Irans høydepunkter

/ Historiens sus og samtidens liv i Iran

Dette er reisen for den eventyrlystne, for deg som er interessert i kultur og historie og som er nysgjerrig på verden. Vi inviterer deg med på en opplevelsesreise i Iran!

Gled deg til:

  • Teherans sydende basarer
  • Isfahan – en fest for øyet med sine rikt utsmykkede moskeer og sin historiske basar
  • Persepolis – Darius den stores antikke hovedstad og et av de mest imponerende arkeologiske steder i verden
  • Shiraz – de persiske poetenes by, en grønn oase med roser og nattergaler
  • Gjestfrie og vennlige mennesker

Om du ikke har vært her før, kan vi nesten garantere en overraskelse. Først myldrende, hektiske Teheran, så går ferden videre til noen av Irans vakreste byer. Iran er storslåtte landskaper, historiemettede ruiner, basarer fylt til randen av eksotiske varer, kvinner i chador – noen med nyopererte neser og fine frisyrer som stiller ut under hodetørkleet. Og den eldgamle tradisjonen med å vise gjestfrihet til alle, gjør et dypt inntrykk.

Vær forberedt på at endringer kan skje underveis. Det er virkelig ikke mange turister som kjører landeveien gjennom Iran, men erfaring fra tilsvarende turer gjennom flere år har lært oss at dette er eventuelle anstrengelser verd. Veiene er bra, og bussene gode nok. Stedvis er vi langt utenfor turismens store hovedfartsårer – absolutt mest på godt. Det er en flott tur, blant mennesker som omslutter oss med interesse og varme, med åpne, spørrende ansikter og bankende hjerter.

Velkommen til en spennende og interessant reise! Iran vil overraske, lære oss noe, glede oss!

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Dag Eivind Husebye

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger