Høstferie på cruise i Middelhavet 2021

/ Med Harmony of the Seas

Når det er høst hjemme, er det kanskje den aller fineste tiden ved Middelhavet, med solmette byer, myke kvelder og behagelig temperatur.

Ta med hele familien, dette er et skip lastet med alle slags underholdningstilbud du kan tenke deg for folk i alle aldre. Det er også flere områder om bord for voksne hvor du kan nyte ro og fred, en god bok og en drink. Turen har ikke reiseleder, men de ansatte om bord gir topp service og passer på at dere har alt dere trenger – og mer til.

Gled deg til:

 • Napoli – pizzaens hjemby
 • Elegante Capri med hvite strender og blå laguner
 • Barcelona med sine levende nabolag og Gaudis spinnville arkitektur
 • Palma de Mallorca, liten storby med shopping, badeliv og stemning
 • Marseille, pastellfarget sjarm og spennende markeder
 •  Privat transport alle strekninger
 • 7 netter på Harmony of the Seas
14.okt Roma (Civitavecchia), Italia
15.okt  Napoli(Capri), Italia
16.okt  Til sjøs
17.okt  Barcelona, Spania
18.okt  Palma De Mallorca, Spania
19.okt  Provence (Marseille), Frankrike
20.okt  Firenze/Pisa (La Spezia), Italia
21.okt  Roma (Civitavecchia), Italia

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 000,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 14.10.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • DENNE REISEN ER UTEN REISELEDER

Avreiser

 • Avreisedato 14.10.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 21 000,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og ankomst Roma, Italia

Vi flyr til Roma om morgenen. Etter ankomst får vi transfer til havnebyen Civitavecchia og Harmony Of the Seas som blir vårt komfortable hjem den neste uka.

Vi sjekker inn, får lugarene og finner oss til rette. Skipet seiler kl. 20:00 og cruiset begynner!

 

Romas havn - Civitavecchia.
Dag 2

Napoli, Italia

Ankomst 07.00 – avreise 19:00

Napoli er den største byen i Sør-Italia og er hovedstad i provinsen Napoli og regionen Campania. «Den som har sett Napoli, kan aldri mer bli trist,» skal Goethe ha sagt. 

Napolis historiske sentrum Spaccanapoli ble i sin helhet inkludert på UNESCOs Verdensarvliste i 1995. Navnet Spaccanapoli brukes i dagligtale også om gaten Via Benedetto Croce, som er en av byens eldste. Den er også en av de mest populære gatene for tilreisende. I Spaccanapoli ligger flere av Napolis største severdigheter, som katedralen, Chiesa di San Lorenzo Maggiore og Palazzo Cuomo.

Herfra kan du ta båt til Capri. Siden romertiden har en villa på denne vakre øya vært det største en italiener kan oppnå. Du skjønner hvorfor når du kommer dit – det er en nydelig øy med praktfulle villaer og eksklusive butikker. 

Capri rommer, foruten et velde av arkitektoniske stilarter, også en enestående flora. De to byene Capri og Anacapri, er bygget inn i klippene. Imponerende hvordan de klarte å bygge byene oppover klippene på denne måten! På 1800-tallet var Capri også stedet der utallige kunstnere og forfattere fant inspirasjon og fortellerglede, danske H.C. Andersen var en av mange.

Du kan også besøke Pompeii, den antikke by der livet ble forseglet som et vitnesbyrd for alltid etter Vesuvs utbrudd i år 79 e. Kr. Dekket av opptil ni meter pimpstein og aske, ble det meste bevart akkurat som det var. Byen sov tornerosesøvn helt til den ble utgravd i det 18. århundre.

Det er mulighet for ekstrautflukt til Capri – en vakker opplevelse.
Dag 3

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag ombord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Action eller avslapping? Om bord på skipet er det rikelig anledning til begge deler.
Dag 4

Barcelona, Spania

Ankomst 05.00 – avreise 18:00

Hovedstaden i Catalonia, med uavhengighetskamp, eget språk og fantastisk mat og drikke, er en by som står trygt på egne bein. Selvsikker og stolt, og med rette. Gaudis mesterby har mange høydepunkter. Ett av dem er La Sagrada Familia, katedralen er fremdeles under konstruksjon etter over 100 år. Gaudis palett og meget kreative ideer gjennomsyrer byen. Casa Batllo og Park Güell (utenfor sentrum) er bør du få med deg. Det er så fargerikt, så annerledes og det er umulig å ikke la seg imponere. 

Men det er så mye mer med Barcelona. Stemningen i de ulike nabolagene endrer karakter, men alle er de både levende og lokale, til tross for at turistene har omfavnet byen for lenge siden. Katedralen i Barrio Gotic er et gotisk mesterverk, og i de smale smugene rundt er det best å bare rusle rundt for å se hva som dukker opp. Det er alltid noe interessant eller en arkitektonisk detalj som får deg til å stoppe opp og beundre.

Den moderne bydelen L’Eixamples brede avenyer med butikker så langt øyet kan se, er perfekt for shopping og for å se på livet. Superkoselige La Gracia og La Ribera er intime, og plutselig kommer du til et lite postkortvakkert torg der byboerne samles. Gode sko må med ved byvandring! Vel tilbake på skipet fortsetter ferden mot Palma de Mallorca.

 

Dag 4

Palma De Mallorca, Spania

Ankomst 08:00 – avreise 16:00

Palma blir ofte kalt for turistenes hovedstad, eller lille Barcelona. Begge deler er sant, men først og fremst er Palma en koselig by med mye kultur, fine muligheter for shopping og uteliv, og ikke minst herlig temperatur. Palma er en sjarmerende, kosmopolitisk by. Her finner du det autentisk spanske sammenblandet med moderne avenyer og turister fra hele verden.

Palma sentrum består av mange hyggelige butikker, brede gater og restaurerte bygninger. Palma minner på mange måter om Barcelona, men i mindre målestokk. Gamlebyen er monumental og samtidig intim. Litt slitne, trange smug, med en alltid overraskende velstelt plaza i enden, den storslagne gotiske katedralen, flotte tusenårige mauriske bad, vakre klostre og mye mer. 

 

Palma, nydelig by og flotte strender.
Dag 5

Provence, Marseille

Ankomst kl 09:00 – avreise kl 18:00

Frankrikes nest største by syder av liv, og selve hjertet og sjelen er havnen. Men byen har også et historisk og meget sjarmerende kvarter – Le Panier. Med omgivelser som alltid har inspirert kunstnere og kreative sjeler, lar dagens atmosfære tankene vandre tilbake i tid.

Et virvar av smale, brosteinsbelagte gater kantet med pastellfargede hus med små terrasser der klesvasken henger til tørk. Det var her markedsplassen, agoraen, var den gangen området var under gresk herredømme og byen het Massilia. Omtrent en kilometer fra den gamle havnen ligger basilikaen Notre Dame de la Garde. Beliggende på en høyde, rager den 162 meter i bybildet. Utsmykket med farget marmor og storslagen som seg hør og bør på disse kanter, ble den bygget på midten av 1800-tallet. Musee des Beaux Arts ligger langs den søylebelagte Palais de Longchamp.

Det er Marseilles eldste museum og et imponerende skue. Palasset rommer malerier og skulpturer fra 1600-tallet til moderne tid og ligger i grønne omgivelser med fontener og springvann. Skipet tilbyr også utflukter utenfor byen, til kunstneres Provence med Aix eller Avignon.

Marseille
Dag 6

Firenze/Pisa (La Spezia), Italia

Ankomst kl. 08.30 – avreise kl. 20.30.

La Spezia ligger en 10-minutters togtur fra Riomaggiore, og brukes ofte som base for besøkende til Cinque Terre, Firenze eller Pisa. Blant attraksjonene i La Spezia har du San Giorgio-slottet fra 1262. Byen rommer i tillegg Italias største marinebase, interessante museer, en strand, flotte bygninger og hager, samt noen gode restauranter som til sammen er verdt en dagstur.

La Spezia domineres av havnen og gamlebyen med trange gater. De fleste attraksjoner ligger i sentrum, og kan besøkes til fots. Blant annet finnes det et museum for moderne kunst, kirker fra 13- og 1600-tallet, en katedral fra 1975 og et bymuseum.

Piazza del Duomo, Pisa
Dag 7

Roma (Civitavecchia), Italia

Ankomst kl. 07.00

Vi går av skipet og drar samlet til flyplassen hvor vi begynner vår ferd tilbake til Norge.

Takk for en fantastisk seiling og velkommen tilbake til oss i Cruise.no og Escape Travel!

Vel hjemme i Norge, takker vi for skiftet!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Roma i økonomiklasse t/r
 • Innsjekket bagasje
 • Setereservasjon
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • 7-netters cruise i valgt lugarkategori
 • Samtlige måltider i skipets hoved- og buffetrestauranter
 • Gratis roomservice
 • Samtlige show og det meste av undeholdning

 

 • PRISEN INKLUDERER IKKE
 • Drikkepakke. Kontakt oss gjerne for mer informasjon
 • Tilslutning fra andre byer
 • Dager før eller etter cruiset i Roma. Spør ved bestilling
 • Utflukter i regi av rederiet
 • Måltider i skipets spesialrestauranter
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser. Her vil det også være ilandstigning med tenderbåter så man må være i stand til å gå på og av en tenderbåt.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Ønsket spisetid til middag må opplyses ved bestilling.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst

Avvikende reisevilkår:

Vi belaster et depositum på kr 2 000 pr. person.

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

*Flypriser er estimerte og kan endres

Lugarbeskrivelse

 • Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 16 m2 + ca. 5 m2 privat balkong

  Lugarer med privat balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling)