Fottur rundt Mont Blanc

/ Midt i det alpine smørøyet

Denne turen er et must for den erfarne turentusiasten! Ikke bare får du en fantastisk fottur i et av de vakreste alpine områdene i Europa – du får krysset tre landegrenser på en uke! Frankrike, Italia og Sveits, tre land med ulike tradisjoner, kulturer og ulike kjøkken.

Turen går rundt Mont Blanc, Alpenes høyeste fjell, gjennom flott landskap og trivelige landsbyer. Her får du store høydeforskjeller og enda større naturopplevelser. Tour du Mont Blanc er en klassisk drømmetur!

Gled deg til: 

 • Å utforske vakre Chamonix – alpinistenes hovedstad
 • En uke med de mest spektakulære utsikter og fjellpanoramaer Europa kan by på
 • Hyggelige alpelandsbyer med solide matporsjoner
 • Utsikt over legendariske Matterhorn (noen som har Toblerone i sekken?)
 • Blomstrende enger, beitende kuer – landskap som levende postkort!
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 06.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Nyhet!

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 06.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 18 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Velkommen til Chamonix - alpinistenes hovedstad!

Vi tar morgenfly med Norwegian direkte til Genéve, og blir kjørt i buss 1-2 timer til Chamonix. Allerede på veien inn til byen får du alpene tett på deg! Aguille du Midi stikker opp som en spydspiss mot himmelen, og minner oss på hvilket landskap vi skal vandre i denne uka.

Vi sjekker inn på Hotel Gustavia, som ligger midt i sentrum og har huset fjellfolk og reisende siden 1890. Vi ankommer Chamonix tidlig, så du får god til til å utforske denne sjarmerende byen på egenhånd. Her er mange koselige kafeer, små og store butikker og mye liv!

Om ettermiddagen møter vi guiden vår. Han er sertifisert «accompagnateur» for akkurat dette området, så vi kommer til å være i svært gode hender. Han gir oss mer informasjon om ukens tur, og får skjerpet appetitten vår for eventyret vi skal begi oss ut på! Etter møtet blir det tid til å handle de eventuelle siste nødvendigheter før butikkene stenger. Vi går ut i byen for en felles velkomstmiddag – en god mulighet til å bli bedre kjent med guiden og dine vandrekamerater denne uka.

Sjarmerende Chamonix med fjellkjeden Mont Blanc.
Dag 2

Første etappe - mot Les Contamines

Vi starter turen med å spise noen høydemetre – skiheisen fører oss opp til Belle Vue på 1781 meter. Navnet betyr vakker utsikt – og det skal du sannelig få! Nå er vi på den nordlige siden av Mont Blanc, og starter og gå mot klokka. Tour du Mont Blanc er en populær vandrerute, og byr på en blanding av stier, skogsveier og noen korte asfaltstrekker. På veien vil vi bli vant til å se forkortelsen TDM – ruta er godt merket. Hele veien vil alpenes høyeste fjell ruve i bakgrunnen – det hvite fjellet, med sine isbreer og sine 4010 meter over havet.

Kupert terreng preger første delen av dagen, og tar oss om mot en av de klassiske fjellhyttene som ligger langs ruta, der vi nyter en god lunsj. Styrket av mat og hvile går vi videre i retning av landsbyen Les Contamines (1150 moh) hvor vi sjekker inn på Le Gai Soleil, i hjertet av landsbyen. Her kan du sette deg i hagen med beina høyt, med noe leskende i hånda og fantastisk utsikten over dalen.

Fottur: 7 timer, +600/-1250m.

Tour de Mont Blanc tar deg gjennom Italia, Sveits og Frankrike.
Dag 3

Mot Refuge des Mottes

Turen går oppover mot Bonhomme-passet på en gammel romersk vei. Fra dagens høyeste punkt får du praktfull utsikt sørover mot Italia, dersom været er klart. Målet denne dagen er Refuge des Mottets på 1864 meter, hvor vi skal overnatte. I dag får du oppleve den klassiske alpine gjestfriheten i en av disse klassiske alpehyttene!

Refuges, eller refugios, ligger spredt over hele alpene og har tilbudt husly og mat til fjellfolk i over hundre år. Standarden på overnatting er gjerne enkel, men som sliten vandrer er det en lykke å bli tatt imot med et varmt måltid og en seng. Og ingenting slår følelsen av å legge seg og våkne opp midt mellom fjelltoppene.

Fottur: 17 km, 7-8 timer, + 1200m/ – 880 m.

Vi passerer koselige fjellhytter.
Dag 4

Gjennom murmeldyrpasset til Italia

Dagens første mål er Seigne-passet, hvor du kan se ned i Frankrike på den ene siden og Italia på den andre. Kanskje får du øye på noen av de mange murmeldyrene som gjemmer seg mellom steinene? Vi kommer frem til Refuge Elisabeth og tar buss den siste strekningen ned til Courmayeur. Dette er en særdeles hyggelig alpelandsby, med et bilfritt sentrum og brosteinsbelagte gater. På det Hotell Bouton d’Or blir du godt tatt imot av familien som driver stedet, som vil gjøre sitt ytterste for at du får et fint opphold. Med kort vei til butikker og forretninger har du et godt utgangspunkt for å utforske byen på egen hånd.

I kveld kan du nyte godt av det italienske kjøkken. Courmayeur byr på mange gode restauranter, og du velger selv hvor du vil nyte middagen.

Fottur: 17 km, 6 timer, + 700/ – 850 m.

Lite slår italiensk mat og vin
Dag 5

Med Matterhorn i sikte

En busstur tar oss til enden av den vakre Ferretdalen. Der starter stigningen oppover til Grand Col Ferret. Vips er vi i Sveits! Brått får du utsikt over det legendariske «Toblerone-fjellet», den spisse fjelltoppen Matterhorn. Her ser du også det høyeste fjellet i Sveits, Monterosa, og du kan virkelig ta inn den flotte utsikten og nyte at du er midt i det alpine smørøyet. Stien går etter hvert i nedoverbakke, over sletter med beitende kyr. Kanskje vil du høre jodling i det fjerne?

Fra landsbyen La Fouly tar vi buss til Champex, der vi skal tilbringe natten. Dette lille stedet ligger vakkert til ved en innsjø, og benevnes av noen som «lille Canada». På hotell Splendide skal vi bo og spise godt. Kanskje møtes vi til en drink før middag?

Fottur: 15 km, 6 timer, + 800/ – 900 m.

Den vakre Ferret-dalen.
Dag 6

Col de la Forclaz

På denne turen vil du se at tregrensen går mye høyere her, sammenlignet med våre fjell i Norge. Vi går i et typisk alpemiljø med blomstrende enger, setre og vakre beiteområder, og får flott utsikt over Verbier og Martigny, som ligger i nærheten. Vi skal overnatte på Hotel Grande Ourse i landsbyen Trient, her bor vi i flersengsrom. Nå er vi igjen kommet til nordsiden av Mont Blanc, og i kveld skal vi trekke til oss det siste av den sveitsiske kulturen.

Fottur: 17 km, 7-8 timer, + 1200/ – 1140 m.

Kuer beiter på de alpine blomsterengene.
Dag 7

Tilbake til Chamonix

I dag forlater vi Sveits og krysser en landegrense for tredje gang. Turen inn i Frankrike går gjennom Col del la Forclaz, hvor du får praktfull utsikt over Chamonixdalen. Det føles bra å ha gått rundt et helt fjellmassiv og komme til utgangspunktet fra en annen kant.

Det går flere alternative stier til Argentiere, vi velger tur etter vær og form. Fra Argentiere setter vi oss på toget, og tøffer den  siste biten inn til Chamonix. Her får du et gjensyn med sjarmerende Hotel Gustavia, og vi kan klappe hverandre på skulderen etter en vel gjennomført tur! Det er lørdag i byen, og forholdene ligger til rette for å feire med en god middag – og nyte kvelden.

Fottur: Ca 18 km, 7 timer, +1000m/ -800m.

Dag 8

Farvel til Mont Blanc

Med slitne føtter, men med hodet fullt av minner forlater vi Chamonix om morgenen, og flyr hjem fra Genève.

Reisebetingelser

Vanskelighetgrad: 4+. Tour du Mont Blanc ansees å være en av de mest klassiske langturene i Alpene. De fleste går den på 7-10 dager, mens fjelljoggerne kan ta hele runden på under 24 timer. Turene går på utmerkede stier og kreves ikke spesialutstyr utover ordentlige turstøvler og gode turklær. Tidsanvisningene angir aktiv gåtid – pauser komme i tillegg. Merk at lengden på turene kan avvike noe ut ifra veivalg. Turen byr på relativt store høydeforskjeller, så det er veldig klokt å være forberedt – gjerne ved å gå eller løpe i kupert terreng i forkant. Jo bedre trent man er, jo enklere blir turen.

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-Genéve med Norwegian
 • 5 netter i dobbeltrom, 2 netter på flersengsrom
 • Alle måltider, utenom lunsj dag 1 og middag dag 4 og 7
 • All intern transport ihht program
 • Lokal, sertifisert fjellguide

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips til fjellguide og annet
 • Enkeltromstillegg (kun 2 enkeltrom. Må bestilles ved påmelding)

Guide/Gruppe. Vi går med sertifisert, engelsktalende guide. Han kjenner området svært godt, og vil kunne fortelle om områdets kultur, historie og geografi. Norsk turleder vil også være med. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje. Vi går med lett oppakning mens bagasjen vår blir transportert mellom de ulike overnattingsstedene (kun ett mykt kolli per person – ikke koffert). På noen av dagene får du bare med deg det du trenger for overnatting. Forslag til pakkeliste blir utsendt før avreise.

Overnatting. Vi bor på trivelige hoteller på turen, pluss en natt på Refuge des Mottets. Prisen inkluderer pris i dobbeltrom (eventuelt enkeltrom mot et tillegg). På Mottets bor vi alle i 6-8-sengsrom med delt bad, det samme gjør vi på hotellet i Trient.

Måltider. På turen er alle måltider inkludert, utenom lunsj dag 1 og middag dag 4 og 7. Om morgenen får vi med oss lunsjpakke eller mat til piknik, eller spiser på hytter underveis. Ved påmelding vennligst oppgi om du er vegetarianer eller har matintoleranser som skal hensyntas.

Krav til deltakerne. Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Valuta. I Frankrike og Italia brukes Euro, og i Sveits brukes sveitiske franc. Det kan være lurt å ha med noe kontakter når vi legger ut på fjellturen, det er ikke alle stedene som aksepterer betalingskort. 

Forsikringer. På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 10 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å kansellere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.