Dresden

Historiske byer langs Elben

/ Elvecruise fra Praha til Berlin

Elben fascinerer sine tilreisende med flott natur og historiske byer. Opplev Tsjekkias vakre hovedstad Praha og de tidligere østtyske byene Dresden – gjenoppbygd etter massive ødeleggelser under annen verdenskrig, porselensbyen Meissen og Luthers by Wittenberg. Cruiset ender i Tysklands dynamiske hovedstad Berlin, proppfull av historie og moderne kulturliv.

Dette kan du oppleve:

 • Historiske Praha med sin vakre gamleby
 • Litomerice, kjent som en av de flotteste byene i Tsjekkia
 • Det fredede fjellområdet «Saksiske Sveits» med sine røde sandsteinsklipper
 • Dresden, Elbens Firenze
 • Reformasjonens fødested og Martin Luthers hjemby, Wittenberg
 • Berlin, en av Europas mest spennende byer
 • Elegant skip med franske balkonger
 • Smakfull, franskinspirert mat om bord.
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 22 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 01.08.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
Reiseleder
Kari Waag Wold

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 01.08.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 22 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO–PRAHA

Vi flyr fra Oslo til Praha, hvor vi blir møtt på flyplassen og kjørt til skipet. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette om bord, er tiden frem til middag til fri disposisjon i Praha. Bli med reiselederen på en rusletur eller utforsk byen på egen hånd. Praha kalles «Den gylne byen», «Byen med de tusen spir» og «Europas hjerte». Kjært barn har mange navn, og alle er velfortjente. Byen ble ikke skadet under andre verdenskrig og er i dag kjent for sine vakre og imponerende bygninger som representerer alle stilarter. Byen er oppdelt i forskjellige områder; Den gamle bydel, Den nye bydel og Den jødiske bydel. Hradcany med sine katedraler og slottsområder har vært sete for konger, keisere og presidenter siden det 9. århundre. Tårn og spir som rager opp alle steder, på begynnelsen av 1800-tallet talte man antall tårn og spir til 103. I dag anslås antallet å være mer enn 500. Byens gamle sentrum er fredet som historisk område. Vi spiser middag om bord og skipet ligger ved kai i Praha over natten.

Praha
Dag 2

PRAHA

Etter frokost kan du utforske byen på egen hånd – eller bli med på en valgfri byrundtur med buss og til fots (utfluktspakke). Vi ser blant annet den gamle bydelen, rådhuset med det astronomiske uret, Det jødiske kvarteret og Karlsbroen. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt (utfluktspakke) til det imponerende og staselige slottet i byen, et av de største slott i verden. Slottsområdet er omringet av flere flotte palasser, kirker og klostere. Områdets velfriserte hager gir et velkomment avbrekk til det historiske og byr på utsikt mot byen. Den gotiske St. Vituskatedralen er den største kirken i Praha og er sete for erkebiskopen og huser blant annet de glitrende kronjuvelene. Også denne natten ligger skipet til kai i Praha.

Praha
Dag 3

PRAHA–LITOMERICE

Cruiset begynner i morgentimene og vi seiler på Vltava, en sideelv til Elben. Benytt formiddagen til å nyte landskapet eller delta i noen av aktivitetene som arrangeres om bord før vi ankommer Horin. Dette er utgangspunkt for en valgfri utflukt til den gamle, bøhmiske byen Litomerice (utfluktspakke). Byen er kjent som en av de flotteste i Tsjekkia og ble grunnlagt på 900-tallet på grunnen til et tidligere slavisk fort. Det historiske sentrum har massevis av koselige, snirklete gater og sjarmerende torg. De fargerike bygningene i sentrum er både i gotisk, barokk og renessansestil. Vi returnerer til skipet, som i mellomtiden har seilt til Roudnice, og seiler deretter videre til Litomerice, hvor vi ligger til kai over natten. Etter middag er det underholdning om bord.

Dag 4

LITOMERICE-BAD SHANDAU-DRESDEN

Cruiset fortsetter tidlig om morgen og seiler gjennom det vakre og fredete fjellområdet som kalles Saksiske Sveits, selv om vi er i Tyskland. Området er kjent for sine røde sandsteinsklipper. Vi befinner oss i et av de merkeligste landskaper i Tyskland, med høye klipper, dype juv og mange grotter. Dette er et populært område for fotturer og fjellklatring. Skipet gjør et stopp i Bad Schandau, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til sandsteinsfjellene i området (utfluktspakke). Vi besøker også Königstein fort, som med over 40 bygninger er massivt og imponerende der det ligger 240 meter over Elben. Historien strekker seg tilbake til 1200-tallet og fortet ble i lang tid benyttet som fengsel. Vel tilbake om bord seiler skipet videre. Om kvelden ankommer vi Dresden, hvor skipet blir liggende til kai over natten.

Königstein fort
Dag 5

DRESDEN-MEISSEN

Til tross for store ødeleggelser under annen verdenskrig, har Dresden gjenoppstått i sin fordums glans. Mange kaller Dresden for Elbens Firenze og det er jo en æresbevisning som sier det meste. Om formiddagen er det valgfri byrundtur i Dresden (utfluktspakke). Se Zwinger-palasset, Semperoper og Frauenkirche med den karakteristiske klokkeformete kuppelen som kollapset på grunn av bombingen under annen verdenskrig. Kirken ble gjenoppbygd og er vakkert restaurert. Ved lunsjtider fortsetter skipet mot Meissen. Byen er viden kjent for det vakre porselenet som bærer byens navn og den gamle bydelen kan vise frem mange vakre renessansehus. Opplev Meissen på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt (utfluktspakke)til byens berømte porselensfabrikk for å se hvordan Meissen-porselenet blir laget for hånd. Her ble det første porselenet i Europa framstilt i 1704, og produksjonen har foregått uavbrutt fram til våre dager. Utflukten avsluttes i sentrum av Meissen, hvor vi ser katedralen og utsiden av slottet Albrechtsburg som ligger på en bakketopp og ruver over byen. I kveld blir det underholdning i regi av mannskapet om bord. Skipet seiler videre i løpet av natten.

Dresden
Dag 6

LUTHERSTADT WITTENBERG-MAGDEBURG

Vi ankommer Wittenberg der Martin Luther, protestantismens far, levde mesteparten av sitt liv. Byen kalles ofte for reformasjonens fødested, for det var her Luther i 1517 slo opp sine 95 teser på døren til slottskirken. Sentrum av Wittenberg er i dag et levende museum som reflekterer kirkens historie. Den største attraksjonen er Lutherhalle, hvor reformatoren bodde og arbeidet i hele 38 år. Nå er huset museum, med blant annet noen av verdens mest sjeldne bibler. Valgfri byvandring i Wittenberg (utfluktspakke), hvor vi følger Luthers fotspor til mange av byens historiske landemerker. Vi besøker Luthers hus som nå er museum. Originaldøren til slottskirken brente opp for mange hundre år siden, men har blitt erstattet av en metalldør hvor tesene er preget. Skipet seiler mot Magdeburg og i kveld blir det quiz om bord.

Luther i Wittenberg
Dag 7

MAGDEBURG-HOHENWARTHE-GENTHIN-BERLIN

Tidlig om morgenen seiler skipet til Burg, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Magdeburg (utfluktspakke). Dette var en av de viktigste middelalderbyene i Europa og er en av de eldste byene i gamle Øst-Tyskland. Som keiserresidens, hansaby og prøyssisk festning har Magdeburg stadig blitt utsatt for kriger og ødeleggelser. Men byen har alltid reist seg igjen og bevart sin kulturarv. På byrundturen, både med buss og til fots, gjør vi oss kjent med Magdeburg. Vi besøker den mektige katedralen, og ser Det grønne citadell, et av de siste mesterverkene til den eksentriske arkitekten Friedensreich Hundertwasser. Huset ligger i bysentrum, rett ved domkirken og delstatsparlamentet, noe som gjorde bygningen meget omstridt. Vi ser også Alter Markt, hvor den kjente «Magdeburger Reiter» står. Dette er en bronsekopi av den første frittstående rytterstatuen nord for Alpene. Den ble laget rundt 1240 og fremstiller den folkekjære keiser Otto I. Retur til skipet, som i mellomtiden har skipet seilt til Genthin, for lunsj. Om ettermiddagen seiler skipet videre mot Berlin. I kveld blir det også underholdning om bord. Skipet ligger til kai i Berlin om natten.

Katedralen i Magdeburg
Dag 8

BERLIN

Berlin er utvilsomt en av Europas mest spennende og levende byer! Den er trendy og moderne men veksler samtidig mellom fortid og nåtid. I tillegg til å være en metropol, har byen bevart den genuine småbysjarmen. Hver bydel har sine særegenheter – moderne, men bohemsk med en slitt «tvist». Mange tiltrekkes nettopp derfor av Berlin. Kunstnere, trendsettere, musikere og livsnytere benytter seg av både byen og miljøet for påfyll. Her syder skaperglede og kreativitet. Checkpoint Charlie, rester av muren, moderne kafèliv og staselige prøyssiske palass – Berlin har alt! Om morgenen er det valgfri byrundtur i Berlin (utfluktspakke), hvor du blir kjent med severdigheter og historien om denne unike byen som var delt i så mange år. Etter lunsj er det valgfri utflukt til Sanssouci-slottet og hagene i Potsdam som ligger litt utenfor Berlin (utfluktspakke). Den prøyssiske kong Fredrik den store fikk oppført dette slottet i rokokko-stil. Det kalles ofte det prøyssiske Versailles, så det skorter ikke på overdådighet og pynt. Uteområdene er spesielt imponerende der skråningene ned fra slottet er delt inn i seks brede terrasser. Her vokste fiken og frukttrær sammen med vinranker når slottet var i sin fordums prakt.

Berlin
Dag 9

BERLIN-OSLO

Etter en god frokost om bord sier vi farvel til skipet og dets besetning og går i land. Transport til flyplassen i Berlin og fly til Oslo.

Berlin

Skipet

MS Elbe Princesse (4*+)
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2016
Lengde 95 m
Antall dekk 2
Passasjerer 80

Nytt og innovativt førsteklasseskip, som drives frem av to hjulskovler akterut på skipet. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har store vinduer som kan åpnes, såkalt fransk balkong.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Praha/Berlin–Oslo (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (ti utflukter)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE

Dag 2 Praha Byrundtur € 46
Dag 2 Praha Besøk ved Prahas slott € 64
Dag 3 Litomerice Byrundtur € 64
Dag 4 Bad Scandau Sandsteinsklippene og Königstein fort € 84
Dag 5 Dresden Byrundtur € 51
Dag 5 Meissen Byrundtur € 67
Dag 6 Wittenberg Byrundtur € 62
Dag 7 Magdeburg Byrundtur € 61
Dag 8 Berlin Byrundtur € 58
Dag 8 Berlin Sanssouci-slottet i Potsdam € 56

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 55 euro pr. person til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.