Frodige Sri Lanka og paradiset Maldivene

/ Fra te, templer og ville dyr til selveste paradisdrømmen …

Bli med oss på oppdagelsestur til Sri Lanka! Nabolandet til kjempen India har utrolig mye å by på, og dette blir en reise i kulturelle, historiske og gastronomiske opplevelser. Sri Lanka står også på Lonely Planets liste over verdens beste steder å reise i 2019, og vi skal besøke hele 5 av 7 steder som står på UNESCOs verdensarvliste på Sri Lanka.

Gled deg til:

 • Det livlige fiskemarkedet i Negombo
 • De dekorerte hulene i Dambulla Rock Temple (UNESCO)
 • Den eventyrlige utsikten fra klippefortet Sigiriya – og de vovede hulemaleriene på veien opp… (UNESCO)
 • Den tidligere hovedstaden Polonnaruwa (UNESCO)
 • Den hellige byen Kandy (UNESCO)
 • En snirklete togtur gjennom et grønt paradis til hjertet av teproduksjonen
 • Elefanter og leoparder i Yala nasjonalpark
 • Galle – byen som nesten ikke er forandret på hundrevis av år (UNESCO)
 • Å nyte noen av verdens vakreste strender på Maldivene

I tillegg til fantastisk natur og utrolige sandstrender, er Sri Lanka en liten forundringspakke av lukter og smaker. Vi skal besøke en krydderhage med deilige dufter – og krydderet vitner hva som kommer. Maten på Sri Lanka er nemlig en smaksopplevelse du sent vil glemme.

Etter noen spennende dager spekket med aktiviteter på Sri Lanka roer vi ned, og avslutter med noen eventyrlige dager på ei paradisøy på Maldivene. Nå skal vi bare slappe av på de vakre strendene, og ganske sikkert sende noen misunnelsesverdige bilder hjem til venner og kjente hjemme i novembermørket. Blir du med?

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 34 525,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 01.11.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 16 dager
Reiseleder
Kristi Eline Alfredsen

Avreiser

 • Avreisedato 01.11.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 16 dager
 • Priser fra 34 525,-
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Galle Forte Sri Lanka
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fredag, 1. nov 2019: Oslo - Sri Lanka

Avreise fra Oslo Lufthavn med Qatar Airways. Flyet går på ettermiddagen og vi mellomlander i Doha på veien til Colombo, Sri Lanka.

Colombo skyline med Buddha-statuer fra Seema Makala-tempelet.
Dag 2

Lørdag, 2. nov 2019: Ankomst Colombo flyplass

Vi lander om morgenen lokal tid. Vi blir tatt imot på flyplassen av vår guide og buss, og denne formiddagen får vi en sightseeingtur rundt i Negombo, byen som ligger litt nord for hovedstaden Colombo og ikke langt fra flyplassen.

Her er det menneskemylder og trafikk, tuk-tuk og tut og kjør! I Negombo skal vi besøke det gamle nederlandske fortet før vi setter kursen for hotellet og felles lunsj. Deretter tid til å slappe av før vi samles igjen på kvelden for en skikkelig velkomstmiddag på stranden.

Negombo – også kjent som “Lille Roma” på grunn av mengden av kristne kirker. Denne arkeologiske fiskebyen har vokst til å bli en stor badeby på vestkysten, nord for Colombo og 15 minutter fra den internasjonale flyplassen. De brede sandstrendene er blitt store attraksjoner sammen med fiskemarkedet som selger det meste av fisk, reker og krabbe hver morgen (unntatt søndag) når fiskebåtene returnerer til land.

Tradisjonelle stor-seilte utriggerkanoer er et pittoresk syn i landsbyen som en gang var en handelshavn for portugisere og nederlendere. Andre attraksjoner er den gamle nederlandske fort-porten fra 1672, nå en del av fengselet og den nederlandske kanalen, men som da var forsyningsrute for den nederlandske administrasjonen.

Ikke noe å si på strendene i Negombo.
Dag 3

Søndag, 3. nov 2019: Negombo - Habarana

Etter frokost besøker vi den lille fiskerhavna i Negombo som er et populært utfluktsmål for srilankere fra Colombo. Vi ser fiskebåtene med alle de spektakulære fargene fylt med nattens fangst. Det er livlig stemning når fiskerne selger dagens fangst for å oppnå beste mulig pris!

Vi fortsetter så til Dambulla Rock Temple, et fascinerende tempelområde med huler med rikt dekorerte vegger og en enorm gullforgylt Buddhafigur. Du finner fem ulike huler med praktfulle veggmalerier – og et vell av store og små buddhafigurer. Lunsj nytes på en lokal restaurant underveis. Deretter går turen til hotellet i Habarana hvor vi skal bo i to netter. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dambulla Rock Temple med sine rikt dekorerte huler.
Dag 4

Mandag, 4. nov 2019: Habarana, Sigiriya, Polonnaruwa

I dag setter vi kursen mot det imponerende klippefortet Sigiriya i innlandet nesten midt på øya, et av syv steder som er på Unescos verdensarvliste på Sri Lanka. Turen opp klippene til fortet er et høydepunkt i seg selv. Ruinene av et gammelt sommerpalass ligger ved foten av denne klippen, og turen opp byr på trapper, erotiske hulemalerier og til slutt fantastisk panoramautsikt utover det ellers så flate landskapet. Det er verdt litt slit og svette!

Etter en lunsj i Gamigedara fortsetter vi mot Polonnaruwa, den andre hovedstaden på Sri Lanka, grunnlagt mellom år 1000-1100. Storhetstiden var på slutten av 1000-tallet, og byen står også på Unescos verdensarvliste. Her ser vi blant annet restene av Royal Palace, der fire statuer av Buddha er hogget ut i fjellet. Palasset består også av haller, bad og templer.

Turen går så tilbake til hotellet hvor vi skal nyte en god middag utpå kvelden.

Sigiriya byr på både bratte trapper og hulemalerier.
Dag 5

Tirsdag, 5. nov 2019: Habarana - Matale - Kandy

Vi sjekker ut av hotellet og setter kursen for Kandy. Underveis stopper vi i Matale for å besøke en krydderhage, og her får du anledning til å lære mer om krydder og plantene de kommer fra. Det er også anledning til å handle litt av det lokale spesialkrydderet – til en langt mer hyggelig pris enn hjemme. Lunsj underveis.

Kongeriket Kandy var det siste på Sri Lanka som stod imot kolonimaktene og overga seg i 1815. Byen står på Unescos verdensarvliste og har mange spennende historiske og religiøse attraksjoner. På kvelden besøker vi – iført hvite saronger – tempelet som skal huse en av hjørnetennene til Buddha, nemlig The Temple of the Sacred Tooth Relic. Dette er en av Kandys store attraksjoner med hærskarer av lokale pilegrimer.

Felles middag på hotellet om kvelden. Og i kveld inviteres dere med på et lokalt kulturelt show med musikk, dans og masse trommer.

I Kandy skal vi bo i to netter.

Temple of the Sacred Tooth Relic i Kandy. Her skal en av Buddhas hjørnetenner ligge.
Dag 6

Onsdag, 6. nov 2019: Kandy

Etter frokost starter vi på den såkalte «Heritage Trail», en sightseeingrunde i Kandy som byr på templer, palasser, historiske hjem og flotte parkanlegg. Lunsj blir servert underveis – og dersom du ønsker, kan du være med på å lage den også!

Vi bor i bysentret som ligger rett ved Kandy-innsjøen, og byen er full av små gamle butikker, markeder og et godt utvalg av kafeer og restauranter. Blir det litt tid igjen på ettermiddagen, er det spennende å gå litt rund på egenhånd!

Kvelden er satt av til en hyggelig runde på byen med lokale småretter og en aldri så liten pubrunde.

Sri Lanka er fargerikt. Det gjelder maten også! Her er urter og krydder på markedet.
Dag 7:

Torsdag, 7. nov 2019: Kandy - Nuwara Eliya

Etter frokost og utsjekk fra hotellet kjører vi til den lokale togstasjonen i Kandy. Vi starter dagen med en togtur til Nanuoya gjennom et grønt og frodig landskap.

Området rundt Nuwara Eliya er sentrum av teproduksjonen på Sri Lanka. Dette er et idyllisk område med vakre fossefall, grønnfarger i utallige nyanser og et folk som ønsker deg smilende velkommen. Og det er ikke bare landskapet og utsikten fra togvinduet som er en opplevelse her – det er også selve togreisen der lokomotivet trekker alle vognene etter seg snirklende gjennom et kupert terreng, og lener du deg forsiktig ut av vinduet i én av de mange svingene, kan du få overblikk over alle vognene – og alle de nysgjerrige passasjerene som stikker hodene ut!

Grunnet et noe kjøligere fjellklima, er dette en populær «hill station». Det er godt å forlate det hete klimaet for en stakket stund – noe britene så absolutt satte stor pris på i sin tid. Piknik-lunsj serveres underveis på toget.

På ettermiddagen bys det på Afternoon High Tea på Grand Hotel, hvor vi skal bo i én natt. Vi tar oss en liten vandretur i den lille byen før vi spiser middag på hotellet.

Togturen er fantastisk, og menneskene ønsker deg varmt velkommen.
Dag 8

Fredag, 8. nov 2019: Nuwara Eliya - Buduruwagala - Yala

Vi nyter en god frokost på hotellet før vi sjekker ut, og første punkt på programmet i dag er en lokal teplantasje. Her får vi oppleve hvordan noe av verdens beste te blir produsert. Deretter skal vi videre til Yala Nasjonalpark – og vi stopper underveis for lunsj, og også for å besøke Buduruwagala, et imponerende skue med buddhastatuer hogd inn i fjellsiden – og den høyeste av dem er hele 16 meter!

Vi sjekker inn på vårt hotell i Yala hvor vi skal bo i 2 netter. Felles middag på hotellet om kvelden.

Vakre landskap preget av te-plantasjer
Dag 9

Lørdag, 9. nov 2019: Yala Nasjonalpark

I dag går turen inn til Yala National Park på jakt etter ville dyr. Yala er Sri Lankas eldste – og største nasjonalpark. I tillegg til over 350 ville elefanter er dette et av områdene i verden med flest leoparder per kvadratkilometer. Her er det bare å holde øyne og ører åpne….

Etter lunsj skal vi besøke Katharagama, et pilegrimssted for både buddhister, hinduer og muslimer. Stedet er et av de helligste i hele landet.

På kvelden blir det felles middag på hotellet.

Kanskje får du øye på en leopard!
Dag 10

Søndag, 10. nov 2019: Yala - Galle - Hikkaduwa

Etter frokost går ferden vestover langs kysten til vi når Galle. Galle er en hektisk, kaotisk og kommersiell by, kronet av Galle fort, bygd i 1663 den gang Sri Lanka var en hollandsk koloni. Fortet er intakt, og livet fortsetter her nesten som på 1700-tallet. Det er utrolig fascinerende å vandre rundt i de smale gatene og føle som om man er i en tidsmaskin. Her skal vi spise lunsj på en lokal restaurant før vi kjøre videre til Hikkaduwa hvor vi skal bo i én natt.

Felles middag på hotellet.

Fiskerne i Galle sitter på påler for å skaffe dagens fangst.
Dag 11

Mandag, 11. nov 2019: Hikkaduwa - Balaptiya - Mt. Lavinia

Etter frokost og utsjekk kjører vi mot Mt. Lavinia, som ligger like syd for hovedstaden. På veien stopper vi ved Lunuganga, et gammelt landsted som tilhørte den innflytelsesrike srilankesiske arkitekten Geoffrey Bawa. Vi skal så ut på en båttur på små elver og innsjøer til en liten øy hvor det dyrkes kardemomme. Her får vi se hvordan denne dyrkes og håndteres før videresalg.

På ettermiddagen går turen videre til vårt hotell i Mt. Lavinia – for vår siste natt på Sri Lanka. Felles middag om kvelden.

Du møter mange smil på Sri Lanka!
Dag 12

Tirsdag, 12. nov 2019: Mt Lavinia - Colombo flyplass - Maldivene

Vi spiser frokost og setter kursen mot den internasjonale flyplassen ved Colombo. Vi sier farvel til Sri Lanka og tar Sri Lankan Airlines til Male tidlig på ettermiddagen. Videre transport med innenlandsfly og speedbåt til vårt resort der vi skal være i 3 netter.

Adaaran Select Huduranfushi er stedet hvor vi senker skuldrene, puster dypt inn og ut for så å nyte dagene på en liten øy i paradiset som Maldivene er. Vi bor i superiorrom med havutsikt, og det er ikke langt ned til det deilige vannet.

Selvsagt finnes det også et spa på øya der det tilbys ulike behandlinger. Hotellet har også mange aktiviteter, så det er ikke nødvendig å ligge rett ut hele tiden for den som ikke ønsker. Først og fremst skal vi slappe av og kose oss. Være dovendyr i noen dager. Lese en god bok. Snorkle blant fargerike fisk. Nyte livet! Det meste av mat (frokost, lunsj og middag) og drikke er inkludert.

Velkommen til paradis.
Dag 13 - 14

Onsdag, 13. nov - torsdag, 14. nov 2019: Maldivene

Late dager på øya – med bading, lesing, snorkling, svømming… Valget er ditt.

Ah! Total avslapping.
Dag 15

Torsdag, 15. nov 2019: Til flyplassen - Doha

Vi har tilnærmet hele denne dagen også på øya. Flyet går ikke før utpå kvelden, så det er ikke før solen er i ferd med å gå ned at vi må ta farvel med paradiset på Maldivene for denne gang.

En hurtigbåt tar oss tilbake til flyplassen, og Qatar Airways flyr oss til Doha hvor vi ankommer rett før midnatt.

Dag 16

Fredag, 16. nov 2019: Doha - Oslo

Rett over midnatt fortsetter flyreisen med Qatar Airways mot Norge, og vi lander i Oslo tidlig om morgenen lokal tid.

Pakkeprisen inkluderer:

 • Flyreise Oslo – Colombo – Maldivene – Oslo med Qatar Airways og Sri Lankan Airlines på økonomiklasse
 • Flyskatter (kr 3 957,- per 7. feb 19)
 • Innkvartering på gode 4-stjerners hoteller
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) inkludert på Sri Lanka
 • All inclusive inkludert på Maldivene
 • Rundreise på Sri Lanka med engelsktalende lokalguide
 • Inngangsbilletter til severdigheter og parker som skal besøkes
 • Alle transporter som beskrevet i programmet; buss, tog, båt
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Pakkeprisen inkluderer ikke:

 • Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
 • Visum til Sri Lanka (ordnes på offisiell side http://www.eta.gov.lk/slvisa/)
 • Drikke til måltider (gjelder Sri Lanka)
 • Tips til lokale guider, sjåfører etc.
 • Nødvendige vaksiner – sjekk med lokalt vaksinasjonskontor for opplysninger