Utsikt mot gamlebyen fra Oljeberget

Historisk rundreise i Israel

/ Opplev de historiske stedene fra sør til nord i Israel – og klippebyen Petra i Jordan!

• Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde» som vi kjenner fra bibelhistorien?
• Har du vært i Israel før, og har lyst til å se nye plasser i det historiske landet?
• Er du opptatt av dagens politiske situasjon i Midtøsten og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med rundreise fra nord til sør i Israel?
• Vil du kombinere med en dagstur til den berømte klippebyen Petra i Jordan?

Da er dette turen for deg! I løpet av turen får du oppleve mange interessante steder, få møte spennende mennesker og bli kjent med Israel både foran og bak fasaden. Vi besøker Karmel-fjellet, Galileasjøen, Dødehavet og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene, og avslutter med høydepunktet både geografisk, historisk og religionshistorisk: Jerusalem

Velkommen på tur! 

NB: Denne turen er i utgangspunktet satt opp fra Stavanger. Kontakt oss dersom du ønsker fly fra Oslo, Torp, Kristiansand, Ålesund eller Trondheim.

Last ned reiseprogram
  • Reiseleder: Karl Eik. - Se informasjon om ham nederst på denne siden.

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 06.11.2019
  • Avreisested Stavanger Sola
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 11 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - onsdag 6. november:

Stavanger - Tel Aviv

Avreise fra Stavanger lufthavn, Sola med KLM om ettermiddagen. Det blir mellomlanding i Amsterdam før vi flyr videre til Tel Aviv hvor vi lander inn i den nye dagen. På Ben Gurion Internasjonale flyplass venter vår guide Ariel,  for å kjøre oss til BY14 Hotel i Tel Aviv, like ved Middelhavet. Hotellet er en del av en kjede og kalles også Mercure Tel Aviv City Center og ligger bare 250 m fra stranden, i hovedgaten Ben Yehuda nr. 14 – derav navnet BY14 Hotel! (Kun mat på flyet)

Utsikten mot Tel Aviv fra Jaffa
Dag 2 - torsdag 7. november:

Cesarera ved havet - Tiberias

Ved frokosten kan vi ønske hverandre skikkelig velkommen til Israel og Middelhavet! Det blir godt å kjenne varmen, og vi tar en rolig start på dagen. Du som vil, kan du ta et morgenbad i Middelhavet før vi samles til informasjonsmøte kl. 09:00 om opplegget og programmet for vår rundtur i Landet de neste 10 dagene. Så reiser vi til nasjonalparken «Cesarera ved havet», inkludert et besøk ved akveduktene der.

Videre går turen til en annen nasjonalpark «Nachal Taninim». Vi er kanskje den første norske gruppe som noen gang har besøkt denne nasjonalparken. Dette blir en flott start på vår historiske rundtur i Israel. Så går turen til Galilea hvor vi skal overnatte og spise middag på Prima Galil Hotel i byen Tiberias. Lunsj legger vi til rette for hver dag der den enkelte bestiller og betaler på stedet, og middagene har vi i restaurantene på hotellene hvor vi bor. (Frokost og middag)

Landskap i nordlige Israel
Dag 3 - fredag 8. november:

Karmel-fjellet - Haifa - Nedre Galilea

Etter en tidlig frokost går turen i dag til Karmel-fjellet hvor Det gamle testamente forteller at profeten Elia hadde et oppgjør med 450 Baal-prester ca år 800 f.Kr. Vårt første stopp blir i kunstnerlandsbyen Ein Hod. Deretter via «Lille Sveits» opp på toppen av Karmel-fjellet og videre til byen Haifa hvor Bahai-religionen har sitt berømte hovedsenter med en særdeles vakker hage. Dette er også hjembyen til vår guide og veiviser Ariel.

På vår vei østover tilbake til Tiberias, besøker vi Nasjonalparken «Beit Sharim» og «Har Hakvitza» med flott utsikt utover Harmageddon-sletten og byen Nasaret. Deretter via Kana, byen hvor Jesus gjorde vann til vin, tilbake til vårt hotell ved Galileasjøen – eller Genesaretsjøen om du vil – som ligger 212 meter under havnivå. (Frokost og middag)

Den gamle synagogen fra Jesu tid i Kapernaum i Galilea
Dag 4 - lørdag 9. november:

GALILEA - JORDANDALEN - DØDEHAVET

Tiberias er den største byen ved «Søndagskolesjøen» – Genesaretsjøen. Og ingenting er derfor mer naturlig enn å starte med en båttur på det som er Israels eneste virkelige ferskvannsinnsjø. Deretter går turen opp på Golanhøyden, hvor stikkordene er: Sjokoladefabrikk i Ein Zivan, vulkaner og geologi, høyde med utsikt langt inn i Syria, Druzer-landsbyer og kratersjøen Birkat Ram.

Etter lunsjpause forlater vi Galilea for denne gangen og reiser nedover Jordandalen. Vårt første stopp blir Jesu dåpsplass ved Jordanelven, nær Jeriko. Deretter et kort men spennende besøk i et kloster; Gresk Ortodoks, «Dir Chadjla av Saint Gerassimos» fra det 5. århundre e.Kr. Målet for dagens etappe er Ein Gedi ved Dødehavet. Her blir det overnatting og middag på Daniel Hotel Dead Sea. (Frokost og middag)

I Dødehavet kan "alle lese flytende" ...
Dag 5 - søndag 10. november:

Hele dagen ved Dødehavet

I dag skal vi tilbringe hele dagen i områdene ved verdens laveste punkt på jord; Dødehavet. Vi skal besøke Qumran der de berømte Dødehavs-rullene med gammeltestamentlige skrifter ble funnet. Og vi skal bestige Masada-festningen, som i 2001 ble tatt opp som en del av UNESCO verdensarvliste. Vi får selvfølgelig også mulighet til å bade i Dødehavet. Om du vil kan du både få testet flyteegenskapene og smurt deg inn med «helsebringende» gjørme. I Ein Gedi gjør vi et lite stopp og leser historien fra Bibelen om da den unge David gjemte seg for Kong Saul. Tilbake i Ein Gedi blir det ny overnatting og middag. (Frokost og middag)

Eilat ligger innerst i Rødehavet
Dag 6 - mandag 11. november:

Dødehavet via Arava-dalen til Eilat

I dag er Eilat ved Rødehavet målet for vår etappe. På vår vei sørover i Arava-dalen gjør vi et stopp for å se på ørkenjordbruk på Arava Vidor Center. Israel er det eneste land i verden hvor ørkenen blir mindre og mindre hvert år, og har derfor mye kunnskap de ønsker å dele med resten av verden. Fra Arava-dalen går turen videre gjennom ørkenen til Rødehavet og Israels sørligste by Eilat. Eilat har deilig varmt klima og 360 soldager i året. Vi sjekker inn på Nova Hotel Eilat, og samles som vanlig rundt middagsbordene om kvelden. (Frokost og middag)

Fortidens beboere i Petra forvandlet fjellet til flotte palasser.
Dag 7 - tirsdag 12. november:

Heldagsutflukt til Petra eller fridag i Eilat

I dag er det tilbud om en ekstra heldagsutflukt til Petra i Jordan. Petra er en by som er hogd ut i klippene i det sørlige Jordan Det er antatt at stedet har vært bosatt så tidlig som ni tusen år f.Kr. På 300-tallet f.Kr. var Petra sannsynligvis hovedstad for nabateerne. Byen er en utrolig opplevelse, og man må klype seg i armen og spørre seg om dette «virkelig er sant?» Du bestiller utflukten sammen med reisen, se pris lenger ned.

Velger du å bli i Eilat, kan du nyte bading, snorkling, båttur eller et besøk på undervanns-akvariet der du får se fargerike fisker i deres naturlige miljø. Eilat og Rødehavet byr på mange muligheter. (Frokost og middag)

Beduinene var opprinnelig nomader i ørkenområdene i Midt-Østen.
Dag 8 - onsdag 13. november:

Negev-ørkenen - Arad - Beduinleir

Etter en god frokost på hotellet (og kanskje et morgenbad for de aller sprekeste?) starter vi vår reise nordover gjennom Negev-ørkenen. På veien besøker vi «Tiger-templet» i Ovda, verdens eldste treskeplass. Vi passerer sanddyner som i Sahara og den vesle byen Mitzpe Ramon. Videre går turen gjennom Sde Boker, Yeruham og Dimona på vår vei til byen Arad, og videre til beduinlandsbyen Kfar Hanokdim i den sørlige delen av Judea ørkenen.

Her får vi oppleve den eksotiske stemningen hos beduinene og de som vil, kan ta seg en tur på kamelryggen! Når natten faller på ute i ørkenmørket befinner vi oss på «millioner av stjerners hotell». Vi får servert typisk beduinmat og skal overnatte i små hytter, forholdsvis enkelt, men absolutt eksotisk. (Frokost og middag)

Jerusalem - Via Dolorosa
Dag 9 - torsdag 14. november:

Til Jerusalem via Shvelat Yehuda

I dag setter vi kursen mot Jerusalem. På veien dit besøker vi de kjente historiske plassene Tel Marasha/Beit Govrin, Tel Azeka, Emek E`ala (hvor David kjempet mot Goliat), Tel Hanot (med bl.a. «Goliats grav» og Keiserens Vei) og Ein Kerem. Navnene sier ikke så mye for oss nordmenn, men etter at vår kjentmann Ariel har forklart og informert, blir alle disse navnene til minner som gir mening.

Vi skal bo på Prima Kings Hotel i Jerusalem. Det ligger i gangavstand til gamlebyen og er et utmerket utgangspunkt for vårt opphold i Jerusalem. Etter middagen om kvelden er det en flott opplevelse å gå ut til hjertet av Jerusalem, Ben Yehuda, for å oppleve folkelivet, – selvsagt sammen med reiselederne. (Frokost og middag)

Klagemuren eller Vestmuren i Jerusalem
Dag 10 - fredag 15. november:

JERUSALEM

Dagen i dag på mange måter høydepunktet på våre opplevelser i Israel. Vi starter vår rundtur i Jerusalem som ved et «statsbesøk» med et kort men viktig besøk ved Yad VaShem (Holocaust-museet). Deretter krysser vi byen i fra vest til øst og drar opp på Oljeberget hvor vi kan stå å se over fem tusen års historie fra vår utsiktsplass. Herfra går vi til fots ned til Kedron-dalen, Getsemane og Betesda-dammen. Videre skal vi gå Via Dolorosa (lidelsens vei) til Golgata og Gravkirken og ender opp ved Vestmuren.

Det blir også tid til shopping i basargatene i gamlebyen. Dette blir en uforglemmelig og flott avslutning på vår rundtur i Israel. Om kvelden, etter middag, blir det en fellessamling hvor vi oppsummerer våre opplevelser, tegner inn på kartene våre hvor vi har vært og deler minner og evaluerer turen sammen. (Frokost og middag)

Basar-gate i gamlebyen i Jerusalem
Dag 11 - lørdag 16. november:

HJEMREISEDAG

Vi sjekker vi ut av hotellet og drar med buss til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv hvor vi har en grytidlig flyavgang med KLM tilbake til Norge. Vi hilser vår guide Ariel: Le`hitra`ot (på gjensyn) og vender nesen mot nord. Etter mellomlanding i Amsterdam er vi tilbake i Norge om ettermiddagen.

PS: Vi skal også få treffe og bli kjent med spennende personer under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og anledninger. Det er også noe å glede seg til og bidrar til å føre oss bak turistfasaden!

Israel er full av historie fra sør til nord. Her fra Massada-festningen ved Dødehavet.

Karl Eik

Reiseleder

Karl Eik er fra Eik i Hovsherad i Vest-Agder. Han er glad i å reise, og legger til rette for spennende og innholdsrike gruppereiser. Han har spesialisert seg på USA og Israel. Karl Eik er engasjert i Lund Historielag og Norsk Migrasjonsforum. Han er en engasjert reiseleder og sørger for at den enkelte har det bra på tur og inkluderes i fellesskapet.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

• Flyreise Sola-Tel Aviv t/r inkl. avgifter
• Hele rundreisen med utflukter etter programmet
• Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
• Halvpensjon, frokost og middag
• Norsk reiseleder og guide

PRISEN INKLUDERER IKKE

• Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med USD 80
• Heldagsutflukt til Petra kr 2 650. I tillegg USD 130 i grensepasseringer som betales kontant på stedet
• Drikke til inkluderte måltider
• Reise- og avbestillingsforsikring (alle må ha)


BOSTEDER
6.-11 – 7.11 BY14 Hotel, Tel Aviv
7.11 – 9.11 Prima Galil Hotel, Tiberias
9.11 – 11.11 Daniel Hotel Dead Sea, Dødehavet
11.11 – 13.11 Nova Hotel, Eilat
13.11 – 14.11 Kvar Hanokdim, beduinleir
14.11 – 16.11 Prima Kings Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise. Turen er budsjettert med 30 betalende deltagere. Færre deltagere, kan gi noe høyere pris. Praktiske opplysninger og eksakte flytider sendes alle deltagere i god tid før avreise.