Påsketur til Kina, Hongkong og Macau

Med Den kinesiske mur, Terrakottahæren, cruise på Li-elven, Hongkong og Macau

 • Den forbudte by i Beijing (UNESCO) – et storslått keiserpalass hvor kun keiseren selv, hans familie, hoff og spesielt inviterte gjester hadde adgang
 • Den kinesiske mur (UNESCO) – se hvordan denne bukter seg bortover i landskapet, opp og ned i det kuperte terrenget!
 • Terrakottahæren utenfor Xi’an (UNESCO) – med sine over 8000 krigere utgjør den en del av det ufattelige mausoleet til Kinas første keiser Qin Shi for over 2000 år siden
 • Xi’an – Silkeveiens startpunkt i Kina. La deg imponere av byens intakte bymur, og er du vågal prøver du deg kanskje på en av de mange delikatessene som tilbys på det spennende muslimske markedet vi skal besøke?
 • Cruise på Li-elven ned til den hyggelige byen Yangshuo – så storslått natur at det kan ta pusten fra deg. Sjekk den kinesiske 20-yuan-seddelen!
 • Hurtigtog i Kina skal vi også ta – med hastighet opptil rundt 300 km/t!
 • Hongkong – med sin fascinerende skyline
 • Macau (det historiske sentrum – UNESCO) – en snodig sammenblanding av Portugal og Kina – og Las Vegas. En sann kuriositet!
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 27 995,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 03.04.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 03.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 27 995,-
 • Hong Kong
 • Hong Kong
 • Guilin Li Kina Yangshuo
 • Hong Kong Kina drage
 • Kina Kinesiske mur
 • Xian Kina mat
 • Kina barn
 • Xian Kina
 • Kina
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fredag 3. april 2020: Utreise

Vi reiser med SAS utpå kvelden fra Oslo Lufthavn og har et opphold på flyplassen i København før videre flyreise til Beijing – med gode forbindelser fra andre byer i Norge.

Dag 2

Lørdag 4. april 2020: Ankomst Kina - Den forbudte by

Vi lander på flyplassen i Kinas hovedstad Beijing tidlig om morgenen. Etter pass- og tollkontroll møtes vi av vår lokale guide som tar oss straks med på vår første opplevelse – Den forbudte by. Vi kjører med buss til sentrum, nyter en lunsj – vårt første kinesiske måltid – og tar deretter en spasertur på den begivenhetsrike Tiananmen-plassen (Den himmelske freds plass). Plassen er verdens største torg og har plass til en million mennesker. Her ligger Regjeringsbygget, Folkets store sal og tidligere statsleder Mao Zedongs mausoleum.

Vi skal deretter besøke det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Verdens største keiserpalass ble bygget på 1400-tallet og har med sine 720 000 kvadratmeter og 9999 rom og saler vært kulisse for mange filminnspillinger. Dette var i over 500 år hjemmet til Kinas keisere som levde i overdådig luksus med sine keiserinner og konkubiner, evnukker og embetsmenn. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst.
Før vi kjører til hotellet, besøker vi en silkebutikk der vi får se på silkeproduksjonen og handle ekte, fine silkevarer – fra silkestoff til silkedyner – til rimelige priser.

Innsjekk på hotellet. En lang reise og tidsforskjell på 6 timer gjør nok at kroppen trenger litt hvile, og vi vil ha en tidlig middag før vi tar kvelden.

Dag 3

Søndag 5. april 2020: Beijing - Den kinesiske mur - Xi'an

Frokost på hotellet før vi starter med nye opplevelser – og i dag blir det Den kinesiske mur! Et besøk i Kina er for mange ikke komplett uten å ha opplevd muren, ett av verdens syv nye underverker.

Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. og den strekker seg over 6350 km fra havet i øst og langt inn i Gobiørkenen i vest. Muren ble bygget som et forsvarsverk mot angrep fra blant annet mongolske stammer og ble ferdigstilt under Ming-dynastiet i perioden mellom slutten av 1300-tallet og begynnelsen av 1600-tallet. Muren går gjennom vanskelig tilgjengelige områder med dype daler, høye fjell og store ørkenområder, og flere titusener arbeidere mistet livet under byggingen. Fra å ha vært et brutalt forsvarsverk har det nå blitt en ledende turistattraksjon.

Utpå ettermiddagen begir vi oss ut til flyplassen igjen – og nå skal vi sette kursen sydover mot Xi’an hvor vi skal bo i tre netter. Keiserbyen Xi’an er levende, historisk, spennende og krigersk. 13 dynastier har hatt sitt hovedsete her, og byen ligger der den berømte Silkeveien slutter.

Felles middag på kvelden.

Den forbudte by - utsmykninger på takmønene
Dag 4

Mandag 6. april 2020: Xi'an - Terrakottahæren

Frokost på hotellet før vi begir oss på en utflukt ut av Xi’an. Utenfor byen ligger 1900-tallets største arkeologiske funn, terrakottahæren. I 1974 jobbet en lokal bonde med å grave en brønn, og stor var overraskelsen da han i stedet fant keiserens grav. Her står 6-7000 krigere og hester laget i terrakotta; soldatene har individuelle ansiktstrekk og alt er i naturlig størrelse. De står oppstilt i kampformasjon for å verne sin keisers grav, keiser Qin Shi Huangdi, som regjerte år 221 til 210 f.Kr. Da keiseren døde i år 210, hadde 700 000 menn jobbet med graven i 36 år. I 1987 ble Terrakottahæren satt på UNESCOS verdensarvliste.

Deretter besøker vi den store villgåspagoden. Den ble bygd på 600-tallet for å ta vare på litteratur og små Buddhafigurer som den kinesiske buddhistmunken Xuanzang brakte med seg etter studier i India. Pagoden har i dag syv nivåer og er 64 meter høy. Utsikten over Xi’an fra toppetasjen er flott. Lunsj underveis.

På menyen i kveld står Kinas nasjonalrett, dumplinger (Jiao Zi) og du får se en fargerik sang- og danseforestilling fra Tangdynastiet.

Xi'an - Terrakottahæren
Dag 5

Tirsdag 7. april 2020: Xi'an

Vi starter dagen med en solid frokost på hotellet og skal i dag utforske selve byen.

Det blir det en spasertur på den gamle bymuren, Kinas eldste komplette bymur som omkranser hele den indre delen av bykjernen og omgis av en bred vollgrav. Hvis du har lyst kan du ta en sykkeltur på muren. Sykkelleie betales i så fall på stedet.  Felles lunsj før vi kjører til trommetårnet i den indre bykjernen.  Tårnet ble benyttet for å gi signaler, for eksempel om arbeidstidens slutt og byportenes lukking. Rett bak tårnet ligger det muslimske markedet – med sitt spennende og varierte tilbud av godsaker. La det friste (??) av delikatessene som er tilberedt på stedet og bare venter på å bli solgt. Synsinntrykkene akkompagnert av lyd og lukt gjør det hele til en spennende og høyst uvanlig opplevelse. Her får vi nok av tid på egenhånd, og vi avtaler tid og sted for retur til hotellet. Resten av dagen på egenhånd.

På kvelden blir det felles middag igjen.

Dag 6

Onsdag 8. april 2020: Xi'an - Guilin

Etter en tidlig frokost blir det transport til flyplassen og fly til Guilin. Vi blir møtt på flyplassen og kjører buss til vårt hotell i Guilin hvor vi sjekker inn. Guilin er kjent for sitt vakre landskap, og spesielt de berømte sukkertoppene (fjellene) sine. Området er hjem til ti etniske minoriteter, inkludert Han, Zhuang, Miao og Yao.

Vi besøker Rørfløytegrotten. Utenfor grotten vokser det en spesiell type siv som brukes til å lage fløyter av. Grotten er meget vakker med alle sine stalaktitter og stalagmitter. Det blir også tid til et besøk i en teplantasje.

Felles middag på kvelden.

Dag 7

Torsdag 9. april 2019: Guilin - Li-elven - Yangshuo

Etter frokost blir vi kjørt til Li-elven hvor vi skal være med på et lite elvecruise. Landskapet langs elven er som hentet ut fra en eventyrbok, og herfra kan vi beskue de berømte sukkertoppfjellene, krystallklart vann og små gårder. Mens båten tar oss oppover elven vinker vi til de mange fiskerne vi seiler forbi. Lunsj spiser vi om bord. Etter rundt 4 timer ankommer vi Yangshuo. Denne lille, sjarmerende byen er påvirket av vesten (noe som er lett å se i West Street hvor alle snakker engelsk), men har beholdt sin atmosfære og fascinerer alle besøkende. Vi sjekker inn på vårt hotell som ligger i kort gangavstand til sentrum. Ettermiddagen på egenhånd.

På kvelden skal vi oppleve det berømte Liu San Jie-showet ved Li-elvens bredder – og her brukes elven som scene og de karakteristiske toppene som bakteppe for denne flotte forestillingen. Showet har samme koreograf som stod bak åpningsseremonien til De olympiske leker i Beijing i 2008.

Felles middag på kvelden.

Den vakre Li-elven
Dag 8

Fredag 10. april 2020: Yangshuo - Guilin - hurtigtog - Hongkong

Det blir frokost på hotellet før vi setter kursen mot Guilin og togstasjonen der. Vi skal nemlig kjøre med hurtigtog til Hongkong, og turen beregnes til å ta omtrent 3,5 timer.

Vi ankommer vårt hotell i Hongkong/Kowloon, og her skal vi bo i 3 netter. Hotellet i Hongkong er et 4-stjerners hotell men vil nok uansett oppleves som noe enklere enn det vi har blitt vant til i fastlands-Kina. Rommene er pent innredet, har naturligvis bad med dusj, men de er noe mindre. Hotellet har en trivelig bar i første etasje, et lite svømmebasseng på taket – og det tilbys gratis shuttlebuss hver hele time ned til sentrum av Kowloon ved Peninsula-hotellet. Nøyaktig informasjon om dette fås ved ankomst hotellet. Resten av ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon.

Hongkong skyline
Dag 9

Lørdag 11. april 2020: Hongkong Island

Etter frokost skal vi i dag bli bedre kjent med den tidligere engelske kronkolonien Hongkong – og turen går til øya som heter Hongkong Island. Vi kjører med bussen vår ned til havnen og starter med Star Ferry – selve livsnerven i Hongkong. Daglig fraktes rund 70 000 passasjerer frem og tilbake mellom Hongkong Island og Kowloon (fastlandet), både billig og effektivt. Mens vi tar turen over vannet, kjører bussen i tunnelen og møter oss på den andre siden. Deretter fortsetter vi til det flotte utsiktspunktet Victoria Peak. Her kommer reisende for å beundre Hongkong-øya og Kowloon ovenfra – og det er et vakkert syn! Rett under oss strekker utallige skyskrapere seg opp mot himmelen, og rett bortenfor ser vi alle båtene og livet på havnen. 

Den lange kystlinjen sør på Hongkong Island viser en helt annen og avslappet side av øyene. Her finnes utallige bukter og viker med små landsbyer og strender som lokker – og barna elsker Ocean Park. I den tidligere fiskerlandsbyen Aberdeen skal vi nyte en såkalt dim sum-lunsj på Jumbo Floating Restaurant – og her blir vi fraktet over med en liten ferje.

På ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet og får litt tid til egen disposisjon. Middag på egenhånd, men reiseleder er gjerne med på å tilrettelegge felles bespisning for dem som ønsker det.

Utsikt fra Victoria Peak
Dag 10

Søndag 12. april 2020: Macau

I dag skal vi ta hydrofoilen til den tidligere portugisiske kolonien Macau. NB! Viktig at alle tar med pass!

Macau er Asias Las Vegas, det eneste stedet i området hvor gambling er lov. Det er glitzy og skrikende med enorme casinoer og hoteller. Macao var under portugisisk herredømme i 441 år før det ble kinesisk i 1999, og var dermed den eldste europeiske kolonien i Sørøst-Asia. Men her skjuler det seg en koloniperle i det historiske sentrum, et lite stykke Europa og Portugal i miniatyr. Vakre, fargerike kirker og andre bygninger er en lekker kontrast til «Las Vegas»-delen av byen.

Inngangsporten til historien er der alle begynner eller ender opp, ved St. Paulos port. Det er i dag kun et tomt skall, men utenfra ser det imponerende ut der den troner over trappen ned mot torget og resten av byen. En gang var det en jesuittkirke som ble grunnlagt på 1600-tallet, og utskjæringer, statuer og dekorasjon imponerer den dag i dag. Dette er et av de fremste eksempler på kristendommen i Asia.

Vi skal også besøke Largo do Senado, som er hovedtorget omkranset av pastellfargede kirker og solskinnsgule bygninger. Vi kommer også til å besøke A-ma tempelet, det eldste tempelet her i Macau.

Felles lunsjbuffet før vi etter hvert må ta hydrofoilen tilbake til Hongkong. Fra båten vil vi for øvrig på nytt få anledning til å nyte synet av Hongkong fra sjøsiden!

Middag på egenhånd. Igjen vil reiseleder være behjelpelig om noen skulle ønske å spise middag i fellesskap.

I Macaus gamleby er du litt mer i Europa enn i Asia. Eksotisk i seg selv!
Dag 11

Mandag 13. april 2020: Hongkong

Frokost på hotellet. I dag har vi hele dagen til fri disposisjon. Hongkong har mangt og meget å by på – spennende shoppinggater, muséer, restauranter, caféer. Vi beholder rommene våre til kl. 18.00.

Flyet vårt går ikke før rett over midnatt, så vi har fremdeles mesteparten av kvelden før vi må kjøre ut mot flyplassen. Reiseleder vil ta initiativ til en felles middag denne kvelden før bussen henter oss og kjører til flyplassen Chek Lap Kok i Hongkong. Denne flyplassen tok over for den sentrumsnære og mer spektakulære Kai Tak i 1998.

Dag 12

Tirsdag 14. april 2020: Hjemreise

SAS sin rute går noe over midnatt, og vi lander i København om morgenen – samme kalenderdag. Et kort opphold på Kastrup flyplass før vi setter kursen videre til Oslo med ankomst om morgenen. Gode forbindelser til andre norske flyplasser fra København.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Beijing // Hongkong – Oslo med SAS på økonomiklasse
 • Innenriksfly i Kina (Beijing – Xi’an – Guilin)
 • Innkvartering på 4-5 stjerners hoteller
 • Helpensjon i Kina (fra lunsj dag 2 til frokost dag 8); kun frokost og to lunsjer i Hongkong
 • Transporter i bekveme busser med aircondition
 • Inngangsbilletter til Den forbudte by
 • Besøk på Den kinesiske mur
 • Sightseeing i Xi’an med bl.a. Terrakottahæren, Villgåspagodaen og bymuren
 • Danseshow Tang-dynastiet
 • Sightseeing i Guilin med bl.a. Rørfløytegrotten
 • Cruise på Li-elven
 • Liu Sanjie-show ved Li-elvens bredder
 • Hurtigtog Guilin – Hongkong
 • Hydrofoil Hongkong – Macau t/r
 • Halvdags sightseeing i Macau
 • Halvdagstur i Hongkong med bl.a.  Star Ferry, Victoria Peak og Aberdeen
 • Engelsktalende lokalguider
 • Teknisk reiseleder fra Escape

Prisen inkluderer ikke:

 • Reiseforsikring
 • Visum til Kina – for tiden kr 1 590,- per person (via Visumexpert)
  Nærmere informasjon om visumprosedyrer kommer når det nærmer seg avreise
 • Måltider utover det som er nevnt i programmet samt drikke til alle måltider
 • Tips til sjåfører, guider mfl.

Forbehold om endringer i programmet (f.eks. hoteller, innenlandsflyvninger samt rekkefølge i programmet)