Georgia Svaneti På ski under Osjba

På ski i Georgia

/ SVANETI – EUROPAS NYE SKI-ELDORADO

 • Høyere fjell enn i Alpene
 • Besøk i Osjgol – øvre Svaneti
 • Hattemakerkurs
 • Kokkekurs

Å stå på ski i disse omgivelser er balsam for kropp, sjel og sinn! Plassert høyest i Kaukasus er dette en drøm for dem som ønsker å oppleve storslagne skiturer i fjellet uten køer og store folkemengder. Stabile snøforhold fra november til april. Vill, vakker og innhyllet i en god porsjon mystikk ligger Svaneti i en fjellrik del av Georgia og Kaukasus! Fjellene ruver godt i landskapet – hele fire av de ti høyeste fjellene i Kaukasus ligger her. Her er landsbyer som hentet rett ut fra eventyrenes magiske verden, med en ytterst gjestfri lokalbefolkning som med rette er stolte av landsdelens tradisjoner og sin velsmakende, lokale mat. Små, vakre kirker skjuler historiske kulturskatter i form av ikoner og fresker som er over 1000 år gamle.  Naturskjønne omgivelser er bare fornavnet, her finner du ypperlige og endeløse ski muligheter og fargerikt mangfold, isbreer og store fjell.

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 24 590,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.02.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
 • NYHET!
Reiseleder
Richard Bærug

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.02.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 24 590,-
 • Georgia, Svaneti Goldalen og Osjba
 • Georgia Morgenkjøring Lemel i Svaneti
 • Georgia, Svaneti Haret
 • Georgia Svaneti, kokkekurs
 • Georgia, Svaneti morgen på Solberget i Svaneti
 • Georgia Svaneti
 • Georgia Svaneti Tetnuldi Skiing Resort
 • Georgia Svaneti
 • Georgia Svaneti På ski under Osjba
 • Georgia, Svaneti morgen ved hotellet, klar for tur til Solberget
 • Georgia_Svaneti_lokale musikere
 • Georgia_Svaneti_Grand Hotel Ushba
 • Georgia_Svanti_lokal hattemaker
 • Batumi, Adjara, Georgia
 • Batumi, Georgia
 • Batumi, Georgia
Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

NORGE - ISTANBUL

Vi flyr med Turkish Airlines fra Oslo Lufthavn med ankomst Istanbul om ettermiddagen. Etter visumsjekk kjører vi til vårt hotell for middag og overnatting. N.B. Vi pakker toalettsaker etc. i håndbagsjen for  overnattingen i Istanbul. Resten av bagasjen inkludert ski oppbevares på flyplassen til vi reiser videre neste dag. (-/-/M)

 

Georgia, Svaneti Goldalen og Osjba
Dag 2

ISTANBUL - SVANETI

Vi slapper av med en god frokost før vi kjører til flyplassen for avreise til Georgia og Batumi flyplass med ankomst på ettermiddagen, lokal tid. Bussturen til Svaneti og vårt hotell tar cirka fem timer. Etter ankomst er det godt å strekke litt på beina, før vi samles til felles middag. (F/-/M)

Grand Hotel Ushba er et lite høyfjellshotell med en storslått beliggenhet 1600 m.o.h. ved foten av det 4710-meter høye Osjba-fjellet, et av Europas høyeste. Så fabelaktig ligger det til at hotellet hevder at det muligens har den beste hotellbeliggenheten i hele verden. Hotellet ble åpnet i 2010 og eies av den svanske familien Argvlian.  Moren i familien er en glimrende kokke, mens sønnene er fjellførere og altmuligmenn. Hotellet har en enkel, men elegant standard.  5 av de 12 rom har eget bad, resten deler bad. Alle rom er røykfrie og har en vakker fjellutsikt. Hotellet er radio- og TV-fritt, men har trådløst internett. Restauranten ligger i 1. etasje og er kjent for sitt gode svanske kjøkken og sine ypperlige georgiske viner. Det sjarmerende lille biblioteket og utsiktsbalkongen gir ytterligere muligheter til å slappe av, eventuelt med en god bok.

 

DAG 3

SKIKJØRING I GOLDALEN

Goldalen er en sidedal til Betsjvidalen i nordøstlig retning. Den kan nås på ca 30 minutter fra Grand Hotel Ushba. Det er mulig å gå på ski over Golpasset til Mestia. Når man kommer inn i dalen får man en feiende flott utsikt både mot den søndre og nordre Osjbatoppen  Det er mulig å gå på ski opp til Golpasset på 2956 meter for så å returnere eller fortsette høyere opp til rundt 3300 meter for deretter å stå på ski vestover og nedover nærmere Golbreen. Vi spiser piknik lunsj underveis. Felles middag på hotellet. (F/piknik lunsj/M)

Georgia Svaneti
DAG 4

PÅ SKI UNDER OSJBA VED MESJKÅL

Mesjkål er en fjellrygg som går sørover fra Osjba. Det er vanskelig å finne et sted nærmere Osjba der det er mulig å stå på ski uten å måtte klatre. Fra Grand Hotel Ushba tar det rundt to timer å nå nedre delen av ryggen; Lemel, og så ytterligere to timer å nå det øvre partiet på Mesjkål på nærmere 3200 meter. Piknik lunsj underveis.

Svansk hattemakerkurs om ettermiddagen.
Den svanske befolkningen er kjent for sine karakteristiske filthatter som er gode å ha på både sommer og vinter. Vi får en innføring i det å lage en svansk hatt, vi deltar i selve produksjonen og vi kan kanskje tilegne oss en egen hatt. Felles middag på hotellet. (F/piknik lunsj/M)

 

Georgia, Svaneti Haret
DAG 5

SKIKJØRING UNDER TETNOLDFJELLET - OSJGOL (USHGUL)

God frokost før vi pakker en liten bag og blir transportert til Tetnold, et av de høyeste fjellene i Europa – 4858 meter. Et nytt skisenter ble åpnet like nedenfor fjellet i desember 2015. Her er det mulig å kjøre offpiste i flere retninger, også i retning av bygda Hædisj/Adishi. Vi inntar dagens lunsj i restauranten på skisentret. Etter vår stopp her kjører vi videre til Osjgol (Ushgul) for overnatting og middag. (F/L/M)

DAG 6

PÅ SKI I OSJGOL (USHGUL)

Osjgol (Ushgul) ligger i det østre hjørnet av Øvre Svaneti og er på UNESCOs verdensarvliste takket være de imponerende, svanske tårnbyggene fra middelalderen. Med en beliggenhet på opp mot 2200 meter markedsfører bygda seg som den høyest bebodde bygda i Europa. De omkringliggende fjellene byr på suverene skikjøringsmuligheter. Vi spiser lunsj i Osjgol før vi reiser tilbake til Svaneti og vårt hotell, men først blir det en kaffestopp i Kaal. Middag på hotellet. (F/L/M)

 

Georgia Morgenkjøring Lemel i Svaneti
DAG 7

PÅ SKI PÅ BAK

Bak er et imponerende 3206 meter høyt fjell rett vest for Grand Hotel Ushba. Ryggen er skredsikker, men den brattere delen rett ned fra Bak kan av og til være skredutsatt så denne holder vi oss unna. Fra Grand Hotel Ushba tar det rundt 4 – 5 timer å nå toppen. Piknik lunsj underveis. Under middagen i kveld blir det konsert.
I Svaneti er flerstemt sang fortsatt en levende familietradisjon. En fin mulighet til å oppleve de beste svanske folkesangerne er å kombinere en god middag med en konsert med fremragene svanske sangere og dansere. 

Georgia_Svaneti_lokale musikere
DAG 8

DAGSTUR TIL SVANETI MUSEUM I MESTIA OG HATSVAL SKISENTER

Frokost. Vi busser til Hatsval for skikjøring, men tar en tur innom det største museet i Svaneti som ligger i Mestia.  De gamle manuskriptene, evangeliebøker fra det 9. – 13. århundret, samt vakre ikoner og kors er blant hovedattraksjonene. Noen av ikonene er fra det 9. århundret. Mestia har og et museum viet den svanske fjellklatrerlegenden Mikheil Khergian (1932-1969). Han var den store klatrestjernen, ikke bare i Svaneti og Georgia, men i hele Sovjetunionen og verden på 1960-tallet.
Hatsval alpinsenter ligger rundt 30 km fra Grand Hotel Ushba. Det har 3 heiser og forskjellige løyper. Mange liker å kjøre off-piste kjøring gjennom den fine skogen. Lunsj inntas i en restaurant som ligger på toppen av skianlegget. Transfer tilbake til hotellet. Middag på hotellet. (F/L/M)

Georgia Svaneti
DAG 9

PÅ SKI PÅ BÆL

Bæl er grensefjellet mellom det tidligere Fyrstedømmet Svaneti i vest og det såkalte Frie Svaneti i øst. Fjellryggen er hovedsaklig dekket av skog med unntak av de øvre partiene og byr på flott utsikt mot den svanske fjellkjeden i sør og, om været er klart, også mot Elbrus, Europas høyeste fjell, i nord. Bæl kan nås på 3 – 4 timer fra Grand Hotel Ushba. En god, gammel lastebiltransfer kan gi drahjelp i begynnelsen. Toppen på søndre delen av Bælfjellet er 2529 meter. Pikniklunsj underveis. Ankomst hotellet sent ettermiddag/tidlig kveld og hvor vi skal delta i kokkekurs.
Kokkekurs
Det svanske og det georgiske kjøkkenet er godt kjent. Mange som kommer på besøk til Georgia ønsker å få vite noen av hemmelighetene bak det lokale kjøkkenet. Et kokkekurs er det rette sted å få avslørt noen av disse hemmelighetene og i en hyggelig atmosfære lære å lage noen av de mest velsmakende rettene fra Svaneti og andre deler av Georgia. Felles middag. (F/Piknikklunsj/M)

Georgia Svaneti, Grand Hotel Ushba
DAG 10

SVANETI - BATUMI

I dag må vi si takk for oss. Etter frokost tar vi fatt på turen tilbake til Batumi. Vi stopper for et lett måltid underveis. Ved ankomst vårt hotellet i Batumi samles vi til avskjedsmiddag på en lokal restaurant om kvelden. (F/L/M)

Georgia_Svanti_lokal hattemaker
DAG 11

BATUMI - ISTANBUL

Frokost på hotellet. Vi har formiddagen til å gjøre oss kjent i Batumi og det blir anledning for litt shopping. Avreise fra Batumi om ettermiddagen til Istanbul hvor vi overnatter på vårt hotell. Vi har kun håndbagasje med oss for overnattingen i Istanbul. Resten av bagasjen inkludert ski oppbevares på flyplassen til vi reiser hjem neste dag. (F/-/M)

 

Batumi, Adjara, Georgia
DAG 12

ISTANBUL - NORGE

Tidlig frokost før avreise til flyplassen hvor vi har avgang med Turkish Airlines om formiddagen, beregnet ankomst Oslo Lufthavn middagstider. (F-/-/-)

Batumi, Georgia

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad: Middels. Vedrørende ski må en ha enten  RANDONEESKI eller TOPPTURSKI inklusive randoneebindinger, randoneestøvler og feller slik at man kan gå oppover (med feller) og kjøre nedover (uten feller) på samme ski. Vanlige fjellski, langrennski, vanlige slalomski fungerer dårlig i de bratte svanske fjellene. Det anbefales regulærbare staver slik at høyden på staven kan tilpasses hvor bratt det er i terrenget på veien oppover. Alle må ha skredsøker samt søkestang, spade og førstehjelpspakke i sekken. Skredsekk med airbag samt hjelm anbefales, men er ikke obligatorisk. Likeledes skibriller, sekk samt passende og varme klær. Det er nødvendig at deltakerne har noe erfaring med å gå skiturer i fjellet, helst også fra toppturer og kjenner litt til hvilke farer som fjellet kan innebære vinterstid. Snøskredkurs eller å ha lest for eksempel Den lille snøskredboka anbefales. En må ha med egne ski, da det ikke er mulig å leie ski i Svaneti.

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo – Batumi tur/retur med Turkish Airlines
 • Transfer Batumi – Svaneti tur/retur
 • 2 overnattinger Istanbul
 • 7 overnattinger Grand Hotel Ushba, Svaneti
 • 1 overnatting Batumi
 • 1 overnatting Osjgol, Ushguli
 • 11 frokoster
 • 2 middager Istanbul
 • 8 middager Svaneti, inkl. drikke til maten øl, vin eller mineralvann
 • 1 avskjedsmiddag på restaurant inkl. drikke, Batumi
 • Lunsjer og matpakker som beskrevet i programmet
 • Lokal guide og transport ved utflukter
 • Kokkekurs
 • Besøk av hattemaker på hotellet
 • Konsert på hotellet med lokal musikk
 • 1 sett ski par i pose
 • Norsk turleder fra Norge

 Tillegg:

 • Enkeltrom kr.2950 (begrenset antall)
 • Reiseforsikring
 • Vaksiner
 • Lunsjer som ikke er beskrevet
 • Visum til Tyrkia 20 USD

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.
På denne turen må en overnatte i Istanbul tur/retur da Turkish Airlines har vinterruter og ikke korrespondanse samme dag.

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik: F= frokost, L=lunsj eller matpakker, M= middag.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en skitur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 12 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TURFAKTA

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Hotell opplysninger:
Overnatting Istanbul 28.02.-01.03.19 Grand Yavuz Hotel
Overnatting Svaneti Grand Hotel Ushba.
Overnatting Batumi Piazza Four Colours
Overnatting Istanbul 10.03-11.03.19 Ramada Hotel Merter

Turleder/gruppestørrelse. Norsktalende lokalguide ved ankomst Batumi. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 12, maksimum 20 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellet under oppholdet da vi har dagsutflukter. Vi pakker litt med oss for en natt på dag 4 og 5. Ta med dagstursekk til turene.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. Lokal valuta er Georgiske Lari, men en kan bruke euro og dollar. De tar kort på hotellet. Vi tar ut lokal valuta på flyplassen i Batumi.

Tidsforskjell. + 2 timer foran Norge om sommeren

Visum. Vi må ha visum for overnattingene i Istanbul. Dette gjøres enkelt på nettet og vi vil i god tid sende ut informasjon med link til hvor en søker.

Vaksine. Sjekk med ditt lokale vaksinasjonskontor. Det anbefales Hepatitt A og B, samt polio, difteri og stivkrampe. Drikkevaksine anbefales.

Kart. Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på Nomaden.  http://www.nomaden.no

Richard Bærug

Lokal guide

Vår lokale guide på turen er Richard Bærug som opprinnelig kommer fra Brunlanes i Larvik kommune i Norge. Han har jobbet mange år innenfor reiselivssektoren i Skandinavia og Baltikum og har tidligere ledet Nordisk Ministerråds kontor i Riga og vært prorektor ved Høyskolen i Vidzeme i Latvia. De siste 7 årene har han delvis bodd i Georgia der han er medeier i Grand Hotel Ushba i det vakre fjellområdet Svaneti. Sammen med svanske Sjakå Margian ble han den første i historien til å stå på ski og vandre til fots rundt hele Svaneti. Han har skrevet boka “Det ukjente eventyrlandet i Europa” om disse to ekspedisjonene. Boken kan kjøpes på Ark bokhandel eller på nett. Forlaghuset i Vestfold