Fottur på frodige Madeira

/ Den flytende hagen i Atlanterhavet

Madeira blir gjerne kalt «Den flytende hagen i Atlanterhavet», og den portugisiske øya lever opp til navnet sitt. Her er det en blomsterprakt uten like, dype, grønne daler, fossefall, trolske skoger, bratte klipper og majestetiske fjell. Madeira er enhver turgåers mekka – bli med oss en tur dit! 

Du kan glede deg til:

 • Fem fantastiske fotturer i kupert terreng gjennom blomsterprakt, langs vanningskanaler, gjennom skyggefulle skoger og imponerende fjell
 • Vi skal til topps på Pico Ruivo, Madeiras høyeste fjell (1862 moh) – her er vi over skyene!
 • Gode hoteller med bademuligheter, deilig mat og portugisisk vin – eller hva med et godt glass Madeira?
 • Utforsk hovedstaden Funchal, med muligheter for shopping, sightseeing eller båttur. Eller kanskje frister det med en tur i hotellets spa-avdeling? En dagstur til naboøya Porto Santo med sin gylne sandstrand er også en mulighet.

Vanskelighetsgrad 3+ støvler

Da har jeg vært på en aldeles uforglemmelig tur til Madeira. Det var en utrolig flott tur og utrolig hyggelige folk. Både frokost, lunsj og middagene var veldig gode. Jeg fikk badet både i sjøen og i utebassenget på hotellet. De lokale guidene var også hjelpsomme og dyktige. Så nå koser jeg meg med masse flotte bilder fra turen. Alt i alt en helt fantastisk flott tur, så nå skal jeg bare tenke på hvilken tur jeg skal på til neste år! Tone, Oslo

 

Last ned reiseprogram

 • Pris fra 16 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 20.10.2020 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Gunnar er reiseleder 20.oktober, Hilde er reiseleder 27.oktober
Turleder
Gunnar Sevåg
NORSK TURLEDER
Hilde Løken Magnussen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 17 490,-
 • Avreisedato 27.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Gardermoen

Vi ankommer Funchal og blir møtt av vår representant på Madeira. Transport til Porto Moniz (ca 50 min), og installering på vårt hotell for de neste to nettene. Et lite kveldsmåltid venter deg på hotellet.

Funchal er vakker - både i dagslys og i skumring.
Dag 2

Levada dos Moinhos - Porto Moniz

Vår populære vandreguide møter gruppen, lunsjpakker deles ut og gruppen er klar for en kort transport til Santa/Ribeira Grande, turens startpunkt. Madeira har 1400 km med vanningskanaler og på ukens første vandring, følger vi Levada dos Moinhos. Å gå langs levadaer er nesten litt «trolsk» slik den grønne skogen fremstår. Vi passerer en gammel vannmølle (moinhos), som har gitt navnet til levadaen. Fra utsiktspunktet Pombais, ser vi Achadas da Cruz, Porto Moniz og Atlanterhavet. Herfra følger vi vandringsveien ned til hotellet. Porto Moniz har et deilig havbad nær hotellet, i kort gåavstand fra hotellet som egner seg for en dukkert etter tur eller før frokost i morgen! Middag på nærliggende restaurant. 

Gangtid uten pause: +/- 5 t. Turlengde: ca. 15 km.

Dag 3

Lagao do Vento, Risco, Rabacal (water falls)

Utsjekk og bagasjen gjøres klar til transport. Utdeling av lunsjpakker før avreise. Transport til Pico Gordo (ca. 1300 moh) som ligger på veien fra Porto Moniz til Paúl da Serra, like før den gamle veien tar av sydover til Calheta. Kort nedstigning langs en gammel vandringsvei til en delvis gjengrodd levada som vi følger østover mot Casa Rabacal og inn i dalføret hvor vi vandrer langs flere levadaer og gjennom områder med den opprinnelige vegetasjonen. Vi vil også se flere små fosser og vannfall på vår vandring i dag. Har du med deg badetøyet, kan du ta en rask dukkert i en av disse! Levadaen følger gjennom en kort tunnel til sydsiden. Transport over høysletten Paúl da Serra. Innsjekk og overnatting på vårt fjellhotell (850 m), for to netter. Nå fortjener du å benke deg foran peisen med et godt glass Madeira-vin! Hotellet selger flotte postkort, frimerker og kart. Buffetmiddag på hotellet. 

Gangtid uten pause: +/- 6 t. Turlengde ca. 15 km. 

Madeira er frodig - og med mange fossefall.
Dag 4

Bica da Cana

Snacks utdeles før turstart, som i dag er direkte fra hotellet og opp til Levada de Serra. Herfra følges levadaen gjennom områder med en rekke av Madeiras opprinnelige trær og planter med utsikt over São Vicentedalen. Levadaen følger gjennom et par tunneler (700 og 1200 m lange, så husk lommelykt) til Casa Caramujo. Det er noen partier med gode opp- og nedstigninger i dag. Vi følger videre til Bica da Cana hvor en herlig BBQ og god portugisisk rødvin venter oss! Utsikt over høysletten Paúl da Serra og fjellene i øst. Etter lunsj får du to valg: Du kan velge å fortsette på Levada da Serra (1500 moh) og videre langs levadaen via Pinaculo til bilveien (1350 moh) og derfra til hotellet. Eller bli transportert direkte til hotellet. Middag på hotellet (buffet). 

Gangtid uten pause:+/-5,5/7. Turlengde: ca 15,5/18,5 km. 

Blomster og fine turstier kjennetegner Madeira.
Dag 5

Caminho Real / Boca da Corrida

Bagasjen gjøres klar til transport. Utdeling av lunsjpakker og en liten transport fra hotellet opp til hvor den gamle Kongeveien – Caminho Real – starter. Vi går opp til Pico Pocinha og foten av Pico Grande (1257 moh, ca 3,5 t) hvor vi inntar en snack før oppstigningen til toppen av Pico Grande (1650 m). Om du vil vente ved foten av Pico Grande eller bli med til topps, det bestemmer du! Lunsj, før vi følger ned til Boca do Cerros og Passo de Ares til Boca da Corrida (1230 moh) hvor vi blir hentet. En fantastisk dag med gode opp- og nedstigninger, som, hvis været tillater, byr på flott utsikt til fjellene og dalene rundt. Transport til vårt hotell i Funchal. Hotellet har et deilig basseng og solterrasse, og for den som kan tenke seg en god massasje for ømme muskler, har hotellet SPA-avdeling!

Gangtid uten pause: +/- 6,5 t. Turlengde ca 13,5 km.

Ikke vanskelig å skjønne hvorfor Madeira blir kalt "den flytende hagen i Atlanterhavet".
Dag 6

Dagen til egen disposisjon i Funchal

Funchal er Madeiras hovedstad på sørkysten av Madeira, beliggende ved en nydelig havn ved Atlanterhavet og omringet av grønne fjell og dype daler. Nydelige parker overalt! Byen er hovedsetet for handel, turisme og kultur. I dag kan du nyte dagen til «gjør hva du vil!» Fra hotellet kan du enten busse eller spasere inn til sentrum av byen. Dagen kan benyttes til handling, sightseeing, her er mange spennende museer fra kunst til vin og broderi, båtturer, ta deg en tur ned i båthavnen, besøke Monte Palace, Botanisk Hage, Orkidéhagen og /eller slappe av ved et av havbadene. Vi anbefaler også en dagstur til naboøya Porto Santo med sin syv km lange og gylne sandstrand. Båtturen tar vel 2 timer og går morgen og kveld. Her kan du besøke Christopher Columbus’ hus, i dag et museum. Her bodde han før han dro ut for å oppdage verden! Lunsj ikke inkludert i dag, men på kvelden møtes vi i resepsjonen og spaserer noen minutter bort i gaten til en hyggelig, nærliggende restaurant hvor middag er bestilt (velger du Porto Santo, vil du ikke rekke middagen.)

Hva med et glass Madeira-vin når du først er på Madeira?
Dag 7

Pico Ruivo (1862 moh)

Etter en deilig dag i Funchal, er vi klare for fjelltur! Utdeling av lunsjpakker før turstart. Transport opp til Pico do Arieiro (1818 moh), et av Madeiras høyeste fjell fra hvor vi har fantastisk utsikt over et flott landskap! Herfra følger vi opp og ned langs en luftig vandringsvei som slynger seg mellom og over flere av Madeiras topper fram til den høyeste; Pico Ruivo (1862 moh). Dagens tur er en skikkelig fjelltur i store høyder og med storslått utsikt, hvis værgudene tillater! Vi kan derfor få behov for varmt tøy i dag. Vi avslutter ved Acahada Teixeira hvor bussen vår venter. Transport til hotellet i Funchal hvor en dukkert i bassenget føles helt riktig. Hyggelig avslutningsmiddag med guide og sjåfør på restaurant i kveld. 

Gangtid uten pause: +/- 5t. Turlengde: ca 11 km.

Vakkert veiskille.
Dag 8

Retur Oslo

Etter en deilig uke på Madeira er vi klare for hjemreisen til Norge og langt mer kjølige temperaturer.

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3+.  Fotturen er variert og går noen dager langs levada og andre dager i mer fjellterreng. Turen anbefales for vandrere med erfaring fra turer i bratt og noe ulendt terreng. Stiene benyttes også av folk uten fjellerfaring. Enkelte dager vil det være noe høydeforskjeller som krever gode knær. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

Alt dette er inkludert:

 • Fly t/r Oslo – Funchal med TAP Air Portugal
 • 7 overnattinger iflg. program med frokost
 • All lokal transport
 • Intern transport av bagasje
 • Så godt som helpensjon:
  • 5 lunsjer (4 lunsjpakker + 1 BBQ) iflg program
  • 7 middager
 • Lokal guide
 • Turleder med fra Norge

Hvis du flyr fra andre flyplasser i Norge, ta kontakt for tilbud.

Ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Lunsj Dag 6
 • Tips til guide og sjåfør
 • Enkeltromstillegg (begrenset antall)

Krav til deltakerne. Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Overnatting:

Dag 1-2  Euro Moniz (3***)
Dag 3-4  Hotel Encumeada (3***)
Dag 5-8 Four Views Monumental (4****)

Romkategori standard. Det tas forbehold om endring av hotell. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Turleder/gruppestørrelse. Turen ledes av en svært dyktig lokal, engelsktalende guide som har jobbet med de norske gruppene i mange år og vil følge med på turen og ta godt vare på gruppen. Norsk turleder følger med gruppen fra Oslo. Gruppestørrelse minimum 10, maksimum 14 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen transporteres fra hotell til hotell. Ta med en dagstursekk til turene. Resten av tøyet/utstyret kan pakkes i koffert. Gjennomsnittstemperatur på Madeira ligger på ca. 23 grader, men det kan være vekslende sol og regn, og i fjellet kan det være kjølig. Ta med klær for alle værtyper, også lett ulltøy. Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Forsikringer og pass. På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Valuta. På Madeira brukes Euro. Minibanksystemet er godt utbygget på Madeira og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart/Forslag pakkeliste. Et kart over Madeira deles ut ved ankomst. For bedre rutekart, anbefales kartet Madeira Tour & Trail 1:40.000, som kan kjøpes på Madeira. Sjekk også Nomaden, se http://www.nomaden.no

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 10 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.