Fottur mellom to verdenshav i Costa Rica

/ På eventyr mellom Det karibiske hav og Stillehavet

Costa Rica har en frodig meny å tilby sine besøkende, og vi som skal gå mye til fots får virkelig bli kjent med dette spennende landet, fra jungel til drømmestrender.

Gled deg til: 

 • Se Costa Ricas eneste jungel sammen med naturguide i småbåter
 • Elverafting på Río Pacuare forbi fossefall og gjennom dype kløfter
 • Besøk på kakaofarm hvor vi lager vår egen sjokolade
 • Bade i varme kilder
 • Flotte fotturer gjennom regnskog, fjell og gårdsveier
 • Kritthvite strender, blått hav og vakre solnedganger på Stillehavskysten

Dette passer for deg som er glad i være aktiv på tur og som ønsker å oppleve autentiske steder litt utenfor allfarvei. Vi krysser Costa Rica hovedsakelig til fots, men har lagt inn mange stopp for eksotiske opplevelser og læring underveis. Vi kommer tett på  den lokale kulturen og levemåten til costaricanere – også kjent som verdens lykkeligste folk.

Vanskelighetsgrad 3+

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 42 290,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.01.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.01.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 42 290,-
 • Costa Rica, Sector Humo to Tapanti-Rio Macho
 • Costa Rica, Pacuare Outdoor Center
 • Costa Rica, Sector Turrialba
 • Costa Rica, Pacuare Rafting
 • Costa Rica, rafting
 • Costa Rica, Secto Cerro Alto- Napoles
 • Costa Rica, Coffee picker
 • Costa Rica, fottur
 • Costa Rica, lokalmat
 • Costa Rica, Casa Turire
 • Costa Rica, Casa Turire
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE - COSTA RICA - SAN JOSE

Avreise fra Oslo om morgenen via Frankfurt til San Jose hvor vi lander om kvelden. Der møter du reiselederen for disse to ukene – Ann-Elin bor i Costa Rica, og gleder seg til å ta deg med til noe av det beste landet har å by på! Vi blir kjørt til vårt hotell like i nærheten av flyplassen, hvor vi samles til middag. (-/-/M)

Velkommen til Costa Rica!
Dag 2

SAN JOSE – RESERVA PACUARE

Etter frokost kjører vi tilbake til flyplassen og tar innenlandsfly til Tortuguero på Den karibiske kysten. Tortuguero betyr ”Land av skilpadder”, og både landsbyen og nasjonalparken er blitt oppkalt etter de enorme havskilpaddene som legger eggene sine på strendene her. Vi bruker formiddag sammen med naturguide i små båter og får oppleve Costa Ricas eneste jungel. Etter en lokal lunsj i Tortuguero fortsetter vi med båttransport til Reserva Pacuare, hvor vi skal tilbringe vår første natt i tropisk regnskog. (F/L/M)

Vi utforsker Tortuguero nasjonalpark med småbåter
Dag 3

BARBILLA NASJONALPARK & URBEFOLKNINGEN CABECAR

Etter en kort båttransport fra Reserva Pacuare må vi over i 4×4-biler for å ankomme Las Brisas, som er startpunktet for vår første dag til fots. I dag skal vi vandre i nasjonalparken Barbilla ved de karibiske fjellsidene av Talamanca. Området består hovedsakelig av tropisk lavlandsregnskog og her bor Cabécar-befolkningen, en av Costa Ricas siste urbefolkninger. Siste del av turen må vi over på flåter for å ankomme vår lodge i regnskogen ved den vakre elven Pacuare. (F/L/M)

Fottur: Ca 16 km på stier i ulendt terreng. Noen av partiene kan være litt gjørmete og forbered dere på å måtte krysse noen elver. 

 

Vi kommer tett på hverdagslivet på Costa Rica når vi er på fottur.
Dag 4

RAFTING PÅ ELVEN PACUARE

Etter frokost går vi ned til elvebredden hvor våre guider venter på oss med alt som trengs av flåter og sikkerhetsutstyr for en dag på elva.

Río Pacuare er en svært populær elv for rafting og elvepadling og er rangert som en av verdens ti beste elveturer. Regnskogen som omgir elva er hjemmet til noen tusen Cabécar, og skogen har et rikt fugle- og dyreliv. Vi skal bli med på en utrolig rafting på klasse II-IV stryk. Vi spiser lunsj langs elvebredden underveis og bruker hele dagen på elven forbi flere fossefall og gjennom trange dalkløfter.

Vel på land blir det tid til en dusj og et tørt klesbytte før vi blir kjørt opp i fjellene til byen Turrialba. Her skal vi bo på et sjarmerende hotell i to netter slik at det blir litt tid til å roe ned og nyte hotellets bassenger og fantastiske hager. (F/L/-)

Rafting er også en del av opplevelsen - selvsagt under kyndig veiledning.
Dag 5

KAKAOTUR - FRA JORD TIL BORD

Vi starter dagen med et besøk på Nortico Cacao Farm som eies og drives av en norsk/costarikansk familie som bor i Turrialba. Her vil vertskapet ta imot oss og fortelle om kakaodyrking og historien til frukten som blir omtalt som «mat til Gudene». Etter en vandring på gården blant kakaotrær og andre eksotiske frukter avslutter vi med å lage vår egen sjokolade.

Vi spiser lunsj på en lokal «soda» og har ettermiddagen fri til å nyte hotellets fasiliteter og vakre omgivelser. (F/L/-)

Kaffebønneplukker på Costa Rica.
Dag 6

EL HUMO – TAPANTI

Etter frokost blir det en kort kjøretur til den lille landsbyen El Humo hvor vi starter fotturen gjennom kaffe- og sukkerplantasjer. Første del av dagen byr på relativt flatt terreng på gårdsveier gjennom jordbruksområder, men vi får en god del stigning like før lunsj når vi nærmer oss Nasjonalparken Tapanti. Vi spiser lunsj på en høyde hos en familie som blant annet er kjent for lokalt dyrket sopp. Etter lunsj går det nedover, og vi får en fantastisk utsikt over den vakre Orosi-dalen.

Vel nede i dalen venter bussen på oss og kjører oss det siste stykket til hotellet. Her har de blant annet varme kilder som kan myke opp såre muskler. (F/L/-)

Fottur: Ca 16 km. Første del av turen på relativt flatt terreng på gårdsveier gjennom jordbruksområder. Mye opp og ned mot slutten av turen. Kryssing av små bekker og elver.

 

Costa Rica Pacuare Outdoor Center - flotte omgivelser!
Dag 7

MUNECO VALLEY – PALO VERDE DEL GUARCO

I dag starter fotturen fra hotellet vi bor på, og etter å ha krysset en elv og den lokale fotballbanen forlater vi gårdsveier til fordel for en god skogsti med ville blomster, sopp og masse fugleliv. Deler av skogen vi vandrer gjennom blir regnet som urskog.

Dagens vandring ender i Palo Verde del Guarco som ligger i tåkeskogen. (F/L/M)

Fottur: Ca 15 km på gårdsveier og skogstier. Vi må krysse noen elver og bekker og det er noen bratte partier på slutten av dagen.

Fottur fra jungel til fjell
Dag 8

VERDESANA – LUCHITA DEL GUARCO

Vi blir vekket tidlig av ivrig fuglesang, og etter frokost med en god kopp lokal dyrket kaffe starter vi på dagens fottur.

I dag går det for det meste jevnt oppover da vi skal inn i fjellkjeden Talamanca som ligger langs grensa mellom Costa Rica og Panama. Cordillera de Talamanca er hjemsted for en rekke dyre- og plantearter som ikke lever noe annet sted på jorda.

Vi nyter flott utsikt store deler av dagen og merker at klimaet er tørrere og noe kjøligere når vi beveger oss høyere og høyere gjennom dagen. Vi går hovedsakelig på gårdsveier og skogstier gjennom dagen og passerer blant annet store områder hvor de dyrker pasjonsfrukt.

Dagens lodge ligger nær The Continental Divide (det store amerikanske vannskillet) og den panamerikanske hovedveien, som starter i Alaska i nord og ender opp helt sør i Argentina. (F/L/M)

Fottur: Ca 12 km, for det meste oppover på gårdsveier, sand og grus

Se opp, så titter kanskje et dovendyr ned på deg!
Dag 9

JARDIN DE DOTA – SAN PABLO

Fra vår lodge blir vi kjørt til Jardín de Dota hvor vi starter dagens fottur på vei ned mot Stillehavet. Det er tørrere klima på denne siden av The Continental Divide, og på dagens tur vil vi passere jordbruk som dyrker både tomat og avokado som er mer typisk for fjellene ved Stillehavet. (F/L/M)

Fottur: Ca 12 km, hovedsakelig på grusveier. Mye opp og ned

Puntarenas i Costa Rica
Dag 10

ESQUIPULAS – MANUEL ANTONIO

Vi starter fotturen i fjellene ved Los Altos del Diamante og ender i lavlandet i Quepos hvor dere vil oppleve at klima, natur og miljø er helt annerledes enn når vi startet i Karibien. Fra Quepos blir vi kjørt til hotellet vårt like ved inngangen til Nasjonalparken Manuel Antonio hvor kritthvite strender og blått hav venter på oss etter en god uke til fots. (F/L/-)

Fottur: Ca 10 km på gårdsveier og grusveier. Mye opp og ned i starten, før det på slutten går nedover til lavlandet.

Costa Rica, Casa Turire
Dag 11

MANUEL ANTONIO NASJONALPARK

Manuel Antonio er en liten nasjonalpark bestående av kystregnskog og et stort havområde. Den er kjent for sine utrolig flotte strender og mange turstier. Til tross for sitt lille areal lever det over 100 ulike pattedyr og over 180 fuglearter i nasjonalparken. Pakk badetøy i dagstursekken og bli med på en flott dag på turstier langs kritthvite strender og i kystregnskog som er hjem til både apekatter og dovendyr. (F/L/-)

 

 

Fuglene i Costa Rica får selv selv dompapen til å blekne...
Dag 12

Fri dag i paradis

Vi nyter en hel dag til å gjøre akkurat det du vil. Ny tur til Nasjonalparken Manuel Antonio, shopping i Quepos, zip-line, hengebroer i regnskogen, sol og strandliv eller med ei bok i en hengekøye; du bestemmer! Vi møtes på kvelden for en felles festmiddag. (F/-/M)

Ikke ofte du ser så mange papegøyer på ett sted!
Dag 13

Kaffetur og avreise

Vi nyter en siste rolig frokost og morgen ved Stillehavet før vi starter på returen tilbake til San José og hjemreise. På kjøreturen til flyplassen passerer vi elven Tárcoles. Her stopper vi for å se på de enorme krokodillene som har funnet sitt naturlig habitat under broen – imponerende! Vi spiser lunsj underveis på turen og er fremme på flyplassen i god tid før kveldsflyet mot Norge. Med kofferten full av minner og inntrykk er du godt rustet for å nyte resten av vinteren hjemme! (F/L/-)

 

Lokal delikatesse - fargerikt!
Dag 14

Hjemkomst Norge

Vi mellomlander i Frankfurt, og lander på norsk jord om ettermiddagen.

Costa Rica El Camino kartet

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3+Dette er turen for deg som er fjellvant og i god form. Stiene er gode, men det er også partier med ulendt/steinete terreng, turen krever «solide» knær. Vi holder et greit tempo, men det er en del opp- og nedstigninger, se dag-til-dag-programmet. Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge – San Jose tur-retur
 • Utrolig flink naturguide som er med gjennom hele turen (Prater veldig godt engelsk)
 • All overnatting iht program
 • All transport iht program
 • Privat minibuss med A/C
 • 4×4 «support vehicle» gjennom hele turen som sikkerhet ved ulykker, skade etc.
 • Måltider som indikert i dag-til-dag program
 • Rafting med utstyr og profesjonelle guider
 • Inngang nasjonalparker og private eiendommer

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips til lokale guider
 • Drikke til maten
 • Personlige forsikringer (kontakt ditt forsikringsselskap)
 • Lunsjer og middager som ikke er beskrevet
 • Enkeltromstillegg (begrenset antall)

Om du ønsker reise fra andre steder kontakt oss for tilbud.

Overnatting. Prisen er basert på overnatting i dobbeltrom. Bestilling av enkeltrom medfører et tillegg i pris. På dag 3, 7 og 9 vil det være overnatting i flersengsrom med delt bad, uavhengig om du har bestilt enkelt- eller dobbeltrom. Vi tar forbehold om endring til tilsvarende overnattingssteder, dersom det oppstår forhold utenfor vår kontroll.

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj/nistepakke, M= middag.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 deltakere. Les våre reisebetingelser her

KRAV TIL DELTAKERNE Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker hjemtransport.