Nyhet! Ørkenvandring med Dødehavet, Jerusalem og Tel Aviv

Fottur i historiske og moderne Israel

Vakker soloppgang over Masada festning. Ruiner av kong Herodes palass i Judean Desert.

Snakk om tur med historisk sus! Vi vandrer i fotsporene både til Moses og andre bibelske storheter, og i dette gylne landskapet får du se de utroligste steinformasjoner, storslåtte utsikter, skiftende lys – du ser at ørkenen virkelig lever.

Israel National Trail strekker seg over 1000 kilometer, hele landet på langs, fra nord til sør. Vi skal vandre de siste 50 kilometerne, gjennom Negev-ørkenen ned til Rødehavet, hvor det også blir anledning til litt strandliv langs Eilats fristende strender.

Å komme til Israel er som å reise både bakover og framover i tid. Antikk historie og kultur på den ene siden – spennende innovasjon, mangfold og ny teknologi på den andre siden. Bli med på en tur i dette historiske landskapet.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

8 frokoster, 4 lunsjer og 8 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Flyreise t/r Oslo Lufthavn – Tel Aviv
  • All transport iht. program
  • Alle utflukter iht. program
  • 7 overnattinger iht. program
  • Alle frokoster og middager, lunsj på vandredagene og i drivhuset i Arava-dalen
  • Lokal guide som møter gruppen på flyplassen i Tel Aviv og følger gruppen under hele oppholdet (engelskspråklig)

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Lunsj dag 2, 7 og 8
  • Drikkevarer
  • Evt. tips

Vanskelighetsgrad. Denne reisen er kategorisert som anstrengende. På turen er det tre lange vandredager, med lange og dels bratte opp- og nedstigninger (se turbeskrivelse). Enkelte partier hvor man må klyve opp og gjennom ved hjelp av stiger og trinn i terrenget. Du må derfor være i god form, og bør ha gode knær. I tillegg er det noen dager med kortere turer. Det er ditt ansvar å vurdere om du er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen.

Vertskap og guide. Lokalt vertskap og guide sørger for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet. Lokal guide (engelsktalende) møter gruppen på flyplassen i Tel Aviv, og følger gruppen helt til avreisedag. På denne reisen følger ikke norsk reiseleder fra Escape.

Overnatting. Vi bor i kibbutz, hoteller og 1 natt i ørkencamp. I ørkencampen deler man rom med 3 andre, for øvrig sover man i dobbeltrom/enkeltrom i henhold til bestilling. Dersom den reisende har bestilt én plass i delt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn.

Måltider. Alle måltider er inkludert, utenom lunsj dag 2, 7 og 8. På disse dagene stopper vi på et lunsjsted underveis som passer med tidsskjema og program. På vandredagene får vi med lunsjpakke som vi nyter underveis. Har du matintoleranser det må tas hensyn til eller er vegetarianer, må dette oppgis ved påmelding.