Høsttur til Armenia

/Landet med det varme folket

Som gjest i Armenia ønskes du varmt velkommen som en bror eller søster, du regnes som en gave! Bedre utgangspunkt finnes vel ikke – og det er en av mange gode grunner til å bli med på tur.

Landskapet er både dramatisk, variert og storslagent – kirkene og klostrene imponerende vakre og interessante. Landet ved foten av fjellet Ararat blomstrer av frukt og vinranker – og visste du at armenerne var verdens første vinprodusenter? Maten inspireres av tilknytningen til Silkeveien – både krydder og lange tradisjoner preger kjøkkenet som alltid byr på velsmakende retter. Folket selv er stolte og sterke og ser fremover etter en mørk fortid.

Som nordmenn har vi en spesiell plass i armenernes hjerter. Fridtjof Nansen reddet titusenvis fra den sikre død etter folkemordet da han utstedte Nansenpassene.

Dette er noe av det du får oppleve:

  • Vår høyst engasjerte og Armenia-frelste reiseleder Sven-Erik Rise. Enestående kunnskap om Armenia med dets folk og kultur – og egen bok om Armenia har han også skrevet!
  •  2 UNESCO verdensarvsteder: Geghard-klosteret og Echmiadzin-Zvartnots-komplekset med kirker og kirkeruiner.
  • Khor Virap-klosteret med sin spektakulære beliggenhet – på en liten høyde med utsikt ned mot grenseelven mot Tyrkia og opp mot det ruvende Ararat-fjellet.
  • Jerevan – en av verdens eldste byer.
  • Tsitsernakaberd – minnesmerke og museum over folkemordet på armenerne – et rørende og alvorstynget del av den armenske historien
  • Spennende mat og lokalproduserte viner!
Last ned reiseprogram
Reiseleder
Sven-Erik Rise

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger