Eventyrlig vandring på Marokkos tak

Til fots i Høy-Atlasfjellene

Høye palmer med de store Atlasfjellene i bakgrunnen

Forbered deg på en annerledes aktiv ferie i Marokko – dette er ”back to basic”! Bli med oss til fots gjennom områder i Høy-Atlasfjellene med blendende kontraster. Her tar de mange små landsbyene farge av jordsmonnets skiftende farger. Vi følger de mange stier og muldyrtråkk som sirkler seg gjennom landskapet og lager ruter der hver minste sving åpner opp for nye fjellformasjoner og svale oaser med mandel- og valnøttlunder.

Opplev våren i fjellet, den beste tiden her, med god temperatur og grønne oaser. Vi bor enkelt i fjellet, i telt og på herberge, hvor vi kommer tett på marokkansk gjestfrihet og tradisjonelt levesett. Marokko byr på minnerike opplevelser, dette er luksus i det enkle og – et sant lite eventyr!

Utenfor allfarvei!

Tett på det lokale levesettet

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly t/r Oslo Lufthavn – Marrakech
 • 2 overnattinger på riad i Marrakech i delt dobbeltrom
 • 5 overnattinger i Høy-Atlasfjellene, telt og herberge iht. program
 • Helpensjon iht. program (fra og med frokost dag 2 tom. frokost dag 8)
 • Lokal fjellfører, kokk, hjelpere og muldyr i fjellet
 • Transport iht. program
 • Hotellskatter i Marrakech
 • Norsk reiseleder fra Escape

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Varm dusj på herbergene (20 dirham / 2 euro)
 • Sovepose / hodepute for telt
 • Tips til guide/vårt turfølge (beregn rundt 500 dirham / 50 euro per person)
 • Evt. hammam (arabisk bad m/massasje)

Krav til deltaker: Innstill deg på en annerledes uke! Denne uken i Marokko blir vi tatt ut av vår verden og inn i en annen. Turen krever litt ”ekspedisjonsinnstilling”; et positivt og åpent sinn for eventuell uforutsigbarhet i en ny og spennende kultur. Vi lever med lyset; står opp med solen og starter å gå etter frokost. Vi vandrer i behagelig tempo hele dagen - i snitt 6-7 timer pr dag, tar inn opplevelser og inntrykk, blir servert lunsj underveis og senere middag av vår kokk. Tilfeldighetene råder noe mer her enn hjemme- det planlagte går ikke nødvendigvis alltid etter planen, men dette vil også være en del av sjarmen med denne turen! Vår fjellfører og vårt team er svært erfarne og vil ta vare på oss på beste måte. Berbere generelt er svært gjestfrie mennesker.

Helse. Vandringene foregår i områder som er langt fra folk. Det er ikke gjort i en håndvending å hente hjelp. Det er ditt ansvar å sjekke med din lege om du er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Passinformasjon og reiseforsikringsbevis vil hentes inn fra deltakerne i forbindelse med denne reisen. OBS: Ved fylte 70 år, se Krav til deltaker på aktive turer nedenfor.

Overnatting: I Marrakech bor vi i Riad - hus i typisk marokkansk byggestil, bygget rundt et åpent gårdsrom (patio). Mange av disse er i dag bygget om til små hoteller. På fotturen vil vi bo i telt og herberger. Alle vil kunne bo i enmannstelt, par deler. På herbergene kan det være at flere må dele rom. De dagene vi går i fjellet blir det liten tilgang på varmt vann. Enkel standard på overnatting i telt og herberge. Toalettforholdene likedan. Dog føles dette enkle liv nesten som «luksus», vi vil oppleve at berberne er «rike» på andre ting enn oss.

Vær og klima: Marokko har vanligvis et behagelig og mildt klima, og turen er lagt til en tid på året som vanligvis er svært vakker i fjellet, grønt og fint og blomster som springer ut, behagelig temperatur. Temperaturen når vi er i fjellene vil i gjennomsnitt være rundt 20 -25 grader på dagen, men vil kunne variere med når på året vi er der (noe lavere vår og høst, varmere på sommeren). Kveldstemperaturen er rundt 10 grader, men kan droppe noe mer på natten. Varmere i Marrakech. Denne turen går relativt høyt til fjells (1900-2700 moh) og vi må derfor være forberedt på at variert vær kan forekomme - fra varm sol, til vind og regnbyger. Snøen legger seg vanligvis høyere opp, men turen kan by på alt fra blomster til snødekte partier. Det tas forbehold om eventuell endring av ruten underveis.

Lignende turer