Fottur Costa Blanca, Spania

/En uslåelig kombinasjon av fjell og hav

 • 5 varierte fotturer – på fjell og ved kyst
 • Hele uken på et deilig hotell 4**** nær Middelhavet
 • Små byer og lunsjer på lokale spanske restauranter
 • Guadelest, beliggende på toppen av et fjell
 • Vinsmaking og gode tapas i Alteas gamleby
 • Vakre Valencia med sykkelsightseeing og paella

Costa Blanca i Spania – en over 200 km lang kyststrekning i provinsen Alicante. Her er det over 300 soldager i året og et av Europas beste klima. Costa Blanca er preget av hav, men også av fantastiske fjell, grotter, flotte fossefall, naturparker og noen helt utrolige sandstrender. Den viser Middelhavlandskapet i sin storhet – et vakkert syn og med en nydelig lukt av salt hav. Vi avslutter uken med en tur til Valencia – helt klart et høydepunkt!

Vanskelighetsgrad 3+

 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.04.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • NYHET!
LOKALE TURLEDERE
Siv Midtbø og Joe Reed

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.04.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 990,-
 • Hotel Cap Negret, Spania
 • Spania, Altea
 • Hotel Cap Negret, Spania
 • Hotel Cap Negret, Spania
 • Hotel Cap Negret, Spania
 • Spania, Altea
 • Spania, Valencia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Alicante / Til Altea

Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Alicante på østkysten av Spania. Våre lokale guider for uken møter oss på flyplassen. Etter en times tid er vi på hotellet, hvor vi sjekker inn og har resten av dagen til avslapning, basseng og blått hav og etterhvert en nydelig solnedgang. Vi bor godt på Hotel Cap Negret 4**** som ligger nær stranden, og en kort spasertur fra Altea sentrum (ca 10 min gange). Hotellet har et vakkert stort uteområde hvor du kan sole deg og nyte den milde brisen, og blir det for varmt, hopper du i det innbydende bassenget eller bestiller forfriskende drikke fra pool baren. Nyt en fantastisk utsikt over Middelhavskysten. Det blir et kort informasjonsmøte før middag. (M)

Fiske- og kunstnerlandsbyen Altea ble oppdaget av hippier og bohemer fra hele Europa på 60-tallet.  I de trange brosteinsbelagte gatene som leder opp til kirkeplassen finnes mange små kunstbutikker. Altea, som ofte blir kalt Middelhavets kuppel, er kjent for kirken med den blå kuppelen som ruver på toppen av gamlebyen. Byens vennlige atmosfære gjør at du føler deg hjemme med en gang i de smale smugene og i de små lokale butikkene. 

Hotel Cap Negret , Altea
Dag 2

Sierra de Bernia

Alle møtes til en god frokost. Kort transport til Sierra De Bernia fjellet. Dette er et imponerende fjell som stiger høyt over de omkringliggende byene. Her vil vi også kunne utforske ruinene fra et gammelt fort som dateres tilbake til 1500-tallet, det ble brukt som en utkikkspost. En fin opplevelse med denne turen er når vi kryper gjennom det berømte «Sierra De Bernia hullet» som tar deg fra den ene siden av åsen til den andre, hvor det møter oss en spektakulært utsikt. Vi nyter naturopplevelsene underveis – farger, sol, lukt og tilstedeværelse. Etter vandringen smaker det med god lunsj på en lokal restaurant i fjellsiden før vi blir kjørt tilbake til hotellet. Tid for avslapning og egentid før vi møtes til en god felles middag på hotellet. (F/L/M)

Dagens etappe: 10 km / 3,5-4 timer

Dag 3

Sierra Helada - fra Albir til Benidorm

Alle møtes til en god frokost, så skal vi ut på en spennende fjelltur! Denne dagen går turen langs den berømte havklippen Sierra Helada som strekker seg fra byen Albir til Benidorm, Med sine 7 små topper og en fantastisk utsikt utover Albir, Altea og Benidorm, er denne ruten en av favorittene på Costa Blanca. Vi vil også kunne se til den historiske byen Tarbena oppe i fjellet, for ikke å nevne Costa Blancas nest høyeste fjell; Puig Campaña som stiger stolt opp med sin høyde 1406 moh og som er vårt mål Dag 5! Dette en favoritt kystrute for mange, men også litt krevende. Vi vandrer ned til Benidorm og benytter anledningen til et bad i sjøen før vi inntar en deilig lunsj med drikke på en lokal spansk restaurant. Tilbake til hotellet hvor du kan nyte resten av dagen. Eller hva med en tur inn i Alteas gamleby? Felles middag på hotellet. (F/L/M)

Dagens etappe: 13 km lang / ca 4-5 timer

Sierra Helada med Benidorm i bakgrunnen
Dag 4

Dagen på egenhånd - vinsmaking og middag i Altea

Denne dagen kan du nyte helt på egenhånd og våre guider bistår gjerne med tips til forskjellige aktiviteter eller opplevelser, alt etter ditt ønske. Gamlebyen Altea, Albir eller Benidorm? Det er mange muligheter i området og korte avstander med lokalbussen. I dag er lunsj inkludert på hotellet.

Om kvelden samles vi for å gå inn til gamlebyen i Altea med sine smale gater, små butikker og sjarmerende torg. Vi avslutter dagen med en herlig tapasmiddag og vinsmaking hos Åge på hans restaurant. Åge er norsk og er godt kjent her på Costa Blanca for sin egenproduserte vin med fargen BLÅ. Dette blir en flott opplevelse med blanding av veldig god mat, vin og historie, før vi spaserer tilbake til hotellet. (F/L/M)

Alternativ fottur (ikke inkl): Hvis du kan tenke deg en fjelltur i dag også, går turen til Naturparken Penyal D’Ifac eller Calpe Rock som den også blir kalt. Dette er en klippe/fjell av kalkstein som ligger på kysten i den vakre byen Calpe. Turen er 6 km og tar ca 3,5 timer å gå (medium vanskelig). Med sin svingete sti rundt klippen og en 15 meter lang tunnel som er skåret rett gjennom fjellet, gir dette oss en unik opplevelse. Vi når toppen på 332 meter over havet og blir belønnet med en fantastisk panoramautsikt over store deler av Costa Blanca og det vakre Middelhavet. Med en vakker gylden strand på nordsiden, og en saltvannslagune bak Ifach, er utsikten upåklagelig. Vi går samme vei ned igjen og nyter en deilig spansk lunsj (ikke inkl) i Calpe. Denne og eventuelt andre aktiviteter i dag er mot tillegg i pris og må avtales kvelden før med våre guider. Det fordrer et visst antall påmeldte for at turen skal gå.

Kirken Nuestra Señora del Consuelo i Altea
Dag 5

Toppen Puig Campaña 1406 moh

Vi starter dagen med en deilig frokost, og deretter skal vi ut på tur i vakre omgivelser. Denne fjellturen tar deg fra utkanten av byen Polop til fjellbyen Finestrat, ca 14 km og den regnes som krevende. Du vil virkelig nyte denne fantastiske fotturen som tar deg opp gjennom «Barranc de Canal», som passerer ved foten av den store, steinete kalksteinen «den sovende løve». Etter en ganske utfordrende stigning på ca 500 meter blir du møtt av en fantastisk utsikt over det vakre landskapet og Puig Campaña. Herfra er det en rolig og grei spasertur gjennom furuskog og langs svingete stier til vi kommer dit vi skal «klatre» til toppen av Puig Campaña. Med klatring mener vi at man må beregne å bruke hendene enkelte steder – men er virkelig verdt turen! Fra toppen kan du se over hele Costa Blanca kysten, fra 1406 meter over havet, en flott opplevelse! Her skal vi spise vår lunsjniste som våre guider har laget til oss – før vi tar samme vei ned igjen og går tilbake til Finestrat hvor bussen tar oss tilbake til hotellet. Kos deg ved bassenget, og vi møtes senere til en god middag på hotellet. (F/Lunsjpakke/M)

Dagens etappe: 14 km / ca 6 timer

Puig Campana i tidlig morgenlys.
Dag 6

Castell de Castells - Guadelest

Etter frokost skal vi på ut på ukens siste vandring her på Costa Blanca. Vi kjører til den fredelige landsbyen Castell de Castells som ligger flott til i fjellene. Her danner de robuste kalksteinsfjellene som når over 1500 meter, en trekant rundt landsbyen og krysses av gamle stier og tørre elveleier. Dette er en fantastisk fjelltur, alt på veldig gode stier. Vi skal gå opp til et gammelt slott hvor vi skal nyte medbragt lunsj som guidene har ordnet, og virkelig nyte utsdkten herfra. Så tar vi en annen vei ned og vandrer til slutt inn i den vakre lille byen Guadalest som «alle» gjerne vil besøke når de på disse trakter. Den ligger flott til på toppen av et fjell og har det vakre turkisblå vannreservoaret under seg. Her blir det tid til å vandre litt rundt på egenhånd og nyte arkitekturen og omgivelsene og kanskje en kaffe? Bussen tar oss tilbake til hotellet hvor vi møtes til felles middag på hotellet. (F/Lunsjpakke/M)

Dagens etappe: 13 km / 4-5 timer

Landsbyen Guadalest ligger spektakulært til
Dag 7

Valencia - Guidet sighseeing på sykkel - paella

I dag skal vi på utflukt til vakre Valencia med egen buss (ca 1,5 t). Byen er som skapt for sykkel, og hva er mer naturlig enn å bese byen fra sykkelsetet på en guidet sykkeltur? Valencia er paellaens hjemby, så det er helt naturlig at en god paella står på menyen til lunsj. Her er det bare å glede seg! Resten av ettermiddagen blir det litt tid på egenhånd – Valencia har egentlig «alt»: en flott havn, et utmerket matmarked, en nydelig katedral, La Ciudad de las artes y de las ciencias med blant annet et svært interessant akvarium, og byen er et eldorado for shopping. I kveldingen reiser vi tilbake til hotellet for felles middag. (F/L/M)

Vakre Valencia
Dag 8

Alicante flyplass / Hjemreise

God frokost på hotellet. Fylt av gode minner fra fine dager med latter og sol, glede, nye bekjentskaper og ny energi, tar vi farvel med Costa Blanca for denne gang og setter kursen hjemover til Norge.  

Paella er Valencias signaturrett

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Fly t/r Oslo-Alicante med skatter og avgifter
 • 7 netter i delt dobbeltrom på hotell 4****, romkategori standard
 • Helpensjon iflg program
 • Transport til og fra Alicante flyplass
 • All lokal transport ifm fotturene iflg program
 • 5 fotturer iflg program
 • Utflukt Valencia med guidet sykkeltur og lunsj
 • 1 Vinsmaking og tapasmiddag i gamlebyen Altea
 • To lokale guider, en norsk- og en engelsktalende.

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Evt fottur og lunsj på valgfri dag
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider 
 • Enkeltromstillegg kr 1800,-. Begrenset antall.

Vanskelighetsgrad 3+. Lengden på turene ligger 4-6 timer.  Pauser kommer i tillegg.  Turene kan virke anstrengende på grunn av opp- og nedstigningene som er en naturlig konsekvens av landskapet her, men er man i vanlig god form og ved god helse, vil man nyte dem.

Angivelsene i programmet er cirkatider og beregnet ut fra aktiv gåtid. Pauser/stopp kommer i tillegg.

Det gjøres oppmerksom på at endringer i programmet kan forekomme grunnet værforhold.  Alternativ fottur vil i så fall bli tilrettelagt slik at vi får en flott dag på tur!

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgitt slik det fremkommer i passet. Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

 • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
 • Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
 • Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 10 deltakere . Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor 7 netter på et godt hotell Cap Negret 4**** nær Altea og med kort vei til stranden, i delt dobbeltrom, kategori standard. Enkeltrom mulig mot tillegg i pris. Merk: begrenset antall. Utendørs svømmebasseng og solsenger. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke se fra turen.

Måltider. Helpensjon fra og med middag dag 1 til og med frokost Dag 8. Det må gis beskjed ved påmelding vedrørende eventuelle matallergier eller om man er vegetarianer. Om du velger valgfri fottur Dag 4, er denne ikke inkludert.

Frokost-buffet alle dager på begge hotellet. Lunsj er enten lunsjpakke eller på lokal restaurant. Rikholdig og variert middagsbuffet på hotellet. Middag på restaurant iflg program. Se program for detaljer.

Bagasje. Forslag pakkeliste blir sendt deltakerne nærmere avreisedato.

Turleder/Guide/Gruppestørrelse. Lokal norsktalende guide møter gruppen på flyplassen i Alicante. Gruppestørrelse min. 10, maks 15 deltakere + turleder/guide.

Kart/Litteratur. Vi anbefaler å kontakte Nomaden for kart.

 

 

 

Våre lokale guider Siv og Joe

Våre lokale guider

Siv og Joe er våre lokalguider for uken og vil sørge for at vi får en flott opplevelse. 

Fra ung alder har Joe alltid hatt en dyp lidenskap for naturen og fjellet. I stedet for å være på fotballaget valgte han fjellklatring og tilbrakte mye av sin tid utendørs. Han har god erfaring som fjellguide og har også drevet med kajakkpadling, dykking, klatring og nå hans lidenskap: paragliding. Joe gleder seg over å vise dere dette flotte landskapet og hva denne delen av Spania har å by på.

Sivs lidenskap for naturen startet tidlig, født og oppvokst i Norge med vakkert landskap, fjell og fjorder. Hun har bodd og arbeidet i utlandet og dette har åpnet mange nye dører. Hun har også tilbrakt en tid som backpacker i Irland, Skottland og Tyskland. Hun elsker å bli kjent med nye mennesker. Etter å ha flyttet til Costa Blanca er hun begeistret over å kunne gå fjellturer og gleder seg over å vise oss dette vakre landskapet i Spania.