites er lokale herberger bygget av de lokale for å huse fotturister. De har enkle vaske- og toalettforhold på deling. Varm dusj må ofte betales ekstra for. I herbergene må vi regne med å overnatte flere på rommet. Når vi bor i telt, vil vi så langt det rekker ha enkeltmannstelt (par deler).

Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Kart/Forslag pakkeliste. Enkel kartskisse vil bli utdelt i Marokko.