Ørkenvandring med Dødehavet, Jerusalem og Tel Aviv

Fottur i historiske og moderne Israel

Trekking mt

Snakk om tur med historisk sus! Her vandrer vi i fotsporene både til Moses og andre bibelske storheter, og i dette gylne landskapet får du se de utroligste steinformasjoner, storslåtte utsikter, skiftende lys – du ser at ørkenen virkelig lever.

Israel National Trail strekker seg over 1000 kilometer, hele landet på langs, fra nord til sør. Vi skal vandre de siste 50 kilometerne, gjennom Negev-ørkenen ned til Rødehavet, hvor det også blir anledning til litt strandliv langs Eilats fristende strender.

Israel er et spesielt reisemål, å komme hit er som å reise både bakover og framover i tid. Antikk historie og kultur på den ene siden – spennende innovasjon, mangfold og ny teknologi på den andre siden. Bli med på en tur i dette historiske landskapet – store naturopplevelser venter!

Høydepunkter

Program

8 frokoster, 4 lunsjer og 8 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Flyreise Oslo Lufthavn – Tel Aviv t/r
  • All transport og alle utflukter iht programmet
  • Overnatting i dobbeltrom
  • Alle frokoster og middager, lunsj på vandredagene og i drivhuset i Arava-dalen
  • Norsk reiseleder og lokal guide

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør, etc. (organiseres av reiseleder)
  • Lunsj dag 2, 7 og 8
  • Drikkevarer
  • Enkeltromstillegg (må oppgis ved bestilling. Begrenset antall)

Vanskelighetsgrad Krevende. På turen er det tre lange vandredager, med lange og dels bratte opp- og nedstigninger (se turbeskrivelse). Enkelte partier hvor man må klyve opp og gjennom ved hjelp av stiger og trinn i terrenget. Du må derfor være i god form, og bør ha gode knær. I tillegg er det noen dager med kortere turer. Det er ditt ansvar å sjekke med din lege om du er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen.

Helse/krav til deltakerne. Deltakelse foregår på eget ansvar. Det er ditt ansvar å sjekke med din lege om du er i god nok form/har god nok helse til å delta på denne reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Overnatting. Vi bor i Kibbutz, hoteller og 1 natt i ørkencamp. I ørkencampen deler man rom med 3 andre, for øvrig sover man i dobbeltrom/enkeltrom i henhold til bestilling. Dersom den reisende har bestilt én plass i delt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn.

Måltider. Alle måltider er inkludert, foruten lunsj dag 2, 7 og 8. På disse dagene stopper vi på et lunsjsted underveis som passer med tidsskjema og program. På vandredagene får vi med lunsjpakke som vi nyter underveis. Har du matintoleranser det må tas hensyn til eller er vegetarianer, må dette oppgis ved påmelding.

Forsikringer. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder fotturen går.

Pass/visum. Det er ikke nødvendig med visum for deltakere med norsk pass. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomstdato. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Vaksiner/Medisiner. Deltakerne er ansvarlige for at de nødvendige vaksiner er foretatt. Kontakt din fastlege eller private klinikker som tilbyr reisevaksinering for informasjon om vaksiner.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 14 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å kansellere turen eller øke prisen noe. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.