Galapagos og Ecuador

/ Det mest eksotiske stedet i verden

Det er ikke uten grunn vi kaller Galapagos verdens mest eksotiske sted. I dette lille øyriket i Stillehavet, 100 mil utenfor kysten av Ecuador, lever det dyre- og fuglearter som ikke finnes noe annet sted i verden. Da Charles Darwin kom hit i september 1835, trodde han knapt hva han så! Turismen er begrenset og tilpasset dyrelivet, og turene dit ikke av de billigste – men opplevelsen er unik.

Gled deg til:

 • Indianermarked i Andesfjellene med menneskemylder, flotte farger og fantastisk håndverk.
 • Stå midt på ekvator!
 • Quito – «Ecuadors urbane juvel»
 • Bo på en ekte hacienda – et herskapshus – med flere hundre års historie
 • Hils på kjempeskilpadder og sjøløver på Galapagos
 • Båttur mellom noen av Galapagos-øyene, med bademuligheter og nærkontakt med jordas mest særegne dyre- og fugleliv
 • Den fantastiske stranden i Skilpaddebukta, hvor du kan møte på iguaner, skilpadder og eksotiske fuglearter

Vertslandet Ecuador er et av de mest indianske i Latin-Amerika. Her holder quichua-indianerne på sine eldgamle og fargerike tradisjoner. Natur og folkeliv i Ecuador gjør besøket til en festreise! Markedsplasser byr på kunsthåndverk av høy kvalitet og snøkledde vulkaner skinner som perler i et usedvanlig vakkert landskap.  Med rette blir Ecuador kalt et skattkammer av vakker natur, behagelig klima, bevisst økologi, hjertevarme mennesker, ekte kultur og tilrettelagt turisme.

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 43 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 24.10.2020 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
 • Reiseleder 24. oktober: Napoleón Martínez
 • Reiseleder 9. november: Anne Bisgaard
napoleon martinez reiseleder
Reiseleder
Napoleón Martínez
Reiseleder
Anne Bisgaard

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 43 480,-
 • Avreisedato 09.11.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 44 570,-
 • Blue Footed Booby Galapagos
 • Ecuador ekvator
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

24. okt / 9. nov: Flyreise Norge - Ecuador

Vi bruker flyselskapet KLM på denne turen. Avreise fra Gardermoen tidlig morgen* til Amsterdam. Videre til Ecuador med ankomst om ettermiddagen lokal tid (minus sju timer). Vår norsktalende reiseleder, Napoleón Martínez (tur 1), tar imot oss på flyplassen hvor vi går om bord i bussen som tar oss til Otavalo. Med tidsforskjell og lang flyreise bak oss er det godt å gå tidlig til ro, men reiseleder legger til rette for en liten spasertur i hotellets nærområde med mulighet for en matbit for dem som har lyst. (Måltider på flyet)

*
Flytidene blir oppgitt ved bestilling. De kan endres fram til avreise, og oppdaterte flytider vil alltid fremkomme på «min side» når du/dere er påmeldt

Katedralen i Quito
Dag 2

25. okt / 10. nov: Fra Quito til Otavalo

Indianermarked og førsteklasses håndverk

Etter en velsmakende frokost er dagens første stopp det fargerike indianermarkedet i Otavalo by, omtalt som Sør-Amerikas største og mest fargerike! Markedet er åpent alle dager, men er aller størst på lørdager.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, før turen går videre til regionssenteret Ibarra. Her besøker vi utsiktspunktet over byen et stort monument av erkeengelen St. Michael. Videre skal vi til landsbyen San Antonio de Ibarra hvor de er spesialister i treskjæring. Ecuador er blant landene i den tredje verden som har best kvalitet på sine husflidsprodukter, og mange har kjøpt med seg fine minner fra Ecuador. Etter en opplevelsesrik dag sjekker vi inn på Hacienda Chorlavi, anlagt i et vakkert, gammelt herskapshus hvor det blir felles middag om kvelden. (Full pensjon)

Dag 3

26. okt / 11. nov: Otavalo og områdene rundt

Lyst på nytt skinn?

I dag skal vi bli bedre kjent i Otavalo-området. Vi besøker den vakre kratersjøen Cuicocha og landsbyen Cotacachi, som er senter for lærprodukter. Her blir det anledning til å kjøpe skinnprodukter (jakker, belter, vesker etc.) av god kvalitet til en billig penge.

Det blir lunsj underveis og besøk til landsbyen Peguche hvor vi besøker en lokal produsent av tekstiler. I dette området har de vevd fargerike, tradisjonelle indianske tepper og tekstiler fra uminnelige tider. Vi får også med oss den kjente fossen Peguche, som ligger i et vakkert skogsterreng i nærheten. Sen ettermiddag er vi tilbake på hotellet og middagsbordet står igjen dekket for oss om kvelden. (Full pensjon)

Peguche-fossen i Ecuador
Dag 4

27. okt / 12. nov: Ekvator og hovedstaden Quito

I dag er du midt på jorda!

Etter frokost går turen sørover igjen til ekvator-monumentet «Mitad del Mundo», som betyr «midt på jorda». Ecuador har faktisk fått sitt navn etter ekvatorlinjen som krysser landet nord for Quito. Her besøker vi først museet Intiñan som er en kombinasjon av ekvatoropplevelse og et urbefolkningsmuseum. De har også en egen avdeling viet kakaobønnen som tradisjonelt har hatt stor betydning for Ecuadors økonomi.

Vi spiser dagens lunsj på en lokal restaurant og besøker deretter selve ekvator-komplekset «Mitad del Mundo». Her blir det fritid til å rusle rundt i den særegne bebyggelsen og mulighet til nok et museumsbesøk (ikke inkludert).

Etter lunsj fortsetter vi til Quito, som kalles Ecuadors urbane juvel og ligger vakkert til i et dalføre mellom grønne, skogkledde åser og ruvende fjell! Byen ble i sin tid innlemmet i inkariket og ble etter hvert den nest viktigste byen i det mektige imperiet. Dessverre ble alt jevnet med jorden, og de spanske erobrerne etterlot ingen minnesmerker fra inkatiden.

Gamlebyen, med bygninger, torv og kirker fra kolonitiden, hører med til Unescos verdensarv. Vi gjør oss kjent i Quito, og har lagt inn byvandring og besøk til aktuelle severdigheter. På en liten fjelltopp midt i byen skuer Jomfruen av Quito majestetisk nordover mot gamlebyen. Bak henne, mot sør, er det store drabantbyer hvor de fleste av Quitos innbyggere bor. Vi avslutter med San Francisco-kirken og dens museum. Overnatting på Hotel Mercure Alameda og middag på lokal restaurant. (Full pensjon)

Fin kveldstemning i Quito.
Dag 5

28. okt / 13. nov: Fridag og tilbud om dagstur til Cotopaxi

Quito eller landets flotteste vulkan

I dag har vi lagt opp til en fridag i hovedstaden Quito. Mange synes det er fint å kunne gå på egenhånd i gamlebyen som er Unesco-vernet. Quito er en tiltalende og vennlig by, og mange butikker tilbyr sine varer av god kvalitet til gode priser. Det er lett å ta seg fram på egenhånd, og reiseleder er behjelpelig med råd og vink, både til besøks-steder og restauranter.

Frivillig dagsutflukt:
Hvis noen har lyst på en annen opplevelse, tilbyr vi i dag en dagsutflukt med lunsj til nasjonalparken Cotopaxi. Det er mange vulkaner i Ecuador, og den flotteste av dem alle er Cotopaxi med sine 5987 meter og evig snø på toppen.

Vi kjører inn i Cotopaxi nasjonalpark og får en vakker naturopplevelse ved foten av den mektige vulkanen. Det blir mulighet for en kort vandring i den mektige naturen, før vi spiser lunsj på en restaurant inne i nasjonalparken. Utflukten (inkl. lunsj) koster kr 875,- og er ikke inkludert i turprisen. Kryss av ved påmelding dersom du ønsker denne utflukten. Forbehold om min. 10 deltagere. Overnatting på Hotel Mercure Alameda. (Frokost)

Cotopaxi med ville hester i forgrunnen
Dag 6

29. okt / 14. nov: Puerto Ayora (Santa Cruz) på Galapagos

Bli kjent med kjempeskilpaddene

I dag starter eventyrreisen til Galapagos! Vi flyr mot havet og videre 1000 km mot vest over Stillehavets blå horisonter før det sagnomsuste øyriket dukker opp. Øyene har steget opp fra havet gjennom vulkansk aktivitet og er hjem for dyr- og fuglearter som ikke finnes noen andre steder i hele verden!

Flyet lander på øya Baltra (minus 1 t fra Ecuador) hvor vi kjører buss (15 min) til Itabaca-stredet og deretter båt (10 min) over til øya Santa Cruz som blir base for vår Galapagos-ekspedisjon. Herfra blir det igjen buss til den vesle havnebyen Puerto Ayora der vi skal bo på Hotel Fernandina. (Vi bruker et relativt enkelt, men hyggelig og sentralt hotell på Galapagos. Etter vår mening gir hotell-basert overnatting samlet sett flere og bedre opplevelser enn det man får fra cruisebåter på Galapagos.)

Det blir lunsj i nærheten av landsbyen Bella Vista hvor store landskilpadder lever vilt i sitt naturlige miljø. Å gå mellom de beitende kjempene og fotografere dem ute i skogen gir en følelse av uvirkelighet. Ettersom øya er oppstått ved vulkansk aktivitet, finnes det en del kratre og lavatunneler. Vi besøker de berømte tvilling-kratrene og en lavatunnel før vi ankommer hotellet.

Øyas høyeste topp er nesten 900 m, og oppe i høyden er det tåke og yr nesten året rundt, i stor kontrast til kystområdene som er preget av tørr lavastein og kaktusvegetasjon. I det fruktbare høylandet anla den norske immigranten Thorvald Kastdalen sin farm «Miramar». I dag driver hans barnebarn Maria og Thorbaldo kjøtt- og melkeproduksjon på farmen, og er nå de eneste direkte etterkommerne av norske emigranter som drømte om et sorgløst liv på Galapagos da de ankom i mellomkrigsårene. Det blir felles middag om kvelden. (Full pensjon)

Skilpaddene kan du treffe på både i skogen og på stranda.
Dag 7

30. okt / 15. nov: Båttur til Plaza Sur og Punta Carrion

Sjøløver, iguaner og fantastiske fugler

I dag går turen først med buss til nordspissen av Santa Cruz, hvor vi går om bord i en båt som tar oss til den vesle øya Isla Plaza Sur. Moloen hvor vi skal gå i land pleier å være dekket av sjøløver som aller høfligst lar oss komme på besøk!

Dette er en av øyene med størst tetthet av disse fredelige dyrene som er svært tamme og harmløse. De deler sitt territorium på øya med forhistoriske landiguaner som sitter tålmodig under karakteristiske kaktustrær og venter på at blader skal falle ned. Iguanene får all sin næring og fuktighet fra kaktusblader fulle av stikkende torner.

Øya huser også ulike fuglesorter. Det som imponerer mest, er fraværet av frykt. Dyr og fugler har ikke hatt naturlige fiender og oppfatter mennesket som fredelige besøkende og viser ingen tegn til å ville rømme unna. Vi er i eventyrland!

På vei tilbake gjør vi et stopp på Punta Carrion hvor det blir anledning til å ta et bad eller snorkle for den som har lyst til det. Utstyr får du låne i båten. Sen ettermiddag er vi tilbake på hotellet i Puerto Ayora, og om kvelden legger reiseleder til rette for felles middag, eller du kan spise på egenhånd på en av de mange hyggelige restaurantene i den vesle byen. (Halv pensjon)

Sjøløver fins det mange av på disse strendene.
Dag 8

31. okt / 16. nov: Båttur til Seymor og Bachas

Røde bryst og blå føtter

I dag går turen til Isla Seymor. Denne øya huser iguaner og ulike fuglearter. Noen av de mest særpregede fuglene på Galapagos er blåfotsule og fregattfugler. De blå føttene ser ut som de skulle være laget kunstig av plastikk, men er merkelig nok like ekte som fuglene selv!

Fregatthannene blåser seg opp som røde kjempeballonger i parringstiden og lever av fisk som de stjeler fra sjøfugl som er på vei hjem med dagens fangst. Dersom de ikke gir fisken fra seg frivillig, går de ikke av veien får å klippe av hodet på stakkaren, deretter blir det naturlig nok en enkel sak å tilrane seg fisken. Derav navnet fregattfugl – de angriper målrettet og effektivt som en militær fregatt og blir med rette kalt luftens pirater!

Det blir lunsj om bord og besøk til et sted som heter Bachas på vei tilbake. Her er det en liten lagune hvor noen flamingo pleier å holde til, og stranden her benyttes av havskilpaddene til å grave ned eggene sine. Deretter retur til hotellet. (Halv pensjon)

NB! Dersom vær eller andre forhold skulle tilsi det, kan det forekomme endringer av rekkefølge og innhold i programmet på Galapagos. Vi tar forbehold om båtturene muligens bytter rekkefølge eller kan byttes ut med øya Bartolomé eller lignende. Særlige forhold og restriksjoner gjør at vi først nærmere avreise får endelig tillatelse til hvilken av øyene vi kan besøke. Opplevelser og severdigheter på Galapagos er uansett besøks-steder imponerende og enestående.

Fregattfugl – går selv dompapen vår en høy gang!
Dag 9

1. nov / 17. nov: Tur til skilpaddebukta og fritid

Stranda med sjeldne skapninger

Like vest for Puerto Ayora finner vi den vakre stranden Turtle Bay (Skilpaddebukta). Etter frokost tar vi en spasertur til det vakre området. Det er ca 55 min. å gå fra hotellet langs en vakker anlagt sti gjennom den særpregede kaktusskogen. Stranda er tilholdssted for pelikaner, blåfotsule og andre fuglearter.

Den svarte lavasteinen langs bukta gir oss en uvirkelig følelse av nærmest å være på en annen planet! Her sitter kolonier av sjøiguaner og varmer seg i sola, og fredelige havskilpadder kan dukke opp og trekke pusten. Selve bukta med sandstranda er en utsøkt idyll. Vi nyter livet i de eksotiske omgivelsene og koser oss med bading og forhåpentligvis sol fra klar himmel.

På selve badestranda kommer vi ikke i konflikt med dyrelivet. Vi har hele dagen til disposisjon og det er lett å finne veien tilbake til hotellet på egen hånd. Husk badetøy! Håndkle får dere låne på hotellet. Det er mulig å avtale med reiseleder/guide å bli fraktet med båt (ekstra kostnad) dersom det blir for langt å gå til Turtle Bay. Dagens lunsj er ikke inkludert. Om ettermiddagen anbefaler vi et besøk på Darwin-senteret hvor man kan se flere raser av kjempeskilpadder. De kan veie opptil 250 kilo og bli 150 år gamle! Om kvelden samles vi igjen til felles middag. (Halv pensjon)

Iguaner med dystert oppsyn og blåfotsuler på Galapagos.
Dag 10

2. nov / 18. nov: Galapagos - Guayaquil

Tilbake i byen

Vi forlater Galapagos og flyr tilbake til fastlandet og lander i havnebyen Guayaquil som er Ecuadors største by med over 2 mill. innbyggere. Guayaquil ligger ved den mektige floden Guayas. Den travle havnebyen utgjør grunnmuren i landets økonomi, og er langt viktigere, økonomisk sett, enn hovedstaden Quito. Byen har gjennomgått en svært positiv utvikling siden år 2000, og er forvandlet fra en rufsete havneby til en innbydende storby med omfattende restaurering og byfornyelse i sentrum.

Flyet fra Galapagos lander kl 16:00 og vi kjører direkte fra flyplassen til Gran Hotel Guayaquil hvor vi skal bo. Reiseleder legger til rette for felles middag (ikke inkludert) for dem som vil spise samlet. (Frokost og snacks på flyet)

Guayaquil
Dag 11

3. nov / 19. nov: Guayaquil og flyreise hjem

Etter frokost tar vi en tur til fots i denne trivelige byen. Elvepromenaden «Malecon 2000» (Waterfront) regnes for å være den flotteste i Latin-Amerika. De eldste bydelene Las Peñas og Santa Ana er satt tilbake i opprinnelig stand med midler fra Unesco, og er omgjort fra slum til innbydende og pittoreske lokalmiljø. Det blir lunsj på hotellet før turen går til flyplassen hvor KLM letter i kveldingen med kurs for Amsterdam. (Halv pensjon)

Dag 12

4. nov / 20. nov: Ankomst Norge

Vi ankommer Amsterdam og flyr videre til ulike norske lufthavner. Ankomst  Norge om ettermiddagen.

Reisebetingelser

 

Prisen inkluderer:

 • Flyreise Norge – Ecuador – Galapagos – Ecuador t/r med KLM
 • Overnatting med frokost på turistklassehoteller
 • Program og transport iflg. programmet.
 • Måltider som oppgitt i programmet
 • Nasjonalparkavgift og turistavgift til Galapagos
 • Norsktalende reiseleder + lokale guider (engelsktalende)

Prisen inkluderer ikke:

 • Tips til guider og sjåfører underveis (USD 85,-)
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Dagstur 16. okt. til Cotopaxi, kr 875,- v/min. 10 deltagere

PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Alle påmeldte får tilsendt praktiske opplysninger. Visum til Ecuador er ikke nødvendig for skandinaviske turister. Vaksiner er ikke lovpålagt, men vi anbefaler å være oppdatert på difteri/stivkrampe, polio og hepatitt A og B (Twinrix). Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid før turen! 

HOTELLER
Vi bor på følgende turisthoteller:

Quito:
Hotel Gran Mercure Alameda 5*
Tel: +593 2 25 62 345

Otavalo:
Hostería Cabañas del Lago (avreise 24. okt)
Tel: +593 6-291-8001
Hotel Hacienda Chorlavi (avreise 9. nov)
Tel:  +593 6 293 2222

Galapagos:
Hotel Fernandina 3*
Tel: +593 52 526 122

Guayaquil:
Gran Hotel Guayaquil 4*
Tel: +593 4-232-9690

Forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Utflukter: Utfluktene på turen er lagt til rette for personer med normal bevegelighet og kondisjon. Vi legger også til rette for deltagere som måtte ha fysiske begrensninger, men det er viktig å ta kontakt med oss på forhånd dersom dette er aktuelt!

Visum: Det er ikke nødvendig for norske turister å søke visum til Ecuador. NB: Husk maskinlesbart pass som må være gyldig i 6 mnd. etter hjemkomst! Vi anbefaler også å ta med en fotokopi av passet og oppbevare disse atskilt fra hverandre.

Vaksiner: Vaksiner er ikke lovpålagt, men vi anbefaler beskyttelse mot hepatitt A (Havrix, eventuelt mot hepatitt A+B/Twinrix)  samt å være oppdatert på difteri/stivkrampe og polio. Ta kontakt med din lokale vaksineklinikk i god tid før avreise.

Reiseapotek: Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Det anbefales tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor (!) og leppepomade.

Valuta: Ecuador har ikke egen valuta, og at all handel foregår med US-dollar. Du bør derfor ta med en del US-dollar i kontanter, og gjerne i mindre sedler (5/10/20). Vanlige kreditt- og bankkort er gangbare, og det går greit å få ut kontanter i minibanker i byene.

Shopping: Ecuador har et svært rikt utvalg av indiansk kunsthåndverk. Du får kjøpt klær og tekstiler (tepper), gull- og sølvarbeider, flotte trefigurer, keramikk, lær og ellers typiske suvenirartikler – til meget hyggelige priser!

Klima og tidssone: Ecuador ligger 6 t. etter norsk normaltid, og Galapagos 7 t. etter. Klimaet i Ecuador veksler med høyden og avstanden til havet. I Quito og høylandet er temperaturen stabil rundt 20 ºC året rundt. På Galapagos styres vær og temperatur av havstrømmene, og dagtemperaturene ligger på ca 25 ºC på denne tiden av året. Badevannet kan variere med lokale strømninger, og forventes å være i overkant av 20 ºC. Været på Galapagos er stabilt med svært lite regn.

Klær: Ta med tøy som til norsk sommer. Vanlig fritidstøy til middag på hotellene er greit. Husk gode tursko (gjerne joggesko). Gode og stabile sandaler kan også brukes på utfluktene. Ta med en lett regnjakke eller paraply. Husk badetøy! Badehåndkle får vi låne lokalt. De som vil snorkle, får også låne utstyr lokalt.

Mat: Matstandard og hygiene i Ecuador er jevnt over bra. På hoteller og restauranter som er med i pro-grammet kan du trygt spise det du får servert. Likevel kan det være fornuftig å være varsom med råkostsalater og majones/remulade! Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som på andre reiser:

~ drikk ikke vann fra springen

~ all frukt må vaskes og skrelles

~ prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt

Strøm: Ecuador bruker 110 V. De fleste nyere digitale apparater (kamera/video/mobil) kan lades direkte fra 110 V uten transformator. Sjekk dette i bruksanvisningen! Norske apparater med originale stikkontakter kan som regel brukes, men noen steder er det bare flate plugger, og da kreves det adapter fra runde til flate plugger (10 mm/US std.).

Tipsing: På fastlandet (Ecuador) er det vanlig at vi gir tips til lokale guider, sjåfører og piccoloer. På Galapagos forventes det mer tips enn på fastlandet. Totalt utgjør «obligatorisk» tips USD 80,- på denne turen. Vi pleier å samle inn dette en av de første dagene, slik at reiseleder fordeler tipsen underveis.

Bagasje: Fri bagasje på flyet er et kolli á inntil 23 kg pr. pers. I tillegg kommer håndbagasje på max 12 kg pr. pers. Husk bagasjeplass til ting du kjøper med deg fra Ecuador!

Mobiltelefon: Mobilnettet i Ecuador er såkalt GSM 850. Det betyr at du må ha en 4-båndstelefon (850/900/1800/1900) for at den skal virke i Ecuador. (NB: En del telefoner kjøpt i Norge har kun 3 bånd og mangler GSM 850!). Telia og Telenor har dekning i Ecuador. Sjekk om din teleleverandør har dekning i Ecuador. Det er ellers selvsagt mulighet til å ringe fra hotellene.

Sikkerhet: ~ Ecuador hadde en del interne politiske problemer for noen år tilbake. Men under president Rafael Correa som ble innsatt i 2007, har forholdene stort sett vært rolige i Ecuador, og det har vært uproblematisk å reise omkring i landet.

Reiselitteratur: Det finnes dessverre ikke reisehåndbøker om Ecuador på norsk. Derimot finnes det mye bra på engelsk, og litt på dansk. Vi kan anbefale følgende håndbøker:

Insight Guide: «Ecuador», engelsk
Lonely Planet: «Ecuador & the Galapagos Islands», engelsk
Rough Guide: «Ecuador», engelsk

Litteraturliste Mange har lyst til å lese seg litt opp på Ecuador og Galapagos før avreise. Her følger noen boktitler som kan være aktuelle (dersom du får tak i dem på biblioteket):

Velkommen inn i eventyret!

Napoleon Martinez

Reiseleder avreise 24. oktober 2020

Napoleon «Napo» Martínez, født 1971, har omfattende erfaring fra reiselivet, deriblant tre år som naturguide på Galapagosøyene. Han har reiselivsutdanning fra Guayaquil i Ecuador og fra Treiders i Oslo. Napo har jobbet flere år i reisebyrå i Oslo og de siste 11 årene vært sjef og medeier i Hotel El Faro Escandinavo på Stillehavskysten i Ecuador. Napo snakker, i tillegg til sitt morsmål spansk, også flytende engelsk og norsk. Han tar deg med på innsiden av eventyret i Ecuador og Galapagos!

Siden Napoleón nå bor i Ecuador, tar han imot gruppen ved ankomst til Quito. Det betyr at det på denne turen ikke er med norsk reiseleder fram og tilbake over Atlanteren.

Anne Bisgaard

Reiseleder avreise 9. november 2020

Anne har lang erfaring fra reiselivsbransjen rundt omkring i verden. Hun har vært mye på farten de siste årene og spredd reiseglede med sin smittende entusiasme. Hun er utdannet statsviter og økonom fra Hawaii Pacific University og University of Pennsylvania, og har bodd mange år i Jakarta, Honolulu, Philadelphia og San Francisco. Når hun ikke er ute og reiser, holder hun til daglig til i Provence hvor hun jobber som billedkunstner. Anne er en engasjert, sprudlende og fargerik person som i tillegg til norsk og engelsk snakker fransk og indonesisk/malay.

Anne blir med på turen fra Oslo og reiser sammen med gruppen via Amsterdam til Ecuador.