Gjennom Baskerland i Spania og Frankrike

Fjelltur i Pyreneene

Fjellsider i Pyreneene i kveldslys.

Fjellkjeden på grensen mellom Frankrike og Spania er full av pittoreske landsbyer, svingete stier, majestetiske topper og grønne bakker.

Vi skal følge på gamle smuglerstier, speide etter gribbekolonier, spise middag i Ainhoa – kjent som en av Frankrikes vakreste landsbyer, og selv om vi ikke skal på heksejakt på turen vår i Pyreneene, er det likevel litt spennende å vite at vi vandrer gjennom det som for noen hundre år siden var selveste "heksenes territorium".

På denne fotturen går vi på våre føtter gjennom Baskerland, et urfolksområde med en spennende og dramatisk historie. Glemte vi å nevne det franske og spanske tradisjonelle kjøkken? Vi tror vi kan love deg en tur du vil minnes lenge!


Høydepunkter

Program

6 frokoster, 5 nistepakker og 6 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly t/r Oslo – Bilbao med Lufthansa
 • All lokal transport ifølge program
 • 6 overnattinger i delt dobbeltrom
 • Helpensjon fra og med middag dag 1 til og med frokost dag 7
 • Piknik på vandredagene
 • Bordvin til de inkluderte middagene (1 flaske per 3 personer)
 • Bagasjen transporteres fra hotell til hotell på turen
 • Fransk engelsktalende lokalkjent guide
 • Norsk turleder med på reisen

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Tips til lokal guide

TURFAKTA

Vanskelighetsgrad krevende: Pyrenéene har et terreng hvor gode opp- og nedstigninger må påregnes, og turen krever at du er i god form. På dag 4 er det et lite parti som kan oppleves som litt luftig når vi går ned fra Iparla. Men det er lagt ut wire å holde seg i, om man ønsker det. Se turprogram for mer detaljer samt «vanskelighetsgrad». Vanskelighetsgrad: Krevende – Escape Travel

Overnatting: Gjennom uken bor vi på forskjellige hoteller 2*, alle sjarmerende og typiske for området. En natt bor vi i en hyggelig leilighet (2-3 personer/1 felles bad). Denne natten må leilighet deles selv om man har bestilt enkeltrom. Bemerk at det er få enkeltrom tilgjengelig på denne turen.

Hotellene på turen:
Dag 1-2: Casa de Beneficiados
Dag 3: Hôtel Manexenea og gjestehus
Dag 4: Hotel Noblia
Dag 5: Hôtel Ur Hegian
Dag 6: Hotel Baratxartea eller Hôtel Pikassaria

Det tas forbehold om eventuell endring av overnattingssteder.

Måltider: Helpensjon fra og med middag ankomstdag til og med frokost hjemreisedagen. Frokostene varierer mellom buffet og kontinental. På turdagene er det pikniklunsj. Det må gis beskjed ved påmelding vedrørende eventuelle matintoleranser eller om man er vegetarianer.

Bagasje og klima: Bagasjen transporteres fra hotell til hotell. Ta med dagstursekk som også har plass til å bære litt av felles mat og drikke til piknik på turdagene. Forslag pakkeliste vil bli sendt ut nærmere avreise.

Kart: Pays-Basques Ouest og Pays-Basques Est (hiking map) 1:50.000 dekker hele turen. Nomaden i Oslo har et stort utvalg av utenlandske kart.

Lignende turer