Toppen av Kebnekaise

Fottur til Kebnekaise, Sveriges høyeste fjell

/ BLI MED OSS TIL TOPPS! 

– Magisk! Den beste turen i hele mitt liv, sier vår svenske kollega Susanne. I år kan det bli din tur til å bestige Sveriges høyeste fjell, Kebnekaise på 2101 m.o.h

 • Vi lander i Sveriges nordligste by, Kiruna.
 • Et eventyr man aldri vil glemme.
 • Våre lokalguider tar oss opp Østre leden.

Fjellet, eller berget som de sier i Sverige, ble første gang besteget i 1883 av franskmannen Charles Rabot. Utsikten fra toppene er enorm og man kan visst nok se nesten 1/10 av Sveriges landareal fra toppen og i tillegg mange norske fjell som blant annet nasjonalfjellet Stetinden.

Vanskelighetsgrad 4 støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 390,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 12.07.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 4 dager
 • AKTIV TUR i SAMARBEID MED STAVANGER AFTENBLAD
 • A- FORDEL RABATT KR. 800
Reiseleder
Mette Helen Østerhus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.07.2019
 • Avreisested Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 15 390,-
 • Ankomst overnattingstedet vårt Kebnekaise Fjellstasjonen
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Stavanger - Nikkaluokta - Kebnekaise Fjellstasjon

Avreise fra Stavanger tidlig morgen med mellomlandinger i Bergen og Arlanda før vi  lander i Sveriges nordligste by som ligger 17 mil øst for Narvik. Kiruna ble til fordi man på 1600-tallet fant rike jernmalmforekomster her. Da Ofotbanen ble bygget rundt 1900 og man kunne transportere malmen til en isfri havn i Narvik, ble det fart på utvinningen.

Etter ankomst venter vår buss som skal bringe oss til Nikkaluokta, en times kjøring fra flyplassen. Vi ankommer på ettermiddagen og skal nå ta fatt på fotturen til Kebnekaise Fjellstation.
Vi legger i vei på turstien innover i bjørkeskogen, og til tider ser vi egentlig ikke så veldig mye mer annet enn bjørk og mygg. Litt ”Off myggspray” er en god ting å ha nå, det demper angrepene markant – som kan bli vår store lettelse. Stien er lett gått, med flatt  terreng og utstrakt bruk av impregnerte sviller, men også en del stein.

Etter en god times frisk gange kommer vi frem til en innsjø. Her går det båt over  vannet, og siden det er sent på dag hopper vi ombord her. Båtturen er et fint avbrekk fra ruslinga i tett bjørkeskog, og ikke minst får vi en flott utsikt til toppen vi skal bestige. Båtturen tar seg  etter hvert opp en elv som går i slyng, frem til en brygge som ligger 525 meter over havet.

Vi har nå spart 1,5 times gange i bjørkeskogen, og kan ta fatt på de siste 8 km fram til hytta. Å gå denne stien er en likeartet opplevelse som før vi tar båten, lett godt, men med noe stigning mot slutten opp til Kebnekaise Fjellstasjon. Vi bruker rundt 2 timer på siste etappen. Om en går hele etappen er distansen 19 km.

Fjellstasjonen består av en rekke bygg, og kan sammenliknes med Spiterstulen i Jotunheimen (om en har vært der) på mange måter i størrelse og funksjon. Vi blir innkvartert i 4 sengs rom og samles til felles middag.

Dagens etappe: 13 km

Ankomst overnattingstedet vårt Kebnekaise Fjellstasjonen
Dag 2

Kebnekaise - Fjellstasjonen

Vi har en rolig dag. Det blir informasjon angående neste dags topptur. Vi skal nå toppen ved å gå den Østra leden. Dette er den korteste turen til toppen på 6,8 km men vi har et område hvor en må gå i stegjern og tau på vei opp.

Mulighet for å gå en fottur i nærområdet i løpet av dagen. Vi samles til felles lunsj og middag.

 

 

Kebnekaise vandring
Dag 3

Kebnekaise 2101 m.o.h.

I dag skal vi bestige Sveriges høyeste fjell, Kebnekaise. Fjellmassivet er en del av de skandinaviske fjellene og har to av Sveriges høyeste topper, Nord- og Sydtoppen. Sydtoppen utgjøres av en isbre, og høyden endres derfor stadig med isbreens vekst og smelting.

Dette er et eventyr som tar deg over elver, bakker, isbreer og lettere klatring mot vårt felles mål sydspissen. Den østlige stien til sørspissen av Kebnekaise er en lang og fysisk krevende dagstur, som inkluderer bratte oppoverbakker, isbrevandring og lettere klatring mot målet til Sveriges høyeste utsikt!

Toppturforsøket tar cirka 10 timer å fullføre, avhengig av forholdene på fjellet. Hvis guiden under turen ser at forholdene er for dårlige eller direkte farlige, for eksempel regn, vind eller snø, blir turen avbrutt. Under isbreen, klatring og til og med på toppen, er vi sikret med tau.

Godt å vite er at Kebnekaise Sydtopp er en isbre, i de varme somrene kan det høyeste punktet forandres, og Nordtoppen er Sveriges høyeste punkt.

Dagens etappe: ca 9 km – ca. 10 timer – +/- 1400 m.o.h.

Utsikt over Kebnekaise, Sverige
Dag 4

Fjellstasjonen - Kiruna - Stavanger

Vi må si takk for oss og ta fatt på fotturen tilbake til Nikkalobukta. Det er mulig å ta båten samme strekning som da vi gjorde ved ankomst om dette er ønskelig. For den som virkelig vil gjøre noe utenom det vanlige, kan en ta helikopter tilbake, kanskje årets kick!

Bussen venter oss og vi kjører til flyplassen med avreise via Arlanda, Oslo og tilbake til Stavanger med ankomst om kvelden.

Dagens etappe: 19 km

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4.  Turen er variert med. Fotturen inn til fjellstasjonen er i lettgodt terreng.  Toppturen er krevende, vi starter i terreng før stigningen starter over isbre og i luftige partier, men med  sikring. Turen anbefales for vandrere med gode knær og som er vant med å ferdes i ulendt terreng.

Alt dette er inkludert:

 • Fly Stavanger – Kiruna med SAS tur/retur
 • Transfer flyplassen – Nikkaluokta tur/retur
 • 3 overnattinger Kebnekaise Fjällstasjon
 • 3 frokoster
 • 3 lunsjpakker
 • 3 middager
 • Lokale guider på toppturen – 6 personer pr. guide
 • Båt transport fra Nikkaluokta mot Kebnekaise

Dette er ikke inkludert:

 • Drikkevarer
 • Personlige forsikringer (anbefales tegnet)
 • Måltider utover det som er beskrevet

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 18 deltakere. Se forøvrig våre reisebetingelser

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

TURFAKTA

Måltider. Ved påmelding må det oppgis om man er vegetarianer/veganer eller har matintoleranser det skal tas hensyn til.

Overnatting: Kebnekaise Fjällstasjon 

Videoer om ruten i lenkene under;

Kebnekaise rute fra øst

Kebnekaise rute fra øst II