På vei opp til Molden ligger Svarthiller seter.

Fotturer og nasjonalromantikk i Sogn

/Nes Gard ved Lusterfjorden

Innerst i Sognefjorden med nær beliggenhet til de tre nasjonalparkene Breheimen, Jostedalen og Jotunheimen, ligger Nes Gard, en gjestegård med panoramautsikt til Lusterfjorden og Feigumfossen. Med Nes Gard som base for spreke fotturer skal vi nyte gårdens særpregede og hyggelige miljø, deres personlig service og gode matopplevelser. Det er vel ikke hver dag du kan innta morgenkaffen på badebrygga og nyt utsikten til et av Norges største fossefall?

Fem dager ved vakre Lusterfjorden i Sogn, med vakre fotturer, lokalkultur og historie, kortreist mat og attpåtil en knallgod pris. Har du råd til å si nei?

Du får:  

 • 3 utvalgte fotturer med lokal guide, turer for deg som setter pris på vakkert fjord- og brelandskap
 • 4 netter på vakre Nes Gard, midt i hjertet av Sogn
 • Helpensjon
 • Festmiddag siste kvelden med aperitiff før maten
 • Ølsmaking med lokalbrygget øl fra Leikanger
 • Besøke små perler langs Lusterfjorden
 • Sogns kortreiste kjøkken og gode mat

Turmulighetene er mange, og vi har valgt ut tre av de flotteste rutene for deg – Molden, Mørkrisdalen og bretur i Jostedalen.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 6 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 13.07.2021 (3 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager

Avreiser

 • Avreisedato 13.07.2021
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 6 990,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 18.08.2021
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 6 990,-
 • Avreisedato 15.09.2021
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 6 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Nes Gard - velkomst og middag

Ankommer du tidlig denne dagen, blir det litt tid til å gjøre deg i litt kjent på gården og den nydelige eiendommen. Vertskapet inviterer til et lite informasjonsmøte om de neste dagers program klokken 17, før felles middag i samvær med de andre deltakerne. Nes Gard er kjent for utsøkte matopplevelser, så du har noe godt i vente!

Nes Gard er en gjestegård med spesielt miljø. Det er 7. generasjon som nå driver gården, som tidligere drev med husdyr og fruktproduksjon. Nå er gårdstunet fra rundt 1850 bygget om og restaurert og har plass til 35 gjester. Alle rom har private bad og forskjellig interiør,  noen har egen balkong eller terrasse.

Hagen deres innbyr til å slappe av etter dagens utflukt, før en inntar spisesalen og nyter kveldens 3-retters middag.

På gårdstunet er det også et naust, og over dette var det tidligere et stort rom for tørking av tobakk. Dette er nå satt i stand til møterom og festsal, med et rustikt miljø og vakker utsikt. Her blir det ølsmaking for oss av en lokal produsent under oppholdet.

Måltider inkludert: Middag

 

Idylliske Nes Gard i Luster
Dag 2

Vi bestiger Molden

Forhåpentligvis våkner du utsovet og uthvilt etter en god natts søvn her ved vakre Lusterfjorden. Nå venter en deilig buffetfrokost. Du smører også matpakke for dagen og fyller termosen din som du tar med på turen.

Vår lokale guide ankommer gården og vi er klar for en kort transport til startpunktet for dagens tur. Vi skal bestige Molden, som ligger på en halvøy som stikker ut i Lusterfjorden. Denne turen er en favoritt i området, og du vil fort forstå hvorfor. Halvveis opp til toppen, finner vi en støl som utgjør en fin hvileplass, med flott utsyn til Urnes og utover Sognefjorden. På toppen blir du belønnet med enda mer storslagen utsikt på toppen til fjorden, Jostedalsbreen og tindene i Vest-Jotunheimen. Turen opp og ned tar ca 4 timer pluss pauser.

Før vi setter kursen tilbake til gården, tar vi turen ned til en annen av Sognefjordens små perler. I den lille eplebygda Solvorn, kan man få følelsen av å reise tilbake i tid. Her står Norges eldste hotell, Walaker, små hus og små hager ligger tett i tett blant epletrær og bærbusker. Her finner du også gjestehuset og juiceprodusenten Eplet Bed and Apple, hvor du kan kjøpe deg deg kortreist og deilig juice, saft og syltetøy.

Før middagen i kveld venter nok et høydepunkt – ølsmaking i naustet! Balder Brygg fra Leikanger kommer til Nes for å gi oss en smakebit på fem av øltypene i deres sortiment. Selv skriver de følgende:

«Balder Brygg satser på kvalitet og nisjar. Ei tydeleg nisje er vårt undergjæra øl. På denne måten foredlar vi det gode i gammal, lokal heimebryggtradisjon – ølet som sjølv gudane elskar – og deler det med våre kresne kundar». Det er bare å glede seg!

Vi møtes til en deilig treretters middag på hotellets hyggelige restaurant.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke, middag

På vei opp til Molden ligger Svarthiller seter.
Dag 3

Vi utforsker Jostedalen

I dag går turen innover Jostedalen, med en tur i Vigdalen som første post. Vigdalen er en sidedal til Jostedalen, og bilturen opp til startstedet Vårstølen er en opplevelse i seg selv. Svak stigning opp til Vigdalstøl, der stien går langs vakre fossestryk. Videre over Vigdøla og forbi stølsområdet Breidsete tilbake til utgangspunktet. Deretter kjører vi lenger inn i Jostedalen, for å komme tettere på en av brearmene til den gigantiske breen. Vi vandrer innover Krundalen mot Bergsetbreen. Dette er nærmest et loddrett brefall som henger i fjellsida ned fra Jostedalsbreen. En idyllisk dal og et flott skue! Begge turene tar ca 2 timer, 4 timer til sammen.

På veien kjører vi innom Breheimsenteret, som gir innblikk i Jostedalsbreens historie gjennom flere tusen år.

Tilbake på Nes kan du legge beina høyt, lese en bok, eller filosofere mens du skuer utover fjorden. Det er også muligheter for å leie kajakk eller robåt hvis været tillater det (begrenset antall).

I kveld spiser vi nok en deilig middag på gården.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke, middag

Vi skal få se den imponerende Bergsetbreen
Dag 4

Fottur i Mørkridsdalen

Etter frokost og smøring av nistepakken er det igjen tid for tur. I dag kjører vi innover i fjorden, mot Mørkridsdalen. Mange holder Mørkrisdalen som en av Sør-Norges vakreste daler, et av de få, større urørte vassdrag på Vestlandet. Vi følger stien som går mot Arentzbu i Breheimen, som byr på mektige fossefall og trolsk stemning. Landskapet skifter stadig, snart over gressgrodde åpne sletter, snart gjennom trange slukter hvor elven presser seg frem. Turen tar ca 5 timer. På veien tilbake tar vi en tur innom trivelige Luster, som ligger langs fjorden.

I kveld venter det oss litt ekstra. Vi møtes før middag til en aperitiff før vi setter oss til bords for å nyte en festmeny. En perfekt måte å runde av oppholdet!

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke, middag

I kveld venter en festmiddag!
Dag 5

Hjemreise

Alt har sin ende, også dette deilige oppholdet vårt i Luster. Etter frokost sjekker vi ut av rommene og du setter kursen hjemover – eller kanskje fortsetter din ferie i vårt vakre land?

Måltider inkludert: Frokost

Reisebetingelser

Ankomst: Kom når du vil i løpet av dagen med egen bil eller nyt turen om bord på Sogneekspressen. Med privat bil fra Oslo S til Nes Gard beregner du ca 5,5 timer. Sogneekspressen fra Oslo tar ca 6,5 timer. Velger du buss, kan du bli hentet med minibuss i Sogndal, eller ta lokalbussen videre til Høyheimsvik (se www.kringom.no).

Alt dette er inkludert:

 • 3 fotturer med lokal guide i følge program
 • 4 netter i delt dobbeltrom Nes Gard, romkategori standard
 • Helpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 5, se punkt om «måltider»
 • Festmiddag siste kvelden med aperitiff før maten
 • Lokal transport i henhold til program
 • Ølsmaking med lokal ølprodusent

Dette er ikke inkludert:

 • Reisen til/fra Nes Gard
 • Shuttle til/fra Sogndal for deg som ønsker dette (150 kroner per vei, bestilles ved påmelding)
 • Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)
 • Drikkevarer til måltidene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Vanskelighetsgrad 3. Turene er beregnet til 4-5 timers gangtid, med en del opp- og nedstigninger. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng.

Vertskap og guide. Vårt vertskap sørger for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet. Den lokale guiden ivaretar din sikkerhet på fotturene og vil sørge for at du får med deg lokalhistorien også. Reis gjerne alene, på aktiv ferie blir man fort sammensveiset.

Overnatting. Vi bor 4 netter på deilige Nes Gard, romkategori standard. Alle rom er forskjellige. Du kan lese mer om stedet her.

Måltider Deilig frokostbuffet hver dag. Lunsjen som er i form av en nistepakke du selv smører under frokostbuffeen og tar med på utflukten. Husk å ta med deg en termos, denne kan du fylle på morgenen slik at du får med deg varm drikke på dagens utflukt. 3 retters middag på kvelden med kaffe/te. Siste kvelden byr vi på festmeny og aperitiff før middag.

Smittevern. Antall deltakere vil bli hensyntatt ut fra myndighetenes pålegg på tidspunkt for gjennomføring. Dersom lovlig gruppestørrelse blir mindre enn antall påmeldte, vil påmeldingsdato være avgjørende. Under gjennomføringen av turen vil vi følge myndighetens retningslinjer for å unngå smitte av koronavirus.

Reise. Det den reisendes ansvar å møte på avtalt sted og til avtalt tid for videre program med gruppen. Eventuelle forsinkelser eller uteblivelse fra kundens side gir ikke rett til prisavslag eller erstatning for tapt arrangement, det være seg for hele eller deler av programmet.

Krav til deltakerne. Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. 

Forbehold. Prisen er basert på minimum 8 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i program samt justering av pris som følge av økning i skatter og avgifter og uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise. Vi gjør oppmerksom på at rutene og dagsprogrammet kan endres etter værforhold.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.