India – Ganges, Varanasi og tigre med Torbjørn Færøvik

/ Elvecruise i Gangesdeltaet, mystiske Varanasi og tigersafari

Den mektige elven Ganges er forbundet med myter og tradisjoner. Vårt syv netters cruise tar deg med på en fascinerende reise gjennom Gangesdeltaet. Mens du bor på det elegante skipet bygget i kolonistil, besøkes store og små historiske byer. Her befinner du deg i hjertet av kolonitidens India.

Etter cruiset setter vi kurs for Varanasi – landets mest spirituelle sted. Vi overværer hinduenes religiøse baderitualer i elven Ganges og lar oss forføre av denne mystiske byen. Og vi topper det hele med tigersafari i Ranthambore. Et møte med den bengalske tigeren er virkelig en opplevelse av de sjeldne.

 • Seil i Gangesdeltaet med et elegant elvecruiseskip
 • Bli med til kolonitidens India
 • Besøk Mor Teresas hjem i Kolkata – Indias kulturhovedstad
 • La deg fascinere av mystiske Varanasi
 • Dra på tigersafari i nasjonalparken Ranthambore
 • Nyt god mat, service og gjestfrihet
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 56 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 25.10.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager
 • Stort og innholdsrikt utfluktsprogram
 • Helpensjon inkludert
Foredragsholder
Torbjørn Færøvik
Reiseleder
Kamilla Skaug

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 25.10.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 56 980,-

«Hvis du skal forstå noe av India, må du tømme sinnet ditt for alle forutinntatte holdninger. Ikke forsøk deg på sammenlikninger. India er annerledes», skrev Indira Gandhi. Så sant. Nettopp derfor er det så krevende – og viktig – å besøke landet. India har 1,4 milliarder mennesker. Derfor reiser jeg tilbake gang på gang. Blir du med?

– Torbjørn Færøvik

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Kolkata

Avreise fra Oslo tidlig ettermiddag, med Emirates til Dubai. Her bytter vi fly og fortsetter mot Kolkata og India. Det er bare å lene seg tilbake, nyte flyreisen og kjenne på forventningene.

Dag 2

Kolkata - innsjekk på skipet

Når vi lander i Kolkata på morgenen, venter vår lokale agent på oss på flyplassen. Vi kjører til skipet, som ligger til kai i Kolkata, sjekker inn og spiser lunsj.

Om ettermiddagen skal vi besøke Mor Teresas hus og minnested. Det var nettopp her i Kolkata Mor Teresa i 1952 startet sitt veldedighetsarbeid, som hun holdt gående frem til sin død i 1997. Vi besøker også Sishu Bhaban, barnehjemmet som Mor Teresa grunnla, hvor vi får en omvisning.

Om kvelden kan vi by på en kulturell opplevelse, en danseoppvisning ombord. Skipet ligger til kai i Kolkata denne natten.

Luksuriøse omgivelser ombord på Ganges Voyager
Dag 3

Kolkata – Bandel – Kalna

Vi starter dagen med en byrundtur i Kolkata, Indias kulturhovedstad. Byen er fullpakket av godt bevarte britiske bygninger fra kolonitiden. På vår vei kjører vi forbi flere av dem, blant annet postkontoret og rådhuset. Vi tar en titt på innsiden av kirken St. Johns, som ble bygget i 1756. Vi besøker også det nylig renoverte Victoria Memorial Museum, som huser landets største samling av gjenstander fra kolonitiden.

Vi returnerer til skipet for lunsj, kaster loss og starter vårt eventyr på den nedre delen av sagnomsuste Ganges. En rekke europeiske land etablerte handelskompanier her og vi ser restene av deres bosettinger langs elven. Ganges er Indias største elv. Den har sitt utspring i en isbre i det mektige Himalaya, er 2 510 km lang og renner ut i Bengalbukten gjennom et enormt elvedelta. Ganga er den aller helligste elv for hinduer og blir derfor ofte omtalt som Moder Ganges og «Den hellige elv». Den blir dyrket som gudinnen Ganga i hinduismen. Elven har historisk sett vært viktig for mange tidligere provinshovedsteder og keiserbyer. En rekke av stedene langs elven er også sentrale pilegrimsteder. Den er også livsviktig for mange som bor langs elvens løp og som er avhengig av den for sitt daglige behov.

Senere på ettermiddagen går vi i land i Bandel. Her besøker vi Hoogly Imambara, et berømt pilegrimssenter i Vest-Bengal, bygget i 1841.

Victoria Memorial i Kolkata, India
Dag 4

Kalna – Matiari

Skipet har nå kommet til Kalna. I dag står det en tur med rickshaw (sykkeldrosjer) på programmet. Vi skal ta en titt på Rajbari-templene i Kalna. Templene ble bygget på 1800-tallet og er dekorert med intrikate utskjæringer og figurer av guder og mennesker i terrakotta.

Resten av dagen kan du nyte livet ombord på flotte Ganges Voyager. Betrakt livet langs elvebredden fra en stol på soldekk, les en god bok og en leskende drink – eller benytt deg av skipets flotte SPA.

Lokaltransport i Kalna
Dag 5

Matiari – Khushbagh

I dag legger skipet til i landsbyen Matiari, som ligger ved bredden av elven. Matiari er best kjent for produksjon av nydelige messing- og kobberprodukter. Det tradisjonelle håndverket har gått i arv i generasjoner. Vi blir med på en spasertur langs elvebredden og besøker noen av de lokale håndverkernes salgsboder.

Vi fortsetter vår seilas oppover elven og passerer blant annet Plassey, hvor Robert Clive fra det britiske østindiske kompaniet seiret over Mogul Nawabs i 1757.

Dag 6

Khushbagh – Baranagar – Murshidabad

En innholdsrik dag ligger foran oss. I morgentimene legger vi til kai i den sjarmerende landsbyen Khushbagh. En kort kjøretur gjennom de vakre åkrene tar oss til den godt bevarte og vakre moskeen som ble bygget av Nawab Ali-Wardi-Khan.

Tilbake på skipet nyter vi en deilig frokost og seiler videre. Vi går i land i Baranagar og får et innblikk i livet på landsbygda i India. Baranagar har en rekke templer fra 1700-tallet, flotte eksempler på bengalsk terrakottakunst.

Vi returnerer til skipet for lunsj, og setter kurs nedover elven igjen. Tar du plass på soldekk, kan du vinke tilbake til barna som vinker fra landsbyene langs elvebredden.
Om ettermiddagen står Murshidabad for tur. Byen er en skjult arkeologisk perle langs elven, med enorme hvite bygg fra kolonitiden. Vi besøker Hazarduari-palasset som ble bygget i gresk stil på 1800-tallet. Palasset har mer enn tusen dører og huser en stor samling av antikviteter og kunst fra kolonitiden. Vi fortsetter med en lokal «buggy» (hestedrosje) gjennom vakkert landskap til Katra-moskeen. Moskeen ble bygget på 1700-tallet og har karakteristiske minareter.

Etter middag blir det tradisjonell underholdning om bord.

Khushbagh
Dag 7

Mayapur

Vi nyter en rolig formiddag om bord på nydelige Ganges Voyager.

Om ettermiddagen stopper vi i Mayapur. Landsbyen er mest kjent som fødestedet til Sri Chaitanya Mahaprabu (født 1486), som anses å være reinkarnasjonen av Lord Krishna. Mayapur er hjemstedet for ISKCON-bevegelsen, tilhengerne av Krishna. Vi besøker deres nye hovedkvarter, et tempel på størrelse med Vatikanet, som er mer en 50 % finansiert av Henry Fords barnebarn. Vi møter Krishna-tilhengere og får en innføring i bevegelsen.

Hovedkvarteret til ISKCON bevegelsen i Mayapur
Dag 8

Chandernagore – Kolkata

Vi starter dagen i Chandernagore, grunnlagt som fransk koloni i 1673. Vi tar en titt på de franske kolonibygningene langs elvebredden, blant annet den tidligere franske guvernørboligen som i dag er museum. Vi besøker også en kirke før vi returnerer til skipet.
Vi legger ut på siste etappe av cruiset tilbake mot Kolkata – og nyter ettermiddagen om bord.

Franske kolonibygninger i Chandernagore
Dag 9

Kolkata – Varanasi

Etter frokost sjekker vi ut av skipet i Kolkata og setter kurs for flyplassen og flyr til Varanasi.

Varanasi er en by i delstaten Uttar Pradesh i India, med noe over en million innbyggere. Byen ligger ved bredden av Ganges og er en av de 7 viktigste hellige byer i hinduismen. Den har vært et kulturelt og religiøst sentrum i det nordlige India i tusener av år. Byen er et viktig kommersielt sentrum og et jernbaneknutepunkt. Byen har betydelig tekstil- og metallindustri og er berømt blant annet for sine håndlagede silkevarer, gull- og sølvsmykker.

Varanasi er en av de eldste kontinuerlig bebodde byer i verden. Den nevnes allerede i Rig Veda (ca. 1200 f.Kr.) under navnet Kashi, og skal ifølge tradisjonen være grunnlagt av den hinduiske guddommen Shiva. Det finnes mange store templer til hans ære i byen. Det bor også mange tilhengere av Vishnu i Varanasi. Byen har flere store moskeer for sine muslimske innbyggere og er dessuten valfartssted for buddhister og tilhengere av jainismen.

Vel fremme i Varanasi kjører vi til hotellet, sjekker vi inn og spiser middag.

Varanasi badet i sol
Dag 10

Varanasi

Byen er et viktig pilegrimsmål for hinduer. Et bad i Ganges ved Varanasi har stor positiv betydning for en hindu, og visker ut dårlig karma. De som dør her slipper å bli gjenfødt. Den nordre bredden av Ganges er kantet med trapper (ghats) i en lengde på over fem kilometer, med badeplasser og kremasjonssteder. Hit kommer hvert år over én million pilegrimer for å vaske seg i det hellige vann fra Ganges eller for å dø ved den hellige elven.

Tidlig i morgenen blir vi med på en båttur på Ganges og ser Varanasi fra elven, et vakkert skue i soloppgang. Vi får en innføring i Varanasis historie og de religiøse ritualene, og får se de lokale skikkene på nært hold før vi går i land ved Manikarnika, trappene hvor de døde kremeres. En spasertur på cirka 45 minutter gjennom fascinerende små gater og smug bringer oss til Kashi Vishwanath Temple (Golden Temple), det mest kjente pilegrimsstedet.

Vi besøker det fargerike blomstermarkedet før vi returnerer til hotellet med rickshaw (sykkeldrosje) og buss til hotellet. Og nå har vi virkelig gjort oss fortjent til en skikkelig frokost!
På Buddhas tid var Varanasi hovedstad i et blomstrende rike. Denne ettermiddagen skal vi besøke den lille byen Sarnath, cirka 10 km utenfor Varanasi. Nettopp her holdt Buddha sin aller første tale. Det er over 2000 år gamle klosterruiner her, et nytt kloster og et interessant arkeologisk museum.

Om kvelden blir vi med på en seremoni og felles bønn ved Gangeselven, og kan beundre synet av de mange flytende Diyas (lamper) på elven.

Varanasi
Dag 11

Varanasi – Jaipiur – Ranthambhore

Etter frokost på hotellet setter vi kurs for flyplassen i Varanasi og flyr til Jaipur. Her venter vår lokale guide og bussen som skal ta oss til nasjonalparken Ranthambhore, en kjøretur på 165 km (cirka tre timer). Vel fremme i Ranthambhore sjekker vi inn på vårt flotte hotell og spiser middag.

Dag 12

Ranthambhore

Nasjonalparken Ranthambore er et av Indias fineste tigerreservater. Tigrene lever fritt inne i nasjonalparken som er på hele 410 km2, så vi kan ikke garantere møter med de fantastiske kattedyrene. Men sjansen for å få et uforglemmelig møte med den bengalske tigeren er større her enn de fleste andre steder. Dette var tidligere Maharajen av Jaipurs private tigerreservat, men har vært under statlig beskyttelse og åpent for offentligheten siden 1972.

Parken har er rikt dyreliv. Foruten de majestetiske tigrene kan du se hjortedyr, antiloper, gaseller, villsvin, bjørn, krokodiller og en rekke fulglearter. Parken er også tilholdssted for noen få leoparder.
Vi skal inn i parken med safaribiler både på morgenen og ettermiddagen, så det er bare å holde øynene åpne og kamera klart!

Innimellom tigersafariene og måltidene, anbefaler vi gjerne et besøk i hotellets SPA.

Tenk om vi er heldige og ser tiger?
Dag 13

Ranthambhore – Delhi

Vår tur nærmer seg slutten og vi har lagt inn en noen uforglemmelige opplevelser også denne siste dagen. Med medbragt frokost starer vi tidlig og setter kurs for togstasjonen i Ranthambhore. Vi skal kjøre Jan Shtabdi (tog) fra Ranthambhore til Delhi, en fascinerende reise på cirka 5 timer. Og langt mer behagelig enn en kjøretur med buss på humpete veier med kaotisk trafikk…

Vel fremme i Delhi skal vi utforske den gamle delen av den spennende hovedstaden med rickshaw (sykkeldrosjer). Vi ser det røde fortet som huser flere museer og er et ikonisk symbol på India. Og tar en tur innom kryddermarkedet. Vi kjører gjennom et spindelvev av 400 år gamle smug og gater – gjennom et mylder av mennesker, salgsboder og andre rariteter. Kontrastene er store, luktene og inntrykkene er mange og sterke!

Om kvelden legger vi turen innom et hyggelig hotell i nærheten av flyplassen. Her kan vi dusje og skifte – og kanskje legge noen siste innkjøp i kofferten. Vi spiser også en sen avskjedsmiddag og oppsummerer turen sammen.

Diwan-i-Am på the Red Fort i Delhi, India
Dag 14

Delhi – Oslo

Rundt midnatt setter vi kurs for flyplassen i Dehli. Hjemreise med Emirates via Dubai, hvor det blir flybytte. Vi ankommer Oslo midt på dagen – fulle av fantastiske opplevelser og minner.

Vi flyr Emirates Til Dubai

Skipet - Ganges Voyager

Byggeår 2015
Maksimalt 56 gjester

Ganges Voyager er et delikat skip i tradisjonell, britisk kolonistil som seiler på nedre del av Ganges. Blant fasilitetene om bord på skipet finner du en bar, innendørs lounge med store utsiktsvinduer og aircondition, et lite trimrom, SPA – og ikke minst et stort soldekk som innbyr til å slappe av og nyte utsikten. Restauranten om bord byr på en rikholdig buffet til frokost og lunsj. Middagene serveres ved bordet.

Skipet har 28 suiter/lugarer fordelt på to dekk. Alle lugarene har privat bad, fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes), en liten sittegruppe, flatskjerm-TV, badekåper, tøfler og individuell aircondition. Signature og Colonial Suite har to separate senger, som kan settes sammen til en dobbeltseng. Heritage og Viceroy Suite har en dobbeltseng.

Suitene på Ganges Voyager

 • Signature Suite

  Dobbeltlugar med fransk balkong på hoveddekk.
  Størrelse: 24 m2

 • Colonial Suite

  Dobbeltlugar med fransk balkong på øvre dekk.
  Størrelse: 24 m2

 • Heritage Suite

  Dobbeltlugar med fransk balkong på øvre dekk, beliggende helt i front av skipet.
  Størrelse: 26 m2

 • Viceroy Suite

  Ekstra stor dobbeltlugar med fransk balkong på øvre dekk.
  Størrelse: 33 m2

Reisebetingelser

ALT DETTE ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Kolkata/Delhi – Oslo med Emirates (økonomiklasse)
 • Fly Kolkata – Varanasi – Jaipur
 • Tog Ranthambhore – Delhi
 • 7 netter cruise med Ganges Voyager
 • 2 netter på førsteklassehotell i Varanasi
 • 2 netter på førsteklassehotell i Ranthambhore
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) på hele reisen
 • Lokalt mineralvann, te og kaffe om bord på Ganges Voyager
 • Alle utflukter iht. program
 • All transport (med aircondition) iht. program
 • Havneavgifter og flyskatter
 • Lokale engelsktalende guider
 • Dyktig norsk reiseleder og foredragsholder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Elektronisk visum til India (pt. USD 25)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører (anbefalt totalt kr 1000-1500 pr. reisende)
 • Kameraavgifter (ved monumenter etc.)
 • Personlige utgifter
 • Eventuelt tillegg for businessklasse på flyreisen med Emirates (kr 22 500 pr. person)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en forventet del av de ansattes lønn om bord på skipet, i restaurantene, på hotellene, samt lokale guider og sjåfører. På denne turen bør du beregne totalt cirka kr 1000-1500 pr. person, som betales i lokal valuta. Mer informasjon om dette får du av vår reiseleder ved ankomst India.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing, og India har ikke alle bekvemmeligheter vi er vant med her i Norge. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal langdang, og det benyttes småbåter på flere av safariturene. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand, eller andre uforutsette hendelser.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi tar normalt et depositum på kr 2000 pr. person på våre gruppereiser. På denne turen betales imidlertid et depositum på kr 3500 pr. person.