Skradinski Buk-fossen i Krka nasjonalpark.

TIL FOTS I NATURSKJØNNE DALMATIA, KROATIA

/ Flotte fotturer i innland og ved kysten

 • Bli kjent med kroatisk kultur og tradisjoner
 • Kulinariske opplevelser med autentisk cuisine og vingårdsbesøk
 • Nasjonalparken Krka – Dalmatias grønne oase
 • Vandring i Cetinadalen og Trilj’s grønne åser.
 • Skjærgårdssafari og vandring på øyene Šolta og Drvenik Mali
 • Fjellvandring Mosor

Dalmatia er et område i den sørvestre delen av Kroatia, hvor også de kjente byene Split og Dubrovnik ligger. Vi skal utforske Dalmatia på kryss og tvers – og i høyden!

I tillegg til fantastiske naturopplevelser, får vi nyte godt av den kroatiske gjestfriheten og den historiske sjarmen. Vi skal bo i byen Trogir, som ligger på Unescos verdensarvliste. Den ble grunnlagt av grekerne for nesten 2400 år siden, og har siden da gått igjennom mange transformasjoner. I dag er den en av sentral Europas best bevarte middelalderbyer, så her kommer du til å trives!

Vanskelighetsgrad  2+ støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.05.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Sanja Kandzija

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.05.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 17 990,-
 • Trogir_Kroatia
 • Trilj , Kroatia
 • Trilj, Kroatia
 • Cetina, Kroatia
 • Kroatia, Cuisine
 • Kroatia, vandring
 • Kroatia Cuisine
 • Kroatia
 • Kroatia Solta
 • Kroatia Mosor 3
 • Split_Kroatia
Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

ANKOMST SPLIT TIL TROGIR

Direkte morgenfly med Norwegian fra Oslo Lufthavn til Split hvor vår norsktalende reiseleder møter oss. Vi bor i den skjarmerende byen Trogir, nærmere bestemt Seget Donji på Hotel Rotondo****. Hotellet ligger ca. en 15-20 minutters spasertur fra gamlebyen, og bare noen få minutters gange fra badestranda. Det finnes også kafeer, dagligvarebutikker, apotek og bakeri i umiddelbar nærhet av hotellet.

Etter en kort busstur blir det en liten pustepause før vi tar en felles byvandring i Trogir med vår lokale guide og gode venn Luka. Hyggelig å bli litt kjent med gamlebyen og omgivelsene rundt ved starten av oppholdet, slik at dere enkelt og på egen hånd kan utforske hva Trogir har å by på senere. Etter byvandringen drar vi tilbake til hotellet og spiser en felles middag. (M)

 

Trogir - en av Kroatias best bevarte byer
DAG 2

DRVENIK VELI - ØYVANDRING

Etter frokost går vi i samlet tropp ned til fergekaia i Seget og hopper på båten til Drvenik Veli, en liten øy litt sørvest for Trogir. I løpet av dagen vil vi oppleve øyfolkets harmoniske levemåte, og føle på kroppen øyas positive energi, ganske urørt av moderne sivilisasjon.

Her finnes det bare ca. 200 fastboende og øya er bare på ca. 12 km2. Fra kaia, i den eneste landsbyen på øya (Drvenik Veliki), tar vi en vandring langs olivenlunder og viltvoksende aromatiske urter. Vi tar også en titt på noen rester etter eldre bosetninger på øya, i tillegg til å besøke noen flotte bukter og rullesteinsstrender hvor de som ønsker kan ta en forfriskende dukkert. Vi avslutter med en felles lunsj på øya etter vandringen før vi returnerer med ferga til Trogir på ettermiddagen. (F/L/M)

Dagens etappe: ca 8 km / ca 3 timer/ +/- 170 m

Fossefallene i Krk nasjonalpark er utrolig vakre.
DAG 3

KRKA NASJONALPARK

I dag skal vi besøke Krka, en av Kroatias åtte nasjonalparker. Den kalles Dalamatias grønne oase på folkemunne. Navnet har den etter elva med samme navn som utgjør livsnerven i nasjonalparken. Den er ca. 110 km2 og strekker seg fra kystbyen Skradin i sør og nesten helt opp til innlandsbyen Knin i nord. Under bussturen på vei til Krka serverer vår guide Luka litt fakta om kroatenes liv og tradisjoner i et litt humoristisk perspektiv, mens vi kjører igjennom kulturlandskapet i innlandet i Dalmatia.

Etter ca. 1 times kjøring fra Trogir ankommer vi Stinice, en av inngangsportene til nasjonalparken ved innsjøen Visovac. Fra Stinice går vi oppstrøms langs elva Krka og passerer flere flotte utsiktspunkt over canyonlandskapet i parken. Vi får også lære mye om nasjonalparkens dyre- og planteliv langs ruta.

Etter et par timers behagelig vandring forbi grønne enger og olivenlunder ankommer vi Roski Slap, en serie av mindre terrasserte fossefall som brytes opp av frodig og vill elvevegetasjon. Vi tar en pust i bakken og gir oss selv litt tid til å utforske Roski Slap på egenhånd. Her finnes det rester etter noen eldre vannmøller som man kan ta i nærmere øyesyn. På vei tilbake til bussen stopper vi innom «Oziđana pećina cave» for å se hvordan mennesker i bronsealderen levde her for rundt 7000 år siden.

Etter avsluttet vandring i Krka besøker vi i en liten sjarmerende vin- og etno gård og utenfor innlandsbyen Drnis inntar vi dagens middag. Den tradisjonelle matretten peka står på menyen, og fersk ørret fra elva Krka. Her blir vi tatt imot av gårdseieren Marko. Det er med innlevelse og stolthet husbonden forteller om gårdens historie. Før middagen skal det smakes på noen av hans egenproduserte viner. Omgivelsene og menyen tatt i betraktning er dette så autentisk det kan bli! Retur tilbake til Trogir. (F/L/M)

Dagens etappe: ca 10 km / 3-3,5 time / + 200 m

Kroatia - Krka
DAG 4

DAG TIL EGEN DISPOSISJON

For de av dere som ønsker noe annet enn å slappe av på stranden eller utforske Trogir på egen hånd kan vi arrangere kanotur, sykkeltur, båttur, ATV tur, eller andre utflukter/aktiviteter etter ønske. Et besøk til gamlebyen i Split (keiser Diocletian’s palass) anbefales også. Her kan man ta en nærmere titt på gammel romersk arkitektur, shoppe, eller bare ta del i det pulserende livet i denne middelhavsperlen. Det informeres nærmere om dette i begynnelsen av oppholdet. (F/M)

DAG 5

CETINADALEN- TRILJ’S GRØNNE ÅSER (m/ vingårdsbesøk)

Denne dagen vies til innlandet i Dalmatia, eller Zagoraen som innfødte også kaller det. Kjøreturen tar ca. 1 time, og underveis skal vår guide Luka fortelle oss litt om regionens spennende historie. Vi starter i byen Trilj som ligger flott til ved elven Cetina. Foruten den storslåtte naturen i Cetinadalen, går vi gjennom et autentisk kulturlandskap med små sjarmerende landsbyer hvor tradisjonelt hushold lever i beste velgående.

Gåturen ender på en vingård hvor vi får en smakebit av lokalprodusert vin, ost og spekeskinke. Retur til Trogir og felles middag på hotellet. (F/L/M)

Dagens etappe: ca 10 km / 3,5-4 timer / +/- 300 m

Trilj , Kroatia
DAG 6

ØYA ŠOLTA – BÅTTUR OG FOTTUR

På kaien ved hotellet samles for dagens utflukt. Det blir en en frisk og actionfylt start på dagen. Vi blir hentet med speedbåter som tar oss med ut i den magiske kroatiske skjærgården.

Vi legger kursen mot øya Solta, men stopper innom et par idylliske viker på veien dit, deriblant «the Blue Lagoon». Her kan hardhausene blant oss ta seg en forfriskende morgendukkert i det krystallklare vannet. Etter at badenymfene har plasket fra seg, gjør vi strandhogg ved Rogač, en liten landsby på nordsiden av Solta. Derfra begir vi oss vestover på øya og tar turen innom noen sjarmerende rustikke landsbyer på veien, omgitt av drueranker og olivenlunder.

Solta er kjent for flere ting, bla. annet produksjon av olivenolje, honning og den lokale vinen Dobričić. Vi besøker en autentisk familieeid bondegård hvor vi får anledning til å smake på noen av disse hjemmelagde produktene.

Turen fortsetter videre mot Maslinica, en pittoresk fiskelandsby på vesttuppen av Šolta. Her skal vi innta en herlig kortreist middag ved sjøkanten på en av øyas mest velrennomerte restauranter. Er været med oss blir dette en ganske minneverdig opplevelse, tror vi. Glade og mette, og kanskje litt solbrente hopper vi om bord i båtene og returnerer tilbake til Trogir og hotellet. (F/L/M)

Dagens etappe: ca 10 km/3,5 – 4 timer / +/-150 m

Solta, Kroatia
DAG 7

MOSOR MOUNTAIN

Vi busser fra hotellet i retning Split og utgangspunktet for dagens fottur, landsbyen Sitno Gornje, ved foten av fjellet Mosor.  Kjøretid ca. 50 min. På vei opp fjellet får man fra flere utsiktspunkt en flott utsikt over øyene Brac, Hvar og Solta, i tillegg til byen Split.

Vi tar en liten hvil ved fjellhytta «Umberto Girometta» som ligger 868 m.o.h. Under 2. verdenskrig ble hytta brukt av partisanene som sykestue. Vi fortsetter videre vår ferd mot en av toppene på Mosor, mens vi utforsker faunaen og floraen som finnes her oppe. Etter en velfortjent lunsj på turens høyeste punkt går turen tilbake til Sitno Gorje, og deretter retur med buss tilbake til hotellet. Vi slapper litt av på hotellet før vi gjør oss klare for turens festmiddag på en av de beste restaurantene i gamlebyen. Her får dere virkelig prøve smaksløkene i en autentisk 1300 talls atmosfære. (F/L/M)

Kroatia, Mosor
DAG 8

TROGIR OG HJEMREISE

Etter en kort felles samling, der vi gjør en oppsummering av ukas opplevelser, er det avgang med buss til Split flyplass. Formiddagsfly med Norwegian tilbake til Oslo. (F)

Trilj, Kroatia

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 2+. En variert fottur som veksler mellom kystvandring og i fjellet. En må være vant til å gå i ulendt terreng. Terrenget vi vandrer i, vil ha litt stigning. Alle som er vant til å bevege seg, vil klare dette, men kanskje må du slite litt i en bakke eller to. Angivelsene i programmet er cirkatider og beregnet ut fra aktiv gåtid.

Det gjøres oppmerksom på at endringer i programmet kan forekomme grunnet værforhold.  Alternativ fottur vil i så fall bli tilrettelagt slik at vi får en flott dag på tur!

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo til Split t/r med Norwegian
 • Transfer flyplass-hotell tur t/r
 • 7 netter på Hotell Rotondo ****
 • 7 frokoster
 • 4 middager på hotellet
 • Lunsjpakker m/softdrinks på alle utfluktsdager (5 stk.)
 • 3 middager utenfor hotellet på utvalgte restauranter inkludert drikkepakker
 • «Kortreiste» smakebiter på enkelte av utfluktene
 • Guidet byvandring Trogir
 • Utflukt til Krka nasjonalpark (Roski Slap) m/vingårdsbesøk
 • Utflukt med speedbåt til øya Solta m/besøk til olivengård
 • Øyvandring Drvenik Veli
 • Utflukt til Cetinadalen m/vingårdsbesøk
 • Topptur til fjellet Mosor
 • Erfarne turguider m/glimt i øyet på alle utfluktsdager
 • Norsktalende reiseleder under hele oppholdet
 • Engelsktalende buss- og turguider
 • Ulykkesforsikringer/3dje- parts forsikringer

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Eventuelt valgt aktivitet og lunsj fridagen
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til lokale guider
 • Enkeltromstillegg kr. 1750

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgis slik det fremkommer i passet.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 deltakere . Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av endret valutaverdi. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil varsel bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor 7 netter på et godt hotell Hotell Rotondo i Trogir med kort vei til stranden, i i valgt romtype. Innendørs basseng, spa og wellness avdeling.

Måltider. Halvpensjon fra og med middag dag 1 til og med frokost Dag 8. Det må gis beskjed ved påmelding vedrørende eventuelle matallergier eller om man er vegetarianer. Om du velger valgfri fottur Dag 4, er denne ikke inkludert.

Frokost-buffet alle dager på hotellet. Lunsj er enten lunsjpakke eller på lokal restaurant. Middag på restaurant iflg program. Se program for detaljer.

Bagasje. Forslag pakkeliste blir sendt deltakerne nærmere avreisedato.

Turleder/Guide/Gruppestørrelse. Lokal norsktalende guide møter gruppen på flyplassen i Split. Engelsktalende hiking guide. Gruppestørrelse min. 15, maks 20 deltakere + turleder/guide.

Kart/Litteratur. Vi anbefaler å kontakte Nomaden for kart.