Fra Lisboa til Southampton med Celebrity Silhouette

Bli med oss på en litt anderledes seiling! Dette cruset tar deg med fra Lisboa til Sevilla, Gjennom Gibraltar opp til vakre porto før duhar hele to dager i kultur og matmekkaet Bilbao. Her er det mange spennende steder å oppleve som er litt utenom den vanlige middelhavs cruiseruten.

Dette er en flott vårtur for deg som ønsker deg litt bort til varmere strøk før den vakre våren setter inn for fult her hjemme.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 24 800,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 19.04.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 19.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 24 800,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og ankomst Lisboa

Vi møtes på Gardermoen og tar flyet sammen til Lisboa.

Lisboa er Portugals hovedstad og ligger vakkert til ved Atlanterhavskysten ved utløpet av elven Tejo. Lisboa har gjennom hele historien vært Portugals viktigste by. Den er blant annet preget av at Portugal var en stor sjøfartsnasjon for 500 år siden.

Av Portugals ti millioner innbyggere bor mer enn 20 % i Lisboa og området rundt. Selve Lisboa har 600 000 innbyggere.

Fra å være en søvnig by med lav stjerne blant reisende har Lisboa forandret seg til å bli en sjarmerende storby full av liv og breddfull av kontraster mellom gammelt og ungt. Lisboa er inspirert av flere europeiske storbyer. Her er gammel arkitektur blandet med det hypermoderne.

Her sjekker vi inn på skipet og slapper av, titter oss rundt om på skipet, tar en tur i land om tiden rår… ja, du bestemmer helt selv

Vi møtes i en av skipets trivelige barer før vi går til middag.

Lisboas gamleby
Dag 2

Til Sjøs

Denne dagen tilbringer vi til sjøs, så nå kan du virkelig nyte alt det flotte skipet har å by på.

Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, fra buffeten eller i á-la-carte restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys ombord. Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs eller krokket på gressplenen på dekk 15. Her skal det godt gjøres å kjede seg! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese en god bok, er det selvsagt opp til deg.

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
Dag 3

Cadiz

Vi ankommer Andalucia og Cadiz om morgenen og seiler igjen kl. 17:00. Byens beliggenhet er på en halvøy, og Cadiz er omgitt av vann på nesten alle kanter. En viktig havneby, også historisk sett. Både fønikere, romere og maurere brukte havnen som igjen fikk et oppsving etter Columbus’ oppdagelse av Amerika. Byen ble også raidet av Sir Francis Drake og motstod et angrep fra Napoleons hær. Landets første grunnlov ble signert her i 1812.

Den gamle delen av byen er unektelig sjarmerende, pastellfargede hus blandet med mauriske tårn og spir. De smale, labyrintiske gatene fører ut i vakre, små, åpne plazaer. Katedralens gylne kuppel ruver høyt over hvite småhus. Utflukter til praktbyen Sevilla, Gibraltar eller sherryens hjemby, Jerez, arrangeres av skipet og bestilles og betalesom bord.

Cadiz, Spania
Dag 4

Gibraltar

Navnet Gibraltar kommer fra det arabiske Ġabal al-Tāriq, som betyr «Tāriqs fjell». Et lite stykke England er strategisk plassert her på kanten av Europa, hvor Atlanterhavet og Middelhavet møtes. Her finner du knallrøde postkasser, puber og afternoon tea. Og har du lyst på fish and chips, trenger du ikke lete lenge …

Gibraltar med sin kjente klippe har vært under britisk herredømme siden 1700-tallet, og klippen ruver hele 425 meter. Utsikten virker uendelig herfra, og i klarvær ser du helt til Afrika. Når du nyter utsikten herfra, kniver du for øvrig om plassen med rampete små apekatter! Gibraltar er det eneste stedet i Europa hvor det lever apekatter i vill tilstand. Arten heter berberaper, og pass på – for de kan være ganske frekke!

Dag 5

Til Sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjemme deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesinger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Nyt en lat dag
Dag 6

Porto

I nordvestre Portugal, ved elvemunningen til elven Douro, ligger landets nest største by Porto. Herfra reiste de første portugisiske oppdagerne ut på sine ekspedisjoner.

Smale gater og trange smug, sjarmerende hus og vakre kirker dekt av blå fliser og ikke minst mange imponerende katedraler. Dette er bare noen få eksempler på kultur og arkitektur som Porto har å tilby. I den koselige bydelen Ribeira kan du fortsatt føle historiens vingeslag, og det er ikke så rart at Porto står på Unescos verdensarvliste! Middelalderkatedralen Sé, kirken Sao Francisco fra 1300-tallet og 1800-tallsbørsen Palácio da Bolsa er bare noen av de historiske perlene som du absolutt ikke bør gå glipp av når du er her.

Det er ikke bare bydelen Ribeira som fortjener et besøk. Ved Praca de Gomes Teixeira dominerer 1700-tallskirken Igreja do Carmo med sin vakre fasade. Bokelskere må gå innom Portos eldste bokhandel Livraria Lello som står på Unescos verdensarvliste og er en av de aller vakreste i hele verden. Vil du avslutte dagen med en fantastisk utsikt, skal du ta deg til 1500-tallskirken Serra do Pilar i Vila Nova da Gaia på Douros sørlige elvebredd. Også fra broen Ponte D. Luís får du en helt enestående utsikt over byen.

Porto er kjent for sin vinproduksjon, og da først og fremst portvin. En rundtur i et av de mange portvinshusene er en selvfølge når du er i Porto, og da er det området Vila Nova de Gaia du bør dra til.

Porto - fargerik og sjarmerende.
Dag 7

La Coruna

La Coruña ligger ved Atlanterhavet, på en halvøy mellom Ensenada del Orzán og La Bahía og har ca 250.000 innbyggere. Byen er en av Spanias viktigste havnebyer og landets nest viktigste fiskerihavn.

Byen består av to deler: den eldste er Ciudad Vieja på østsiden av halvøya, og den nye La Pescadería ligger på den smale landtangen som forbinder halvøya med fastlandet, samt på selve fastlandet. Lengst ute på halvøya står det 50 m høye romerske Herkulestårn (98–117), nå fyrtårn.

La Coruña er av førromersk opprinnelse og ble i middelalderen kalt Caronium. Byen tilhørte maurerne fra 700- til 900-tallet. Den gamle byen ble planlagt og påbegynt av Alfons 9 i 1209, og var under Portugal på 1300-tallet. Den spanske armada seilte fra La Coruña mot England 1588; året etter ble byen inntatt og brent av Sir Francis Drake. Byen stagnerte etter tapet av de spanske kolonier Cuba og Puerto Rico 1898.

Playa del Orzan er bystranden i La Coruna
Dag 8-9

Bilbao

Bilbao er den baskiske hovedstaden, kjent for å være et sentrum for gastronomiske nytelser og design. Her skal vi være hele to dager slik at du kan kjenne på bylivet også på kvelden.

Guggenheim museet troner på toppen av severdighetene i byen. Bilbao ligger i Biscaya-provinsen nord i Spania og er et fantastiskt område for utflukter og eventyr. Omgivelsene gir gode muligheter til friluftsliv som sykling, klatring og vandring. Men Bilbao har også en fortryllende kystlinje mot Atlanteren som består av dramatiske klippeformasjoner og lange sandstrender.

Dessuten er det bølge brytninger her som gjør det til et surfeparadis for de som er opptatt av dette. Kveldene kan man utmerket tilbringe på en av de lokale tapas barene og det finnes mange lokale spesialiteter som f.eks. grillede sardiner og torsketartar som man må prøve. Bilbao er kjent for sine tapasretter, og påstanden om at de er best i verden høres ofte.

I området ved Calle Licenciado Poza finnes det mange slike tapasbarer å velge mellom.

Men uansett hva du velger å gjøre i Bilbao så bør du oppleve Guggenheim museet. Bygningen i seg selv er et mesterverk, tegnet av den nordamerikanske arkitekten Frank Gehry, og sto ferdig i 1997. Museet er dekket av titan plater som gjør det til en veldig iøyenfallende bygning. Men også glass, stein og vann er komponenter som er brukt i utformingen. Det var de baskiske myndighetene som i sin tid tok initiativet til et så ambisiøst museum og lykkeligvis så tente Guggenheim-stiftelsen på idéen. Museet er idag et av de mest kjente i verden.

Men selv Museo de Bellas Artes Bilbao er verdt et besøk. Her kan du se kunstverk av storheter som Goya, Francis Bacon og Picasso, for å nevne noen.

Ved elvebredden i Bilbao
Dag 10

Til sjøs

På vei mot Le Havre, havnen til Paris. Dagen i dag benyttes om bord til det du måtte ønske å gjøre – eller ikke gjøre. Skipet har blant annet mange spesial restauranter, egen gressplen på toppdekk med ekte gress, treningssenter, et stort spa med sauna, tyrkisk bad, skjønnhetssalong, to svømmebasseng og en hel rekke med barer og salonger, så det er nok å finne på…

Bassengdekket på Celebrity Solstice
Dag 11

Le Havre

Om morgenen ankommer vi franske Le Havre. Dette er havnen til Paris

Siden 2005 har byen vært stått på UNESCOs verdensarvliste. Sentrum av Le Havre ble fullstendig ødelagt under annen verdenskrig og en total gjenoppbygging av byen ble satt i gang etter krigen under ledelse av den belgiske arkitekten Auguste Perret. Hans visjoner, fylt med modernisme og åpne plasser, ga byen en ansiktsløftning etter mørket i kjølvannet av krigen.

Synlig i bybildet er også brasilianske Oscar Niemeyers to hvite vulkaner som er kulturhus med plass til flere hundre når det er forestillinger på programmet. MuMa, byens museum for moderne kunst huser verkene til mange kjente kunstnere.

Noen av de store malerne var fra Le Havre – ikke minst Monet, som vokste opp her. Skipet arrangerer utflukter til både Paris, det overdådige slottet i Versailles, Rouen og Honfleur.

Det er bare å velge: Storbyopplevelser i romantiske Paris, eller maleriske landskap langs Seinen, der mange av de franske impresjonistene fant inspirasjon.

Ta en utflukt til paris
Dag 12

Ankomst Southampton og hjemreise til Norge

Alle gode ting kommer til en ende før eller siden. Også denne fantastiske reisen. På morgen ankommer vi Southampton, og vi tar oss til flyplassen for den timeslange flyturen til Oslo.

Vi takker for en kjempeflott tur og ønsker dere hjertelig velkommen tilbake til nye eventyr hos oss.

Havnen i Southampton

Lugarkategorier

 • Aquaclass

  Størrelse: Ca. 18 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  En Aqua Class-lugar med balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

  Ekstra fordeler:

  • Putemeny
  • Tykkere badekåper
  • VIP-invitasjoner til ulike arrangementer
  • Tidlig ombordstigning og landgang
  • Egen innsjekk
  • Reservasjon av sitteplasser på restauranter og på utflukter
  • Ekspresslevering av bagasje
  • Gratis adgang til Persian Garden og Relaxation Room
  • Middager serveres i spesialrestauranten BLU
 • Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 16 m2 (+ ca. 5 m2 privat balkong)

  Lugarer med privat balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Ingen av lugarene vi har er med hindret utsikt.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

 • Vinduslugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Lugarer med vindu mot havet har plass til 2 personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

 • Innvendig lugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Innvendige lugar uten vindu, beregnet til 2 personer og utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  Drikkepakke er ikke inkludert i denne kategorien.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Lisboa-London-Oslo t/r
 • Innsjekket bagasje
 • Setereservasjon
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Forhåndsbetalt tips
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • 11 netters cruise i valgt lugar
 • Samtlige måltider i skipets hoved- og buffetrestauranter
 • Samtlige show og det meste av undeholdning
 • All inclusive classic drikkepakke ved bestilling av vinduslugar eller høyere standard
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Oppgradering til Premium Drikkepakke (USD 11 pr. dag/person)
 • Utflukter i regi av rederiet
 • Måltider i skipets spesialrestauranter
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at det kan forekomme det ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

AVVIKENDE REISEVILKÅR

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser. Med forbehold om endringer og skrivefeil.